جراحی زیبایی بینی چیست؟
جراحی زیبایی بینی یا رینوپلاستی یکی از پرطرفدارترین جراحیهای زیبایی برای رفع مشکلات ظاهری است. با این جراحی میتوان شکل بینی را تغییر داده تا فرم آن بهبود یابد و تناسب بیشتری با صورت فرد داشته باشد. حتی کوچکترین تغییراتی که با این جراحی انجام میشوند، میتوانند بهصورت قابل توجهی ظاهر فرد را تغییر دهند.
همچنین جراحی بینی میتواند انحراف بینی یا شکستگی آن را نیز اصلاح کند. مشکلات تنفسی که ناشی از نقصهای ظاهری بینی هستند نیز با این جراحی قابل درمان هستند. در واقع این جراحی میتواند علاوه بر تغییرات ظاهری، نواقص عملکردی بینی را رفع کند.
می توان گفت که هیچ نوع عمل جراحی تا به حال به اندازه عمل بینی دارای منابع علمی نیست. با توجه به اینکه این نوع عمل از نظر وسعت متوسط به حساب میآید سوالی در ذهن ایجاد می شود که علت این مسئله چیست؟ پاسخ این سوال این است که بینی اهمیت مکانی زیادی در زیبایی فرد دارد. نقش زیاد بینی در تنفس و تاثیر آن در زیبایی باعث شده است که عمل زیبایی بینی بسیار اهمیت پیدا کند. بینی دارای بافت های مختلفی است. پوست زیر جلد، غضروف ، استخوان ، عضلات ظریف و بافتهای همبند بینی را تشکیل می دهد. هنگام انجام جراحی بینی تغییرات اصلی روی غضروف ها و استخوان انجام می شود و شکل نهایی بینی بعد از عمل مشخص می شود. معمولاً پوست و بقیه قسمت ها از شکل و ساختار استخوان و غضروف تبعیت می کند. اگر تغییرات انجام شده بر روی استخوان و غضروف اصولی باشد معمولا نتیجه رینوپلاستی خوب خواهد بود. در این مطلب به جنبه های مختلف جراحی زیبایی بینی می پردازیم.
هزینه عمل جراحی بینی در سال 1402
هزینه جراحی بینی به عواملی نظیر مهارت پزشک جراح، موقعیت جغرافیایی، هزینه بیمارستان یا مرکز جراحی، دستمزد تیم جراحی و شرایط بینی فرد بستگی دارد. پزشکان مختلف برای انجام رینوپلاستی هزینه های متفاوتی دریافت می کنند. تجربه ثابت کرده است که جراحان با تجربه و ماهر هزینه بیشتری برای رینوپلاستی دریافت می کنند. برای اطلاع از تمامی شرایط و میزان این هزینه ها، پیشنهاد می کنیم مقاله هزینه عمل بینی را مطالعه کنید.
هدف از عمل جراحی بینی (انواع عمل بینی)
عمل بینی می تواند اهداف مختلفی داشته باشد. در اکثر موارد افراد با هدف زیبایی این عمل را انجام میدهند. اما برخی از افراد هم به منظور رفع مشکلات عملکردی این عمل را انجام میدهند. در ادامه قصد داریم در رابطه با این موضوع موضوعاتی را شرح دهیم.
زیبایی
بیشتر افرادی که این عمل را انجام می دهند اهداف زیبایی دارند. به اینگونه که این افراد مشکلات عملکردی در بینی ندارند و فقط می خواهند تغییرات ظاهری در بینی آنها ایجاد شود. بینی این افراد را می توان با دو روش باز و بسته عمل کرد. رینوپلاستی باعث می شود بینی فرد کوچک تر شود و مشکلات آن برطرف شوند. البته این اتفاق زمانی خواهند افتاد که رینوپلاستی توسط بهترین جراح بینی انجام شود. افرادی که این جراحی را به منظور زیبایی انجام می دهند باید بدانند که شرکت های بیمه به آنها خدمات ارائه نمی دهند. در واقع جنبه زیبایی هر عملی باعث این موضوع میشود.
