مقالات بیماری چشم

دوربینی چشم یا هایپروپی چیست و چه درمانی دارد؟

مشاورین زیبایی جراحان نیاز به مشاوره بیشتر دارید؟ برای صحبت با مشاورین زیبایی جراحان کلیک کنید.
بپرس مشاوره رایگان

دوربينی چشم یا هایپروپیا چیست؟

هایپروپیا یا دوربيني یک مشکل رایج بینایی است که حدود یک چهارم از جمعیت افراد را تحت تاثیر قرار می دهد. افراد مبتلا به دوربینی می توانند اشیاء دور را خیلی خوب ببینند، اما در تمرکز بر اشیاء نزدیک مشکل دارند. این بیماری گاهی اوقات "هایپروپي" یا "هایپرمتروپيا" نیز نامیده می شود. علت دوربینی این است که نور وارد شده به چشم به دیل مشکلات عدسی و آناتومی چشم، به جای تمرکز روی شبکیه در قسمت پشت آن تمرکز می یابد. معمولا مبتلایان به دوربینی از نزدیک بینی تعداد کمتری دارند.

دوربینی چشم چیست؟

علائم دوربینی چشم

افراد دوربين گاهی اوقات دچار سردرد شده و ممکن است افزایش فشار در چشم را احساس کنند. دوربینی باعث می شود فرد حین انجام کار در فواصل نزدیک دچار خستگی زودرس شود. اگر در حین استفاده از عینک یا لنزهای تماسی این علائم را دریافت کردید، ممکن است به معاینه مجدد چشم و تجویز عینک و لنز جدید نیاز داشته باشید. تاری دید مخصوصا در شب از علائم و نشانه های رایج دوربینی است.

دوربینی چشم در کودکان

دور بینی چشم در بین کودکان نیز شایع است و لازم است با مشاهده علائمی مانند مالیدن زیاد چشم، دوری از درس و سر درد داشتن کودک سریعا بینایی او توسط متخصص چشم و یا اپتومتریست بررسی شود. کودکانی که دوربيني دارند می توانند به راحتی چارت چشم را بخوانند، اما ممکن است در خواندن کتاب درسی که درست در مقابل آنها قرار دارد، مشکل داشته باشند. در نتیجه پیش بینی اغلب در غربالگری های بینایی ساده که در مدرسه انجام می شود، از دست می رود. ممکن است در سن های بالا، پیرچشمی با دوربینی اشتباه گرفته شود چرا که از نشانه های اولیه پیر چشمی می توان به عدم توانایی تمرکز بر اشیاء نزدیک نام برد.

علائم و نشانه های دوربینی

عوامل ایجاد کننده دوربینی یا هایپروپی

علت ایجاد دوربینی این است که پرتوهای نوری که وارد چشم می شوند به جای تمركز روي شبكيه، در پشت شبکیه تمرکز می کنند. قطر چشمان یک فرد مبتلا به دوربینی کوتاهتر از حد طبیعی است. ممکن است کودک در حین تولد به مشکل دوربینی مبتلا باشد.

گاهي اوقات افراد هايپروپي را با پيرچشمي اشتباه مي كنند. چرا كه اين امر نيز باعث اختلال در ديد نزديك مي شود ولي علت آن كاملا متفاوت است. عوامل ارثی و مادرزادی، مشکلات شبکیه و تومور از دیگر دلایل ایجاد دوربینی یا هایپروپی هستند.

درمان دوربینی چشم

دوربيني را می توان با کمک عینک یا استفاده از لنزهای تماسی اصلاح کرد تا الگوی خم شدن پرتوهای نور در چشم تغییر و اصلاح شود. اگر نسخه تجویز عینک یا لنز شما با علامت مثبت مانند 2.50+شروع می شود، شما مبتلا به دوربينی هستید. افراد مبتلا به دوربینی لازم است در حین فعالیت های نزدیک مانند کار با رایانه، خواندن و نوشتن یا فعالیت های دستی از عینک یا لنز مناسب خود استفاده کنند. هنگام انتخاب عینک مناسب برای دوربینی، لنزهای با شاخص ضريب شكست بالاتر انتخاب می شود. این لنزها باریک تر، سبک تر و دارای نمای جذاب تری هستند. استفاده از لنزهای آسفریک باعث کاهش نیاز به عینک های بزرگنمایی شده یا "bug-eye" برای هایپروپی می شود.

با این حال توجه به این نکته لازم است که لنزهای آسفريك با ضريب شكست بالا، نسبت به لنزهای پلاستیکی استاندارد نور بیشتری را عبور می دهند. در نتیجه برای راحتی و ظاهر بهتر، اطمینان حاصل کنید که لنزها دارای پوشش ضد انعکاس یا آنتی رفلکس هستند که بازتاب های لنز را از بین می برد. براي كودكان مبتلا به دوربینی برای راحتی بیشتر و مقاومت در برابر ضربه لازم است لنزهای آسفریک با نمره بالا از مواد لنز پلی کربنات سبک وزن ساخته شوند.

همچنین لنزهای فتوکرومیک که به طور خودکار در پاسخ به نور خورشید تاریک می شوند، برای بچه ها و هر فردی که مقدار قابل توجهی از وقت را در بیرون از خانه می گذراند، بسیار توصیه می شود.

عمل دوربینی چشم

عمل جراحی دوربینی چشم

جراحی انکساري مانند لیزیک، لازک و PRK، گزینه های دیگر برای اصلاح و درمان دوربینی هستند که با توجه به شزایط فرد و شدت مشکل از روش بهتر استفاده می شود. جراحی ممکن است نیاز استفاده از عینک یا لنزهای تماسي را کاهش داده یا از بین ببرد. البته این روش برای افراد زیادی ممکن است در اولویت دوم قرار بگیرد زیرا در آزمایشات اولیه عمل مشخص می شود که سطح قرنیه از ضخامت کافی برای عمل برخوردار نیست. تصمیم گیری در باره این مسئله بر عهده چشم پزشک است. 


به این محتوا رای دهید..

۹۹
۲۲
( امتیاز : ۸۲%)
ارسال دیدگاه:
captcha
سوال خود را از ما بپرسید
مشاورین زیبایی جراحان
بستنمشاورین زیبایی جراحانمشاورین زیبایی جراحان

سوالات خود را از پزشکان مشاور جراحان بپرسید

00000000000