تاثیر ماموپلاستی یا جراحی زیبایی سینه بر قدرت بارداری
آیا بارداری بعد از ماموپلاستی یا جراحی زیبایی سینه تحت تاثیر قرار می گیرد؟
نگرانی بسیاری از بانوان در مورد بارداری بعد از ماموپلاستی مربوط به اختلال در توانایی شیردهی به نوزاد است. در صورتی که عمل ماموپلاستی به صورت اصولی و درست انجام شود، هیچ گونه مشکلی برای فرد ایجاد نمی کند. اگر به قسمتی از سینه که مربوط به شیردهی است صدمه وارد نشود، فرد می تواند به راحتی به نوزاد خود شیر دهد.
در زمینه عمل جراحی سینه دو نوع مراجعه کننده وجود دارد. دسته اول افرادی هستند که قصد دارند پس از انجام عمل دیگر باردار نشوند که برای این افراد محدودیت و مشکل خاصی وجود نخواهد داشت. اگر بعد از عمل ماموپلاستی قصد بارداری مجدد وجود دارد باید حتما با جراح مطرح شده و روش و روند جراحی بر اساس این موضوع طرح ریزی شود.
دسته دوم افرادی هستند که قصد دارند پس از انجام جراحی مجددا باردار شوند. این افراد باید توجه داشته باشند که فاصله بین جراحی زیبایی سینه و بارداری باید به میزان کافی باشد و در این صورت می توان تضمین کرد که مشکلی رخ نمی دهد.
بارداری بعد از عمل ماموپلاستی بهتر است یا قبل از آن؟
توصیه ما درباره جراحی زیبایی سینه و بارداری این است که عمل پس از بارداری انجام شود. بهتر است فرد دوران شیردهی خود را هم پشت سر گذاشته و پس از آن تصمیم به انجام این عمل بگیرد. در نتیجه بارداری، شیردهی و تغییرات هورمونی، ظاهر سینه دستخوش تغییر شده و ممکن است نتایج حاصل از عمل ماموپلاستی را متاثر کند. در اثر بارداری ممکن است سینه ها مجددا حالت افتاده و آویزان پیدا کرده و از لحاظ حجم بزرگتر شوند. در این صورت نیاز است که مجددا عمل ماموپلاستی انجام شود.
تاثیر جراحی زیبایی سینه بر شیردهی
در برخی موارد و در صورت مهارت و تجربه ناکافی جراح، ممکن است شیردهی بعد از ماموپلاستی با مشکل مواجه شود. البته ممکن است با گذشت زمان و بازیابی حس سینه، توانایی شیردهی به حالت عادی بازگردد. بنابراین اگر پس از انجام جراحی، قصد بارداری دارید آن را چند سال به تعویق انداخته یا عمل ماموپلاستی خود را به بعد از بارداری موکول کنید.
توانایی شیردهی بعد از عمل ماموپلاستی یا جراحی زیبایی سینه مستقیما به دقت و توانایی جراح و میزان تغییرات مورد نیاز در بافت سینه بستگی دارد. اگر سایز سینه از حد معینی بالاتر باشد، ناگزیر در حین عمل ماموپلاستی باید بخش زیادی از بافت موجود برداشته شود و در نتیجه ممکن است غدد شیردهی و مجاری مرتبط با نوک سینه دچار آسیب شود. اما اگر سینه به تغییرات زیادی نیاز نداشته و جراح در حین جراحی از مهارت و دقت کافی برخوردار باشد، می تواند عمل را بدون آسیب به بافت های شیردهی سینه با اتمام برساند.