

هزینه عمل تومور مغزی

هزینه عمل جراحی تومور مغزی شامل برخی هزینه های مستقیم و نیز هزینه های جانبی و غیر مستقیم است. در واقع این هزینه ها از دغدغه های مهمی محسوب می شود که بیماران و خانواده هایشان را دچار چالش می کند. به طور کلی عوامل متعدد روی تعیین هزینه نهایی جراحی تومور مغزی تاثیر گذار است که این قیمت را برای هر بیمار متفاوت از دیگری می کند. در این مقاله به هزینه این جراحی و عوامل تاثیر گذار بر آن پرداخته ایم، با ما همراه باشید.
قیمت و هزینه عمل جراحی تومور مغزی در سال 1404 چقدر است؟
در سال 1404 با افزایش تورم روز افزون مواجه بوده ایم و بر این اساس شاهد افزایش نرخ خدمات درمانی از جمله جراحی تومور مغزی هستیم. با توجه به اینکه این هزینه ثابت نبوده و بر اساس برخی شاخص های تاثیر گذار بر آن متغیر است، نمی توان عدد ثابتی برای این جراحی بیان کرد اما بازه قیمت جراحی تومور مغز در سال 1404 از 60 تا 330 میلیون تومان تخمین زده می شود.
هزینه انواع جراحی تومور مغزی
جراحی تومور مغزی با توجه به نوع تومور و میزان حساسیت آن هزینه های متعددی را شامل می شوند. انواع تومور مغزی خوش خیم و بدخیم و انواع روش های جراحی مانند جراحی با لیزر، جراحی کرانیوتومی، جراحی تومور مغزی از راه بینی هزینه های متفاوتی دارند. از طرفی هزینه جراحی تومور مغزی کودکان نیز با بزرگسالان تفاوت دارد.
هزینه جراحی تومور مغزی خوش خیم
تومورهای مغزی خوش خیم در واقع تومور های غیرسرطانی درجه 1 یا 2 هستند که جراحی آن نسبتا پر هزینه اما اکثرا موفقیت آمیز است. از آنجایی که این تومور ها رشد آهسته ای داشته و احتمال گسترش آنها کم است، به سرطان منجر نشده و اغلب می توانند با موفقیت درمان شوند. اما در عین حال جدی هستند و می توانند تهدید کننده زندگی باشند. جراحی درمان اصلی تومورهای غیر سرطانی مغز است. هدف این جراحی این است که تا حد امکان بدون آسیب رساندن به بافت مغزی اطراف، تومور با خیال راحت خارج شود. هزینه جراحی تومور مغزی خوش خیم از 85 تا 310 میلیون تومان متغیر است.
هزینه جراحی تومور مغزی بدخیم
جراحی تومور مغزی به دلیل سختی عمل و ریسک جراحی، پرهزینه بوده و حدودا 65 تا 240 میلیون تومان را شامل می شود. تومورهای بدخیم مغز، تومور های سرطانی هستند. آنها معمولاً به سرعت رشد می کنند و به ساختارهای سالم اطراف تومور حمله کرده و به نواحی مختلف مغز آسیب می رسانند. سرطان های بد خیم به دلیل تغییراتی که در ساختارهای حیاتی مغز ایجاد می کند، می تواند تهدید کننده زندگی باشد.
هزینه جراحی تومور مغزی با لیزر
جراحی تومور مغز با لیزر، روشی کم تهاجمی است که میتواند تومورهای مغزی خاص یا بافتهای غیرطبیعی را با استفاده از اشعه های لیزر سوزانده و از بین ببرد. برخلاف جراحی مغز سنتی، این گزینه کمتر تهاجمی زمان بهبودی و بستری شدن در بیمارستان را به شدت کاهش می دهد و این امر باعث می شود هزینه های این جراحی نسبتا زیاد و در حدود 85 تا 230 میلیون تومان باشد. لیزردرمانی همچنین میتواندبه تومورهایی که غیر قابل عمل جراحی به روش تهاجمی بوده یا جراحی باز آن ها دشوار است، گزینه مناسبی باشد.
