بیماریهای مغز و اعصاب

راه های درمان آنوریسم مغزی

مشاورین زیبایی جراحان نیاز به مشاوره بیشتر دارید؟ برای صحبت با مشاورین زیبایی جراحان کلیک کنید.
بپرس مشاوره رایگان

از آنجایی که رشد و پارگی آنوریسم مغزی می تواند به عوارض خطرناکی مانند کما یا مرگ منجر شود، هدف اصلی درمان آنوریسم جلوگیری از پارگی است. آزمایش های متعدد می تواند به پزشک کمک کند تا تشخیص دهد که آیا درمان فوری جراحی ضروری است یا می توان با به کار گیری سایر روش ها آنوریسم را درمان کرد. در برخی موارد تشخیص پزشک نظارت دقیق درمانی دارویی است که ممکن است مناسب ترین راه باشد.

اگر احتمال پارگی آنوریسم وجود داشته باشد، انواع روش‌های جراحی می‌توانند جریان خون را از آنوریسم منحرف کرده و رگ خونی آسیب‌ دیده را ترمیم کنند، از جمله روش های درمانی و جراحی باز و بسته که هر کدام باعث جلوگیری از نشت خون و درمان آنوریسم مغزی خواهند شد.

انواع راه های درمان آنوریسم مغزی شامل چه مواردی است؟

درمان آنوریسم مغزی در چند دهه گذشته به طور قابل توجهی پیشرفت کرده و راهکار های درمانی آن گسترش یافته اند. در گذشته، پزشکان عمل جراحی باز یا کلیپینگ را برای تمام بیمارانی که نیاز به درمان آنوریسم مغزی داشتند، انجام می دادند. امروزه بسیاری از آنوریسم‌ های مغزی با روش‌های کمتر تهاجمی، از جمله استنت گذاری یا انحراف جریان، جراحی های بسته مانند بسته یا کوییلینگ و سایر روش‌های اندوواسکولار درمان می‌شوند.

درمان آنوریسم مغزی به روش جراحی باز یا کلیپینگ

جراحی آنوریسم مغزی به روش باز یکی از راه های درمان آنوریسم است. کلیپینگ میکروسرجری تکنیکی است که جریان خون را به آنوریسم مغزی قطع کرده تا از پارگی آن جلوگیری شود. گاها با آنوریسم پاره شده مواجه هستیم که در این صورت خونریزی آن را کنترل می‌کند. این جراحی با تکنیک کرانیوتومی، سوراخی در جمجمه ایجاد می کند که برای دسترسی به آنوریسم در مغز انجام می گیرد.

جراح مغز و اعصاب گیره فلزی کوچکی از جنس تیتانیوم روی گردن (دهانه) آنوریسم قرار می دهد تا جریان خون را مسدود کند و سپس آنوریسم بریده می شود. شایان ذکر است پس از انجام جراحی، بیمار نیاز به مراجعه مجدد برای کشیدن بخیه یا مواردی از این قبیل ندارد و از آنجایی که آنوریسم به طور کامل و از گردن (دهانه برآمدگی) بریده می شود عموما با عود همراه نخواهد بود.

درمان آنوریسم مغزی به روش بسته یا کوییلینگ اندوواسکولر

کوییلینگ اندوواسکولار یک روش نوین و کم عارضه برای درمان آنوریسم مغزی است. این جراحی نیز معمولاً تحت بیهوشی عمومی انجام می شود. در طول انجام این روش یک لوله نازک به نام کاتتر در شریان های اصلی مانند کشاله ران قرار داده می شود.

لوله از طریق شبکه رگ های خونی، به سمت سر و در نهایت به آنوریسم هدایت می شود. سپس رشته های پلاتین ریز از طریق لوله به داخل آنوریسم منتقل می شوند. هنگامی که آنوریسم پر از سیم ها و رشته های فلزی باشد، جریان خون نمی تواند در آن وارد شود. این بدان معنی است که آنوریسم از شریان اصلی بسته شده است که از رشد یا پارگی آن جلوگیری می کند.

درمان آنوریسم مغزی به روش آمبولیزاسیون اندوواسکولر

در درمان آنوریسم مغزی با کمک آمبولیزاسیون آندوواسکولار پزشک یک لوله کوچک را به روش کم تهاجمی و از طریق شریان اصلی، وارد شریانی که آسیب دیده است می کند. این لوله در نزدیکی آنوریسم قرار می گیرد و از نشتی خون به مغز جلوگیری می کند. شایان ذکر است تمامی روش‌های آمبولیزاسیون با وجود غیر تهاجمی بودن ممکن است خطرات و عوارضی به همراه داشته باشند.

