

برگشتن به کار بعد از عمل بینی

بسیاری از متقاضیان عمل بینی، شاغل یا دانشجو هستند. بنابراین زمان بازگشتن به محل کار یا تحصیل بعد از عمل بینی، یکی از دغدغههای بیماران است. عمل بینی به روش تهاجمی و با بیهوشی عمومی انجام شده و مانند سایر جراحیها شامل عوارضی مانند تورم، خونریزی، درد، التهاب و کبودی است. بدن بیمار بعد از عمل بینی نیاز به استراحت و تجدید قوا دارد. بنابراین، بیماران به منظور بهبودی سریع و رفع عوارض بعد از عمل، باید بعد از جراحی به طور کامل استراحت کنند.
همچنین بیمار جهت سرعت بخشیدن به روند بهبودی باید از انجام فعالیتهای زیاد و شدید به دلیل وارد شدن فشار بر روی بینی، ایجاد تورم و خونریزی بعد از عمل و طولانیشدن دوره نقاهت خودداری کند.
چه مدت بعد از عمل بینی می توانیم به کار برگردیم؟
به دلیل بسته شدن بینی با آتل گچی، بیشتر پزشکان توصیه میکنند بیمار تا زمان بازشدن آتل به مدت یک هفته از بازگشتن به محل کار یا تحصیل بعد از عمل بینی خودداری کند.
برخی از عوامل تأثیرگذار در زمان بازگشتن بیمار به محل کار یا تحصیل بعد از عمل بینی عبارتند از:
شرایط جسمی و سلامتی بیمار
بیمارانی که از سلامت عمومی خوبی برخوردارند معمولاً نسبت به انواع روشهای جراحی بینی واکنش بهتری دارند. قبل از عمل ممکن است انجام چندین آزمایش و معاینات پزشکی جهت حصول اطمینان از کسب نتیجه مطلوب در طول جراحی لازم باشد. اکثر بیماران سالم، در عرض 7 تا 10 روز بعد از جراحی بینی آمادگی لازم برای بازگشت به شرایط عادی زندگی را دارند. با این حال، برخی بیماران به دلایل مختلف، ترجیح میدهند زمان بیشتری را برای بهبودی کامل و استراحت خود اختصاص دهند.
پیچیدگی جراحی بینی بیمار
در بسیاری از موارد، جراحان میتوانند صرفاً از طریق برشهای که در سوراخهای بینی ایجاد میشوند، نتایج مطلوبی را به دست آورند. این شیوه منجر به بهبودی سریع و به حداقل رساندن جای زخم بعد از جراحی میشود. بیمارانی که مایل به ایجاد تغییرات بیشتری در شکل و اندازه بینی هستند، دارای دوران نقاهت و روند بهبودی طولانیتری هستند.
شغل بیمار
بیماران دارای شغلهای ساده مانند کارهای دفتری، اداری (پشت میزنشین) معمولاً نسبت به افراد دارای شغلهای سختتر، زودتر میتوانند به سر کار خود بازگردند. بیماران دارای شغلهای سادهتر (درصورت نداشتن مشکل با دیده شدن کبودی و تورم جزئی) میتوانند ظرف 5 تا 10 روز به محل کار خود بازگشته و فعالیت خود را شروع کنند. درصورت داشتن شرایط دورکاری، بیمار در کمتر از دو روز میتواند با انجام کارهای ساده فعالیت خود را آغاز کند. البته رعایت برخی نکات مانند خم نکردن سر به سمت پایین در زمان انجام کار، بسیار مهم است.
اگر شغل فرد مستلزم انجام فعالیتهای بدنی باشد بیمار باید تا 2 هفته از بازگشتن به محل کار بعد از عمل خودداری کند. بعد از این مدت، بیمار باید تا هفته چهارم صرفاً فعالیتهای محدود و سبک را انجام دهد. بیماران باید از انجام فعالیتهای بدنی سنگین (فعالیتهای منجر به افزایش گردشخون در بینی مانند ورزشهای شدید) به مدت 3 تا 6 هفته خودداری کنند.
علاوه بر این، بیمارانی که شغلشان وابسته به ظاهر فیزیکی آنها است و به سبب شغلشان در کانون توجه هستند ممکن است تمایل بیشتری برای تخصیص زمان برای استراحت و بهبودی کامل قبل از بازگشت به محل کار داشته باشند. اگر شغل بیمار به طور مثال مجریگری، بازیگری یا مدلینگ باشد، ممکن است برای برنامهریزی جهت انجام عمل بینی بیمار، به حدود سه ماه زمان قبل از شروع کار و حضور جلوی دوربین نیاز باشد. اکثر تورمهای بعد از جراحی معمولاً در سه هفته اول بهبود مییابند. به طور کلی، توصیه میشود هر رویداد اجتماعی مهم بیمار تا حدود 3 هفته بعد از جراحی به تعویق بیفتد.
چه مدت بعد از جراحی بینی می توانیم کار سنگین انجام دهیم؟
انجام فعالیتهای سنگین و ورزشهای شدید، با افزایش فشارخون و میزان جریانخون در بینی و صورت، باعث فشار به بافتها و رگهای بینی و تشدید عوارض (مانند خونریزی، تورم و درد) میشود. بیماران باید از انجام فعالیتهای بدنی سنگین )مانند بلندکردن اجسام سنگین و ورزشهای شدید( به مدت 3 تا 6 هفته خودداری کنند. همچنین، در خصوص زمان شروع و میزان فعالیتهای بدنی بیمار باید با پزشک مشورت کند.
بیماران میتوانند فعالیتهای عادی و ورزشی خود را به تدریج شروع کرده و در طی انجام فعالیتها به سیگنالهای بدن خود (مانند خستگی و احساس فشار بر بینی) به دقت توجه کنند تا از احتمال ایجاد آسیب یا عارضه جلوگیری شود. بیمار باید برای انجام ورزشهای با توپ مانند بسکتبال و والیبال و ورزشهای تماسی به دلیل احتمال واردشدن ضربه به بینی، به مدت 3 تا 6 ماه خودداری کند.
تشدید عوارض عمل بینی منجربه طولانیشدن دوره نقاهت میشود. بنابراین، بیماران برای تسریع روند بازگشت به محل کار یا تحصیل بعد از عمل بینی، باید دستورالعملهای پزشک را به دقت رعایت کنند.