بیماریهای مغز و اعصاب

آنوریسم مغزی کاذب

مشاورین زیبایی جراحان نیاز به مشاوره بیشتر دارید؟ برای صحبت با مشاورین زیبایی جراحان کلیک کنید.
بپرس مشاوره رایگان

آنوریسم مغزی کاذب در نتیجه تجمع خون ناشی از آسیب به رگ خونی ( شریان ) ایجاد می شود. این آنوریسم اغلب عوارض ناشی از اقدامات پزشکی مانند آنژیوگرافی مغز است و به صورت موضعی ایجاد می‌شود؛ این بدان معنی است که نشت خون در یک مکان آسیب دیده که عموماً شریان است رخ می‌دهد. در این مقاله به علائم، علل ایجاد، روش‌های تشخیص و درمان آنوریسم مغزی کاذب می‌پردازیم.

علائم آنوریسم مغزی کاذب

علائم آنوریسم مغزی کاذب در انواع مختلف این آنوریسم متفاوت است؛ به خصوص در صورتی که پاره نشده باشد عموماً بدون علامت است، اما برخی از انواع آن نیز با نشانه‌هایی همراه است. علائم آنوریسم مغزی کاذب می‌تواند شامل یک توده دردناک یا ضربان دار زیر پوست سر باشد. این توده با حساسیت زیاد زمانی که ناحیه را لمس می کنید همراه است. سردرد شدید از علائم بارز هر نوع آنوریسم از جمله آنوریسم مغزی کاذب است و بی حسی یا سوزن سوزن شدن این قسمت نیز به وفور مشاهده می‌شود.

آیا آنوریسم مغزی کاذب خطرناک تر از دیگر انواع آن است؟

درصدی از آنوریسم‌های داخل جمجمه ای با مرگ و میر همراه است که قسمتی از آن را آنوریسم های مغزی کاذب تشکیل می دهند. اگر آنوریسم کاذب پاره شود، می تواند مشکلات جدی ایجاد کند. می تواند باعث خونریزی داخلی شده و منجر به مرگ گردد. اما زمانی که آنوریسم کاذب به موقع تشخیص و درمان شود، به راحتی قابل مدیریت است. به همین دلیل مهم است که از علائم آن آگاه باشید تا بتوانید به سرعت مشکل را شناسایی کرده و به دنبال درمان باشید. آنوریسم مغزی کاذب ممکن است پس از درمان عود کند. شایان ذکر است که برخی از آنوریسم های کاذب نیز بی ضرر بوده و به خودی خود از بین می روند.

علت آنوریسم مغزی کاذب

علت آنوریسم مغزی کاذب می تواند مواردی مانند عفونت، برخی عمل‌های جراحی و تروما باشد. این نوع آنوریسم ممکن است با عوارض خطرناکی همراه باشد، بنابراین تشخیص و اقدام سریع برای درمان آن بسیار حائز اهمیت است.

نحوه تشخیص آنوریسم مغزی کاذب

در صورت مشاهده سردرد ناگهانی و شدید یا سایر علائمی که می تواند به پارگی آنوریسم مربوط باشد نیاز به آزمایش یافت می شود. آنوریسم مغزی معمولاً با استفاده از آنژیوگرافی تشخیص داده می شود . آنژیوگرافی نوعی اشعه ایکس است که برای بررسی عروق خونی استفاده می شود.

راه های درمان آنوریسم مغزی کاذب

درمان آنوریسم مغزی کاذب به محل و اندازه آن بستگی دارد. گزینه های درمانی شامل جراحی های تهاجمی و روش‌های کم‌تهاجمی است. روش های تهاجمی، مانند جراحی کلیپینک که به جدا کردن آنوریسم مغزی می‌پردازد . جراحی های کم تهاجم مانند اندوساسکولار بدون جراحت در نتیجه عدم خونرسانی و از بین رفتن آن پردخته می شود. برای آنوریسم‌های پاره نشده نیز اصولاً دارو تجویز می شود که پیشگیری از پاره شدن آن به خوبی انجام شود.

برای تشخیص و درمان آنوریسم مغزی کاذب به چه پزشکی مراجعه کنیم؟

آنوریسم های کاذب داخل جمجمه ای موجودات پاتولوژیک نادری هستند که 1% از تمام آنوریسم های داخل جمجمه ای را تشکیل می دهند. پارگی آنوریسم کاذب با میزان بالایی از عوارض و مرگ و میر همراه است. تشخیص و درمان به موقع در بیمارانی که مشکوک به آنوریسم کاذب هستند، مانند خونریزی های غیر قابل توضیح و اپیستاکسی به دنبال سابقه ضربه به سر، جراحی یا سپتی سمی (مسمومیت خون) بسیار مهم است. بنابر این برای درمان این عارضه مهم است که به بهترسن جراح مغزو اعصاب مراجعه کنیم..


به این محتوا رای دهید..

۰
۰
( امتیاز : ۰%)
ارسال دیدگاه:
captcha
سوال خود را از ما بپرسید
مشاورین زیبایی جراحان
بستنمشاورین زیبایی جراحانمشاورین زیبایی جراحان

سوالات خود را از پزشکان مشاور جراحان بپرسید

00000000000