بیماریهای مغز و اعصاب

ارتباط وزوز گوش یا سوت کشیدن گوش با تومور مغزی چیست؟

مشاورین زیبایی جراحان نیاز به مشاوره بیشتر دارید؟ برای صحبت با مشاورین زیبایی جراحان کلیک کنید.
بپرس مشاوره رایگان

اشکال مختلف تومورهای مغزی می توانند علائم متعددی را شامل شود، یکی از علائم شایعی که انواع مختلف تومورها را دربر میگیرد سوت کشیدن گوش است. علاوه بر تومورهای سرطانی، تومورهایی که خوش خیم بوده و سرطانی نیستند نیز می توانند بر نواحی ظریف مغز فشار آورده و علائم خاصی مانند سوت کشیدن گوش ایجاد کنند. البته هر عارضه ای که تجربه شود به نوع تومور و محل قرارگیری آن در مغز بستگی دارد.

سوت کشیدن و وزوز گوش یا سرگیجه می تواند در برخی از انواع تومور مغزی رخ دهد که به آنها علائم غیر مستقیم می گویند، در واقع ممکن است این علائم نشان دهنده تومور باشند اما همیشه اینطور نیست. بررسی های انجام شده روی این عارضه نشان می دهد که این علائم اغلب به تومورهای خوش خیم مغز مربوط می شود و درصد کمی از تومورهای بدخیم و سرطانی دارای این علائم هستند.

آیا سوت کشیدن یا وزوز گوش ارتباطی با تومور مغزی دارد؟

عموما یکی از علائم تومورهای مغزی، به ویژه تومورهای خوش خیم وزوز گوش است. در واقع بافت های مغز ظریف و بسیار حساس به فشار هستند. هنگامی که تومورها ایجاد می شوند، قسمت هایی از مغز ممکن است متورم یا جابجا شوند و بر سایر نواحی فشار وارد کرده و علائم متعددی ایجاد کنند. ادم مغزی می تواند منجر به افزایش فشار داخل جمجمه شده و علاوه بر سوت کشیدن و وزوز گوش با سایر علائم مانند سردرد، سرگیجه، مشکلات هماهنگی، حالت تهوع، بی حسی، گیجی و تغییرات خلقی همراه باشد.

مثلا نوروم آکوستیک، از جمله این تومور هاست. وزوز گوش و سرگیجه به طور مستقیم علائم تعیین کننده این نوع تومور نیستند، اما معمولا گزارش می شود که اغلب با این موارد همراه بوده اند. در یک مطالعه، 80 درصد از افراد مبتلا به نوروم آکوستیک، کاهش شنوایی در یک گوش را گزارش کردند. دومین علامت شایع، وزوز در یک گوش (6.3 درصد) و پس از آن سرگیجه، سرگیجه و سردرد بود. انواع دیگر تومور، مانند تومورهای قاعده جمجمه نیز می توانند بر بخش هایی از مغز که تعادل و شنوایی را کنترل می کنند، تأثیر بگذارند.

چه زمانی وزوز گوش می‌تواند نشانه تومور مغزی باشد؟

وزوز گوش علامتی است که می تواند در بسیاری از شرایط رخ داده و نشان دهنده برخی مشکلات باشد. اما زمانی که با سرگیجه همراه می شود، تشخیص و انطباق آن بر تومور مغزی ممکن است آسان تر باشد. هر دو علائم به طور همزمان می توانند همراه با تومورهای مغزی رخ دهند. وزوز گوش در افراد مبتلا به تومورهای غیرسرطانی مغز شایع تر است، در حالی که سرگیجه یک علامت بسیار شایع بسیاری از مشکلات سلامتی است.

اگر صدای زنگ در گوش همراه با مشکلاتی مانند مشکلات تعادل، سردرد، حالت تهوع یا سرگیجه مشاهده شد، مراجعه به پزشک در اولین فرصت ضروری است. تومورهای خوش خیم مغز مانند آنهایی که باعث سرگیجه و وزوز گوش می‌شوند معمولا سرطانی نیستند، اما به دلیل فشاری که در جمجمه ایجاد می‌کنند می‌توانند مشکلاتی ایجاد کنند و با نشانه هایی که قبل تر ذکر شد همراه باشند.