درمان آنوریسم مغزی به روش استنت گذاری یا انحراف جریان

درمان آنوریسم مغزی به روش استنت گذاری تکنیکی است که در آن جراح شما از یک کاتتر برای قرار دادن استنت (یک لوله توری نرم و انعطاف پذیر) در رگ خونی که در آن آنوریسم تشکیل شده است استفاده می کند. این فرآیند بلافاصله جریان خون را از آنوریسم منحرف می کند.

تغییر مسیر جریان خون باعث کاهش فشار روی آنوریسم می شود، بنابراین احتمال پارگی آن کمتر خواهد شد. با گذشت زمان، سلول‌های جدید روی استنت رشد می‌کنند و به مرور آنوریسم را مسدود می کنند و اینگونه به تدریج رگ را بهبود می‌بخشند. انحراف جریان نیز یک روش کم تهاجمی است که شامل کرانیوتومی(شکاف جمجمه) نمی شود و استنت از طریق شریان اصلی پا وارد بدن خواهد شد.

درمان آنوریسم مغزی با دارو

از آنجایی که آنوریسم های مغزی پاره نشده دارای علائم خاصی نبوده و اختلالی در ادامه زندگی فرد ایجاد نمی کنند، همه آنوریسم های مغزی نیاز به جراحی ندارند. ممکن است بتوان سایر آنوریسم های خفیف را با برخی داروها، تغییر شیوه زندگی یا درمان توانبخشی درمان کرد. مثلا داروهای ضد تشنج که پزشکان ممکن است برای جلوگیری از تشنج های مرتبط با آنوریسم تجویز کنند. یا داروهای کنترل فشار خون که از جریان شدید خون در آنوریسم و در نتیجه ترکیدن آن جلوگیری خواهند کرد.

از دیگر کاربردهای دارو در هنگام مواجهه با آنوریسم پاره شده به صورت ناگهانی که نیاز به درمان اورژانسی ایجاد شود است. در این مواقع عموما پزشک توصیه می کند ابتدا دارویی به نام نیمودیپین برای کاهش خطر مختل شدن شدید خون رسانی به مغز (ایسکمی مغزی) مصرف شود.

آیا آنوریسم مغزی درمان قطعی دارد؟

اصولا کنترل آنوریسم های مغزی پاره نشده راحت تر است و می توان با درمان های غیر جراحی نیز بهبودی قطعی آن ها را انتظار داشت. اما درمان آنوریسم های پاره شده فرآیندی زمان بر است، با مداخلات جراحی به درمان پرداخته می شود و امکان عود آنها وجود دارد. از میان سایر روش های جراحی، اکنون درمان اندوواسکولار اکنون پایه اصلی درمان آنوریسم های مغزی پاره شده بر اساس داده های علمی قوی است و با درصد کمتری از عود آنوریسم نسبت به سایر روش ها همراه است.

درمان آنوریسم مغزی پاره شده

ترمیم آنوریسم مغزی پاره شده عموما نیاز به جراحی دارد. این عارضه با درد بسیار شدیدی در ناحیه سر، تشنج، تاری دید و خستگی بیش از حد همراه است. در صورت مشاهده آن لازم است بلافاصله به پزشک مراجعه شود. برای درمان آنوریسم پاره شده، جهت ریشه کن کردن و جلوگیری از عود عموما درمان های جراحی توصیه می شود. در این جهت، درمان کلیپینک آنوریسم را بریده و درمان اندوواسکولار به درمان آنوریسم از داخل شریان می پردازد.

انتخاب راهکار و به کارگیری بهترین راهکار جهت درمان بر اساس عواملی مانند وضعیت سلامت عمومی بیمار، نوع آنوریسم، محل ایجاد آنوریسم و مدت شکل گیری آن تعیین خواهد شد. همچنین پس از جراحی، ممکن است دارو ها و راهکار هایی برای تسکین علائم تجویزگردد تا از عود و عوارض اضافه بر سازمان جلوگیری شود.

درمان آنوریسم مغزی پاره نشده

اگر آنوریسم مغزی پاره نشده در شما تشخیص داده شود، ارزیابی خطر برای ارزیابی اینکه آیا جراحی ضروری است یا خیر انجام خواهد شد. فرآیند ارزیابی معمولاً بر اساس عواملی مانند سن، اندازه و محل آنوریسم و شرایط سلامتی انجام می گیرد. تحقیقات نشان داده است که خطرات مرتبط با جراحی در افراد مسن اغلب بیشتر از مزایای بالقوه آن است به این دلیل سن دارای اهمیت است.

از طرف دیگر آنوریسم های بزرگتر از 7 میلی متر اغلب نیاز به درمان جراحی دارند و آنوریسم های مغزی واقع در رگ های خونی بزرگتر خطر پارگی بیشتری دارند پس اندازه و محل آنوریسم در نظر گرفته می شود. و نهایتا ممکن است شرایط سلامتی و وضعیت عمومی بدن خطرات جراحی را افزایش دهد. بنابراین پس از بررسی این عوامل، تیم جراحی شما تصمیم می گیرد که آیا جراحی نیاز است یا درمان های جایگزین مانند دارو در نظر گرفته شود.

