

لیفت فرکشنال صورت چگونه انجام می شود؟

لیفت فرکشنال صورت، یک روش میکرونیدلینگ با فرکانس رادیویی است. این روش یک راهحل خلاقانه و کم تهاجمی برای درمان مشکلات پوستی است. در لیفت صورت با آر اف فرکشنال، از سوزنهای ریز و امواج رادیویی برای جوانسازی پوست صورت استفاده میشود. در حقیقت این روش درمانی، نوعی آسیب پوستی کنترلشده جهت تحریک رشد پوست جدید و سالم است که میتوان از آن برای رفع مشکلات رایج پوستی مانند اسکار آکنه، چین و چروک، ترکهای پوستی و بسیاری موارد دیگر استفاده کرد. برای انجام لیفت صورت با آر اف، از بیحسی موضعی استفاده میشود. پس از تمیز و استریل کردن محل تحت درمان، لیفت صورت بسته به میزان و نوع شدت آسیب پوستی انجام میگیرد.
میکرونیدلینگ از یک سوزن ظریف برای ایجاد زخمهای ریز یا کانالهایی در پوست استفاده میکند. این روش باعث تولید مویرگها، الاستین و کلاژن میشود. اگر در این روش از امواج فرکانس رادیویی نیز استفاده شود میکرونیدلینگ با فرکانس رادیویی (RF) نامیده میشود. سوزنهایRF فرکشنال، سوراخهای بسیار ظریف و ریزی را در اپیدرم (اولین لایه پوست یا روپوست) ایجاد کرده و باعث آزادشدن فرکانس رادیویی در کانالها و ایجاد آسیب حرارتی کنترلشده مخروطی شکلی در عمق درم (دومین لایه پوست) میشوند. استفاده از فرکانس رادیویی، اثرات میکرونیدلینگ را افزایش میدهد. این حرارت کنترل شده، سلولها و الیاف ناسالم را متابولیزه (تجزیه) کرده و به نوبه خود باعث افزایش تحریک تولید سلولهای جدید میشود.
از نتایج لیفت فرکشنال صورت میتوان به کاهش اندازه منافذ، کاهش اسکار آکنه و جوانسازی پوست اشاره کرد. به طور کلی، پوست جدیدی که بعد از لیزر رشد میکند، ضخیمتر و صافتر است. شکل تشعشعات لیزر فرکشنال مورد استفاده در این روش، مشابه نوع تشعشعات ساطع شده از سایر وسایل خانگی رایج مانند تلفن همراه یا وای فای است. تاکنون هیچ مدرک قطعی و معتبری در رابطه با خطر تابش RF برای افراد وجود ندارد.
مزایای آر اف فرکشنال
استفاده از روش RF فرکشنال، مزایای زیادی را به همراه دارد. در ذیل به برخی از این فواید اشاره میشود:
-
کم تهاجمی بودن
-
دوره نقاهت کوتاه
-
حداقل درد
-
حداقل عوارض جانبی
-
درمان اسکارهای آکنه، آبلهمرغان، جراحت، جراحی و آسیبهای ناشی از نور خورشید
-
نتایج طولانیمدت
-
سفت کننده و جوانکننده پوست
-
کاهش اسکار و کشش پوست
-
به حداقل رساندن منافذ باز پوست
-
ایمن و مؤثر برای همه رنگهای پوست
-
مناسب برای انواع پوست
-
کاهش خطوط ریز، چین و چروکها و ترکهای پوستی
-
درمانهای انعطافپذیر برای چندین بیماری پوستی
-
سرعت و سهولت درمان نسبت به درمانهای سنتی بازسازی پوست
-
لیفتینگ غیر جراحی
-
حداقل میزان آسیب
-
کاهش لکههای پوستی
-
نتایج درمانی عالی در مدت زمان کم
-
بدون نیاز به بیهوشی
-
امکان استفاده از سایر روشهای درمانی مانند بوتاکس، فیلرها، روش لیفت با نخ پلی دیوکسانون (PDO) یا تزریق ژل اسکالپترا (Sculptra) همزمان با لیفت فرکشنال
