عمل بینی ترمیمی یا جراحی ترمیمی بینی یک جراحی ثانویه است که به دلیل بروز برخی مشکلات تنفسی و ظاهری و یا نارضایتی فرد از جراحی اول انجام می شود. اینکه عمل زیبایی بینی شما به نتیجه مطلوب نرسد و از آن رضایت نداشته باشید بسیار آزاردهنده است. پس از صرف هزینه و زمان زیاد، پروسه بهبودی سخت و مشکلات خاص، نتیجه عمل شما را راضی نکرده و ممکن است مشکلات جدیدی هم ایجاد شده باشد. در این صورت شما تنها نیستید.
افزایش آمار عمل ترمیمی بینی به طور مستقیم از تعداد زیاد جراحی بینی و رینوپلاستی ناموفق که توسط پزشکان غیر متخصص انجام می شود، نشات می گیرد. تعداد پزشکان عمومی که بدون مدرک رسمی و تخصص و تجربه کافی اقدام به جراحی بینی می کنند، یکی دیگر از دلایل افزایش تقاضا برای جراحی ترمیمی بینی است.
جراحی زیبایی بینی یا هرگونه عمل بینی دیگر به طور اختصاصی باید توسط جراح پلاستیک و زیبایی یا متخصصی گوش و حلق و بینی انجام شود. در انتخاب جراح باید خیلی محتاط باشید تا بهترین جراح بینی ترمیمی را انتخاب کنید. در ادامه می توانید نمونه کارها و اطلاعات آقای دکتر علی جاودانی فوق تخصص جراحی پلاستیک را مشاهده کنید.
درباره آقای دکتر علی جاودانی:
- دارای مدرک پزشکی عمومی، بورد تخصصی جراحی و بورد فوق تخصص
- دارای مدرک از دانشگاه علوم پزشکی شیراز و علوم پزشکی ایران
- عضو انجمن جراحان پلاستیک ایران
- شماره نظام پزشکی : 109546
برای مشاوره رایگان و رزرو نوبت با آقای دکتر جاودانی با شماره های زیر تماس بگیرید:
02188690909 09120164372
برای مشاوره در واتساپ کلیک کنید.
آدرس پیج اینستاگرام: @javdani_md
عمل ترمیمی بینی چیست؟
جراحی ترمیمی بینی، یک عمل ترمیمی و بازسازی برای جبران مشکلات ناشی از عمل زیبایی بینی است. به این گونه که فرد قبلا عمل بینی انجام داده و به دلیل بروز مشکلات عملکردی و یا ظاهری از نتیجه آن راضی نیست. در چنین شرایطی بهترین راه حل، جراحی ترمیمی یا همان عمل بینی مجدد است. در این مطلب قصد داریم نکات لازم درباره عمل بینی ترمیمی را برای شما بیان کنیم.
عمل ترمیمی بینی نسبت به جراحی اولیه پیچیده تر و مشکل تر است و به همین دلیل صرفا باید توسط بهترین جراح بینی انجام شود. با توجه به آسیب های بافتی و تغییر در ساختار غضروف ها و استخوان ها، جراحی بینی ترمیمی به زمان و دقت بیشتر در اجرا و دوره نقاهت طولانی تر نیاز دارد. در ویدئو زیر برخی از قبل و بعد و نمونه کار های جراحی بینی ترمیمی را مشاهده می کنید:
آدرس مطب دکتر جاودانی: فرحزادی، رو به روی اریکه ایرانیان، کوچه عباسی اناری، انتهای کوچه، پلاک 51 واحد 21
یکی از بهترین راهها برای رسیدن به نتیجه مطلوب در هر جراحی، تحقیق و جستجو برای یافتن یک جراح ماهر و با تجربه است. بنابراین قبل از انجام عمل ترمیم بینی نیز باید تحقیقات لازم انجام شود تا مشکلاتی که در عمل بینی اولیه به وجود آمده، تکرار نشود.
عمل ترمیمی بینی ممکن است از عمل زیبایی بینی هزینه بیشتری داشته باشد. هزینه بیشتر به این دلیل است که جراح باید علاوه بر ترمیم نواقص ناشی از عمل قبلی، تغییرات جدیدی را هم در بینی ایجاد کند. بنابراین این عمل پیچیده تر از عمل اولیه است.