هزینه جراحی کرانیوتومی تومور مغزی
یکی از پر ریسک ترین جراحی هایی که بر روی جمجمه و مغز انجام می شود، کرانیوتومی نام دارد . این نوع جراحی با ریسک بالایی که شامل می شود، نیاز به متخصصین متبحر و با تجربه دارد که بدون ایجاد هرگونه آسیب روی سایر بافت های اطراف مغز، جراحی را به نحو احسنت انجام دهند. هزینه این جراحی حدود 75 تا 260 میلیون تومان است. در طی این جراحی، پزشک بخشی از جمجمه فرد که درگیر تومور است را جدا می کند تا تورم، خونریزی و فشاری که مغز با آن مواجه است را آزاد کند.
هزینه جراحی تومور مغزی از راه بینی
آندوسکوپی اندونازال یک روش جراحی کم تهاجمی جراحی تومور مغزی است که در آن جراح مغز و اعصاب تومور را از طریق بینی خارج می کند. این تکنیک یک روش نوآورانه است که برای برداشتن تومورها و ضایعات مغزی از سراسر بینی استفاده میشود. هزینه این جراحی از 85 میلیون تومان شروع شده و تا 210 میلیون متغیر است.
هزینه جراحی تومور مغزی کودکان
جراحی تومور مغزی کودکان از جراحی های حساس بوده و به دلیل ظرافت اندام کودکان، نیاز به تخصص فراوان در جراح یافت می شود. اساسا تبحر بالای جراح و ریسک بالای این نوع جراحی باعث می شود هزینه ها نیز نسبتا بالا و در حدود 55 تا 210 میلیون تومان باشد. کرانیوتومی رایج ترین نوع عمل برای برداشتن تومور مغزی کودکان است . جراح در این روش ابتدا پوست سر را برش می دهد. سپس ناحیه ای از استخوان را از جمجمه جدا می کند تا دهانه ای برای جراحی مغز ایجاد کند.
عوامل تاثیر گذار بر جراحی تومور مغزی
هزینه جراحی تومور مغزی به عوامل متعددی وابسته است. از جمله آنها می توان به نوع تومور و پیچیدگی جراحی، تجهیزات و فناوریهای استفادهشده، مهارت و تجربه جراح،بیمارستان یا مرکز درمانی، شرایط خاص بیمار، مدت زمان بستری و مراقبتهای بعد از جراحی و اشاره کرد.
نوع تومور و پیچیدگی جراحی
از جمله موارد موثر بر هزینه جراحی نوع تومور مغزی است که تعیین می کند پیچیدگی جراحی در چه سطحی باشد. اصولا تومور های خوش خیم جراحی هایی ساده تری نسبت به تومور های بدخیم را نیاز دارند و تومور های بدخیم پیچیدگی ها و مداخلات گسترده تر جراحی را نیاز خواهند داشت. عامل دیگری که پیچیدگی جراحی و به دنبال آن افزایش هزینه های جراحی را ایجاد می کند، ناحیه تومور است. در صورتی که تومور در ناحیه ای قرار گرفته باشد که خطرناک بوده و دسترسی به آن دشوار باشد، دقت و مهارت بیشتری برای جراحی نیاز است و همچنین زمان عمل را نیز طولانی تر می کند.
تجهیزات و فناوریهای استفادهشده
تجهیزات و فناوری های استفاده شده در روند جراحی تومور مغزی می توانند هزینه ها را کاهش یا افزایش دهند. برخی از کلینیک ها از تجهیزات مدرن و پیشرفته ای مانند سیستم های تصویربرداری CT اسکن و MRI و مانیتورینگ های عصبی برای جلوگیری از آسیب به بافت های سالم مغز استفاده می کنند که باعث می شود هزینه ها افزایش یابد اما از طرفی برای امنیت جسمانی بیمار و دقت بالای جراحی مناسب اند.
مهارت و تجربه جراح
یکی از مهم ترین عواملی که هزینه نهایی جراحی تومور مغزی را رقم میزند تجربه و مهارت جراح است. معمولا جراحانی که تعداد زیادی از این قبیل جراحی ها را انجام را انجام داده اند، پروسه جراحی را با تضمین درمان کامل انجام می دهند و این مورد جراحی را پر هزینه تر می کند. از طرفی برخی از جراحان از تکنولوژی های پیشرفته ای مانند رباتیک استفاده می کنند که نیازمند تخصص خاصی است و باعث افزایش هزینه ها می شود. انتخاب جراح در عین حال که روی هزینه ها تاثیر قابل توجهی می گذارد، مهم ترین عامل در جراحی نیز هست و نیاز به توجه ویژه دارد.
