مقالات پیکرتراشی

اقدامات و مراقبت های قبل و بعد از عمل پیکرتراشی

مشاورین زیبایی جراحان نیاز به مشاوره بیشتر دارید؟ برای صحبت با مشاورین زیبایی جراحان کلیک کنید.
بپرس مشاوره رایگان

مراقبت های قبل و بعد از عمل پیکرتراشی چه اهمیتی دارد؟

انجام دقیق مراقبت های قبل و بعد از عمل پیکرتراشی دارای اهمیت بسیار بالایی بوده و در روند جراحی و نتیجه آن تأثیر مستقیم دارد. پیکرتراشی با روش هایی همچون لیپوماتیک و لیپوساکشن و سایر روش های جراحی انجام می ‌شود. مراقبت های قبل و بعد از عمل پیکر تراشی در هر مورد شباهت‌ های زیادی با هم دارند. بیمار باید قبل از انجام عمل در این زمینه مطالعه کافی داشته و اقدامات لازم را به دقت رعایت کند که این اقدامات در جلسه معاینه قبل از عمل به اطلاع بیمار می رسد. پس از انجام عمل جراحی، مراقبت ها و اقدامات لازم به طور کامل برای بیمار شرح داده می شود. بیمار باید به مراقبت های قبل و بعد از عمل پیکرتراشی بدن توجه ویژه ای داشته و با انجام آن ها تجربه دلنشینی از عمل زیبایی را برای خود رقم بزند.

 

تاثیر مراقبت های قبل و بعد از پیکر تراشی در نتیجه نهایی

انجام مراقبت های قبل و بعد از عمل  پیکرتراشی به طور مستقیم بر نتیجه ای که حاصل می ‌شود، تاثیر می گذارد. به همین دلیل جراحان همواره توصیه دارند که اقدامات لازم قبل و بعد از هر عمل پیکرتراشی به دقت انجام شود. افرادی که به این مراقبت ها توجه نکنند ممکن است در حین عمل و پس از آن با عوارضی روبرو شوند که هم نتیجه عمل و هم سلامتی آن ها را به خطر خواهد انداخت. نه تنها در این عمل بلکه برای تمام عمل های جراحی و زیبایی باید به مراقبت های قبل و بعد توجه ویژه ای داشت. مراقبت ‌های قبل از پیکر تراشی به منظور آماده شدن بیمار برای عمل و مراقبت های بعد از عمل به منظور بهبودی سریع و کامل و رسیدن به نتیجه مورد نظر انجام می شوند.

اقدامات قبل از عمل پیکرتراشی

اقدامات قبل ازعمل پیکرتراشی بدن بیشتر به منظور آمادگی برای پروسه جراحی صورت می گیرد. انجام این کارها باعث می ‌شود بیمار در حین عمل و پس از آن با مشکلی روبرو نشود.

  • از سه هفته قبل از انجام پیکرتراشی نباید داروهای رقیق کننده خون استفاده شود. این داروها شامل آسپرین، ایبوپروفن و.. هستند.
  • مصرف دخانیات و الکل باعث بروز اختلالاتی در روند عمل پیکر تراشی و بهبودی بعد از آن می شود. بنابراین مصرف آن ها باید قطع شود.
  • بهتر است بیمار قبل از انجام عمل استحمام کند.
  • بانوان نباید زیورآلات به همراه داشته باشند. همچنین توصیه می شود در روز عمل آرایش نکنند.
  • بهتر است بیمار لباس های گشاد و راحت به همراه داشته باشد.
  • بیمار نباید از چند ساعت قبل چیزی بخورد و در روز عمل باید ناشتا باشد.
  • چند روز قبل از جراحی پیکرتراشی بدن باید رژیم های غذایی کنار گذاشته شود. در این مدت باید غذاهای مقوی مصرف شود.
  • بیمار باید شب قبل از عمل به مقدار کافی استراحت کند.
  • از سه روز قبل از عمل بهتر است کافئین مصرف نشود.

آزمایشات قبل از عمل پیکرتراشی

قبل از انجام عمل لازم است متقاضیان آزمایشاتی را انجام دهند. یکی از آزمایشات قبل از پیکر تراشی که اکثر افراد باید انجام دهند آزمایش CBC است. همچنین در صورتی که جراح لازم بداند و بیمار مشکوک به بیماری خاصی باشد، آزمایشات لازم را برای او تجویز می ‌کند. به همین دلیل بیمار سوابق پزشکی و حساسیت های خود را در اختیار جراح می گذارد. آزمایش خون قبل از پیکرتراشی به منظور بررسی میزان کم خونی و سلامت بیمار انجام می شود.

