بیماریهای مغز و اعصاب

درمان دیسک گردن

مشاورین زیبایی جراحان نیاز به مشاوره بیشتر دارید؟ برای صحبت با مشاورین زیبایی جراحان کلیک کنید.
بپرس مشاوره رایگان

به طور کلی درمان دیسک گردن با دو روش غیرجراحی و جراحی انجام می‌شود. روش های درمان غیر جراحی دیسک گردن شامل دارودرمانی، تزریق سلول بنیادی، ورزش، لیزردرمانی و استفاده از زالو است. برای آشنایی با روش های مختلف درمان دیسک گردن، تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

انواع روش‌های درمان دیسک گردن

درد بازو، بی حسی یا گزگز، احساس ضعف در ماهیچه ها و سایر موارد از علائم بیرون زدگی دیسک گردن هستند که معمولاً با درمان‌های غیر جراحی کنترل می شوند. درصورت مؤثر نبودن درمان غیر جراحی،‌ پزشک عمل دیسک گردن را به بیماران توصیه می کند. چگونگی تاثیر انواع روش های غیرجراحی و جراحی برای درمان دیسک گردن به شرح زیر است:

درمان دیسک گردن با دارو

دارودرمانی یکی از روش‌هایی است که می‌تواند علائم دیسک گردن را در افراد مبتلا به آن کاهش دهد. برای کنترل و درمان دیسک گردن با دارو، پزشک معمولا موارد زیر را برای بیماران تجویز می‌کند:

  • داروهای مسکن بدون نسخه: اگر درد شما خفیف تا متوسط است، معمولا پزشک داروهای ضد درد بدون نسخه مانند استامینوفن، ایبوپروفن یا ناپروکسن سدیم را برایتان تجویز می کند.
  • داروهای نوروپاتیک: داروهای نوروپاتیک، برای کاهش درد، بر تکانه‌های عصبی تأثیر می‌گذارند. نوروپاتیک ها شامل گاباپنتین، پرگابالین، دولوکستین یا ونلافاکسین هستند.
  • شل‌کننده‌های عضلانی: درصورت داشتن اسپاسم عضلانی ممکن است داروهای شل‌کننده عضله برای شما تجویز شود. خواب‌آلودگی و سرگیجه از عوارض جانبی شایع این داروها هستند.
  • مواد افیونی یا اپیوئید: به‌دلیل عوارض جانبی مواد افیونی و احتمال اعتیاد، بسیاری از متخصصان در تجویز آن‌ها برای دیسک گردن تردید دارند. در برخی مواردی که سایر داروها درد را تسکین ندهند، پزشک مواد افیونی، مانند کدئین یا ترکیب اکسی کدون-استامینوفن را برای مصرف کوتاه‌مدت تجویز می کند. عوارض جانبی احتمالی این داروها شامل خواب‌آلودگی، حالت تهوع، گیجی و یبوست است.
  • تزریق کورتیزون: اگر درد با داروهای خوراکی بهبود نیابد، پزشک تزریق کورتیکواستروئید را توصیه می کند. این دارو را می‌توان به ناحیه اطراف اعصاب نخاعی تزریق کرد. تصویربرداری از ستون فقرات می‌تواند به هدایت سوزن و تزریق صحیح کورتیزون کمک کند.

درمان دیسک گردن با ورزش

در کنار دارودرمانی و سایر تکنیک‌های کنترل درد و علائم دیسک گردن، تجویز حرکات و تمرینات ورزشی نیز توسط پزشکان انجام می شود. بیمار مبتلا به دیسک گردن می‌تواند این تمرین‌ها را با مراجعه به فیزیوتراپی یا به‌تنهایی در خانه انجام دهد. ورزش های مناسب برای دیسک گردن شامل ترکیبی از تمرین‌های کششی ملایم و تمرین‌های تقویت‌کننده عضلات است.

کشش گردن به کاهش درد و فشار در این ناحیه کمک می‌کند. این تمرین معمولاً شامل حرکت آهسته سر به عقب، جلو یا طرفین است.