ترمیمی
جراحی بینی ترمیمی به عملی گفته می شود که فرد یکبار این جراحی را انجام داده، اما نتیجه مناسبی دریافت نکرده است. این مشکل زمانی به وجود می آید که به یک جراح کم مهارت مراجعه شود. عمل بینی ترمیمی هم یکی از شاخه های رینوپلاستی بوده و جنبه ی زیبایی دارد. البته در مواردی منظور از ترمیم بینی مشکلات عملکردی می باشند. به گونه ای که فرد بر اثر عمل قبلی که داشته است دچار مشکلاتی همچون تنگی نفس می شود. اما در اکثر موارد مشکلات ظاهری دلیل اصلی انجام این جراحی هستند.
درمانی
در بسیاری از موارد افراد به منظور رفع مشکلات عملکردی عمل بینی را انجام می دهند که به آن جراحی بینی درمانی می گویند. این روش به منظور رفع مشکلانی همچون اختلال در تنفس، انحراف بینی و پولیپ بینی انجام می شود. در ادامه به هر یک از این موارد خواهیم پرداخت.
پولیپ بینی
پولیپ بینی تومورهای غیرسرطانی هستند که در قسمت داخلی بینی و سینوس ها به وجود میآیند. این تومورها می توانند رشد کرده و باعث به وجود آمدن مشکلات تنفسی شوند. در برخی از موارد این اختلال با استفاده از دارو کنترل می شود. اما در صورتی که این تومورها رشد کرده و با استفاده از دارو قابل کنترل نباشند از عمل جراحی برای درمان آن استفاده می شود. معمولاً از آندوسکوبی برای رفع این مشکل استفاده می شود. عمل پولیپ بینی به صورت بسته انجام می شود.
انحراف بینی
یکی دیگر از مشکلاتی که ممکن است در ناحیه بینی به وجود آید انحراف بینی است. این مشکل ممکن است به دلیل عوامل مادرزادی و یا حوادث مختلف باشد. در این موارد هدف از انجام عمل از بین بردن انحراف بینی است. انحراف بینی ممکن است در مواردی در ظاهر قابل مشاهده نباشد. انحراف بینی باعث می شود بر روی یکی از سوراخ های بینی فشار بیشتری وارد شده و اختلالاتی برای فرد به وجود آیند.
زیبایی درمانی (ترکیبی)
در برخی از موارد لازم است عمل بینی به صورت ترکیبی انجام شود. به گونه ای که لازم است هم ظاهر بینی تغییر کرده و هم مشکلات عملکردی آن رفع شود. در چنین مواردی ممکن است هزینه عمل بالاتر از موارد معمولی باشد و دلیل آن وقت بیشتر و کار بیشتری است که جراح انجام می دهد.
چه مشکلاتی با جراحی بینی برطرف می شود؟
عمل زیبایی بینی میتواند سایز و شکل بینی بیمار را تغییر دهد. به طور کلی، جزئیاتی که جراحی بینی میتواند آنها را درمان کند، شامل موارد زیر هستند؛
- متناسب سازی سایز بینی با صورت
- کاهش عرض پل بینی
- کاهش عرض پرههای بینی یا تغییر موقعیت آن
- رفع قوز بینی
- اصلاح نوک بینی افتاده، پیازی و پهن
- رفع عدم تقارن بینی
- رفع نواقص مادرزادی بینی که میتواند هر کدام از موارد بالا باشد.
- ترمیم بینی شکسته
- برگرداندن عملکرد تنفسی بعد از بیماری، ضربه یا سوختگی و درمان سرطان.