مشاوره عمل پیکر تراشی

قبل از انجام عمل لازم است مشاوره پیکرتراشی و مشورت با جراح انجام شود. اکثر افراد قبل از انجام عمل سوالات و نگرانی هایی دارند که لازم است برطرف شود. در جلسه مشاوره به سوالات بیمار پاسخ داده شده و نگرانی های او برطرف می شوند. جراح براساس معاینه ای که انجام می دهد نوع عمل مناسب برای فرد را مشخص می کند. جراحی پیکرتراشی شامل چند نوع جراحی مانند لیپوساکشن، لیپوماتیک و ابدومینوپلاستی است. علاوه بر این درباره موضوعات جانبی نیز صحبت می‌ شود. بیمار اهداف و انتظارات خود را از انجام پیکرتراشی بیان می ‌کند. جراح نیز سوالاتی را درباره شرایط جسمی فرد، بیماری ‌ها و حساسیت های او می پرسد. در صورتی که فرد در گذشته عمل جراحی داشته است باید به پزشک خود اطلاع دهد. بیمار باید سوالات خود را یادداشت کرده و در حین مشاوره قبل از پیکرتراشی آن ها را مطرح کند. هزینه پیکرتراشی در جلسه مشاوره قبل از عمل مشخص می شود.

مراقبت های بعد از عمل پیکرتراشی

مراقبت های بعد از پیکرتراشی بدن دارای اهمیت بالایی است. افراد متخصص بر این باورند که رعایت این اقدامات تأثیر زیادی بر نتیجه نهایی عمل داشته و روند بهبودی با این مسئله ارتباط مستقیم دارد. در صورت رعایت نکردن مراقبت های بعد از عمل ممکن است مشکلات جبران ناپذیری ایجاد شود. از جمله مراقبت ها و اقدامات بعد از عمل پیکرتراشی می توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • باید از محل استخراج چربی به خوبی مراقبت شود تا از رشد باکتری ها و عفونت جلوگیری شود.
  • پس از عمل پیکرتراشی ممکن است بیمار مقداری خونریزی داشته باشد. جراح برای جلوگیری از خونریزی داروهایی را تجویز می کند که باید به موقع مصرف شود. بعلاوه برای جلوگیری از خونریزی باید از انجام فعالیت های سنگین و سخت نیز خودداری شود.
  • مصرف دخانیات و مشروبات باعث طولانی شدن دوره نقاهت می ‌شود و باید حداقل تا یک ماه پس از پیکر تراشی قطع شود.
  • بیمار باید در روزهای اول از آب میوه های طبیعی همچون آب آناناس و آب پرتقال استفاده کند.
  • بهتر است در روزهای اول بیشتر غذاهای نرم استفاده شود.
  • در حین عمل از لیدوکائین به عنوان داروی بی حسی استفاده می ‌شود. بنابراین در ساعت اول بیمار ممکن است حالت‌ هایی همچون لرزیدن بدن و عضلات، مورمور شدن، لرزش پا، وزوز گوش، مشکل در تکلم، حالت گیجی و... داشته باشد. این حالت ها طبیعی بوده و پس از چند ساعت از بین می رود.
  • تا زمانی که پزشک اجازه نداده نباید استحمام کرد. در واقع زمانی جراح اجازه این کار را می ‌دهد که مطمئن باشد زخم ها بسته شده اند. در صورتی که آب به این سوراخ ها نفوذ کند عفونت به وجود می آید.
  • تا دوهفته بیمار باید از آنتی بیوتیک استفاده کند.
  • تا یک ماه نباید به استخر، جکوزی، سونا و... رفت. همچنین در این مدت نباید در وان خوابید.
  • بهتر است در روزهای اول روی تشک بیمار روکش قرار داده شود. این کار باعث می ‌شود خونابه باعث کثیف شدن تشک نشود.
  • بیمار پس از دو روز استراحت می تواند آرام پیاده ‌روی کند. البته فرد باید این کار را با گام های کوتاه و در مسیرهای کوتاه انجام دهد.
  • پانسمان باید تنها توسط پزشک برداشته شود.
  • در صورتی که عمل پیکرتراشی در ناحیه شکم، ران و باسن انجام شده و نشستن برای بیمار سخت باشد، می ‌تواند از توالت فرنگی استفاده کند.
  • حتماً باید گن مخصوص پیکرتراشی تهیه و استفاده شود. استفاده از این گن ها باعث می ‌شود خونابه های ناشی از عمل خارج شده و از بروز عفونت جلوگیری شود. همچنین گن بعد از عمل پیکرتراشی باعث حمایت از فرم جدید اندام شده و بهبودی را سرعت می بخشد.