شایان ذکر است که وزوز گوش به ندرت با یک مشکل جدی پزشکی همراه است و معمولاً آنقدر شدید نیست که در زندگی روزمره تداخل ایجاد کند. با این وجود برخی از افراد متوجه می شوند که این عارضه در عین حال که ناشی از مشکل خاصی در بدن نیست بر خلق و خو و توانایی آنها برای خواب یا تمرکز تأثیر می گذارد. در موارد شدید، وزوز گوش می تواند منجر به اضطراب یا افسردگی شود.

چگونه سوت کشیدن گوش ناشی از تومور مغزی را تشخیص دهیم؟

موارد زیادی از جمله میگرن و کم آبی بدن وجود دارد که می تواند باعث سوت کشیدن گوش شود. بنابراین تشخیص این علائم و ارتباط آن با تومور مغزی به تنهایی دشوار است. وزوز گوش وقتی با سرگیجه همراه است، علامت خاص تری محسوب می شود که نشان دهنده برخی از فشار ها در نواحی مختلف مغز و نهایتا تومور مغزی است.

از علل شایع ایجاد وزوز گوش می توان به آسیب گوش میانی، آسیب گوش داخلی، قرار گرفتن در معرض صداهای بلند، مصرف برخی داروهای خاص و بیماری منیر اشاره کرد. دیگر بیماری هایی که با علامت سوت کشیدن گوش خود را نشان می دهند شامل فشار خون بالا، کلسترول بالا، صدمات سر و گردن، انسداد گوش و نهایتا تومورهای مغزی مانند نوروم آکوستیک یا مننژیوم (که نوعی تومور مغزی و ستون فقرات است) هستند.

در صورتی که بصورت ناگهانی صدای وزوز و سوت کشیدن گوش یا زنگ در گوش را تجربه کردید، مراجعه به اورژانس می تواند در امر تشخیص و پیشگیری از هرگونه پیشروی در بیماری های مربوطه به ویژه رشد تومور جلوگیری کند. پزشک نگرانی های فعلی سلامتی و سلامت کلی شما را بررسی می کند و یک ارزیابی عصبی انجام می دهد. ممکن است برای تشخیص وزوز گوش آزمایش شنوایی انجام دهید. برای رد هرگونه مشکل دیگری، مانند مشکلات ساختاری گوش یا تومور مغزی، ممکن است از شما خواسته شود که آزمایش‌های تصویربرداری اضافی مانند CT یا MRI انجام دهید.

انواع تومورهای مغزی که می‌توانند باعث وزوز گوش شوند

انواع متعددی از تومورهای مغزی با علائم و نشانه هایی مانند وزوز و سوت کشیدن گوش خود را نشان می دهند. یکی از نمونه های آن نوروم آکوستیک (شوانوم دهلیزی) است. این یک تومور خوش خیم (غیر سرطانی) است که روی عصب هشتم جمجمه ایجاد می شود. اگرچه این تومور به کندی رشد می‌کند و به سایر قسمت‌های مغز گسترش نمی‌یابد یا باعث سرطان نمی‌شود، اما اعصاب شنوایی را درگیر کرده و باعث علائمی در این قسمت مانند وزوز گوش می شود.

تومور قاعده جمجمه نیز از جمله تومورهایی است که با وزوز گوش خود را نشان می دهد. علائمی که ممکن است نشان دهنده تومور احتمالی قاعده جمجمه باشد شامل سردرد یا سرگیجه و وزوز گوش (زنگ در گوش) است.

سرطان نازوفارنکس که سرو گردن را درگیر میکند، می تواند شامل عوارضی مانند از دست دادن شنوایی (معمولا فقط در یک گوش) وزوز گوش (شنیدن صداهایی که از داخل بدن به جای منبع بیرونی می آید)، کم شنوایی و سایر مشکلات شنوایی باشد، در صورتی که هر یک از این مشکلات بیش از سه هفته و با شدت ادامه دار شد، می تواند یک نشانه بارز وجود این نوع تومور باشد.