آر اف فرکشنال چه کاربردهایی دارد؟
دستگاههای RF فرکشنال بر اساس نیازهای بیماران، کاربردهای متفاوتی دارند. برخی از کاربردهای این دستگاهها عبارتند از:
-
افزایش سطح تولید کلاژن و الاستین
-
کانتورینگ بدن و صورت (با تحریک تولید کلاژن)
-
بهبود خاصیت ارتجاعی پوست
-
لاغری صورت
-
درمان چروک دور چشم
-
لایهبرداری پوست
-
جهت درمان اسکارهای ناشی از آکنه، جراحی یا جراحت
-
برای درمان خطوط ریز، چین و چروکها، ترکهای پوستی (ناشی از لاغری یا زایمان) و کشش پوست
-
درمان منافذ بزرگ
-
جوانسازی پوست
-
سفتکننده پوست و رفع افتادگی و شلی پوست
-
درمان سلولیت
-
درمان تعریق بیش از حد و غیرطبیعی
-
بهبود قابل توجه برای بیماری مزمن پوستی روزاسه (آکنه روزاسه منجر به قرمزی و خارش پوست)
عوارض لیفت فرکشنال
میزان عوارض جانبی لیفت فرکشنال صورت میتواند در حد خفیف تا متوسط باشد. برخی از عوارض لیفت صورت با آر اف، به دلیل عدم مهارت و تخصص پزشک بروز میکنند. انتخاب پزشک متخصص احتمال بروز بیشتر عوارض این روش را از بین میبرد. از بین رفتن این عوارض ممکن است به چند روز یا چند ساعت زمان نیاز داشته باشد. برخی از عوارض این روش درمانی عبارتند از:
-
تورم موقت
-
کبودی
-
خارش
-
پوسته پوسته شدن پوست
-
خشکی
-
بروز آکنه
-
قرمزی پوست
-
مورمور شدن
-
درد
-
تاول
-
تغییرات رنگدانه (نادر)
-
ایجاد اسکار مانند کلوئید و اسکارهای ضخیم (نادر)
-
سوختگی پوست (در موارد نادر و درصورت عدم مهارت پزشک)
-
احتمال فعال شدن عفونتهای ویروسی مانند زونا و تبخال
-
عفونتهای پوستی (بسیار نادر)
-
ایجاد سفت دانه یا پاپول رنگ پوست (برآمدگی توپر سفت و کوچک) برای چند هفته (حداکثر 1 تا 2 ماه)
-
سردرد
-
خونریزی
-
واکنش آلرژیک به سوزن
-
خستگی
ماندگاری لیفت آر اف فرکشنال چقدر است؟
پس از لیفت صورت با آر اف، تولید سلولهای جدید پوست، کلاژن و الاستین به زمان نیاز دارد. 2 تا 6 ماه بعد از انجام لیزر بیمار تغییرات را در پوست خود مشاهده میکند. با این حال این روش درمانی اثرات موقتی را بر روی پوست ایجاد میکند. علی رغم روند طبیعی پیری پوست، با انجام مراقبتهای مناسب از پوست بعد از لیزر، اثرات سفت شدن پوست با لیفیت فرکشنال صورت ممکن است یک تا سه سال باقی بمانند.
جلسات درمانی لیفت صورت با RF چگونه است؟
تعداد جلسات درمان مورد نیاز بسته به شرایط و میزان مشکلات پوستی بیمار و همچنین میزان واکنش پوست بیمار به درمان، متفاوت است. برخی بیماران دارای مشکلات پوستی متوسط تا شدید برای رسیدن به هدف موردنظر، معمولاً به درمانهای فشردهتر و جلسات مکرر نیاز دارند. به طور کلی جلسات درمانی RF بین 3 تا 12 جلسه متغیر است. اکثر بیماران پس از طی 3 تا 6 جلسه، نتایج قابلتوجهی را مشاهده میکنند. انجام لیفت فرکشنال صورت، هر 3 تا 6 هفته یکبار بیخطر است. بسته به ناحیه تحت درمان، جلسه لیفت فرکشنال صورت ممکن است 15 تا 60 دقیقه طول بکشد.