جراحی بینی ترمیمی چه کاربردی دارد و در چه موقعی انجام می شود؟
در نتیجه جراحی بینی ناموفق، مشکلات متعددی برای فرد ایجاد می شود که می توان این مشکلات را در دسته های زیر طبقه بندی کرد.
مشکلات عملکردی
در این موارد ظاهر بینی نرمال است اما عملکرد آن دچار مشکل شده است. مثلا دریچه های داخلی و خارجی بینی روی هم خوابیده یا راه های هوایی در نتیجه بافت اسکار، دچار تغییر شکل شده است.
مشکلات زیبایی
در این موارد عملکرد و ساختار بینی مناسب است اما بیمار از ظاهر آن رضایت ندارد. مواردی از جمله عدم تقارن بینی، فرم غیر طبیعی و نازکی بیش از اندازه نوک بینی در این دسته قرار می گیرد.
مشکلات همزمان زیبایی و عملکردی
در این موارد بینی علاوه بر ظاهر نامناسب، دچار اختلالات عملکردی نیز شده و فرد را با مشکل مواجه کرده است. معمولا جراحی بینی ناموفق، هم باعث بروز مشکلات عملکردی و هم زیبایی می شود. برطرف کردن این مشکلات امری چالش برانگیز است و جراح به شما در تعیین انتظارات واقع بینانه از ترمیم بینی کمک می کند.
جراحی ترمیمی بینی می تواند به نسبت آسان اجرا شود یا اینکه با پروسه سختی روبرو شود. این مسئله با موارد زیر در ارتباط است.
- میزان اختلال ایجاد شده در جراحی اولیه
- مقدار برداشتن تیغه بینی طی عمل بینی اصلی
- خصوصیات پوست فرد
- کیفیت راه های هوایی بینی
چه مشکلاتی را می توان با عمل ترمیمی بینی برطرف کرد؟
عمل بینی ترمیمی میتواند تعداد مشخصی از مشکلات را که در جراحی اول به وجود آمده و یا رفع نشده است را برطرف کند. در ادامه به مشکلاتی که می توان با استفاده از عمل بینی ترمیمی برطرف کرد می پردازیم.
رفع غضروف و قوز بینی در جراحی ترمیمی بینی
پس از رینوپلاستی اولیه، در برخی موارد ممکن است زیباجو متوجه شود غضروف و قوز بینی برطرف نشده است و مقداری از آن به جا مانده باشد. در این موارد می توان با استفاده از عمل بینی ترمیمی این مشکلات را برطرف کرد. در جراحی ترمیمی، جراح با دقت به ارزیابی ناهنجاریهای موجود می پردازد و با استفاده از تکنیکهای مناسب، قوز باقی مانده بینی را اصلاح میکند. این اصلاح ممکن است شامل تراشیدن استخوانهای بینی، تغییر در شکل غضروف و استفاده از گرافتها ی اضافه برای ایجاد توازن و تناسب در بینی باشد.
وجود مشکلات تنفسی
در مواردی زیباجویان پس از عمل جراحی بینی اولیه دچار مشکلات تنفسی میشوند، در این موارد جراحی ترمیمی بینی مورد استفاده قرار میگیرد. این مشکلات میتوانند به علت انسداد داخلی بینی یا مشکلات عملکردی به علت بافتهای اضافه ناشی از عمل اول باشند. در این فرایند ممکن است تکنیکهای متنوعی از جمله بازسازی ساختار داخلی بینی، حذف بافتهای اضافه و بهبود زاویههای استاندارد بینی به کار گرفته شود.
رفع انحراف بینی در عمل بینی ترمیمی
گاهی اوقات ممکن است انحراف بینی برطرف نشده و یا عمل اولیه باعث ایجاد انحراف در ساختار تیغه بینی و ظاهر آن شده باشد. در بسیاری از این موارد با استفاده از جراحی بینی ترمیمی، می توان انحراف را اصلاح کرد. در این موارد عمل انحراف بینی همراه با رینوپلاستی انجام می شود.
