بیماریهای مغز و اعصاب

اقدامات قبل از عمل تومور مغزی شامل چه مواردی است؟

مشاورین زیبایی جراحان نیاز به مشاوره بیشتر دارید؟ برای صحبت با مشاورین زیبایی جراحان کلیک کنید.
بپرس مشاوره رایگان

اقدامات قبل از جراحی تومور مغزی می تواند باعث کاهش عوارض جراحی تومور مغزی و افزایش بهبودی بعد از عمل شود. برای عمل جراحی تومور مغزی مانند هر عمل دیگری باید یک سری مقدمات فراهم شود. آزمایشات، معاینات عصبی شناختی و مشاوره‌های لازم مورد نیاز صورت پذیرد؛ به عنوان مثال فشار خون و میزان سلامت قلبی عروقی بیمار بررسی شود. ام آر آی و سی تی اسکن مغز بیمار آنالیز شود تا مکان دقیق تومور مشخص گردد، امور مربوط به پذیرش بیمار انجام شود.

انتخاب بهترین جراح تومور مغزی

قدم اول برای جراحی یک بیمار تومور مغزی، انتخاب بهترین جراح تومور مغزی است. با توجه به خطرات و حساست بالای جراحی تومور مغزی باید به یک متخصص و جراح با تجربه و علم بالا مراجعه کنید. شما می‌توانید با توجه به ویژگی های جراح مغز و اعصاب خوب آن را انتخاب کنید.

مشاوره اولیه با جراح

پس از انتخاب جراحی مناسب، قاعدتاً لازمست که بیمار با همان جراح و حتی کادر درمانی‌اش (در صورت امکان) مشاوره اولیه را انجام دهد. این مشاوره با جراحان پیش از عمل مزایایی دارد به عنوان مثال در صورت نیاز تجویز تصویربرداری مجدد یا بررسی وضعیت دارویی بیمار را فراهم می‌سازد، نکاتی به بیمار توصیه می‌شود که رعایت کند و همچنین از طرفی از لحاظ روحی میتواند بیمار را آماده کند و باعث قوت قلب او شود.

تصویر برداری های مورد نیاز

همانطور که می‌دانید رایج ترین نحوه تصویربرداری برای تومور مغزی، تومور نخاعی و دیگر موارد مشابه، از طریق MRIیا همان آزمایش رزونانس مغناطیسی و CT scan است که در این دو روش ممکن‌است با تشخیص پزشک موادی در رگ دست بیمار تزریق شود تا بتوان رفتار تومور را بررسی کرد و همچنین محل دقیق آن‌را تشخیص داد.

البته لازم بذکر است که تصویر گیری دیفیوژن(که حالت خاصی ازMRI است)، f MRI ، MRS از دیگر انواع تصویربرداری هستند که معمولاً در موارد خاص و برای کسب اطلاعاتی ویژه برای بررسی رفتار متابولیکی تومور مغزی توسط پزشک تجویز می‌شود ولی در اکثر اوقات به همان MRI و CT scan بسنده می‌شود.

انجام آزمایش های خون

تومور مغزی مکانیسم بدنی بیمار را دستخوش تغییراتی می‌کند و باعث تغییر در مقدار الکترولیت‌های بدن می‌شود، آنزیم های کبدی را کم و زیاد می‌کند و مواردی از این دست، که آزمایش خون می‌تواند با نشان دادن این فاکتورها، تکمیل اطلاعات پزشک برای تصمیم گیری در مورد عارضه‌ی تومور مغزی را تسهیل نماید.

بررسی عملکرد قلب و ریه

با توجه به حساسیت بالای جراحی تومور مغزی و اندام های درگیر دیگر مانند قلب یا ریه لازم است که سلامت دیگر ارگان های بدن هم بررسی شود . قلب و ریه یکی از مهمترین بخش‌های بدن بیمار است که میزان سلامت و عملکرد آن‌ها باید از طریق تست‌های مربوطه مثل نوار قلب واسپرومتری سنجیده شود. این امر کمک می‌کند که جراح برای کنترل اوضاع در حین عمل تمهیدات لازم را بیاندیشد.

آنژیوگرافی مغزی

آنژیوگرافی مغز یک روش تشخیصی درمانی است که برای تهیه تصاویر بهینه و با دقت بالا از رگهای خونی درون مغز استفاده می‌شود، تا پزشک با مانیتور کردن آن‌ها قادر به تصمیم گیری شود.این امر ممکن است نیاز به عمل جراحی تومور مغزی را منتفی کند و به نوعی موجب کنترل اوضاع تومور و بهبود شرایط بیمار گردد.

برای انجام آن بیمار روی تخت اشعه ایکس دراز می‌کشد و لوله نازک و منعطفی که کاتتر نام دارد از طریق رگهای پا وارد بدن می‌شود و با دقت بالایی به کمک اشعه ایکس توسط متخصص هدایت شده تا به گردن برسد و از آنجا تصاویر خود را پردازش کند. در کل بیمار نباید بیمار استرس داشته باشد و توصیه می‌شود به پزشک خود اعتماد کند و نکته اینکه ممکن است نیاز باشد بیمار یک شب در بیمارستان یا مراکز رادیولوژی تحت نظر باشد.