سن مناسب برای جراحی زیبایی بینی
بینی یکی از اجزای صورت است که با افزایش سن تحت تاثیر قرار گرفته و از لحاظ فرم و سایز دچار تغییر می شود. لذا نباید در رشد طبیعی آن تداخلی ایجاد شود. سن مناسب برای عمل بینی در آقایان از 18 سالگی و برای خانم ها از 16 سالگی به بعد می باشد. در این سن هم رشد ساختاری بینی تکمیل شده و هم فرد از لحاظ روحی آمادگی تصمیم گیری و قضاوت صحیح را خواهد داشت.
کاندید مناسب برای جراحی زیبایی بینی
اولین موردی که افراد را به سمت جراحی زیبایی بینی سوق می دهد، وجود مشکلات ظاهری و عملکردی در بینی است. مشکلات ظاهری مانند بزرگی بیش از حد، کجی بینی، انحراف تیغه بینی، پره های بینی بزرگ و کشیده، افتادگی نوک بینی، قوز بینی و سایز نامتناسب با سایر اجزای صورت، فرد را برای انجام عمل بینی ترغیب می کند.
علاوه بر موارد زیبایی ممکن است بینی از لحاظ عملکرد فیزیولوژیک نیز مشکلاتی را برای فرد ایجاد کرده باشد. مواردی مانند تنفس سخت، پولیپ بینی، خر و پف شبانه و تنگی مجاری تنفسی از جمله این موارد هستند. افرادی که از مشکلات ذکر شده رنج می برند و برای جراحی و پروسه آن آمادگی کافی را دارند، از جمله کاندیدای عمل بینی هستنید.
چه کسانی نباید عمل جراحی بینی انجام دهند ؟
جراحی زیبایی بینی برای همه افراد قابل انجام نبوده و ممکن است برخی از متقاضیان پیش شرط های ضروری برای این عمل را نداشته باشند. علاوه بر سن مناسب برای جراحی بینی، ابتلا به بیماری های خاص مانند بیماری های قلبی و عروقی، مشکلات روانی و بیماری های حاد عفونی باعث ایجاد تداخل در روند بهبودی بعد از عمل شده و نتیجه جراحی بینی را تحت تاثیر قرار می دهد. لذا بهتر است این افراد از انجام این جراحی صرف نظر کنند.
جراحی زیبایی بینی با چه روش هایی انجام می شود؟
عمل بینی باز و عمل بینی بسته دو روش انجام این جراحی هستند و با توجه به ساختار و نوع بینی فرد و همینطور اهداف جراحی، روش مناسب انتخاب خواهد شد. هر کدام از روش های جراحی بینی دارای مزایا و معایب خاص خود بوده و برای هر نوع بینی یکی از این دو مورد، بهترین نتیجه را در پی دارد. انتخاب روش جراحی بینی مستقیما بر عهده جراح خواهد بود.
جراحی بینی بسته یا closed rhinoplasty
جراحی بینی به روش بسته برای برخی از بینی ها قابل استفاده است. در روش بسته، برش های مورد نیاز در دیواره داخلی بینی ایجاد شده و پوست بینی به طور کامل برداشته نمی شود. نتیجه روش بسته، نبود جای زخم و بخیه قابل رویت بعد از جراحی است. در این روش دید جراح کمتر است، به همین دلیل مهارت و تجربه بالای پزشک در عمل بینی بسته نقش بسیار مهمی را ایفا می کند.
در جراحی بینی بسته یا اندونازال جراح تمامی برشها را در داخل بینی ایجاد میکند. در این روش بینی بهطور کامل باز نمیشود در نتیجه ساختار داخلی بینی در معرض دید نخواهد بود. تمامی تغییرات از طریق سوراخهای بینی انجام میشوند. به علت آن که جراح در این جراحی دارای دید محدود است، باید دارای مهارت و تجربه باشد.