افتادکی نوک بینی
جراحی بینی ترمیمی برای اصلاح افتادگی نوک بینی پس از عمل اولیه، یک روش کارآمد و تخصصی است. افتادگی نوک بینی میتواند به دلایل مختلفی رخ دهد که از جمله آنها کم شدن ناگهانی تعداد غضروف های بینی، عدم مراقبت صحیح پس از جراحی یا تکنیکهای نادرست جراح در عمل اولیه ایجاد شود. معمولا جهت رفع این مشکل در جراحی ترمیمی بینی از ایمپلنت یا گرافت اضافه استفاده میشود. با توجه به حساسیت بالای ناحیه نوک بینی، انتخاب مناسب ترین روش جراحی جهت حفظ تعادل بین زیبایی و عملکرد بینی، از اهمیت بالایی برخوردار است. بنابراین انتخاب جراح مسئله مهمی است.
عدم تقارن سوراخ های بینی
گاهی جراحی بینی ترمیمی به منظور اصلاح عدم تقارن سوراخهای بینی پس از عمل اولیه انجام میگیرد. در طی روند این جراحی، جهت رفع مشکل عدم تقارن سوراخ های بینی، جراح ابتدا به ارزیابی دقیق وضعیت بینی و ساختارهای اطراف بینی میپردازد تا علل عدم تقارن را شناسایی کند. سپس از تکنیکهای مختلفی، از جمله پیوند غضروف و اصلاح بافتهای نرم بینی، برای بهبود تقارن استفاده میشود.
هدف نهایی این است که با اصلاح دقیق سوراخهای بینی، بهبود قابل توجهی در زیبایی ظاهری بینی حاصل شود. همچنین، توجه به جزئیات و حفظ تعادل در تمام اجزای بینی در جراحی بینی از اهمیت خاص و ویژهای برخوردار است تا نتیجهای طبیعی و متناسب با چهره بیمار به دست آید.
رفع فرم نامناسب بینی در جراحی ترمیمی
پس از جراحی بینی ممکن است فرد از فرم بینی خود راضی نباشد و متوجه شود مدل انتخابی آن برای عمل بینی مناسب فرم و جزئیات صورت او نبوده است. این مورد به بینی هایی اشاره دارد که عمل اول باعث بدتر شدن ظاهر و فرم آن شده است. مثلا در مواردی که بافت بینی بیش از حد برداشته شده یا زاویه بینی با صورت تناسب لازم را نداشته باشد. در این مواقع ممکن است از روش های تقویتی جراحی استفاده شود و جراحی ترمیمی بینی گزینه مناسبی باشد.
کوچک شدن بیش از حد بینی
جراحی بینی ترمیمی( ریویژن رینوپلاستی) به منظور اصلاح کوچک شدن بیش از حد بینی پس از عمل اولیه، از چالش های مهمی است که جراحان با آن دست وپنجه نرم میکنند. کوچک شدن غیرطبیعی بینی میتواند ناشی از کاهش بیش از حد بافتهای نرم یا اسرار بیش از حد بیمار برای برداشت مقدار قابل توجهی از بافت غضروف بینی و جراحی فانتزی باشد. این وضعیت نه تنها بر زیبایی ظاهری بینی تاثیر منفی میگذارد بلکه ممکن است منجر به مشکلات متعدد تنفسی نیز شود.
در این جراحی، جراح با استفاده از تکنیکهای مختلف از جمله پیوند غضروف، اقدام به بازگرداندن سایز و فرم طبیعی بینی میکند. ممکن است از بافتهای بدنی خود بیمار یا پیوندهای مصنوعی استفاده شود تا ساختار بینی تقویت و به حالت متناسب و استاندارد بازگردانده شود. هدف اصلی این فرایند، دستیابی به نتیجهای است که باعث حفظ تعادل و تناسب بینی با سایر اجزای صورت و بهبود عملکرد تنفس شود.
