بیماریهای مغز و اعصاب

مراقبت های بعد از عمل دیسک گردن

مشاورین زیبایی جراحان نیاز به مشاوره بیشتر دارید؟ برای صحبت با مشاورین زیبایی جراحان کلیک کنید.
بپرس مشاوره رایگان

جراحی دیسک گردن یکی از گزینه‌های درمانی برای بیرون زدگی دیسک گردن است. این عمل فشار وارد بر اعصاب و نخاع را از بین می‌برد و شما را از درد و علائم آزاردهنده این بیماری نجات می‌دهد. برای اینکه روند بهبودی سریع تر باشد و بهترین نتیجه از جراحی دیسک گردن حاصل شود، باید به دستورالعمل های ضروری پس از آن توجه کنید و آن‌ها را به‌دقت انجام دهید. برای آشنایی با توصیه ها و مراقبت های بعد از عمل دیسک گردن، تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

بعد از جراحی دیسک گردن چه مواردی را رعایت کنیم؟

رعایت دستورالعمل‌های پس از جراحی دیسک گردن برای بهبودی سریع و کامل ضروری است. ممکن است هنگام ترخیص از بیمارستان، جراح دستورالعمل‌های متعددی را به شما بدهد. به طور کلی بهتر است بعد از این عمل، موارد زیر را رعایت کنید:

مراقبت از محل جراحی و زخم

برای مراقبت از محل جراحی، باید یک بار در روز پانسمان خود را با گاز استریل تعویض کنید. این کار را باید زمانی که زخم شما کاملاً خشک شود، ادامه دهید؛ یعنی زمانی که مطلقاً هیچ ترشحی روی پانسمان خود مشاهده نکنید.

محل برش را تمیز و خشک نگه دارید و در 2 هفته اول از کرم‌، پماد یا لوسیون‌ استفاده نکنید. اگر روی زخم جراحی خود چسب بخیه مدل استری استریپ دارید، اجازه دهید خود به خود کنده شود. اگر چسب بخیه درماباند روی زخم خود دارید، احتمالاً بعد از 1-2 هفته به تدریج کنده می‌شود. برای راحتی و کاهش تورم می‌توانید روزی سه بار به‌مدت 20 دقیقه کمپرس سرد روی محل جراحی قرار دهید.

بستن گردنبند بعد از جراحی دیسک گردن

معمولاً جراح پس از جراحی دیسک گردن استفاده از گردنبند طبی را توصیه می‌کند. این گردنبند‌ها دارای دو نوع نرم و سفت هستند. در صورت تجویز و استفاده از گردنبندهای نرم نباید به آن متکی نشوید. به عبارت دیگر، باید به‌تدریج مدت‌زمان استفاده از گردنبند را کاهش دهید. همچنین باید تقریباً 6 تا ۸ هفته پس از عمل به‌طور کلی آن را کنار بگذارید. به هنگام انجام تمرینات و برنامه های ورزشی گردنبند خود را دربیاورید.

اگر جراح بستن گردنبند طبی سفت را به شما توصیه کند، باید آن را به‌صورت شبانه‌روزی، تا زمان تایید جراح برای عدم، بپوشید و حتی برای انجام تمرینات خود نیز نباید گردنبندتان را دربیاورید.

رعایت رژیم غذایی مناسب

یکی دیگر از مراقبت‌های ضروری پس از جراحی دیسک گردن، توجه به رژیم غذایی است. می‌توانید رژیم غذایی معمولی خود را دنبال کنید، ‌اما اگر مشکل معده دارید، از غذاهای ملایم و کم‌چرب مانند برنج ساده، مرغ کبابی، نان تست و ماست استفاده کنید.

داروهای مسکن باعث یبوست می‌شوند و به همیت علت رژیم غذایی با مایعات (مصرف روزانه ۶ تا ۸ لیوان آب) و فیبر بالا به‌شدت در این دوران توصیه می‌شود. بنابراین سعی کنید در دوران نقاهت خود مایعات فراوان بنوشید. اگر بیماری کلیوی، قلبی یا کبدی دارید و باید مایعات خود را محدود کنید، قبل از اینکه مقدار مایعات مصرفی خود را افزایش دهید، با پزشک خود مشورت کنید. درصورت لزوم می‌توانید از داروهای مسهل بدون نسخه استفاده کنید.

مصرف داروهای تجویزی

جراح زمان مصرف مجدد داروهای شما را تعیین می‌کند و دستورالعمل مصرف داروهای جدید را به شما می‌دهد. اگر مصرف آسپرین یا سایر داروهای رقیق‌کننده خون را متوقف کرده‌اید، جراح به شما خواهد گفت که چه زمانی مصرف مجدد آن را شروع کنید.