برای این جراحی ابتدا بیهوشی عمومی انجام میشود. پس از آن، برشها در داخل سوراخ بینی ایجاد میشوند و تغییر شکل بافت بینی، غضروفها و استخوان صورت میگیرد. زمانی که تغییرات انجام شدند، جراح برشها را بخیه میزند و اسپیلنت یا گچ را داخل و یا خارج بینی قرار میدهد. جراحی بینی بسته معمولاً بین 1 تا 2 ساعت طول میکشد.
مزایای جراحی بینی بسته
- در جراحی بینی به روش بسته، برش قابل دید در ظاهر بینی ایجاد نمی شود.
- تورم بینی بعد از عمل به روش بسته کمتر است.
- دوره نقاهت جراحی بینی به روش بسته، کوتاه تر است.
- سرعت جراحی در این روش بیشتر است.
جراحی بینی باز یا open rhinoplasty
در جراحی بینی به روش باز، علاوه بر دیواره های داخلی بینی، در قسمت کلوملا یا دیواره بین سوراخ های بینی نیز برش ایجاد می شود. به کمک این برش پوست بینی کاملا بلند شده و ساختار استخوانی و غضروفی کاملا دردسترس جراح قرار می گیرد. هنگامی که نیاز به ایجاد تغییرات وسیع در بینی باشد، عمل بینی باز نتیجه بهتری را در پی خواهد داشت.
جراحی بینی باز در واقع به علت نوع برش و نحوه انجام آن نامگذاری شده است. روش جراحی باز زمانی انجام میشود که احتیاج به تغییرات گستردهای در بافت بینی یا اصلاح عملکردی آن باشد. روش انجام جراحی بینی باز به این صورت است که فرد ابتدا بیهوش میشود. پس از آن جراح در قسمت خارجی بینی برشهایی در امتداد کلوملا و پرههای بینی ایجاد میکند. بقیه برشها در داخل بینی ایجاد میشوند. جراح با استفاده از این برشها میتواند تغییرات مدنظر خود را در پوست، غضروف و استخوان بینی انجام دهد.
پس از اتمام این روش، جراش برشها را بخیه میزند. اسپلینت و پکینگ بینی ممکن است برای چند روز در داخل و یا خارج بینی قرار گیرند. انجام جراحی بینی باز معمولاً بین 2 تا 3 ساعت طول میکشد.
مزایای جراحی بینی باز
- ساختار بینی در روش باز کاملا در دسترس جراح قرار گرفته و دقت عمل را بیشتر می کند.
- در بینی های استخوانی بزرگ و موارد مشابه که نیاز به اعمال تغییرات گسترده است، روش باز انتخاب بهتری است.
- تقویت ساختاری بینی و استفاده از پروتز و گرافت های غضروفی، در جراحی بینی با روش باز راحت تر است.
کدام روش عمل بینی برای شما مناسب است؟ باز یا بسته
مهمترین نکته در انتخاب روش جراحی بینی این است که کدام روش میتواند نیازهای بیمار را برطرف کند. قبل از انجام جراحی با توجه به اهداف، دلایل جراحی و آناتومی بینی بیمار جراح مناسبترین روش را انتخاب میکند. علت مناسبتر بودن روش باز یا بسته برای هر شخص قبل از انجام عمل برای او توضیح داده میشود تا متوجه شود که چه تغییراتی قرار است رخ دهد.
اسکار یا جای زخم عمل بینی باز ممکن است بیشتر از روش بسته قابل مشاهده باشد. همچنین به دلیل آن که در روش بسته بافت نرم بینی در هنگام عمل بالا نمیرود، تورم کمتری خواهد داشت در نتیجه منجر به بهبودی سریعتر بینی میشود.
با این وجود، موارد ذکر شده باعث نمیشوند که جراحی بینی بسته روش مناسبتری باشد. دستیابی به اهداف عمل بینی مهمترین نکتهای است که باعث میشود یک روش برای فردی مناسبتر از روش دیگر باشد. به عنوان مثال برای فردی که میخواهد در ساختار بینی خود تغییرات گستردهای دهد، عمل بینی باز به دلیل انعطاف بیشتری که دارد، میتواند گزینه مناسبتری باشد.