رفع آسیب پوستی بینی در عمل ترمیمی بینی
گاهی اوقات ممکن است طی عمل زیبایی بینی، به پوست بینی آسیب وارد شده باشد. این مورد یکی از سخت ترین موارد عمل ترمیمی بینی به حساب می آید و گاهی ممکن است با استفاده از عمل ترمیمی نیز نتوان مشکل به وجود آمده را جبران کرد. زمانی که فرد جراحی اول خود را انجام میدهد، ممکن است برش های جراحی به بافت اسکار تبدیل شود. در جراحی ترمیمی نیز برش هایی باید انجام شود. بنابراین پوست حساس تر از دفعه اول بوده و باید مراقب بود که به آن آسیب وارد نشود. در صورتی که پوست آسیب دیده باشد، عمل ترمیمی باید توسط جراح با مهارت بالا انجام شود.
روش های عمل ترمیمی بینی
رینوپلاستی ثانویه یک جراحی پیچیده است، معمولاً نیاز به تکنیک ها و روش های تخصصی و سخت دارد، زیرا بافتهای بینی ممکن است به دلیل جراحی قبلی دچار زخم یا تغییر شکل شده باشند. روشهای عمل ترمیمی بینی شامل جراحی ترمیمی باز که در این تکنیک جراح روی بینی برش ایجاد میکند و جراحی ترمیمی بسته که تکنیکی پیشرفته بوده و جراح در سطح بینی برش خاصی ایجاد نمی کند، می شود.
در برخی موارد، جراحان از تکنیکهای آندوسکوپی برای دید بهتر و دسترسی به نواحی مشکلدار استفاده میکنند. انتخاب روش مناسب به نوع و شدت مشکل بینی پس از عمل اول بستگی دارد و همچنین نیاز به تجزیه و تحلیل دقیق از سوی جراح دارد.
جراحی ترمیمی باز
یکی از تکنیکهای رایج در عملهای ترمیمی بینی، جراحی ترمیمی باز بینی است. این روش در مواردی که نیاز به دسترسی مستقیم و دقیق به ساختارهای داخلی بینی وجود دارد مانند زمانی که انحراف بینی به شدت خود را نشان میدهد یا ایرادات بینی زیاد هستند، مورد استفاده قرار میگیرد. در این روش، جراح برشی در ناحیه کلوملا (پوست بین سوراخهای بینی) ایجاد کرده که و اینگونه به طور مستقیم به بافتهای داخلی بینی دسترسی پیدا می کند.
این نوع دسترسی امکان مشاهده بهتر و دقیقتر آناتومی بینی را فراهم آورده و به جراح این امکان را میدهد که تغییرات مورد نظر را با دقت بیشتری اعمال کند، به ویژه در مواردی که پیچیدگیهای بیشتری وجود دارد. در جراحی ترمیمی باز، جراح به راحتی میتوان بافتهای غضروفی و استخوانی را دوباره شکل داده و هرگونه ناهنجاری یا آسیب که از جراحی قبلی بر جای مانده را اصلاح کند. با وجود مزایای این نوع جراحی ترمیمی، یکی از چالشهای این روش احتمال بروز زخمهای قابل مشاهده در ناحیه جراحی است و تشکیل اسکار است.
جراحی ترمیمی بسته
روش جراحی ترمیمی بسته بینی از تکنیکهای پیشرفته در عملهای ترمیمی بینی محسوب میشود. در این نوع جراحی، تمامی برشها در داخل بینی ایجاد شده و هیچ برش خارجی روی سطح بینی وجود ندارد. زمانی پزشک این جراحی را بر میگزیند که نیاز به اصلاحات کمتر و تغییرات کوچک و جزئی در شکل بینی وجود داشته باشد.
از آنجا که در این روش برشها در داخل بینی انجام میشود، به طور کلی زمان بهبود سریعتر میشود و این از جمله مزایای این عمل به حساب می آید. در مقابل این روش ممکن است به اندازه جراحی باز برای اصلاح ناهنجاریهای پیچیده مناسب نباشد. در نتیجه، انتخاب بین جراحی بسته و باز بستگی به نوع و شدت مشکل بینی، تجربه جراح و انتظارات بیمار دارد. اما اصولا برای رفع مشکلات جزئی تر از این روش استفاده میشود.
