بهترین پوزیشن ها بعد از عمل بینی
عمل بینی امروزه به یکی از جراحی های پر طرفدار و شایع در میان مردم تبدیل شده است. به گونه ای که هر کدام از ما افراد زیادی را می شناسیم که این عمل را انجام داده اند و یا می خواهند آن را انجام دهند. بسیاری از افراد گمان می کنند که با انجام این عمل کار تمام شده و نتیجه همان موقع حاصل می شود. اما تنها بخشی از نتیجه به مهارت جراح بستگی دارد. خود فرد هم با رعایت نکاتی می تواند در این نتیجه مؤثر باشد. همچنین می تواند باعث شود که روند بهبود او زودتر طی شود. یکی از مواردی که فرد باید رعایت کند و تأثیر زیادی هم در نتیجه دارد طریقه نشستن، برخواستن، ایستادن و راه رفتن است. فرد باید سعی داشته باشد در همه این مراحل به نکاتی توجه داشته باشد تا با مشکلی روبرو نشود. در ادامه در این باره بیشتر توضیح می دهیم.
بهترین پوزیشن بعد از جراحی بینی
پس از انجام عمل بینی فرد باید سعی داشته باشد در هر شرایطی در پوزیشن مناسب قرار گیرد. در هر شرایط نباید سر پایین نگه داشته شود. فرد باید در هنگام خوابیدن، بلند شدن، نشستن و راه رفتن به نکاتی توجه داشته باشد. بالا گرفتن سر باعث می شود خون در نوک بینی جمع نشود. همچنین باعث می شود بینی دچار افتادگی نشود. در صورتی که فرد احساس می کند امکان دارد این نکات را فراموش کند باید آنها را یادداشت کرده و در اطراف خود نگه دارد و یا روی دیوار نصب کند. علاوه بر این باید به نکات دیگری هم توجه داشته باشد. این موارد شامل رژیم غذایی، مصرف دارو، قطع کردن برخی مواد غذایی و... هستند.
نحوه خوابیدن بعد از عمل بینی
در هنگام خوابیدن هم باید نکاتی رعایت شود تا مشکلی برای فرد به وجود نیاید. در هنگام خواب سر باید بالاتر از بدن قرار گیرد. برای این که سر در چنین شرایطی قرار گیرد می توان از چند بالش استفاده کرد. همچنین فرد سعی داشته باشد به حالت طاق باز بخوابد. به هیچ عنوان نباید روی پهلو و یا شکم خوابید. در صورتی که فرد در خواب غلت می خورد باید چند بالش را در هر دو سمت خود قرار دهد تا هنگام خواب ثابت بماند. همچنین دمای اتاق باید در حالت متعادل نگه داشته شود. به هیچ عنوان نباید در معرض باد مستقیم کولر قرار گرفت.
نحوه نشستن بعد از جراحی بینی
در هنگام نشستن هم فرد باید سعی داشته باشد که به نکاتی توجه داشته باشد. در هنگام نشستن فرد نباید سر را پایین نگه دارد. این کار باید یک تا دو هفته رعایت شود. بهتر است فرد در روزهای اول در هنگام نشستن تکیه بدهد. در روزهای اول بهتر است فرد از نشستن طولانی مدت خودداری کند. فرد باید سعی داشته باشد مواد غذایی را در حالت نشسته بخورد. از نشستن روی صندلی های محرک و چرخ دار خودداری شود. بهتر است تا دو هفته از توالت های ایرانی استفاده نشود. نشستن روی توالت های فرهنگی فشاری را به بیمار وارد نمی کند. در روزهای اول بهتر است برای نشستن و یا ایستادن از دیگران کمک گرفته شود.