 

دوره نقاهت عمل پیکرتراشی

متوسط  دوره نقاهت عمل پیکرتراشی بین 2 تا 3 هفته است. البته منظور این نیست که در تمام این دوران بیمار باید به طور مطلق استراحت کند. در واقع بیمار فقط در روز اول و دوم استراحت کرده و پس از آن می ‌تواند به انجام کارهای معمولی خود بپردازد. بیمار در دوران نقاهت پیکرتراشی باید به اقدامات بعد از عمل توجه ویژه ای داشته باشد. تا پایان این دوره باید از گن مخصوص پیکرتراشی استفاده شود. در چند روز اول ترشحات خونابه ای وجود داشته که خطری برای بیمار ندارد. تا زمانی که پزشک اجازه نداده نباید دوش گرفت و در این دوره بهتر است از غذا های مقوی و کم حجم بیشتر استفاده شود.

مدت زمان بستری بعد از عمل پیکرتراشی

در اکثر موارد فرد پس از انجام پیکرتراشی مرخص شده و به منزل می ‌رود. در واقع زمانی که اثر داروی بیهوشی از بین برود دیگر دلیلی برای نگه داشتن بیمار وجود نداشته و مرخص می شود. گاهی اوقات ممکن است به دلیل شرایط خاص بیمار یک شب بستری شده و پس از آن مرخص شود. همچنین در صورتی که بیمار مرخص شده و درد یا خونریزی غیر طبیعی داشته باشد، پس از مراجعه به پزشک ممکن است بستری شود.

کبودی بعد از عمل پیکرتراشی

به طور طبیعی پس از انجام پیکر تراشی در ناحیه تحت جراحی، کبودی به وجود آمده که جای نگرانی ندارد. توصیه می شود فرد بیشتر از قبل مایعات استفاده کند تا کبودی ها کاهش یابد. همچنین با خارج شدن خونابه ها میزان کبودی نیز کمتر می شود که به این منظور از گن استفاده می شود. مصرف دخانیات و مشروبات الکلی شدت کبودی را افزایش می دهد؛ بنابراین باید از مصرف این مواد تا یک ماه خودداری شود. معمولا کبودی ناشی از عمل پیکرتراشی با گذشت چند روز از بین می رود.

ورم بعد از پیکر تراشی

همانطور که می ‌دانید پیکرتراشی تقریباً عمل سنگینی بوده و پس از انجام آن تورم در ناحیه تحت جراحی به وجود می ‌آید. درصد بالایی از این تورم طی هفته های اول از بین می ‌رود. اما باقیمانده آن پس از چند ماه جذب بدن می شود. برای تسریع از بین رفتن ورم باید مصرف دخانیات و مشروبات را حداقل تا یک ماه قطع کرد. بیمار باید از روزهای اول بعد از عمل پیاده روی سبک را شروع کند چرا که این کار باعث کاهش ورم عمل پیکرتراشی می شود. برای جلوگیری از تورم بعد از عمل باید تا چند روز از نشستن به حالت 90 درجه خودداری کرد و تا یک هفته نیز نباید از چربی و نمک استفاده کرد. علاوه بر این نکات، برای کاهش ورم بعد از عمل پیکر تراشی باید به توصیه ‌ها و دستورات پزشک توجه ‌شود.

دوره نقاهت بعد از عمل پیکرتراشی

درد بعد از عمل پیکرتراشی

معمولا در حین انجام عمل پیکرتراشی از بی حسی موضعی یا بیهوشی عمومی استفاده شده و بیمار دردی را احساس نمی کند. اما پس از انجام پیکرتراشی و از بین رفتن اثر داروی بی حسی، بیمار مقداری درد را تجربه می کند. در اکثر موارد درد بعد از پیکر تراشی، خفیف و قابل تحمل خواهد بود. برای کاهش این درد مسکن های معمولی تجویز می ‌شود. میزان دردی که بیمار خواهد داشت به سنگینی عمل و ناحیه تحت جراحی بستگی دارد. انجام صحیح مراقبت های قبل و بعد از پیکر تراشی تا حد زیادی باعث کاهش درد می شود. در صورتی که درد بعد از پیکرتراشی بیش از حد و غیر طبیعی باشد، حتماً باید به پزشک مراجعه شود.