مراحل جراحی بینی ترمیمی چگونه است؟
مراحل جراحی بینی ترمیمی را می توان به طور کلی در 7 مرحله خلاصه کرد، این مراحل میتواند بسته به شرایط خاص هر بیمار و تکنیکهای خاص جراح متفاوت باشد. در ادامه سعی کردیم هر مرحله را برایتان شرح دهیم:
مشاوره اولیه: این مرحله در واقع جلسه کوتاهی است که در آن ملاقات بیمار با جراح انجام می شود. اصولا در جلسه مشاوره اولیه انتظارات، مشکلات موجود و تاریخچه پزشکی بیمار بررسی می شود. جراح با استفاده از تصاویر و مدلهای جراحی خود به توضیح گزینههای موجود و تغییراتی که از جراحی حاصل می شود، پرداخته و در این زمینه به نتیجه ی اولیه خواهند رسید.
آزمایشات قبل از عمل: پیش از جراحی، ممکن است آزمایشاتی مانند آزمایش خون، عکسبرداری از بینی و ارزیابی عمومی سلامت زیباجو انجام شود. این اطلاعات به جراح کمک میکند تا بهترین جراحی ترمیمی را با توجه به شرایط بدنی و سطح سلامت هر فرد انجام دهد.
بیهوشی: در روز جراحی بیمار به اتاق عمل منتقل میشود، قبل از هر اقدامی طبق نظر جراح با توجه به شرایط فردی بیمار بیهوشی عمومی یا موضعی انجام میشود تا در طول عمل دردی احساس نشود.
ایجاد برش بینی: جراح بسته به نوع عمل (بسته یا باز) برشها را روی سطح یا داخل بینی ایجاد میکند. در جراحی باز، برش در ناحیه کلوملا( ناحیه مرکزی بینی) ایجاد میشود، در حالی که در جراحی بسته، برشها داخل بینی انجام میشود.
اصلاح نواقص: جراح به بافتهای بینی دسترسی پیدا کرده و شروع به اصلاحات لازم نواقص می کند. این عمل ممکن است شامل برداشت یا اضافه کردن بافت، تغییر در شکل غضروف و استخوان بینی و یا استفاده از گرافتهای بافتی برای بهبود ساختار بینی در جهت زیبایی و عملکرد باشد.
بستن برشها: پس از اتمام اصلاحات نواقص بینی، جراح برشها را با استفاده از بخیه میبندد. در جراحی بسته، بخیهها در داخل بینی قرار میگیرند و در جراحی باز، بخیهها در ناحیه کلوملا یا خط مرکزی بین دو سوراخ بینی نیز ممکن است دیده شوند.
بهبودی و مراقبتهای پس از عمل: پس از جراحی، بیمار به اتاق ریکاوری منتقل میشود و تحت نظر قرار میگیرد. زمان بستری پس از عمل بستگی به شدت عمل و شرایط بدنی بیمار ممکن است یک شبانه روز یا کمتر باشد اما در اکثر موارد بیماران بستری نخواهند شد. مراقبتهای پس از در جهت کاهش عوارض و کم کردن زمان نقاهت بسیار حائز اهمیت است.
دوره نقاهت عمل بینی ترمیمی چقدر است؟
دوره نقاهت بعد از عمل بینی ترمیمی نیز مانند جراحی اولیه معمولاً 1 الی 2 هفته است. این زمان برای هر فرد متغیر بوده و زمان دقیق به نوع جراحی، شدت اصلاحات انجام شده و واکنش بدن بیمار نسبت به جراحی بستگی دارد. در چند روز اول، ممکن است بیمار با ورم و کبودی در ناحیه بینی و اطراف آن مواجه شود که این وضعیت طبیعی است و معمولاً با گذشت زمان کاهش مییابد.
در این مدت، معمولا از سمت جراح داروهای مسکن و ضد التهاب تجویزمی شود تا ناراحتی و درد ناشی از عمل کاهش یابد. البته شایان ذکر است که اگر مراقبت های پس از عمل به درستی انجام گیرد این نقاهت به 5 تا 7 روز کاهش پیدا میکند، از جمله این مراقبت ها استفاده از یخ ، قرار دادن سر در موقعیت بالا و پرهیز از فعالیت های سنگین هستند.
