بیماریهای مغز و اعصاب

دوره نقاهت عمل تومور مغزی

مشاورین زیبایی جراحان نیاز به مشاوره بیشتر دارید؟ برای صحبت با مشاورین زیبایی جراحان کلیک کنید.
بپرس مشاوره رایگان

دوره نقاهت عمل تومور مغزی می تواند برای هر بیمار متفاوت باشد. زیرا بر اساس نوع تومور مغزی، سلامت کلی شما و نوع جراحی تعیین می شود. بلافاصله پس از جراحی، بیماران در بخش ریکاوری بیمارستان تحت نظارت دقیق قرار می گیرند. پس از ترخیص، بیماران باید زمانی را برای استراحت و بهبودی در خانه اختصاص دهند.

اگر تومور تهاجمی‌تر باشد، ممکن است درمان‌های بعدی مانند پرتودرمانی یا شیمی‌ درمانی نیز توصیه شود. به علاوه، توانبخشی، مانند فیزیوتراپی یا گفتار درمانی، ممکن است برای کمک به بازیابی هرگونه عملکرد یا مهارت از دست رفته مورد نیاز باشد. به طور کلی با انجام اقدامات قبل از عمل تومور مغزی و مراقبت های بعد از عمل تومور مغزی می توان دوره نقاهت را کوتاه تر و میزان بهبودی را افزایش داد.

دوره نقاهت جراحی تومور مغزی چند روز است؟

برنامه و مدت زمان بهبودی بر اساس نیازهای اساسی هر فرد پس از جراحی تومور مغزی تخمین زده می شود. طول دوره نقاهت تا حدی به نوع جراحی بستگی دارد. به عنوان مثال، روش های جراحی تهاجمی تر مانند کرانیوتومی، در مقایسه با درمان های کمتر تهاجمی مانند پرتودرمانی، به دوره های بهبودی طولانی تری نیاز دارند.

همانطور که اشاره شد نوع تومور و روش جراحی می تواند بر بهبودی تأثیر بگذارد. مثلا دوره بهبودی تقریبی تومورهای هیپوفیز به گونه ای است که بستری در بیمارستان معمولاً 2 تا 3 روز بوده و بهبودی در خانه می تواند 4 الی 6 هفته طول بکشد.

در نوع تومور مننژیوم ها بازگشت به فعالیت یا کار معمولی ممکن است در حدود 2 تا 4 هفته اتفاق افتد، اما بهبودی ممکن است بسته به نوع جراحی و فعالیت کاری تا 6 تا 12 هفته طول بکشد. نوروم های آکوستیک نیز بستری در بیمارستان معمولاً 3 تا 5 روز است. بازگشت به فعالیت منظم می تواند در هر موردی بین 6 تا 12 هفته یا بیشتر پس از جراحی رخ دهد.

روند بهبودی بعد از جراحی تومور مغزی

پس از کرانیوتومی یا جراحی تومور مغزی، به حد قابل توجهی عفونت و تومور از مغز خارج شده است. بنابراین برای بهبودی نیاز به زمان کافی و استراحت دارد. مراقبت های در نظر گرفته شده برای مدیریت آن ها، در بازه های مختلف پس از عمل متفاوت اند، این موارد به صورت مرحله ای اتفاق می افتد. به گونه ای که احتمالا تا چند هفته پس از جراحی احساس خستگی شدید خواهید کرد. همچنین ممکن است سردرد یا مشکلات تمرکز داشته باشید. بهبودی پس از جراحی ممکن است یک یا دو ماه طول بکشد.

بریدگی ها (زخم ها) ممکن است بعد از جراحی درد و سوزش داشته باشند. همچنین بی حسی و یا درد شدید در نزدیکی زخم را ممکن است تجربه کنید.

همچنین ممکن است ورم و کبودی در اطراف خود چشم داشته باشید. هنگامی که زخم شما شروع به بهبود می کند، ممکن است شروع به خارش کند. داروها و کیسه های یخ می توانند به سردرد، درد، تورم و خارش کمک کنند.

بخیه های محل برش که توسط جراح برای بسته نگه داشتن برش زده شده اند، ممکن است از نوع جذبی با کشیدنی باشند. به طور تقریبی بخیه ها بعد از 7 تا 12 روز جذب پوست یا توسط جراح کشیده می شوند. این بستگی به نوع بخیه هایی دارد که پزشک استفاده می کند.

به طور کلی سفر بهبودی پس از جراحی تومور مغزی را می توان به سه مرحله تقسیم کرد:

1-بهبودی در روز های ابتدایی پس از جراحی

در این دوره تمرکز اولیه روی تثبیت، مدیریت درد و نظارت بر عوارض است که عموما در بیمارستان انجام می پذیرد. جراح به دقت علائم حیاتی را دنبال می کند و ارزیابی های اولیه را برای ایجاد یک خط پایه برای بهبودی انجام می دهند. این ممکن است شامل نظارت بر علائم خونریزی، عفونت یا تغییرات در عملکرد شناختی باشد.

2-درمان و توانبخشی از هفته اول تا ماه اول

این مرحله بر درمان جسمانی، بازیابی شناختی و عصبی و بازیابی کامل حس متمرکز است. این مرحله نقش مهمی در بازیابی توان بدن، بهبود عملکرد و سازگاری با هر گونه تغییر ناشی از جراحی دارند. از جمله مراقبت های مهم موارد زیر هستند:

فیزیوتراپی: به بیماران کمک می کند تا تحرک و قدرت را بازیابند.

کاردرمانی: بر بهبود توانایی انجام وظایف روزمره زندگی تمرکز دارد.

گفتار و زبان درمانی: برای کسانی که مشکلات ارتباطی را تجربه می کنند بسیار مهم است.