انواع دستگاه های آر اف
انواع دستگاههای RF را میتوان در سه گروه کلی ذیل طبقهبندی کرد:
-
دستگاههای خانگی RF
این دستگاهها برای استفاده شخصی طراحی شدهاند و معمولاً دستی بوده و انرژی خروجی کمتری نسبت به دستگاههای حرفهای دارند.
-
دستگاههای حرفهای RF
این دستگاهها توسط متخصصین زیبایی و پوست استفاده میشوند. این دستگاهها خروجی انرژی بالایی دارند و در درمان مشکلات پوستی نسبت به دستگاههای خانگی مؤثرتر هستند. دستگاههای حرفهای دارای ویژگیهای ایمنی هستند که استفاده صحیح را تضمین کرده و از آسیب جلوگیری میکنند.
-
دستگاههای ترکیبی RF
این دستگاهها علاوه بر انرژی RF از چندین انرژی نور مانند نور قرمز و آبی استفاده میکنند. دستگاههای ترکیبی برای درمان مشکلات پوستی متعدد مانند آکنه و سفت شدن پوست طراحی شدهاند.
دستگاههایRF از نظر تعداد سوزنهای روی دستگاه قلم، عمق نفوذ سوزنها و میزان انرژی و برخی دیگر از جزئیات با هم متفاوت هستند. در انتخاب دستگاههای RF، عواملی مانند محدوده فرکانس، توان خروجی، منطقه درمان، کنترل دما و ویژگیهای ایمنی در نظر گرفته میشوند.
انواع دستگاههای RF از لحاظ عملکردی عبارتند از:
-
دستگاههای تک قطبی (مونوپولار) RF:
این دستگاهها از یک الکترود برای رساندن فرکانس رادیویی به عمق پوست استفاده میکنند که منجر به نفوذ عمیقتر و نتایج چشمگیرتری میشود. از این دستگاهها بیشتر برای لاغری و از بین بردن بافت چربی استفاده میشود.
-
دستگاههای دو قطبی (بایپولار) RF:
این دستگاهها از دو الکترود برای ارسال انرژی فرکانس رادیویی استفاده میکنند که به طور معمول شدت کمتری نسبت به دستگاههای تک قطبی دارند. از این دستگاهها اغلب برای درمانهای سطحی پوست استفاده میشود.
-
دستگاههای فرکشنال RF:
این دستگاهها انرژی فرکانس رادیویی را در یک الگوی تکه تکه ارسال و نواحی خاصی از پوست را هدف قرار میدهند. این دستگاهها دقیقتر بوده و عوارض کمتری را نسبت به سایر دستگاههای RF دارند.
-
دستگاههای سه قطبی (تریپولار):
این دستگاهها از سه الکترود برای ارسال انرژی فرکانس رادیویی استفاده میکنند که میتواند برای درمان ناحیه وسیعتری از پوست مؤثر باشد. همچنین میتوان از این دستگاهها در مناطق حساس بدن بهره برد.
-
دستگاههای میکرونیدلینگ RF:
این دستگاهها از سوزنهای ریز برای سوراخ کردن پوست استفاده میکنند و انرژی فرکانس رادیویی را مستقیماً به پوست ارسال میکنند. این مسئله میتواند به تحریک تولید کلاژن کمک کند. این دستگاهها برای درمان اسکار و سایر مشکلات پوستی بسیار مؤثر هستند.