پس از 1 تا 2 هفته، بیشتر بیماران قادر به بازگشت به فعالیتهای روزمره خود هستند، اما بهبود کامل ممکن است چند ماه طول بکشد. در این دوره نیز، بیمار باید همچنان مراقبت ها را به طور کامل انجام دهد تا به بافتها فرصت کافی برای ترمیم داده شود. شایان ذکر است برای رسیدن به نتایج نهایی و مشاهده شکل نهایی بینی، ممکن است تا 6 ماه یا حتی بیشتر زمان نیاز باشد.
آیا عمل ترمیم بینی نیاز به بستری دارد؟
عمل ترمیمی بینی معمولاً نیاز به بستری در بیمارستان ندارد و اغلب به صورت سرپایی انجام میشود. اینگونه که بیمار بعد از اتمام جراحی و پس از گرفتن توضیحات لازم میتواند به خانه برود. به طور کلی جراحی تحت بیهوشی عمومی یا موضعی انجام میشود و پس از اتمام عمل، بیمار به اتاق ریکاوری منتقل میشود تا تحت نظر باشد.
پس از یک دوره کوتاه در ریکاوری و اطمینان از ثبات وضعیت بیمار، او میتواند با نظارت خانواده یا یک همراه به منزل برود. با این حال، در شرایط خاص یا در صورتی که جراحی پیچیده تر باشد و نیاز به مراقبتهای ویژه داشته باشد، ممکن است پزشک تصمیم بگیرد که بیمار را برای چند ساعت یا حتی یک شب تحت نظر قرار دهد.
این تصمیم به وضعیت سلامت عمومی بیمار، نوع عمل و واکنش او به بیهوشی بستگی دارد. در هر صورت، مهم است که بیمار از مراقبتهای پس از عمل آگاه باشد و به توصیههای جراح در مورد پیگیری و مراقبتهای خانگی عمل کند.
جراحی ترمیم بینی نیاز به بیهوشی دارد یا با بی حسی قابل انجام است؟
بیهوشی برای جراحی بینی ترمیمی ممکن است در برخی از موارد لازم نباشد. در صورتی که عمل ترمیمی جزئی بوده و برای رفع مشکلات جزئی و خفیف باشد، می توان با بی حسی موضعی عمل را انجام داد. در غیر این صورت اگر نیاز به انجام تغییرات کلی و بازسازی ساختاری باشد، بیهوشی عمومی ضرورت پیدا می کند. در این صورت پزشک راحت تر می تواند تغییرات لازم را روی بینی انجام دهد.
مزایای عمل ترمیمی بینی
عمل ترمیمی بینی مزایای متعددی دارد که میتواند به بهبود کیفیت زندگی بیماران از جهت سلامتی و عملکرد بینی و همچنین زیبایی کمک کند. یکی از اصلیترین مزایای این عمل، اصلاح مشکلات عملکردی بینی است، بسیاری از بیماران پس از جراحی اولیه بینی ممکن است دچار اختلالات تنفسی یا ناهنجاریهای ساختاری شوند.
جراحی ترمیمی جهت بهبود جریان هوای بینی و عملکرد سیستم تنفسی کمک کننده است و می تواند مشکلاتی نظیر انسداد بینی یا خرخر را رفع کند. این امر به راحتی تنفس و در نتیجه کیفیت خواب و فعالیتهای روزمره و ورزشی بیمار را بهبود می بخشد.مزیت دیگر عمل ترمیمی بینی بهبود زیبایی و تناسب جزئیات چهره و افزایش اعتماد به نفس بیمار است.
بسیاری از افرادی که از نتایج جراحی اولیه راضی نیستند، ممکن است احساس ناراحتی یا عدم اطمینان از ظاهر خود داشته باشند. جراحی ترمیمی به این افراد این امکان را میدهد که به شکل دلخواه بینی خود دست یابند و در نتیجه اعتماد به نفس و رضایت از ظاهر خود را به دست آورند. بهبود ظاهر بینی میتواند تاثیر مثبتی بر روابط اجتماعی و احساسی بیمار داشته باشد.
