عمل پروتز سینه چه تاثیری بر شیردهی و بارداری مجدد دارد؟
تاثیر عمل پروتز سینه بر بارداری و شیردهی
عمل پروتز سینه امروزه طرفداران زیادی پیدا کرده است و راه حل موثر و مناسب برای بزرگ کردن سینه است. بسیاری از بانوان که قصد بزرگ کردن سینه با پروتز را دارند از ارتباط این عمل و وجود پروتز در سینه با بارداری و شیردهی اطلاع کاملی ندارند و ممکن است این مسئله در تصمیم آن ها برای عمل تردید ایجاد کند. در این مقاله قصد داریم به طور کامل تاثیر پروتز سینه بر شیردهی و بارداری را توضیح دهیم تا افرادی که قصد عمل دارد با خیال راحت و اطلاعات کافی اقدام کنند، پس با ما همراه باشید.
آیا عمل پروتز سینه در قدرت شیردهی تاثیر منفی دارد؟
تاثیر پروتز سینه بر شیردهی به نوع برش و محل جاگذاری پروتز بستگی دارد. در برش لبخند یا برشی که اطراف هاله و نوک سینه ایجاد میشود، امکان آسیب به راه های ارتباطی غدد شیردهی با نوک سینه، عصب های این ناحیه و بسته شدن مجاری شیردهی وجود دارد و ممکن است در حین برش این ناحیه به راه های ارتباطی آسیب وارد شود.
بانوانی که قصد بارداری و شیردهی بعد از پروتز سینه را دارند بهتر است در جلسه مشاوره و معاینه این موضوع را مطرح کنند تا جراح بهترین روش برای عمل و جاگذاری پروتز را بگیرد. برش هایی که زیر پستان و زیر بغل انجام می شود در شیردهی بعد از پروتز سینه اختلالی ایجاد نمی کنند. البته امروزه از برش های زیر بغل کمتر استفاده می شود.
آیا جراحی برای جاگذاری پروتز میتواند به راه های شیردهی آسیب برساند؟
وجود پروتز در سینه اگر در محل صحیح قرار گرفته باشد به خودی خود مشکلی برای شیردهی ایجاد نمی کند و بیشترین آسیب به مجاری ممکن است در حین جراحی و اعمال برش ها ایجاد شود. زمانی که پروتز پشت عضلات سینه قرار گیرد ارتباط و تداخل زیادی با مجاری شیر دهی ندارد. ولی اگر فرد همراه با عمل پروتز سینه جراحی هایی مثل ماموپلاستی یا لیفت سینه انجام داده باشد ممکن است عصب و غدد شیردهی تحت تاثیر قرار بگیرد.
پروتز سینه چه تاثیری بر بارداری دارد؟
مراجعین زیادی نگران تاثیر منفی پروتز سینه در توانایی بارداری مجدد هستند اما لازم به ذکر است که بارداری بعد از پروتز سینه هیچ خطر و مشکلی نه برای مادر و نه برای نوزاد به وجود نمیآورد. همچنین مادران زیادی نگران نشت مواد داخل پروتز به شیر و ضرر رساندن به فرزند خود در دوران بارداری هستند که این مسئله هم صحت ندارد. پوسته پروتز سینه چند لایه از جنس سیلیکون است که در صورت پاره شدن هم قوام خود را حفظ کرده و به بیرون نشت نم یکند. همینطور مجاری و غدد شیردهی ارتباط مستقیمی با پروتز ندارد که بتواند تاثیر منفی در شیردهی ایجاد کند.
نکته مهم و قابل توجه این است که سینه در دوران بارداری و شیردهی به نوزاد افزایش سایز داشته و دچار کشیدگی پوست می شود. یعنی احتمال افتادگی و شل شدگی پوست بعد از شیردهی بسیار بالا می رود که این موضوع نیاز به عمل لیفت سینه دارد. عمل پروتز سینه قبل از بارداری و شیردهی هیچ تاثیری بر افتادگی و کشیدگی پوست بعد از زایمان و شیردهی ندارند. بنابراین بهتر است برای جلوگیری از دوباره کاری، عمل پروتز سینه بعد از آخرین بارداری انجام شود تا بتوان برای مدت طولانی از نتیجه عمل لذت برد.
محل قرار گیری پروتز سینه با توجه به تشخیص پزشک، هدف و خواسته فرد و فرم سینه انتخاب می شود. پروتزهایی که زیر عضلات سینه قرار میگیرد مشکلی برای شیردهی به وجود نمی آورد و مناسب برای افرادی است که قصد بارداری بعد از پروتز سینه را دارند. روش دیگر برای جایگذاری پروتز، بالای عضلات سینه است. اگر پروتز بین غدد شیردهی و عضلات سینه قرار گیرد می تواند به مجاری شیردهی فشار وارد کرده و باعث اختلال و افت فشار شیر مادر می شود.