نحوه اعمال تغییرات بینی حین جراحی
برای انجام عمل بینی چه در روش باز و چه در روش بسته، جراح باید پوست بینی از روی استخوان و غضروف جدا کند. بعد از این کار تغییرات مورد نظر مانند برداشتن قوز بینی، رفع انحراف بینی و دیگر موارد انجام می شود. در صورتی که نیاز به باریک شدن تیغه بینی باشد جراح متخصص تراش های لازم را روی استخوان و غضروف آن اعمال می کند. درصورتیکه جراحی تشخیص دهد نیاز به تقویت غضروف بینی است با استفاده از قرار دادن گرافت و یا غضروف دیگر قسمت های بدن مانند گوش و دنده، بین تیغه بینی استحکام آن را افزایش می دهد. روش تقویتی امروزه جایگزین روش های قدیمی شده است. پس از اعمال تغییرات لازم، پوست بینی به حالت اول برمی گردد و بخیه و پانسمان انجام می شود.
انتخاب دکتر جراح بینی
در انتخاب دکتر جراح بینی باید به نکاتی توجه کرد. اولین نکته تخصص جراح است. دکتر جراح بینی معمولا متخصص گوش و حلق و بینی و یا فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی است. گاه دیده می شود که جراح عمومی نیز عمل بینی را انجام می دهند. برای بررسی صحت تخصص جراح می توان به وبسایت انجمن جراحان پلاستیک و یا انجمن راینولوژی مراجعه کرد. در برخی موارد دکترهای عمومی یا غیر متخصص دست به انجام جراحی زیبایی بینی می زنند. معمولا بیشتر خطاهای جراحی رینوپلاستی در این موارد رخ می دهد.
یک دکتر جراح بینی خوب باید شناخت کاملی از ساختار بینی و صورت داشته باشد. همچنین جراح بینی باید به درخواست ها و انتظارات بیمار کاملا گوش دهد و بهترین و درست ترین راهکارها را به او بگوید. نمونه کارهای عمل بینی می تواند معیاری برای بررسی مهارت پزشک جراحی بینی باشد. همچنین استفاده از نظرات بیماران قبلی در این زمینه بسیار کارامد است.
عوارض عمل بینی
تصمیم برای انجام عمل زیبایی بینی مسئله ای کاملا شخصی است و باید تصمیم بگیرید که آیا مزایای عمل بینی نسبت به عوارض احتمالی آن برتری دارد و قابل قبول است. جراح بینی و کادر درمانی به طور کامل مشکلات و عوارض عمل بینی را برای شما شرح می دهند و قبل از عمل باید رضایت نامه ای را امضا کنید که بیان می کند شما به طور کامل درباره عوارض جراحی بینی مطلع شده اید. شایع ترین عوارض عمل زیبایی بینی شامل موارد زیر می باشد.
- مشکلات مربوط به بیهوشی
- احتمال عفونت
- بهبود زخم نامناسب یا ایجاد بافت اسکار
- تغییر حس پوست
- بی حسی ناحیه بینی
- سوراخ شدن تیغه بینی مشکل بسیار نادری است. اما ممکن است برای جبران آن به عمل مجدد نیاز باشد.
- مشکل در تنفس
- ظاهر نامناسب بینی
- تغییر رنگ پوست بینی و کبودی
- احتمال نیاز به عمل ترمیمی بینی
کلیه عوارض عمل بینی ذکر شده قبل از جراحی به اطلاع شما خواهد رسید و اگر هر گونه سوالی در این مورد دارید حتما با جراح خود مطرح کنید.
جراحی بینی استخوانی
همانطور که قبلا اشاره شد بینی استخوانی معمولا دارای قوز و انحراف بوده و پوست نازکی دارد. جراحی بینی استخوانی غالبا نتیجه بهتری نسبت به سایر انواع بینی دارد. جراحی بینی استخوانی به هر دو روش باز و بسته قابل انجام است و معمولا احتمال برگشت آن به نسبت سایر بینی ها کمتر است.