عمل ترمیمی بینی در نهایت میتواند به عنوان یک فرصت برای جراحان به منظور بهبود مهارتهای خود در تکنیکهای جراحی پیچیدهتر عمل کند. این نوع جراحی معمولاً نیاز به تجربه و دقت بیشتری دارد. بنابراین برای جراحان، انجام عملهای ترمیمی میتواند به رشد حرفهای و ارتقاء دانش و مهارتهای آنها کمک کننده باشد، که در نهایت به نفع بیماران خواهد بود.
اقدامات قبل از جراحی بینی ترمیمی
اقدامات قبل از جراحی ترمیمی بینی، مشابه عمل اولیه می باشد. در مواردی که عمل اول باعث به وجود آمدن مشکلات تنفسی شده باشد، به عکسبرداری هایی مانند سی تی اسکن بینی و سینوس ها و همچنین آندوسکوپی بینی و سینوس ها نیاز است.
در صورتی که جراح ترمیمی بینی با جراحی اول متفاوت باشد، باید کلیه اطلاعات لازم درباره عمل اولیه در اختیار وی گذاشته شود. همانطور که بیان کردیم تمامی اقدامات قبل و بعد از عمل بینی ترمیمی مانند رینوپلاستی اولیه بوده و باید به طور کامل و با حساسیت بیشتر رعایت و اجرا شود.
مراقبت های بعد از عمل بینی ترمیمی
مراقبتهای پس از عمل بینی ترمیمی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و میتواند به بهبود سریعتر و موفقیتآمیزتر نتایج جراحی کمک کند. یکی از مهمترین نکات در این مرحله، استراحت کافی است. بیماران باید به مدت چند روز از فعالیتهای سنگین و ورزشهای شدید پرهیز کنند و ترجیحاً در موقعیت خوابیده با سر بالا استراحت کنند.
این کار به کاهش ورم و کبودی کمک میکند و از فشار به بینی جلوگیری میکند. علاوه بر آن در روزهای اول پس از جراحی، استفاده از یخ روی ناحیه بینی و اطراف آن میتواند به کاهش التهاب و درد کمک کند.
از دیگر نکات مهم، رعایت بهداشت و مراقبت از زخمها و بخیهها است. بیماران باید مطمئن شوند که ناحیه جراحی خشک و تمیز باقی بماند و از دست زدن به آن خودداری کنند. همچنین، در صورت تجویز پزشک، مصرف داروهای مسکن و آنتیبیوتیکها باید به دقت انجام شود تا از عفونت و درد جلوگیری شود. بیماران باید به توصیههای جراح در مورد تعویض بانداژها و چکاپهای منظم پایبند باشند تا روند بهبودی به بهترین شکل انجام شود. نکته دیگری که باید به آن توجه شود، مدیریت عوارض جانبی و علائم غیرطبیعی است.
بیماران باید با دقت به علائم خود توجه کنند و در صورت بروز هرگونه مشکل، نظیر افزایش شدید درد، خونریزی غیرعادی یا تب و یا هر گونه عارضه ای خارج از عوارض معمولی جراحی ترمیمی بینی، بلافاصله با جراح خود تماس بگیرند. همچنین، از مصرف داروهای رقیقکننده خون و الکل به مدت چند هفته پس از عمل خودداری شود تا خطر خونریزی کاهش یابد. با رعایت این مراقبتها، بیماران میتوانند به بهترین نتایج ممکن از عمل ترمیمی بینی دست یابند.
عوارض جراحی ترمیمی بینی
هرچند اکثر جراحان پلاستیک قادر به انجام رینوپلاستی هستند، اما جراحی ترمیمی بینی به علت پیچیدگی های موجود به دانش، دقت و تجربه بیشتری نیاز دارد.
احتمال عوارض جانبی به چند دلیل در جراحی ترمیمی بینی بیشتر است. اگر غضروف های ساختاری تیغه بینی طی جراحی اولیه برداشته شده باشد، برای جراحی بینی ترمیمی نیاز به گرفتن گرافت های غضروفی از گوش یا دنده بیمار وجود دارد.