تا چند روز بعد از جراحی بینی باید سربالا باشد؟
تا یک الی دو هفته پس از انجام رینوپلاستی باید سر بالا قرار گیرد. این حالت باید در همه شرایط ها رعایت شود. به این گونه که فرد باید در حالت درازکش، نشسته و ایستاده این نکته را رعایت کند. بهتر است فرد این نکته را یادداشت کند تا فراموش نشود. البته منظور ما این نیست که سر باید بیش از حد بالا نگه داشته شود. مقدار بالا بودن سر کمی بیشتر از حالت عادی است. برای این که به گردن فرد فشار زیادی وارد نشود بهتر است در پوزیشن های مختلف قرار گیرد. در روزهای اول بهتر است فرد بیشتر در حالت درازکش و طاق باز باشد تا فشاری به او وارد نشود. در این حالت می توان با استفاده از دو بالش سر را بالاتر قرار داده و به این ترتیب به ناحیه گردن هم فشاری وارد نمی شود.
دلیل توصیه به بالا بودن سر بعد از جراحی بینی چیست؟
در همه (عمل های باز و بسته) توصیه می شود که فرد بین 10 تا 15 روز سر را بالاتر از دیگر اجزای بدن قرار دهد. بالا گرفتن سر پس از رینوپلاستی باعث می شود که از خونریزی بینی جلوگیری شود. اگر امتحان کنید متوجه می شوید که زمان خم کردن سر فشار خون در بینی کاهش می یابد. شاید مشاهده کرده باشید زمانی کسی دچار خون دماغ می شود از او خواسته می شود که سر خود را بالا نگه دارد. در واقع با این کار از خونریزی بیشتر جلوگیری می شود. یکی دیگر از دلایلی که توصیه می شود که فرد سر را بالا نگه دارد این است که بینی او دچار افتادگی نشود. در روزها و هفته های اول بینی دارای مقاومت کافی نبوده و نمی تواند به خوبی فشار را وارد کند. به همین دلیل پایین انداختن سر و یا روی پهلو خوابیدن می تواند برای بینی مشکل ایجاد کند.
پایین انداختن سر بعد از عمل بینی
پس از رینوپلاستی نباید به هیچ عنوان سر پایین انداخته شود. این کار می تواند باعث شود مشکلات جدی برای بینی به وجود آیند. این موضوع باید در همه شرایط رعایت شوند. حتی در خواب هم بیمار باید تدابیری اتخاذ کند تا این اتفاق نیافتد. پایین انداختن سر می تواند باعث افزایش خونریزی شود. همچنین می تواند باعث شود نوک بینی دچار افتادگی شود. در صورتی که این نکته رعایت نشود زخم های بینی دیرتر بهبود می یابند. به همین دلیل فرد باید در همه شرایط این نکته را رعایت کند.
رابطه زناشویی بعد از عمل بینی
تا چند وقت بعد از انجام این جراحی نباید رابطه جنسی برقرار شود. به طور حدودی فرد نباید از 3 تا 4 هفته به انجام این کار بپردازد. در مواردی که از روش باز استفاده شده باشد این مدت زمان بیشتر هم می شود. در حین برقراری رابطه جنسی نباید فشار یا ضربه ای به بینی وارد شود. بهتر است قبل از انجام این کار با جراح مشورت شود. برقراری رابطه جنسی گردش خون را بالا می برد و باعث افزایش امکان خونریزی می شود. به همین دلیل است که اکثر جراحان توصیه دارند که این کار پس از دو الی چهار هفته انجام شود.
ورزش بعد از جراحی بینی
پس از انجام رینوپلاستی نباید تا چند هفته به انجام ورزش پرداخت. تا چند هفته فرد تنها می تواند پیاده روی کند. پیاده روی باید در مسافت های کوتاه و به آرامی انجام شود. به این منظور می توان در هر نوبت این کار را در چند مرحله انجام داد. برای انجام ورزش های دیگر باید بین 4 تا 6 هفته صبر کرد. همچنین نباید فشار آنچنانی به خود وارد کرد. انجام ورزش های آبی هم تا 6 هفته ممنوع است. فرد بهتر است پس از گذشت این زمان هم سعی داشته باشد که در جلسات اول فشار کمی را به خود وارد کند.