بیمارستان یا مرکز درمانی
هزینه های دریافتی توسط بیمارستان های دولتی با بیمارستان و کلینیک های خصوصی برای جراحی تومور مغزی متفاوت است. اصولا بیمارستان های خصوصی به دلیل مجهز بودن به امکانات پیشرفته تر و پرسنل مجرب تر و همچنین ارائه خدمات اختصاصی به بیمار هزینه های بیشتری نیز دریافت می کنند. در مقابل بیمارستان های دولتی هزینه کمتری را دریافت می کنند و گاها قسمتی از این هزینه ها را بیمه پرداخت میکند. مورد دیگر در این زمینه موقعیت مکانی بیمارستان است مکه در صورتی که در مناطق پیشرفته و شهری واقع شده باشد، هزینه ها بالاتر است.
شرایط خاص بیمار
گاها شرایط بیمار به گونه ای است که در طی پروسه جراحی تومور مغزی، نیاز به مراقبت های خاص یا استفاده از تجهیزات متفاوت از دیگر بیماران دارند. مثلا بیمارانی که مشکلات قلبی تنفسی دارند، یا افراد مسن به نظارت خاص پزشک و مراقبت های بیشتر نیاز پیدا می کنند.
مدت زمان بستری و مراقبتهای بعد از جراحی
مدت زمان بستری بیماران پس از جراحی تومور مغزی، از جمله موارد تاثیر گذار بر هزینه نهایی است. شرایط بدنی برخی از بیماران ایجاب می کند مدت زمان نسلتا بیشتری را در بیمارستان بمانند و برخی نیز بسته به شدت تومور و جراحی نیاز به بستری در ICU دارند.
داروها و مراقبت های پس از جراحی
پس از جراحی تومور مغزی، برخی مراقبت ها نیاز است بخشی از آن داروهایی است که برای جلوگیری از عفونت و کاهش درد تجویز می شود. از طرف دیگر شدت تومور برخی از بیماران به حدی است که نیاز به پرتو درمانی یا شیمی درمانی یافت می شود و برای بازگشت به روال عادی زندگی نیز نیاز به توانبخشی های تخصصی و فیزیوتراپی دارند.
آیا بیمه هزینه جراحی تومور مغزی را پرداخت میکند؟
اصولا هزینه جراحی های درمانی مانند جراحی تومور مغزی توسط بیمه تحت پوشش قرار داده می شود. هزینه ای که بیمه پرداخت می کند بر اساس شرکت بیمه و نوع بیمه متفاوت است. در بیمه های تامین اجتماعی عموما بخشی از هزینه های بخش دولتی را پرداخت کرده و مابقی هزینه توسط بیمار پرداخت می شود. این در حالی است که بیمه های تکمیلی گاها به پوشش هزینه های بیمارستان های خصوصی و مراقبت های پس از جراحی و شیمی درمانی را نیز گاها پوشش می دهند. هزینه ها غیر مستقیم مانند دارو ها ، هزینه های تصویر برداری، مراقبت های پس از جراحی یا امکانات پیشرفته در حین جراحی نیز از جمله مواردی است که ممکن است توسط بیمه پرداخت شود اما به نوع بیمه، شرکت بیمه و سیاست های آن وابسته است.
چگونه بهترین جراح تومور مغزی را انتخاب کنیم؟
قبل از انتخاب بهترین جراح تومور مغزی برای انجام جراحی به بهترین نحو، برخی معیار ها باید در نظر گرفته شود. در واقع این انتخاب نیازمند به تحقیق و دقت فراوانی است زیرا می تواند تاثیر زیادی روی درمان گذاشته و در نتیجه نهایی تاثیر زیادی بگذارد. تحقیق آنلاین و بررسی وبسایتهای معتبر از جمله روش های مناسبی است که بی آن که نیاز به صرف کردن زمان زیادی در آن باشد به افراد در امر یافتن بهترین جراح کمک می کند.
این امر می تواند با سر زدن به سایت و شبکه های اجتماعی جراح میسر گردد. بررسی نظرات و تجربیات بیماران قبلی از دیگر روش های ارزیابی پزشک است که با پرسیدن از بیماران به صورت حضوری و یا خواندن نظرات و پرسش از آنها در شبکه های اجتماعی می توان انجام داد. پزشکان متخصص می توانند مشاوره ها و توصیه های ارزشمندی در زمینه انتخاب جراح و معرفی متخصصین مرتبط با این حوزه، برای شما داشته باشند.