عفونت بعد از کاشت ابرو
عفونت بعد از کاشت ابرو یکی از اصلیترین عوارضی است که فرد پس از کاشت ممکن است به آن دچار شود.از آنجایی که هر عملی که باعث ایجاد زخم روی پوست شود، میتواند باعث بروز انواع عفونتها شود، عفونت بعد از کاشت ابرو نیز یک اتفاق رایج است که ممکن است در صورت عدم رعایت برخی نکات بهداشتی برای فرد ایجاد شود. از جمله عواملی که احتمال بروز عفونت بعد از کاشت ابرو را در افراد تشدید میکند؛ سیستم ایمنی ضعیف مراجعه کننده، عدم رعایت نکات بهداشتی بعد از انجام عمل کاشت ابرو، استریل نبودن وسایل استفاده شده جهت کاشت ابرو و میزان تجربه پزشک معالج است. در ادامه به علائم و دلایل بروز عفونت بعد از کاشت ابرو و همچنین راههای پیشگیری و درمان این عارضه میپردازیم.
علائم عفونت بعد از کاشت ابرو
علائم عفونت بعد از کاشت ابرو معمولا 7 الی 14 روز پس از عمل کاشت خود را نشان میدهند. از جمله نشانههای عفونت بعد از کاشت ابرو عباتند از:
-
تب و لرز
-
تورم
-
قرمزی
-
ترشح مایعات غیرشفاف
-
درد
-
خارش
-
خونریزی
-
ریزش ابرو
البته لازم به ذکر است که هر تورم و قرمزی نشان دهنده عفونت بعد از کاشت ابرو نیست زیرا بعد از انجام کاشت ابرو، ناحیه دستکاری شده به صورت طبیعی دچار قرمزی و تورم میشود، اما این علائم بعد از چند روز از بین خواهند رفت. در صورتی که این التهاب بعد از گذشت چند روز همراه با درد یا ترشح مایعات زرد یا سبز رنگ همراه بود بهتر است با پزشک خود مشورت کرده و از بروز اتفاقات ناگوار جلوگیری نمایید.
علت و دلایل بروز عفونت بعد از کاشت ابرو
دلایل مختلفی میتواند باعث بروز عفونت بعد از کاشت ابرو در افراد شود، که ما قصد داریم در این قسمت به بررسی هر یک از این دلایل بپردازیم.
-
یکی از اصلیترین دلایل بروز عفونت بعد از کاشت ابرو ضعف در سیستم ایمنی بیمار است. در صورتی که مراجع، بیماریهای زمینهای مانند دیابت یا فشار خون داشته باشد، مستعد عفونت پس از کاشت ابرو خواهد بود.
-
مورد دیگری که زمینهساز بروز هرگونه عفونتی برای فرد خواهد بود، رعایت نکردن نکات بهداشتی و مراقبتی است که پزشک برای بیمار تجویز کرده است. از جمله این نکات میتوان به این موارد اشاره کرد: تعویض به موقع پانسمان، مصرف آنتی بیتوتیکهای تجویز شده سر وقت معین شده، شستشوی درست محل و لمس نکردن آن به طور مستقیم.
-
آخرین مورد از دلایل بروز عفونت بعد از کاشت ابرو، استریل نبودن اتاق عمل است که میتواند باعث نفوذ انواع آلودگیها به بدن مراجع شود و فرد را مستعد بروز هرگونه عفونتی کند.
پیشگیری از عفونت پس از کاشت ابرو
حال که با علتهای بروز عفونت بعد از کاشت ابرو آشنا شدیم، بهتر است راههای پیشگیری از آن را نیز بیاموزیم تا از بروز هر نوع عوارضی پس از کاشت ابرو جلوگیری کنیم. از جمله روشهای پیشگیری از عفونت پس از کاشت ابرو میتوان موارد زیر را نام برد:
-
مصرف به موقع آنتی بیوتیکهای تجویز شده توسط پزشک مربوطه
-
عدم لمس ناحیه کاشته شده مانند خاراندن زخمهای روی ابرو
-
پاکیزه نگه داشتن ابروها با شست و شوی درست و تعویض به موقع پانسمان خود
-
مصرف نکردن انواع دخانیات و مشروبات الکلی جهت تسریع روند درمان
-
ورزش نکردن و جلوگیری از تعریق در ناحیه کاشته شده، جهت پیشگیری از بروز عفونتهای باکتریایی
-
و از همه مهمتر انجام عمل کاشت ابرو در کلینیکهای معتبر و توسط پزشکان باتجربه
درمان عفونت پس از جراحی کاشت ابرو
در صورت مشاهده علائم عفونت بعد از کاشت ابرو، اولین اقدام شما عزیزان مراجعه به پزشک خود و ارائه شرح نشانههای دیده شده پس از کاشت ابرو خواهد بود. پزشک با توجه به نوع و میزان عفونت مشاهده شده داروهایی را برای شما تجویز میکند تا از تشدید عفونت جلوگیری کند. پس بهترین راه برای جلوگیری از وقوع چنین اتفاقی، رعایت نکات بهداشتی گفته شده توسط پزشک شما زیباجوی گرامی است.
احتمال بروز عارضه عفونت پس از کاشت ابرو چه میزان است؟
در صورتی که شما به عنوان مراجع تمام نکات بهداشتی را قبل و بعد از عمل کاشت ابرو به درستی انجام دهید، همچنین پزشک شما تبحر و تجربه کافی را در این زمینه داشته باشد و در محیطی استریل عمل کاشت ابرو را انجام دهد احتمال ایجاد عفونت بسیار کم یا حتی صفر خواهد بود، به طوری که فرد، درگیر عوارض دردناک کاشت ابرو نخواهد شد.
آیا عفونت پس از جراحی کاشت ابرو می تواند باعث ریزش ابرو شود؟
یکی از عوارضی که میتواند زیباجو را بعد از کاشت ابرو دچار دردسر کند، ریزش موی ابروی وی خواهد بود که گاهی به نوع کاشت و گاهی نیز به نوع مراقبتهای بعد از کاشت ابرو مربوط است. اما به طور کلی عفونت پس از عمل کاشت ابرو میتواند باعث سست شدن فولیکول مو در ناحیه مورد نظر شده و ریزش ابروها را در پی داشته باشد. به همین دلیل در اولین قدم رعایت مراقبت های بعد از کاشت ابرو و در قدم دوم درمان به موقع عفونت بعد از کاشت ابرو اهمیت ویژهای دارند.