علاوه بر این می توان ارتباطاتی نیز میان تومورهای هیپوفیز و زنگ گوش یافت. وزوز گوش از علائم شناخته شده تومورهای هیپوفیز نیست اما ممکن است ناشی از تومورهای مغزی یا سایر شرایط مانند بیماری قلبی، عفونت گوش یا بیماری تیروئید باشد. به طور کلی سایر تومورهای سر، گردن و مغز می توانند باعث وزوز گوش شوند.

شایان ذکر است مشکلات عروق خونی فشار خون بالا، آترواسکلروز یا ناهنجاری در رگ های خونی، به ویژه اگر در داخل یا نزدیک گوش باشند، نیز می توانند جریان خون را تغییر داده و باعث وزوز گوش شوند. بنابراین قبل از هر گونه پیش داوری، ضروری است جهت تشخیص به پزشک مراجعه نمایید.

وزوز گوش یکی از علائم بسیار شایع نورومای آکوستیک و بسیاری دیگر از بیماری های گوش داخلی است. افراد مبتلا به نوروم آکوستیک ممکن است صدای بلندی را در گوش تحت تاثیر تومور تجربه کنند.

چگونه می توان وزوز گوش ناشی از تومور مغزی را درمان کرد؟

وزوز گوش یک نشانه از مشکلات درونی عموما مربوط به مغز و سر است و بنابراین برای رفع این عارضه در ابتدا باید ریشه آن پیدا شده و سپس به درمان آن پرداخت. وزوز های گوش ناشی از تومور مغزی با اقدامات درمانی جهت رفع تومور به تدریج از بین خواهند رفت با این حال هر گونه اقدام برای اصلاح کم شنوایی و مشکلات شنوایی ناشی از وزوز گوش می تواند در تسکین موقت افراد مثمر ثمر واقع شود.

درمان استرس و سایر شرایط روانی (مانند افسردگی) می توانند در کاهش این عارضه دخیل بوده و کافئین و سایر محرک‌های بدنی می‌توانند در افزایش آن تاثیر گذار باشد، بنابراین اجتناب افراد از این موارد در این دوران مهم است.

دیگر آن که تکنیک‌های مختلف می‌تواند به تحمل وزوز گوش کمک کند، اگرچه توانایی تحمل آن از فردی به فرد دیگر متفاوت است. بسیاری از مردم متوجه می شوند که پخش صدای ملایم به پوشاندن وزوز گوش آنها کمک می کند به خواب بروند. برخی افراد همیشه موسیقی ملایم پخش می کنند. برخی ماسکرهای وزوز گوش که دستگاهی مانند سمعک است و سطح ثابتی از صداهای خنثی تولید می‌کند نیز می توانند کمک کننده باشد.

برای تشخیص و درمان وزوز گوش ناشی از تومور مغزی به چه پزشکی مراجعه کنیم؟

درمان تومورهای مغزی که با عارضه وزوز گوش همراه اند قاعدتا توسط متخصص جراحی مغز و اعصاب قاعده جمجمه انجام می شود. بهتر است قبل از هر گونه اقدام در این مورد با این متخصصین صحبت شود. اما اگر حتی پس از تشخیص تومور مغزی و شروع پروسه درمان به طور مداوم و مرتبا صداهایی مانند وزوز، زنگ یا زمزمه در گوش خود می شنوید، نیاز است به دکتر متخصص شنوایی شناس یا متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه شود.

یک متخصص با تجربه و متبحر به همراه تیم حرفه ای در این زمینه می تواند بهترین روش درمان را تعیین کند. توصیه می شود قبل از انتخاب جراح تحقیقات لازم در رابطه با رزومه و نمونه کارهای ایشان به عمل آید و در این صورت درمان وزوز گوش نیز در پی درمان تومور به تدریج حاصل می گردد.


به این محتوا رای دهید..

۰
۰
( امتیاز : ۰%)
ارسال دیدگاه:
captcha
سوال خود را از ما بپرسید
مشاورین زیبایی جراحان
بستنمشاورین زیبایی جراحانمشاورین زیبایی جراحان

سوالات خود را از پزشکان مشاور جراحان بپرسید

00000000000