خارش بعد از ماموپلاستی
ماموپلاستی یک عمل زیبایی است که امروزه در میان بانوان طرفداران زیادی پیدا کرده است. این عمل با تغییراتی که در سینه ها ایجاد می کند باعث کاهش یا افزایش حجم سینه ها می شود. این عمل هم همانند همه عمل های زیبایی دارای عوارض موقتی می باشد. یکی از این عوارض خارش بعد از ماموپلاستی است. خارش بعد از جراحی ماموپلاستی در روز های اول بعد از عمل برای بیمار به وجود می آید. این خارش معمولاً در ناحیه برش های ایجاد شده به وجود می آید. معمولاً در روش هایی همچون عمل پروتز سینه این خارش بیشتر است. بیمار می تواند اقداماتی را انجام دهد تا این خارش به حداقل خود رسیده و مشکلات کمتری را برای او به وجود آورد. در ادامه به این مجموعه اقدامات خواهیم پرداخت.
علت خارش بعد از ماموپلاستی
ایجاد خارش بعد از عمل زیبایی ماموپلاستی می تواند دلایل متعددی داشته باشد. یکی از دلایل اصلی خارش بعد از این جراحی ترشح هیستامین است. معمولاً در حین بهبودی هیستامین ترشح می شود و این موضوع باعث خارش می شود. در واقع زمانی که فرد در دوره نقاهت این عمل است تا وقتی که سیستم عصبی او به حالت طبیعی برگردد دچار مشکلات اینچنینی می شود. بیمار نباید جای برش ها را بخاراند. این کار باعث می شود که خارش در این ناحیه بیشتر شود.
آیا خارش بعد از ماموپلاستی طبیعی است؟
خارش بعد از جراحی زیبایی سینه کاملاً طبیعی بوده و برای افراد زیادی به وجود می آید. بنابراین افرادی که پس از عمل زیبایی سینه دچار این مشکل می شوند نباید نگران باشند. این حالت تنها زمانی نگران کننده است که به صورت طولانی مدت برای فرد به وجود آید. در چنین شرایطی حتماً باید خیلی سریع به پزشک اطلاع داد.
در صورت خارش شدید بعد از ماموپلاستی چه اقداماتی انجام دهیم؟
در صورتی که این خارش طولانی مدت یا شدید باشد باید اقداماتی در جهت کاهش آن انجام داد. این اقدامات قبل از مرخص شدن بیمار باید به او آموزش داده شوند.
خارش بعد از عمل زیبایی سینه چقدر طول می کشد؟
معمولاً این احساس تا زمانی وجود خواهد داشت که محل برش ها به طور کامل بهبود یابد. این مدت زمان معمولاً بین دو تا چهار هفته طول خواهد کشید. بیمار باید تا زمانی که این دوره می گذرد صبور باشد و از انجام اقدامات خودسرانه خودداری کند. در واقع هر اقدامی که انجام می شود می بایست تحت نظر پزشک باشد.
چطور احساس خارش پوست بعد از ماموپلاستی را کم کنیم؟
اقدامات متعددی وجود دارد که می توان با انجام آن ها خارش را از بین برد. یکی از مهمترین اقداماتی که می توان در این زمینه انجام داد مصرف دارو های آنتی هیستامین همچون بنادریل است. البته مصرف این دارو ها می بایست با هماهنگی پزشک و تحت نظر او انجام شود. یکی دیگر از کار هایی که می توان انجام داد استفاده از مرطوب کننده های پوست است. اقدامات دیگری هم وجود دارد که برخی از جراحان توصیه به انجام آنها دارند. از جمله مهمترین این اقدامات به شرح زیر می باشند.
خودداری از خاراندن محل برش
در صورتی که محل برش ها خارانده شود ممکن است مشکلاتی همچون پارگی بخیه، عفونت، وسیع شدن جای زخم و ... برای بیمار بوجود آیند. به همین منظور بهتر است دست با محل برش های ایجاد شده تماس نداشته باشد. بیمار می تواند به جای این کار بدون تماس دست محل زخم ها را ماساژ دهد. این کار توسط دستیاران جراح به بیمار آموزش داده می شود. در چین شرایطی هم خارش خیلی زود از بین می رود و هم مشکلاتی که بیان کردیم برای بیمار به وجود نمی آیند.
خنک کردن محل خارش
یکی از کار هایی که می تواند احساس خارش را در سینه ها کم کند خنک کردن محل خارش است. فرد می تواند این کار را با استفاده از کمپرس یخ انجام دهد. البته کمپرس یخ نباید با زخم بیمار تماس مستقیم داشته باشد. این کمپرس باید دقیقاً در قسمت بالای باند قرار گیرد. در صورتی که مستقیماً کمپرس را بر روی باند قرار دهید ممکن است باعث خیس شدن بانداژ شود. در چنین شرایطی ممکن است محل زخم ها آلوده شود. این کار منجر می شود زخم ها باز شوند.
از مصرف کرم های ضد خارش خودداری شود
استفاده از کرم های ضد خارش تا زمانی که زخم ها باز هستند ممنوع است. در صورتی که قبل از جوش خوردن زخم ها از این کرم ها استفاده کنید بدن شما دچار عفونت می شود. به جای این کار می توان از صابون های ضد باکتری استفاده کرد. پس از یک هفته که زخم ها جوش بخورند می توان از کرم های ضد خارش استفاده کرد. پزشک باید طریقه مصرف این کرم ها را برای بیمار توضیح دهد.
مصرف الکل ممنوع
مصرف الکل می تواند احساس خارش را در زخم ها افزایش دهد. علاوه بر این می تواند باعث کبودی و تورم در سینه ها شود. به همین منظور بهتر است بیمار حداقل تا یک ماه از مشروبات الکلی استفاده نکند. در مورد مصرف دخانیاتی همچون سیگار هم بیمار باید این نکات را رعایت کند.
مصرف آب را افزایش دهید
مصرف آب به اندازه کافی باعث می شود بدن بیمار هیدراته شود. مصرف آب باعث می شود خشکی جای زخم ها از بین برود و خارش آن هم کمتر شود. همچنین باعث می شود حالت پوسته پوسته شدن جای زخم ها هم به وجود نیاید. مصرف مایعات دیگر هم می تواند به بهبودی سریع تر بیمار کمک کند.