داروهای مسکن را دقیقاً طبق دستور مصرف کنید. اگر نمی‌توانید داروی مسکن تجویزی را مصرف کنید، با جراح درمورد استفاده از داروهای بدون نسخه مشاوره کنید. اگر مسکن‌ها معده شما را اذیت می‌کنند، آن‌ها را بعد از غذا مصرف کنید (مگر اینکه جراح شما را از این کار منع کند). همچنین می‌توانید از جراح بخواهید مسکن دیگری را برای شما تجویز کند.

عدم مصرف الکل و دخانیات

پس از جراحی دیسک گردن باید از مصرف سیگار خودداری کنید. سیگار باعث کاهش سرعت بهبودی پوست و استخوان می‌شود و بهبودی کلی شما را به تأخیر می‌اندازد. همچنین بعد از عمل دیسک گردن باید از مصرف مشروبات الکلی به‌دلیل تأثیر بر اثربخشی داروهای مسکن و سرعت بهبودی بپرهیزید.

رعایت پوزیشن خواب مناسب

رعایت پوزیشن‌های مناسب خواب برای به حداقل رساندن فشار روی گردن و تسهیل بهبودی پس از جراحی دیسک گردن ضروری است. در هفته های اولیه پس از جراحی، خوابیدن به پشت با استفاده از بالش زیر گردن و سر، بهترین حالت خوابیدن بعد از عمل دیسک گردن است. این پوزیشن به حفظ تراز مناسب ستون فقرات و کاهش فشار روی ناحیه جراحی کمک می‌کند.

با‌این‌حال برای برخی خوابیدن به پشت دشوار است. در این صورت می‌توانید با قرار دادن یک بالش بین زانوها، به پهلو بخوابید. این پوزیشن می‌تواند فشار روی گردن را کاهش دهد و خوابی راحت را برای شما به ارمغان آورد.

پیاده‌روی سبک

پیاده‌روی بهترین ورزش بعد از عمل دیسک گردن است و باید به صورت روزانه انجام شود. تا زمانی که جراح توصیه نکرده است، نباید ورزش دیگری انجام دهید. بعد از عمل دیسک گردن، به‌تدریج مسافت پیاده‌روی خود را افزایش دهید. درصورت مطلوب بودن هوا می‌توانید در بیرون از خانه پیاده‌روی کنید. پیاده‌روی جریان خون را افزایش می‌دهد و از ذات‌الریه و یبوست پیشگیری می‌کند. پیاده‌روی همچنین ممکن است درد عضلانی شما را پس از جراحی کاهش دهد.

عدم انجام ورزش و فعالیت‌های سنگین

دستورالعمل‌های پزشک خود را درمورد بلند نکردن هر چیزی که به گردن و کمر شما فشار می‌آورد، دنبال کنید. بدین ترتیب باید از بغل کردن کودک خود و بلند کردن کیسه‌های مواد غذایی سنگین، کیف، کوله پشتی سنگین یا جاروبرقی خودداری کنید. همچنین تا زمانی که جراح تایید نکرده است، از انجام فعالیت‌های شدید مانند دوچرخه‌سواری، آهسته دویدن، وزنه‌برداری یا ورزش‌های هوازی، بپرهیزید. علاوه براین به‌مدت 2 تا 4 هفته پس از جراحی رانندگی نکنید. بعد از عمل دیسک گردن، احتمالاً باید 4 تا 6 هفته از محل کار خود مرخصی بگیرید. میزان مرخصی به نوع کار و حال شما بعد از جراحی بستگی دارد.

انجام فیزیوتراپی درصورت تجویز پزشک

بعد از عمل دیسک گردن پزشک ممکن است انجام فیزیوتراپی را برای کمک به بهبودی و تقویت عضلات شما تجویز کند. در این صورت، فیزیوتراپی از روز اول پس از عمل آغاز می‌شود. در اولین جلسه،‌ فیزیوتراپ شما را معاینه می‌کند و تمرینات مناسب را ارائه می‌دهد. او همچنین نحوه رفتن به تختخواب و خارج شدن از آن،‌ راه رفتن و نشستن را به شما می‌آموزد. حتما در تمام جلسات فیزیوتراپی حضور یابید تا با استفاده از تمرینات تقویتی و کششی، عضلات گردن و ستون فقرات شما تقویت شوند و سریع‌تر بهبود پیدا کنید.

آیا بعد از عمل دیسک گردن می‌توانیم استحمام کنیم؟

بله، ‌پس از گذشت ۴۸ ساعت از جراحی می‌توانید حمام کنید. اما بهتر است ۷ تا ۱۰ روز صبر کرده و درصورت تأیید بهبودی زخم توسط جراح، با خیال آسوده استحمام کنید.