معاینه عصبی

یکی دیگر از اقدامات قبل از عمل جراحی تومور مغزی معاینه عملکرد عصبی بدن بیمار است. در این معاینه، متخصص تعادل راه رفتن، بینایی، شنوایی، وضوح یا تاری دید، هوشیاری و حافظه، رفلاکس و واکنش بدنی، میزان توانمندی و قدرت عضلانی بیمار را می‌سنجد. معاینه عصبی باعث می‌گردد که جراح از وضعیت عمومی بدن بیمار آگاهی کاملی پیدا کند و ب اساس آن بتواند تصمیم گیری کند تا عمل جراحی به بهترین شکل ممکن صورت پذیرد.

مصرف یا عدم مصرف برخی دارو ها

قبل از جراحی تومور مغزی حتماً پزشک متخصص داروهایی را که بیمار بصورت روتین مصرف می‌کند کنترل می‌نماید. بعضی از داروها باید قطع شود و همچنین یک سری مکمل ها و مواد دارویی باید با توجه به شرایط بیمار که قرار است تحت عمل جراحی قرار بگیرد تجویز شود. در این مقاله کلیاتی در مورد مصرف یا عدم مصرف داروها برای عمل جراحی تومور مغزی را عنوان می‌کنیم.

بیمارانی که قبلاً تجربه تشنج داشته اند و در حال مصرف داروی ضد تشنج هستند، بیمارانی که از داروهای ضد افسردگی استفاده می‌کنند، بیماران دیابتی که متفورمین و انسولین مصرف می‌کنند، بیماری که از مکمل های ویتامینی روزمره استفاده می‌کند مانند منیزیم، ب کمپلکس و… و هر آنچه که شخص امکان دارد مصرف کند و در این مقاله به آن اشاره نشده است را حتما با پزشک مطرح کنند و با توجه به دُز مصرفی و شرایط بیمار تصمیم بهینه از سوی پزشک اعمال می‌گردد. ممکن است مصرف آنها را متوقف کند یا اینکه میزان مصرفشان را موقتاً کم کند یا شاید از نظر متخصص مصرف آنها ایرادی نداشته باشد.

همچنین لازم بذکر است داروهای رقیق کننده خون مانند آسپرین بهتر است از یک هفته مانده به عمل استفاده نشود چرا که احتمالاً باعث خونریزی حین عمل جراحی می‌گردد.در نهایت جراح و متخصص بیهوشی مجموع شرایط را می‌سنجند و با توجه به آنالیز سوابق بیمار و همچنین تاریخ عمل جراحی میزان دُز دارو، مدت زمان کم کردن یا قطع مصرف را به شخص اعلام و در پایان اگر نیاز باشد داروی جدیدی مصرف یا جایگزین داروهای قبلی شود را تجویز می‌نماید.

رعایت رژیم غذایی مناسب و درست

رعایت رژیم غذایی مناسب تومور مغزی قبل از انجام عمل باعث می‌شود بدن شما هر مواد غذایی را که لازم را مانند ویتامین‌ها و پروتئین‌ها و … را دریافت کند و شما با آمادگی بیشتری به تاریخ عمل جراحی برسید. لازم بذکر است که رعایت رژیم غذایی مناسب علاوه بر قبل از عمل، در مراقبت های بعد از انجام عمل جراحی تومور مغزی نیز می‌تواند به میزان سرعت روند بهبودی و گذران دوره نقاهت عمل کمک کند.

حتما جراح در این زمینه توصیه هایی به شما خواهد کرد که یک برنامه با دوره سه هفته الی یک ماه را پشت سر بگذارید. با این حال بطور کلی میوه و سبزیجات، غلات، مواد غذایی سبوس‌دا، گوشت بدون چربی برای اینکه پروتئین بدنتان تأمین شود، انواع حبوبات و همچنین مواد دارای فیبر را برای جلوگیری از نفخ معده‌ در برنامه غذایی خود بگنجانید.

لزوم انتخاب بهترین جراح برای انجام عمل

انتخاب بهترین جراح برای عمل تومور مغزی می‌تواند مهمترین موضوع روند درمان یک بیمار تومور مغزی باشد. جراح باید دارای ویژگی‌های مثبت زیر باشد.

جراح متخصص باید دارای مدارج علمی بالا و گواهینامه معتبر علمی باشد.

باید از تجربه زیادی در جراحی بیمارانی با شرایط مشابه برخوردار باشد .

می توان از فیدبک و نظرات بیماران قبلی جراح نیز برای انتخابش کمک گرفت.

یک جراح باید پس از عمل جراحی هم بیمار را تحت نظر و مشاوره قرار بدهد و وضعیت بیمار را پیگیری کند.

مرکز درمانی یا بیمارستانی که قرار است عمل جراحی در ان صورت بگیرد باید مجهز و دارای امکانات مورد نیاز باشد.


به این محتوا رای دهید..

۰
۰
( امتیاز : ۰%)
ارسال دیدگاه:
captcha
سوال خود را از ما بپرسید
مشاورین زیبایی جراحان
بستنمشاورین زیبایی جراحانمشاورین زیبایی جراحان

سوالات خود را از پزشکان مشاور جراحان بپرسید

00000000000