دوران نقاهت و مراقبت های بعد از انجام ار اف فرشکنال
دوران نقاهت لیفت صورت با آر اف، بسیار کم است. در این روش، ممکن است مقداری قرمزی (در حد خفیف تا متوسط)، پوسته پوسته شدن و تورم خفیف در بیماران مشاهده شود. این عوارض موقتی و کاملاً طبیعی هستند و با مراقبتهای صحیح در عرض 3 تا 5 روز از بین میروند. رعایت توصیههای مراقبتی از پوست، نتایج مطلوب و حفظ سلامت پوست را تضمین میکند. مراقبتهای بعد از لیفت صورت با آر اف فرکشنال عبارتند از:
-
عدم استفاده از محصولات آرایش تا 24 ساعت بعد از عمل
-
استفاده از کمپرس سرد برای کاهش قرمزی، التهاب و تورم ناشی از درمان
-
خودداری از قرارگرفتن در معرض نور خورشید به مدت 2 هفته بعد از عمل برای جلوگیری از خطر تغییر رنگ پوست. درصورت قرارگرفتن در معرض نور خورشید باید از کرمهای ضد آفتاب SPF +30 استفاده شود.
-
استفاده از پاککنندههای ملایم و مناسب
-
استفاده صحیح از داروها (مانند داروهای ضددرد و آنتیهیستامین) و محصولات مراقبتی (کرمهای آنتیبیوتیک، نرمکنندهها، مرطوبکنندهها و ترمیمکنندهها) تجویزشده توسط پزشک
-
استفاده از مرطوبکنندههای تجویزشده توسط پزشک برای آبرسانی پوست بعد از فروکش کردن تورم و قرمزی صورت
-
عدم استفاده از هرگونه لایهبردار (مانند گلیکولیک، ویتامین A-رتینول و آلفا هیدروکسی)، صابونهای معطر، دئودورانتها، لوسیونها و کرمها یا ژلهای آکنه حداقل به مدت 5 روز پس از درمان
-
خودداری از فعالیتهای سنگین مانند ورزشهای شدید (به دلیل تعریق و افزایش تورم)
-
انجام فعالیتهای سبک مانند پیادهروی برای بهبود گردش خون در ناحیه تحت درمان و تسریع روند بهبودی
-
عدم استفاده از سونا، وان آب گرم و دوش آب گرم به دلیل تحریک واکنش التهابی
-
خودداری از خارش پوست و کندن پوستههای پوست به دلیل احتمال ایجاد عفونت، اسکار و تغییر رنگدانه
-
پرهیز از مالش و دستکاری پوست به مدت 5 تا 7 روز پس از درمان
-
خودداری از اصلاح و شیو صورت پس از درمان
تفاوت آر اف فرکشنال و لیزر co2 فرکشنال چیست؟
با وجود استفاده از RF فرکشنال و لیزر CO2 فرکشنال برای برخی موارد مشابه، درمانها متفاوت هستند. در ذیل به تفاوتهای اصلی بین RF فرکشنال و لیزر CO2 فرکشنال اشاره میشود:
-
RF فرکشنال، روش کم تهاجمیتری نسبت به روش لیزر CO2 فرکشنال است، بنابراین این روش دوران نقاهت کوتاهتری نیز به همراه دارد. از این رو، روش RF فرکشنال میتواند برای افرادی که زمان کافی برای استراحت ندارند گزینه مناسبتری باشد.
-
روش لیزر CO2 فرکشنال، عوارض جانبی بیشتری را ایجاد میکند. احتمال ایجاد اسکار و بروز عفونت در این روش بالاتر از روش RF فرکشنال است. در روش RF فرکشنال به دلیل زخمهای سطحی روی پوست، میزان مراقبت کمتر از روش لیزر CO2 فرکشنال است. گاهی اوقات مراقبت زیاد از زخمها پس از لیزر CO2 فرکشنال ممکن است منجر به آکنه بیشتر در پوست بیمار شود.
-
دستگاه لیزر CO2 فرکشنال از دستگاه RFفرکشنال قویتر بوده، بنابراین تعداد جلسات درمانی موردنیاز در روش لیزر CO2 فرکشنال کمتر از روش RF فرکشنال است.