بعد از عمل دیسک گردن چگونه و چه زمانی استحمام کنیم؟

معمولاً ۴۸ ساعت پس از عمل دیسک گردن می‌توانید استحمام کنید. با این حال توصیه می‌شود که ۷ تا ۱۰ روز پس از جراحی، برای استحمام صبر کنید تا از بروز عفونت جلوگیری شود. در صورت استحمام در دوران نقاهت به نکات زیر توجه کنید:

  • از سایش و خیس کردن محل برش خودداری کنید
  • استفاده از وان آب گرم ممنوع است
  • قبل از حمام، زخم جراحی را با پوشش پلاستیکی خشک نگه دارید یا از پانسمان ضد آب استفاده کنید تا زخم با آب در تماس نباشد
  • اگر زخم به هر دلیلی خیس شد، آن را خشک کنید
  • خارش زخم جراحی طبیعی است، اما از خاراندن آن بپرهیزید

از چه زمانی بعد از عمل دیسک گردن می‌توان رابطه جنسی برقرار کرد؟

درصورت تحمل فرد رابطه جنسی می‌تواند در هر زمانی بعد از جراحی دیسک گردن برقرار شود. برای برقراری رابطه جنسی توجه داشته باشید که باید به‌آرامی حرکت کرده و از پوزیشن‌های دردناک و حالت هایی که به گردن فشار می‌آورند، خودداری کنید.

آیا استفاده از بریس بعد از جراحی دیسک گردن ضروری است؟

استفاده از بریس یا گردنبند طبی پس از عمل دیسک گردن به نظر جراح بستگی دارد. اغلب جراحان استفاده از بریس را ضروری می‌دانند. بریس می‌تواند با کاهش دامنه حرکتی گردن در طول دوره نقاهت، از آن محافظت کند. همچنین درد و سایر عوارض جراحی را کاهش می‌دهد و به ترمیم و جوش خوردن استخوان نیز کمک می‌کند. مدت‌زمان استفاده از بریس را جراح تعیین می‌کند، اما به‌طور کلی باید حدود ۴ تا ۶ ماه بعد از جراحی آن را بپوشید.

روند بهبودی جراحی گردن چه مدت طول می‌کشد؟

به‌طور کلی، اکثر افراد ۴ تا ۶ ماه پس از جراحی دیسک گردن به‌طور کامل بهبود می‌یابند. با این حال بهبودی کامل برای برخی از بیماران ممکن است تا یک سال یا بیشتر طول بکشد. طی این دوره باید تمام دستورالعمل‌های بعد از جراحی را به‌دقت رعایت کنید تا از بروز مشکلات جلوگیری شود.

آیا می‌توان بعد از جراحی دیسک گردن از پله‌ بالا رفت؟

بالا و پایین رفتن از پله‌ها بعد از عمل دیسک گردن جایز است. برای این کار حتماً از نرده استفاده کنید و برای راحت تر بودن، هر بار یک قدم بردارید. مراقب باشید نیفتید و درصورت عدم اطمینان از کسی کمک بگیرید.

چه زمانی بعد از عمل دیسک گردن فوراً باید به پزشک خود مراجعه کنیم؟

انجام مراقبت های بعد از عمل دیسک گردن، به مدیریت و کنترل بهبودی کمک می کند. با این حال بروز و تداوم برخی از علائم در دوران نقاهت بعد از جراحی دیسک گردن، ممکن است نگران کننده باشد. چناچه پس از جراحی، دارای هر یک از علائم زیر هستید، سریعاً به پزشک خود مراجعه کنید:

  • تنگی نفس، ناتوانی در بلع، یا درد قفسه سینه
  • خونریزی، ترشح، قرمزی یا تورم ناحیه جراحی
  • احساس ابتلا به علائم آنفولانزا مانند حالت تهوع، درد عمومی بدن یا تب بیش از ۳۸ درجه سانتی‌گراد به‌مدت بیش از 24 ساعت
  • هرگونه تغییر در احساس بازوها، دست‌ها یا پاها (به‌عنوان مثال، افزایش بی‌حسی، گزگز یا درد)
  • از دست دادن کنترل مثانه یا روده
  • نیاز مکرر به دفع مقادیر کمی از ادرار یا بیش‌فعالی مثانه
  • احساس درد، تورم یا قرمزی در پشت زانو یا ساق پا (علائم لخته شدن خون در پاها)

به این محتوا رای دهید..

۰
۰
( امتیاز : ۰%)
ارسال دیدگاه:
captcha
سوال خود را از ما بپرسید
مشاورین زیبایی جراحان
بستنمشاورین زیبایی جراحانمشاورین زیبایی جراحان

سوالات خود را از پزشکان مشاور جراحان بپرسید

00000000000