مقالات عمل بینی

گوشت اضافه یا کلوئید بعد از عمل بینی | علت، تشخیص و درمان

مشاورین زیبایی جراحان نیاز به مشاوره بیشتر دارید؟ برای صحبت با مشاورین زیبایی جراحان کلیک کنید.
بپرس مشاوره رایگان

یکی از نگران‌کننده‌ترین عوارض جراحی بینی، ایجاد اسکارهای کلوئیدی بعد از جراحی است. بعد از جراحی بینی، بدن با تکثیر سلول‌ها در نواحی آسیب دیده، به ترمیم زخم‌ها و برش‌های ناشی از جراحی می‌پردازد. تکثیر بیش از حد سلول در این نواحی، منجر به ایجاد اسکار یا پوست اضافی تحت عنوان کلوئید بعد از عمل بینی می‌شود.

برای کاهش عوارض جراحی بعد از عمل باید بهترین جراح را انتخاب کنید، برای انتخاب بهترین جراح بینی مقاله بهترین جراح بینی در تهران را مطالعه کنید.

کلوئید تعادل میان آنابولیسم و کاتابولیسم را از بین برده و روند بهبود زخم را دچار اختلال می‌کند. کلوئیدها به رنگ بنفش یا صورتی در سطح پوست هستند که اغلب باعث خارش و احساس درد در هنگام لمس، می‌شوند. برخی از کلوئید‌ها در مدت زمان کوتاهی از بین می‌روند در حالی که ممکن است برخی از آن‌ها برای ناپدیدشدن به درمان یا جراحی نیاز داشته باشند.

راه حل‌هایی وجود دارند که با رعایت آن‌ها می‌توان گوشت اضافه یا کلوئید بعد از عمل بینی را درمان کرد یا خطرات آن را به حداقل رساند. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره گوشت اضافه بعد از جراحی بینی، با ما همراه باشید.

علائم گوشت اضافه یا کلوئید بعد ازعمل بینی

علائم گوشت اضافه یا کلوئید بعد از عمل بینی

کلوئید معمولاً ظاهری برجسته دارد و از زخم معمولی ناحیه جراحی بزرگ‌تر به‌نظر می‌رسد. احتمال تشکیل گوشت اضافه بعد از عمل در داخل بینی نیز هست که برای درمان آن باید حتماً به پزشک مراجعه کرد. سردردهای مکرر بعد از عمل، دندان درد در فک بالایی، کاهش یا از دست دادن حس چشایی و بویایی، آبریزش بینی شدید و غیرعادی، خروپف در هنگام استراحت، فشار در قسمت پیشانی یا صورت، تکرر گرفتگی بینی بعد از عمل و خونریزی های مکرر در بینی از علائمی هستند که زنگ خطر تشکیل کلوئید بعد از جراحی بینی را فعال می‌کنند.

علت و عوامل مؤثر در کلوئید یا گوشت اضافه بعد از عمل بینی

کلوئید‌ها معمولاً به دلیل عدم ترمیم مناسب محل زخم ایجاد می‌شوند. پزشکان قبل از جراحی، آزمایشات مربوطه را تجویز کرده و خطرات محتمل را در اختیار بیماران قرار می‌دهند. در صورت بروز گوشت اضافه نیز بهتر است به پزشک خود مراجعه کرده و علت کلوئید بعد از عمل بینی را بررسی کرده و برنامه درمانی مناسب برای آن را دریافت کنند.

یکی از عوامل موثر در ایجاد کلوئید یا گوشت اضافه بعد از عمل بینی وضعیت سلامت طبیعی بدن است. همه‌ی افراد از وضعیت سلامتی یکسانی برخوردار نیستند و شرایط سلامتی بیمار در ایجاد عارضه کلوئید تأثیرگذار است. بدن تعداد کمی از افراد به طور طبیعی مستعد تولید کلوئید است که احتمال ایجاد گوشت اضافه بعد از جراحی بینی در آن‌ها را افزایش می‌دهد.

باقی ماندن و برجسته شدن بخیه‌ها در لبه‌های بینی یا داخل آن، یکی از عوامل مؤثر در کلوئید یا گوشت اضافه بعد از عمل بینی است. کلوئید ناشی از این امر پس از مدت کوتاهی از بین می‌رود و به درمان خاصی نیاز ندارد. رژیم غذایی نامناسب و مراقبت نادرست نیز از عواملی هستند که احتمال ایجاد کلوئید را افزایش می‌دهند.