3-مراقبت های بلند مدت یک ماه تا یک سال

در حالی که ممکن است در سال اول پیشرفت قابل توجهی حاصل شود، برخی از بیماران ممکن است به درمان مداوم نیاز داشته باشند. معاینه های منظم پیگیری با ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی، شما را به طور مداوم تحت نظر قرار می دهد و به شما امکان می دهد هر چالش جدیدی را که ممکن است ایجاد شود، برطرف کنید. این معاینه های پی دی پی ممکن است شامل موارد زیر باشد:

ارزیابی های عصبی: برای نظارت بر بهبود عملکرد شناختی و حرکتی.

اسکن: اسکن MRI و سی تی اسکن برای نظارت بر عود تومور.

تجویز دارو: برای مدیریت علائم و عوارض جانبی درمان.

بهبود زخم جراحی در دوره نقاهت

مراقبت مناسب از برش جراحی تومور مغزی برای جلوگیری از عفونت هایی که می توانند بهبودی را به تاخیر بیاندازند، بسیار مهم است. جراح شما دستورالعمل های دقیقی در مورد مراقبت از زخم، از جمله تمیز کردن و تغییر پانسمان ارائه می دهد. تورم و التهاب اطراف محل جراحی معمولاً طی چند هفته کاهش می یابد.

اما در بیشتر موارد، یک برش جراحی در حدود دو هفته بهبود می یابد. اگر عفونتی رخ داد، سریعاً برای درمان به پزشک مراجعه کنید. عفونت ها به خودی خود از بین نمی روند و می توانند زمان بهبودی شما را به تاخیر اندازند و بدون درمان به موقع می توانند گسترش یافته و عوارض شدیدی ایجاد کنند.

برگشت به کار و انجام فعالیت روزانه بعد از عمل چند روز طول می‌کشد؟

در روز های ابتدایی پس از جراحی تومور مغزی، فعال ماندن با افزایش جریان خون، بهبودی بدن را تسریع می بخشد مثلا پیاده روی کوتاه ممکن است کمک کننده باشد. پس از برخی از انواع جراحی، ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی شما ممکن است ادامه استراحت و فعالیت محدود را توصیه کند. تا یک ماه پس از جراحی یا تا زمانی که پزشک، فعالیت‌های شما را تأیید نکند، باید از بلند کردن، کشیدن، ورزش‌های فشاری یا ورزش های سنگین خودداری کنید. به طور کلی بازگشت به فعالیت یا کار معمولی ممکن است 2 تا 4 هفته زمان نایز داشته باشد، اما بهبودی ممکن است بسته به نوع جراحی و فعالیت کاری 6 تا 12 هفته طول بکشد.

در دوره نقاهت تومور مغزی چه مواردی رو باید رعایت کنیم ؟

دوره نقاهت پس از جراحی تومور مغزی، حساس ترین و مهم ترین دوران زندگی یک فرد محسوب می شود. بنابراین به کار گیری دستورالعمل های پزشک به صورت منظم و مراقبت های اصولی می تواند از تشدید عوارض و عفونت جلوگیری کرده، طول درمان را کوتاه کند و فرآیند ترمیم به درستی صورت گیرد.

به عنوان مثال خواب کافی می تواند به حد قابل توجهی به بهبودی شما کمک می کند. زمانی که احساس خستگی می کنید استراحت کنید. طبیعی است که بخواهید در طول روز بخوابید. پس از دراز کشیدن سر خود را به آرامی بالا بیاورید و از انجام حرکات ناگهانی بپرهیزید که این امر می تواند از سردرد یا سرگیجه جلوگیری کند.

از دیگر نکات مهم که پس از جراحی تومور مغزی، باید از فعالیت هایی که فشار داخل جمجمه را افزایش می دهند، مانند بلند کردن اجسام سنگین و زور زدن، اجتناب کنید. برای جلوگیری از عفونت، بهداشت را رعایت کنید، از مکان‌های شلوغ دوری کنید. استرس می تواند خون رسانی را کند کرده و فرآیند ترمیم را به تاخیر اندازد بنابراین استرس را مدیریت کنید و معاینات پزشکی بعد از جراحی را جدی بگیرید.

سعی کنید هر روز پیاده روی کنید و هر روز کمی بیشتر از روز قبل پیاده روی کنید. پیاده روی جریان خون را افزایش می دهد و به پیشگیری از ذات الریه و یبوست کمک می کند.

توصیه می شود تا زمانی که پزشک تایید نکرده است، ازفعالیت هایی مانند بلند کردن اجسام سنگین، رانندگی، سفر با هواپیما و فعالیت های پرخطر، مانند بالا رفتن از نردبان خودداری کنید.

چه مواقعی باید به پزشک مراجعه کنیم؟

در صورتی که پس از جراحی تومور مغزی برخی علائم غیر عادی را تجربه کرید باید سریعا به پزشک مراجعه کنید. از جمله این علائم می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • خونریزی با فشار زیاد که قطع نمی شود.
  • رنگ پوست شما در اطراف زخم تغییر کرده و نشان از عفونت می دهد.
  • افزایش اندازه زخم
  • چرک زخم ها و بخیه ها
  • تب و لرز
  • ضعف شدید در بازوها یا پاها
  • تغییر وضعیت روانی
  • سردرد بسیار شدید که با دارو بهبود نمی یابد
  • افزایش تورم یا قرمزی در محل برش
  • درد یا قرمزی در پاها
  • سرگیجه شدید

به این محتوا رای دهید..

۰
۰
( امتیاز : ۰%)
ارسال دیدگاه:
captcha
سوال خود را از ما بپرسید
مشاورین زیبایی جراحان
بستنمشاورین زیبایی جراحانمشاورین زیبایی جراحان

سوالات خود را از پزشکان مشاور جراحان بپرسید

00000000000