ماندگاری و برگشت پذیری بعد از پیکرتراشی

در صورتی که نکات مربوط به رژیم غذایی و ورزش به طور مداوم و دقیق انجام شود، ماندگاری عمل پیکرتراشی دائمی خواهد بود. برای افرادی که با استفاده از روش هایی مانند پیکرتراشی به تناسب اندام رسیده اند مقداری دشوار است که به یک باره بخواهند از رژیم غذایی اصولی و جدید پیروی کرده و ورزش را در برنامه خود جای دهند. در واقع این افراد سبک زندگی قبل از عمل خود را ادامه داده و پس از مدتی در نواحی عمل شده دچار تجمع مجدد چربی می شوند. در واقع برگشت پذیری و ماندگاری عمل پیکرتراشی به خود فرد بستگی دارد.

تغذیه و رژیم غذایی بعد از عمل پیکرتراشی

تغذیه بعد از پیکرتراشی یکی از بخش‌ های اصلی مراقبت های بعد از عمل است. نه تنها در روزهای اول، بلکه به طور کلی برای جلوگیری از بازگشت نتایج عمل باید از رژیم غذایی مناسبی استفاده شود. در روزهای اول بهتر است بیشتر از غذا های نرم استفاده شود. نباید از غذاهایی استفاده شود که هضم آنها سخت است و به این منظور بهتر است مصرف سبزیجات و میوه جات افزایش یابد. بسته به محلی که عمل می شود ممکن است رژیم غذایی پیکرتراشی هم تغییراتی داشته باشد. به هیچ وجه نباید در روزهای اول از غذاهای پرچرب، شیرینی ، شوری و... استفاده شود. مصرف مواد پروتئینی در دوران نقاهت توصیه می شود و در حین خوردن غذا نباید آب نوشید.

ورزش بعد از عمل پیکرتراشی

تمامی متخصصین، انجام ورزش پس از عمل پیکرتراشی را توصیه می ‌کنند. اما سوال اصلی اینجاست که افراد چه زمانی باید ورزش را شروع کنند. بیمار در روزهای اول بعد از پیکرتراشی می تواند پیاده روی داشته باشد. پیاده روی باید در مسیرهای کوتاه و با برداشتن قدم های کوچک انجام شود. زمان شروع ورزش های سنگین به وضعیت بیمار و میزان سنگین بودن عمل بستگی دارد. به طور تقریبی می توان یک ماه پس از انجام پیکر تراشی به انجام ورزش ‌های مختلف پرداخت. انجام ورزش ‌های هوازی بعد از عمل پیکرتراشی برای جلوگیری از تجمع دوباره چربی مفید است. در صورتی که فرد میل به انجام ورزش های آبی دارد، باید حداقل یک ماه پس از عمل آن را شروع کند.

ناهمواری پوست بعد از پیکرتراشی

یکی از سوالات اکثر افرادی که قصد انجام عمل پیکرتراشی را دارند این است که آیا پوست بعد از انجام پیکرتراشی دچار ناهمواری می ‌شود یا خیر. در پاسخ باید گفت این موضوع ارتباط مستقیم با مهارت جراح و روش پیکر تراشی دارد. در صورتی چربی ها به طور یکدست استخراج شود، ناهمواری به وجود نمی آید. در مواردی مشاهده شده است که پس از جراحی پستی و بلندی و بیرون زدگی هایی در سطح پوست به وجود آمده است. این ناهمواری ها بیشتر با لمس پوست قابل تشخیص هستند. طولانی شدن مدت عمل، استخراج بیش از حد چربی، روش نامناسب برای ساکشن چربی، خستگی جراح و... ممکن است باعث به وجود آمدن این مشکل شود.

گن کششی عمل پیکرتراشی

استفاده از گن مخصوص بعد از عمل پیکرتراشی به علت مزایای زیادی که دارد، الزامی است. حداقل تا یک ماه پس از عمل باید از گن مخصوص پیکرتراشی استفاده شود. این گن باعث خارج شدن هرچه سریعتر خونابه ها و در پی آن باعث کاهش عفونت، تورم و کبودی می شود. همچنین استفاده از گن پس از پیکر تراشی باعث کوتاه شدن دوره بهبودی می شود. شرکت های تولید کننده گن برای تمام اعضای بدن محصول تولید می ‌کنند. قبل از انجام پیکرتراشی باید گن مخصوص تهیه شده و حتماً باید به کیفیت و برند تولید کننده آن توجه شود.


به این محتوا رای دهید..

۹۱
۱۷۱
( امتیاز : ۳۵%)
ارسال دیدگاه:
captcha
سوال خود را از ما بپرسید
مشاورین زیبایی جراحان
بستنمشاورین زیبایی جراحانمشاورین زیبایی جراحان

سوالات خود را از پزشکان مشاور جراحان بپرسید

00000000000