پیشگیری از گوشت اضافه یا کلوئید بعد از جراحی بینی

داشتن رژیم غذایی مناسب بعد از جراحی بینی از اهمیت بالایی برخوردار است. غذاهایی مانند مرغ، گوشت گاو، غذاهای دریایی، اسفناج و سایر مواد غذایی که باعث ایجاد کلوئید می‌شوند را با مشورت پزشک از برنامه غذایی بعد از عمل خود حذف کنید. مراقبت مناسب برای اطمینان از رسیدن به بهترین نتیجه و عدم ایجاد گوشت اضافه بعد از عمل بینی بسیار مهم است. لذا توصیه‌های جراح بعد از جراحی بینی را بادقت انجام دهید و درباره مدت رعایت رژیم غذایی و سایر دستورالعمل‌هایی که انجام آن برای پیشگیری از ایجاد کلوئید بعد از عمل بینی لازم است با پزشک خود مشورت کنید.

درمان گوشت اضافه یا کلوئید بعد از جراحی بینی

راه درمان کلوئید به شرایط اسکار و نوع آن بستگی دارد. استفاده از  برخی ماسک‌ها یا کرم ضداسکار در صورت تجویز پزشک، می‌تواند در بهبود سریع کلوئیدها کمک کند. در صورتی که این راه‌های درمانی در از بین بردن کلوئید مؤثر نبودند، باید به پزشک متخصص مراجعه کرده و گوشت اضافه بعد از عمل بینی را درمان کنید. در ادامه برخی از مرسوم‌ترین روش‌های درمان کلوئید را شرح می‌دهیم:

  • جراحی گوشت اضافه یا کلوئید ناشی از عمل بینی: در صورتی که روش‌های درمانی برای از بین بردن کلوئید مفید نباشند، پزشکان انجام جراحی ترمیمی را توصیه می‌کنند. پس از معاینه و بررسی‌های لازم، پزشک می‌تواند نظر خود درباره انجام جراحی را به شما اعلام کند.

  • لیزر گوشت اضافه ناشی از عمل بینی: یکی از بهترین روش های درمان گوشت اضافه یا کلوئید بعد از جراحی بینی، لیزر آن است. به توصیه پزشکان، برای کاهش حجم یا قرمزی زخم و کلوئید پس از عمل بینی، 2 تا 3 جلسه لیزر کافی است. با این حال تعداد جلسات با توحه به شدت گوشت اضافه بعد از جراحی بینی یا شرایط بیمار می‌تواند کمتر یا بیشتر شود.

  • تزریق استروئید برای درمان گوشت اضافه بعد از عمل بینی: یکی دیگر از روش‌های موثر برای از بین بردن گوشت اضافه ناشی از جراحی بینی که می‌تواند آن را به تدریج درمان کند، تزریق استروئید یا کورتون است. تشخیص این امر برعهده متخصص است و باید در بازه‌های زمانی منظم بعد از جراحی صورت بگیرد. 

  • داروهای مناسب برای درمان کلوئید یا گوشت اضافه بعد از عمل بینی: استفاده از پمادهای ترمیم‌کننده‌ موضعی به تجویز پزشک، برای پیشگیری و درمان گوشت اضافه بعد از جراحی بینی نیز یکی از راه‌هایی است که می‌تواند در درمان آن مؤثر باشد. دستورالعمل استعمال پماد بر روی کلوئید را از پزشک خود دریافت کنید.

احتمال ایجاد گوشت اضافه یا کلوئید بیشتر در کدام نوع از بینی دیده می شود؟

احتمال ایجاد کلوئید بعد از جراحی بینی معمولاً در بیمارانی که بینی گوشتی دارند، شایع‌تر است؛ زیرا بینی‌های گوشتی بافت چربی و عضلانی بیشتری دارند.


به این محتوا رای دهید..

۱
۰
( امتیاز : ۱۰۰%)
ارسال دیدگاه:
captcha
سوال خود را از ما بپرسید
مشاورین زیبایی جراحان
بستنمشاورین زیبایی جراحانمشاورین زیبایی جراحان

سوالات خود را از پزشکان مشاور جراحان بپرسید

00000000000