روش های جراحی بینی استخوانی
عمل رینوپلاستی بینی استخوانی معمولا با هر دو روش باز و بسته امکان پذیر است. هنگامی که جراح قصد ایجاد تغییرات گسترده در بینی را دارد از روش جراحی باز استفاده می کند. در این روش برش هایی روی پره های بینی ایجاد شده و جراح روی اجزای داخلی بینی تسلط کامل دارد. در روش عمل بینی بسته هیچ برشی در قسمت خارجی و روی تیغه بینی ایجاد نشده و مکان برش ها داخل بینی می باشد. در عمل بینی بسته هیچگونه اثر زخم و برش روی بینی وجود نداشته و میزان تورم نیز در این روش کمتر است. در نتیجه زمان کمتری برای بهبود بینی لازم است. اینکه جراح بینی از چه روشی برای عمل بینی استفاده می کند کاملا وابسته به نوع بینی و شرایط فرد است.
موفقیت جراحی زیبایی بینی استخوانی
درصد موفقیت عمل زیبایی بینی استخوانی به دلیل وجود پوست نازک و ساختار استخوانی و غضروفی قوی تر نسبت به بینی گوشتی، بیشتر است. هرچه میزان استخوانی بودن بینی بیشتر و درصد کمتری از بینی غضروفی باشد، نتیجه جراحی بهتر است. مسأله ای که باید به آن دقت داشت این است که همیشه داشتن پوست نازک بینی مزیت نیست، بلکه اگر کوچکترین مشکل یا بیرون زدگی استخوانی وجود داشته باشد کاملا خود را نشان می دهد و هیچ اشکال و دفرمیتی زیر پوست نازک پنهان نمی ماند.
جراحی بینی گوشتی و برگشت پذیری آن
قبلا اشاره شد که بینی های گوشتی دارای پوست ضخیم و غضروف و استخوان نازک و ظریف هستند. در گذشته برای عمل بینی گوشتی از روش کاهنده (کوچک کننده) استفاده می شد. در این روش به دلیل اینکه غضروف و استخوان ظریف تر و کوچک تر می شد احتمال برگشت و افتادگی مجدد بینی به علت کاهش مقاومت ساختاری افزایش می یافت. تراش دادن استخوان و غضروف باعث کوچکتر شدن بینی می شود. اما بعد از گذشت مدتی افتادگی نوک بینی محتمل خواهد بود. در روش جدید عمل بینی گوشتی از تکنیک تقویت غضروفی استفاده می شود. در این موارد جراح متخصص، تکه ای غضروفی را از تیغه بینی فرد (سپتوم)، پشت گوش یا دنده برش داده و خارج می کند و از این غضروف برای تقویت ناحیه نوک بینی و اطراف پره ها استفاده می کند. با این روش مقاومت بینی گوشتی افزایش یافته و احتمال برگشت پذیری بینی به صفر می رسد.
مصرف دارو همزمان با عمل بینی گوشتی
با توجه به اینکه برخی از بینی های گوشتی دارای غدد سباسه و چربی زیادی است ممکن است جراح در یک دوره شش ماهه قبل از جراحی برای بیمار داروی آیزوترتینوئین تجویز کند. البته با توجه به اینکه این دارو یا راکوتان باعث تأخیر در پروسه ترمیم بینی می شود، حداقل شش ماه بعد از قطع دارو باید جراحی زیبایی بینی انجام شود. در بسیاری از موارد رژیم غذایی قبل از جراحی باعث کاهش غدد چربی پوستی خواهد شد. همچنین یک ماه پس از جراحی ممکن است پزشک مجددا راکوتان را تجویز کند.