جدیدترین راه درمان آنوریسم مغزی کدام است؟

از جمله جدید ترین راهکار های درمانی آنوریسم مغزی، جراحی روش بسته و کم تهاجمی اندواسکولر است. جراحی اندوواسکولار یک روش ابتکاری و نوین است که در داخل رگ های خونی انجام می شود . این روش برای درمان آنوریسم یا تورم شریان و سایر مشکلاتی که بر رگ های خونی تاثیر می گذارد استفاده می شود. این جراحی شامل ایجاد یک برش کوچک در نزدیکی هر لگن برای دسترسی به رگ‌های خونی و پر کردن آنوریسم است.

بهترین راه درمان آنوریسم مغزی چیست؟

بهترین راه درمان آنوریسم مغزی به خصوص در صورت ترکیدن (پارگی) جراحی است. جراحی پیشگیرانه نیز معمولاً تنها در صورتی توصیه می شود که خطر پارگی زیاد باشد. جراحی کم تهاجمی مانند درمان اندوواسکولار از جمله درمان هایی است که کم عارضه بوده و ازآنجایی که بدون شکاف جمجمه و برش خاصی انجام می گیرد بیمار نسبتا سریع از بیمارستان مرخص شده و بهبودی ایشان زود تر حاصل می گردد. طبق آمار این مداخه درون عروقی از نظر بالینی در 84 درصد موارد مؤثر ارزیابی شده است.

آیا آنوریسم پس از درمان باز می‌گردد؟

عود آنوریسم مغزی پس از درمان، به نوع آنوریسم و شیوه درمان بستگی دارد. طبق آماربه نظر می رسد درمان جراحی و اندوواسکولار آنوریسم ساکولار مغزی یک نتیجه طولانی مدت ارائه می دهد. بروز گزارش‌ شده مراجعه مجدد بیماران مبتلا به خونریزی زیر عنکبوتیه پس از درمان جراحی اندووسکولار، بین 0 تا 2.5 درصد در طول دوره‌های پیگیری که دوره‌های پنج تا بیست ساله را پوشش می‌دهد، متغیر است . از طرفی درصد رهایی از نیاز به مداخله مجدد جراحی در اثر عود پس از جراحی اندوواسکولار 97% در 1 سال، 78% در 5 سال و 63% در 9 سال بود.

آیا درمان آنوریسم مغزی دردناک است؟

انوریسم مغزی پاره نشده خود بدون علائم و درمان های آن نیز عموما بدون درد و کم عارضه هستند. اما آنوریسم پاره شده با درد بسیار شدیدی در ناحیه سر همراه است، جراحی آن با بیهوشی عمومی انجام می شود و پس از جراحی ممکن است در اطراف محل برش کمی کبودی مشاهده شود.

درد پس از جراحی نسبتا قابل تحمل است البته بستگی به نوع جراحی نیز دارد. اگر درد دارید، پزشک ممکن است داروهای ضد درد را توصیه و تجویز کند. پزشک شما به طور منظم محل آنوریسم را بررسی می کند. برخی از افراد نیاز به انجام این جراحی بیش از یک بار دارند. به طور کلی اکثر بیماران درد زیادی را تجربه نمی کنند، به جز ناراحتی و سوزش در محل برش، که با داروهای خوراکی کنترل می شود.

لزوم انتخاب بهترین جراح آنوریسم مغزی

انتخاب بهترین جراح مغز و اعصاب برای جراحی آنوریسم مغزی بسیار مهم است. این جراحی در مهم ترین بخش بدن انجام می گیرد و در صورت عدم انجام پروسه جراحی به بهترین نحو ممکن، احتمال مرگ یا کما و یا عود مجدد بیماری وجود خواهد داشت. بنابراین این انتخاب باید با بررسی اساسی برخی المان ها صورت گیرد. بررسی های مدارک، تجربه و تبحر پزشک، اعتبار بیمارستان یا کلینیک از عوامل مهم هستند.از طرفی بررسی نمونه کار های جراح و درصد رضایت بیماران ایشان که با سر زدن به سایت های مرتبط یا صفحات مجازی ایشان قابل بررسی است حائز اهمیت اند.


به این محتوا رای دهید..

۰
۰
( امتیاز : ۰%)
ارسال دیدگاه:
captcha
سوال خود را از ما بپرسید
مشاورین زیبایی جراحان
بستنمشاورین زیبایی جراحانمشاورین زیبایی جراحان

سوالات خود را از پزشکان مشاور جراحان بپرسید

00000000000