تمرین‌هایی که عضلات گردن را تقویت می‌کنند، روشی ماندگارتر برای کاهش فشار روی گردن هستند. این تمرین‌ها می‌توانند به تقویت سایر عضلات حمایت‌کننده از ستون فقرات، مانند عضلات شکم، نیز کمک کنند.

تمرینات فیزیوتراپی همچنین به بهبود وضعیت و فرم بدنی هنگام بلند کردن اجسام و راه رفتن کمک می‌کند. به‌عنوان مثال، هنگام بلند کردن اجسام از زمین کمر باید صاف باشد و زانوها خم شوند. این تمرین به کاهش ریسک آسیب های دیگر در آینده کمک می‌کند.

درمان دیسک گردن با لیزر

لیزردرمانی روش درمانی جدیدی است که رویکردهای متفاوتی را برای مدیریت سلامت ستون فقرات ارائه کرده است. این روش غیرجراحی از پرتوهای لیزر سطح پایین برای تحریک فرایندهای طبیعی بهبودی بدن در ناحیه ستون فقرات استفاده می‌کند تا درد را تسکین دهد. درمان دیسک گردن و کمردردهای مزمن، با استفاده از لیزر به‌دلیل دوره نقاهت کوتاه و اثربخشی بالای آن رواج پیدا کرده است.

درمان دیسک گردن با تزریق سلول بنیادی

تزریق سلول‌های بنیادی، انقلابی نوین در درمان دیسک گردن به وجود آورده است. طبق مطالعات، درمان دیسک گردن با سلول‌های بنیادی، از مزایای بالقوه زیادی برای بیماران مبتلا به انواع خاصی از بیماری‌های نخاع گردنی برخوردار است.

در این روش از سلول‌های بنیادی برای کمک به ترمیم و بازسازی دیسک‌های آسیب‌دیده یا تحلیل‌رفته ستون فقرات و همچنین کاهش التهاب و بهبود بافت استفاده می شود. درمان دیسک گردن با سلول‌ بنیادی معمولاً شامل تزریق مستقیم سلول‌های بنیادی به ناحیه آسیب‌دیده ستون فقرات است. این روش کم‌تهاجمی است و معمولاً به‌صورت سرپایی انجام می‌شود.

بسیاری از بیماری‌ها مانند فرسودگی دیسک‌ها و مفاصل گردن به‌دلیل آرتریت، اسپوندیلوز، فتق دیسک و پارگی تاندون می‌توانند با تزریق سلول‌های بنیادی درمان شوند.

درمان دیسک گردن با زالو

زالو به طور موقت می تواند در درمان دیسک گردن مفید باشد. زالودرمانی که هیرودوتراپی نیز نامیده می‌شود، نوعی روش درمانی قدیمی است که در آن از زالو برای بهبود جریان خون و کاهش تورم در ناحیه گردن استفاده می‌شود. زالو موادی به نام هیرودین آزاد کرده که به‌عنوان رقیق‌کننده طبیعی خون عمل می‌کند و التهاب را کاهش می‌دهد. این امر گاهی می‌تواند به تسکین موقت درد کمک کند.

با این حال توجه داشته باشید اگرچه زالودرمانی با بهبود جریان خون و کاهش تورم، به طور موقت درد را تسکین می دهد، اما علل ریشه‌ای درد گردن مانند کشیدگی عضلانی، مشکلات عصبی یا دیسک را برطرف نمی‌کند. بنابراین، استفاده از زالو به‌تنهایی و بدون درمان‌های دیگر، دیسک گردن را رفع نمی‌کند.

درمان دیسک گردن با جراحی

اکثر افراد مبتلا به دیسک گردن به جراحی نیاز ندارند؛ اما اگر درمان‌های غیرجراحی بعد از شش هفته نتوانند درد و سایر علائم دیسک، مانند ضعف یا بی‌حسی، مشکل در ایستادن یا راه رفتن و از دست دادن کنترل مثانه یا روده را بهبود بخشند، جراحی ‌دیسک گردن به‌عنوان روش درمانی آخر انجام می‌شود. خوشبختانه 95 تا 98 درصد از جراحی‌ها منجر به تسکین طولانی‌مدت درد می‌شوند. جراحی دیسک گردن به روش‌های زیر انجام می‌شود:

  • دیسککتومی قدامی و فیوژن ستون فقرات: دیسککتومی قدامی رایج‌ترین روش جراحی مورد استفاده برای درمان دیسک گردن است. در این عمل، دیسک آسیب‌دیده با استفاده از رویکرد قدامی و ازطریق برش کوچک یک اینچی در گردن، برداشته می‌شود. پس از برداشتن دیسک، جراح فضای باقیمانده را فیوژن می‌کند. جراح ممکن است از پلیت برای ثبات بیشتر ستون فقرات استفاده کند.
  • دیسککتومی خلفی: دیسککتومی خلفی جراحی دشواری بوده و ازاین رو کمتر از دیسککتومی قدامی برای جراحی دیسک گردن رایج است. با‌این‌حال، اگر بیمار به دستکاری نخاعی بیشتری نیاز داشته باشد، انجام این جراحی ضروری می‌شود. بسیاری از مراحل دیسککتومی خلفی مشابه دیسککتومی قدامی هستند، اما ازطریق گردن انجام می‌شوند.
  • تعویض دیسک گردن: این عمل با استفاده از برشی کوچک در گردن و با رویکرد قدامی انجام می‌شود، با این تفاوت که به جای فیوژن فضای باقی‌مانده، دیسک مصنوعی در محل آسیب‌دیده قرار می‌گیرد. هدف این جراحی تقلید شکل و عملکرد ساختارهای اصلی ستون فقرات است.

جدیدترین روش درمان دیسک گردن

درمیان روش‌های درمانی مختلف از جمله دارودرمانی، لیزردرمانی، ‌زالودرمانی،‌ فیزیوتراپی و جراحی که برای درمان دیسک گردن استفاده می‌شوند، استفاده از سلول‌های بنیادی، جدیدترین روش است. این سلول‌ها از بافت بدن بیمار برداشته شده و به ناحیه دیسک آسیب‌دیده تزریق می‌شود. بدین ترتیب بافت دیسک ترمیم می‌شود و درد و سایر علائم نیز از بین می‌روند.

بهترین روش درمان دیسک گردن کدام است؟

معمولا روش‌های غیرجراحی و غیرتهاجمی، بهترین درمان برای دیسک گردن هستند. این روش‌ها شامل داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی، تزریق کورتیکواستروئید، فیزیوتراپی و ورزش برای تقویت و کشش عضلات گردن می باشند. گفتنی است که تاثیر استفاده از این روش‌های درمانی، از بیماری به بیمار دیگر متفاوت است.

مدت‌زمان و طول درمان دیسک گردن چقدر است؟

اگر از روش‌های غیر جراحی برای درمان دیسک گردن استفاده شود، بهبودی 6 تا 12 هفته طول می‌کشد. احتمالاً طی 2 تا 3 هفته اول متوجه بهبودی خواهید شد. ورزش و تمرین‌های فیزیوتراپی، می‌توانند نقش مهمی در بازیابی قدرت و تحرک شما داشته باشند.

در صورت نیاز به جراحی برای درمان دیسک گردن، بهبودی معمولاً سه تا شش ماه طول می‌کشد. در دوره نقاهت عمل دیسک گردن، ممکن است برای کمک به تثبیت ستون فقرات خود، به‌مدت چند هفته به استفاده از بریس نیاز داشته باشید. فیزیوتراپی نیز بخشی از برنامه بهبودی شما خواهد بود.

برای درمان دیسک گردن به چه پزشکی مراجعه کنیم؟

اگر به دیسک گردن مبتلا هستید و علائم این بیماری را تجربه می‌کنید، باید به متخصصان ارتوپد یا متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید. این متخصصان با استفاده از روش‌های مختلف دیسک گردن را تشخیص داده و روش درمانی صحیح و مناسب را به شما ارائه می‌دهند.


به این محتوا رای دهید..

۰
۰
( امتیاز : ۰%)
ارسال دیدگاه:
captcha
سوال خود را از ما بپرسید
مشاورین زیبایی جراحان
بستنمشاورین زیبایی جراحانمشاورین زیبایی جراحان

سوالات خود را از پزشکان مشاور جراحان بپرسید

00000000000