راه های کاهش ورم بینی گوشتی
بینی گوشتی به دلیل اینکه دارای پوست ضخیم و استخوان و غضروف ظریف می باشد، مدت زمان بیشتری نیاز دارد تا ورم آن کاملا برطرف شود. بعد از جراحی زیبایی بینی گوشتی اقداماتی توسط فرد و پزشک انجام می شود که نقش زیادی در کاهش ورم بینی خواهد داشت. نکته قابل توجه این است که ورم بینی گوشتی بعد از جراحی ممکن است 12 الی 24 ماه باقی بماند.
- بعد از جراحی بینی سر خود را بالا نگه دارید و از مصرف دخانیات و نمک بپرهیزید. استفاده از دخانیات باعث کاهش خونرسانی به بافت بینی شده و بهبود ورم آن را به تاخیر می اندازد.
- بینی گوشتی تنها شامل پوست ضخیم نمی شود. در قسمت زیرین پوست، یک لایه فیبروز عضلانی چندبرابر ضخیم تر از پوست وجود دارد. جدا کردن کامل این پوشش از غضروف بینی با استفاده از ظریف کاری توسط جراح باعث کاهش ورم می شود.
- جراح می تواند با تکنیک های تخصصی، فشار خون و خونریزی را حین جراحی کاهش دهد و این امر به کاهش ورم بینی کمک می کند.
- در هفته های اول بعد از جراحی می توان از داروهای استروئیدی و غیر استروئیدی برای کاهش ورم استفاده کرد.
- تا 72 ساعت بعد از عمل بینی بهتر است از کمپرس سرد در اطراف بینی و صورت استفاده کرد.
- از خواب بیش از حد بعد از عمل جراحی بینی خودداری شود. در حالت عادی نیز خواب طولانی باعث ورم صورت می شود. خوابیدن بعد از جراحی تا 8 ساعت مناسب است.
- تزریق تریامسینولون (نوعی کورتون) در ماه سوم بعد از عمل جراحی باعث کاهش ورم می شود و از تبدیل ورم به فیبروز و گوشت اضافه جلوگیری می کند.
جراحی ترمیمی بینی (عمل بینی ترمیمی)
عمل بینی ترمیمی اصطلاحی است که برای افراد ناراضی از جراحی بینی خود و خواهان انجام مجدد آن، کاربرد دارد. موفقیت عمل ترمیمی بینی بستگی بسیار زیادی به نتیجه عمل بینی اولیه و قبلی دارد. در برخی موارد عمل زیبایی بینی توسط افراد ناوارد و بی تجربه انجام می شود و عوارضی نظیر دراز و افتاده بودن نوک بینی، تورم زیاد و مقاوم، عدم تقارن سوراخ های بینی و مشکلات تنفسی را از خود به جای می گذارد. در این شرایط بیمار باید از جراحی ثانویه، ترمیمی یا Revision استفاده کند. این نوع جراحی نسبت به جراحی بینی اولیه از پیچیدگی بیشتری برخوردار است. برای انجام عمل بینی ترمیمی باید ساختار و چارچوب بینی مناسب و سالم باشد، در غیر این صورت ممکن است جراح از انجام جراحی بینی ترمیمی صرف نظر کند. حداقل فاصله زمانی بین عمل اولیه و جراحی بینی ترمیمی یک سال است، زیرا از بین رفتن تورم بینی و مشخص شدن فرم نهایی آن با گذشت حداقل این مدت صورت می گیرد. طی عمل ترمیمی بینی قسمتی از غضروف دنده و یا لاله گوش فرد جدا شده و برای اصلاح فرم و شکل دادن به بینی از آن استفاده می شود. بطور کلی 5 تا 10 درصد جراحی های بینی نیاز به عمل ترمیمی دارند.