-
احتمال بروز عوارض در روش لیزر CO2 فرکشنال بیشتر بوده و برخی از عوارض مانند التهاب و تورم ممکن است با گرمای هوا تشدید شوند. از این رو، بهتر است از روش لیزر CO2 فرکشنال در فصول سرد سال استفاده شود. این در حالی است که از روش RF فرکشنال در فصول گرم سال هم میتوان استفاده کرد.
-
با توجه به این که برای بهبود بافت آسیب دیده و اسکار پوست، باید درم مورد آسیب کنترل شده قرار گیرد و RF فرکشنال تأثیر بیشتری نسبت به لیزر CO2 فرکشنال بر روی درم ایجاد میکند. بنابراین برای درمان اسکار و جای جوشهای عمیق، روش RF فرکشنال تأثیر بیشتری دارد. لیزر CO2 فرکشنال بیشتر برای درمان اسکارهای سطحی به طور خاص اسکارهای جعبهای (اسکارهای فرورفته و گرد یا بیضی با دیوارههای عمودی و حالت استوانهای) مورد استفاده قرار میگیرد.
-
لیزر CO2فرکشنال و RF فرکشنال هر دو اثرات خاصی بر روی ناحیه تحت درمان دارند، با این حال عمق درمان آنها با یکدیگر یکسان نیست. در روش RF فرکشنال، فرکانس رادیویی مخروطی از آسیب کنترل شدهای ایجاد میکند که وسیعترین قسمت آن در درم رخ میدهد. از سوی دیگر، آسیب کنترل شده لیزرهای CO2 فرکشنال به صورت یک ستون نازک بر روی ضخامت کل پوست (درم و اپیدرم) ایجاد میشود و از این طریق میتواند به سفت شدن و ایجاد کلاژن کمک کند. بنابراین، لیزرهای CO2 فرکشنال روی ضخامت کل پوست تمرکز میکنند، اما RF فرکشنال عمدتاً بر روی درم متمرکز است.
-
امکان استفاده از روش RF فرکشنال در سایر نواحی بدن بیشتر از روش لیزر CO2 فرکشنال است.
-
در روش RF فرکشنال هیچ رنگدانهای بهبود نمییابد اما در روش لیزر CO2 فرکشنال، رنگدانهها بهبود مییابند.
-
روش RF فرکشنال بیشتر برای درمان افتادگی پوست و بهبود خاصیت ارتجاعی پوست استفاده میشود در حالی که روش لیزر CO2 فرکشنال بیشتر برای درمان انواع معضلات پوستی (به ویژه مشکلات سطحی پوست) مناسبتر است.
-
روند درمان افتادگی و شلی پوست در روش RF فرکشنال، سریعتر و بهتر از روش لیزر CO2 فرکشنال است.
-
سرعت روند بهبودی و از بین رفتن جای اسکارها، در روش لیزر CO2 فرکشنال سریعتر از روش RF فرکشنال است.
-
RF فرکشنال برای همه انواع پوست قابل استفاده است، اما لیزر CO2 فرکشنال به دلیل خطر هایپرپیگمانتاسیون (تیره شدن نواحی خاص پوست در اثر تولید بیش از حد ملانین) نباید در بیمارانی با پوست تیره استفاده شود.
آیا لیفت RF فرکشنال درد دارد؟
با توجه به نسبی بودن درد و متفاوت بودن آستانه تحمل در بیماران، تعیین میزان دقیق درد ممکن نیست. به طور کلی لیفت صورت با آر اف فرکشنال، درد خفیف و کمی را ایجاد میکند. برای کاهش میزان درد در بیماران، 15 تا 30 دقیقه قبل از لیزر از بیحسی موضعی (کرم بیحس کننده) استفاده میشود. گاهی اوقات ممکن است پزشک از تزریق بیحسی موضعی نیز استفاده کند. در حین انجام لیفت فرکشنال صورت، بیمار ممکن است لرزشهای سوزن سوزن (گزگز)، سوزش و ناراحتی خفیفی را تجربه کند. درصورت بروز درد بعد از انجام لیزر بیمار میتواند از داروهای ضددرد تجویزشده توسط پزشک استفاده کند.