جراحی بینی فانتزی (عروسکی)
بینی فانتزی یا عروسکی نسبت به بینی طبیعی دارای قوس بیشتر و سایز کوچک تری است و نوک بینی معمولا تمایل به بالا دارد. در حالت طبیعی زاویه لب بالایی با بینی حدودا 90 درجه است. اگر این زاویه بیشتر شده و به 100 تا 105 درجه برسد بینی در دسته بینی های فانتزی قرار می گیرد. زاویه بیشتر از این مقدار حالت غیر طبیعی زیادی به چهره داده و نگاه را مصنوعی می کند. بیشتر طرفداران عمل بینی فانتزی خانم ها هستند، چرا که ظرافت چهره خانم ها با یک بینی کوچک و ظریف تکمیل می شود. اما در آقایان نباید بیش از حد بینی را قوس دار و کوچک کرد. چرا که اندازه کلی صورت بزرگ بوده و وجود یک بینی کوچک و فرم دار باعث به هم ریختن هارمونی چهره و ایجاد حالت مصنوعی می شود. نکته ای که توجه به آن بسیار حائز اهمیت است این است که کوچک شدن بیش از حد بینی باعث بروز مشکلات تنفسی خواهد شد. لذا باید توجه داشت که جراحی بینی فانتزی و حفظ همزمان تنفس طبیعی نیاز به دقت و تبحر بالای جراح دارد.
جراحی بینی نیمه فانتزی
عمل بینی نیمه فانتزی (نیمه عروسکی) حالتی بین جراحی طبیعی و فانتزی است. ممکن است بینی نیمه فانتزی سایز کوچکی نداشته باشد ولی قوس بینی زیاد و نوک بینی حالت سر بالا داشته باشد. جراحی بینی نیمه فانتزی برای همه افراد مناسب نیست. حتی در بسیاری از خانم ها نیز به دلیل به هم خوردن تناسب بینی با اجزای دیگر صورت، این نوع جراحی انجام نمی شود. جراحی نیمه فانتزی بینی معمولا در بینی های استخوانی کاربرد دارد. افراد دارای بینی گوشتی نباید انتظار بینی نیمه فانتزی داشته باشند.
جراحی بینی طبیعی
بهترین حالت بینی، حالت طبیعی است. منظور از بینی طبیعی این است که زاویه بینی با لب بالا حدود 90 درجه باشد. همچنین قوس غیر طبیعی و شدید و سایز خیلی کوچک در بینی طبیعی مشاهده نمی شود. جراحی بینی طبیعی با دو روش باز و بسته قابل انجام است. جراح متخصص برای عمل طبیعی بینی باید شناخت کاملی از اجزای بینی و ویژگی های چهره داشته باشد. برای دستیابی به فرم طبیعی بینی باید توجه ویژه ای به سایز صورت، گردی چهره، حالت چانه و گونه ها و چشم ها مبذول شود. نکته حائز اهمیت دیگر فاصله بین لب بالا و بینی است. بطور کلی فاصله لب بالایی و بینی در مردان بیشتر از زنان است و این موضوع در حین جراحی باید بطور ویژه مورد توجه قرار بگیرد.
جراحی بینی مردانه یا جراحی بینی پسران
جراح بینی هنگام انجام عمل بینی مردان باید نکاتی را رعایت کند که برخلاف جراحی بینی زنان است. زاویه ایده آل بینی مردان نسبت به لب بالا بین 90 تا 95 درجه است. این زاویه نشان دهنده این است که بینی مردان نباید سربالا باشد. همچنین حین عمل بینی مردانه، جراح نباید اندازه بینی را مانند بینی های زنانه خیلی کوچک کند. کوچک شدن بیش از حد بینی مردان باعث مصنوعی شدن چهره و به هم ریختن تناسب اجزای صورت می شود. جراح حین عمل بینی پسران قوز زیادی در قسمت پشت بینی ایجاد نمی کند و در اکثر موارد پشت بینی کاملا صاف است. نکته دیگر درباره جراحی بینی مردانه این است که سوراخ های بینی در آن نباید بیش از حد کوچک شود.