به دلیل پیچیدگی بیشتر، مدت زمان عمل ترمیمی بینی از جراحی اولیه بیشتر خواهد بود. معمولا ترمیم بینی بین دو تا پنج ساعت به طول می انجامد. گچ بینی (یا اسپلینت بینی) به مدت هشت روز یا بیشتر باقی مانده و مشابه عمل بینی اولیه، تورم و کبودی قابل انتظار است.
از زمان جراحی اول چه مدت باید بگذرد تا بتوانیم عمل ترمیم بینی را انجام دهیم؟
درباره زمان مناسب عمل ترمیمی بینی اختلاف نظر های زیادی وجود دارد. بسیاری از جراحان بر این باورند که باید یک سال از عمل اول بگذرد و در صورت عدم مشاهده نتیجه مطلوب، جراحی بینی ترمیمی انجام شود. به طور کلی جراحی بینی ترمیمی زمانی انجام میشود که نواقص بینی با گذشت زمان برطرف نشده، پروسه ترمیم بینی به صورت کامل طی شده و فرد آمادگی لازم برای جراحی مجدد را داشته باشد.
ایمپلنت در جراحی بینی ترمیمی چه نقشی دارد؟
ایمپلنت بینی در واقع بافتی است که برای افرادی که پس از جراحی بینی افتاده پیدا می کنند و نیاز به جراحی بینی ترمیمی در این جهت دارند گذاشته میشود تا نوک بینی به حالت طبیعی و درست خود بازگردد. در این روش غضروف ها از ناحیه لاله گوش ، دنده و تیغه استخوان بینی فرد جدا شده و به استخوان بینی جهت بالا بردن نوک بینی با تقویت بافتهای غضروفی بینی پیوند زده می شود. مناسب ترین بافت غضروفی برای انجام پیوند بافت تیغه میانی بینی می باشد که مقاوم تر است.
برای افرادی که دارای پوست نازک روی بینی هستند، بافت های غضروفی در لاله گوش که نازک تر است استفاده می شود. ایمپلنتها در جراحی بینی ترمیمی نقش بسیار مهمی در بهبود ساختار و شکل بینی دارند، به ویژه در مواردی که بافتهای غضروفی یا استخوانی به دلیل جراحیهای قبلی آسیب دیده یا کمبود دارند. ایمپلنتها میتوانند مصنوعی نیز باشند. با استفاده از ایمپلنتها، جراح میتواند مشکلاتی مانند انحراف، عدم تقارن یا فرو رفتگیها را به طور مؤثرتر برطرف کند.
آیا عمل ترمیم بینی زمان بیشتری می برد؟
عمل ترمیمی بینی معمولاً زمان بیشتری نسبت به جراحی بینی اولیه نیاز دارد. این امر به دلیل پیچیدگیهای زیادی است که معمولاً در جراحیهای ترمیمی وجود دارد. در عملهای اولیه، بافتهای بینی در وضعیت طبیعی قرار دارند و جراح میتواند به راحتی به بافت مورد نظر دسترسی پیدا کرده و طبق انتظار بیمار به بینی شکل دهد. اما در عملهای ترمیمی، ممکن است بافتهای زخم شده، تغییر شکل یافته یا آسیبدیده وجود داشته باشد که نیاز به اصلاح دقیقتری دارند. همچنین، ممکن است جراح برای بازسازی یا تقویت ساختار بینی از ایمپلنتها یا گرافتهای بافتی بیشتری استفاده کند که این کار زمان بیشتری را میطلبد.
علاوه بر این، در عملهای ترمیمی، جراح معمولاً باید توجه بیشتری به جزئیات داشته باشد تا به نتایج مطلوبی دست یابد و به اصطلاح عامیانه جایی برای خطا وجود ندارد. این ممکن است شامل بررسی و اصلاح نواقص عملکردی، ظاهری و ساختاری بینی باشد که به تجربه و دقت بیشتری و در نتیجه زمان بیشتر نیاز دارد. به طور کلی، مدت زمان جراحی بستگی به نوع و شدت مشکلات موجود در بینی، تکنیکهای جراحی مورد استفاده و تجربه جراح دارد، اما به طور متوسط، عمل ترمیمی بینی میتواند بین یک تا دو ساعت یا بیشتر طول بکشد.
به طور کلی جراحی ترمیمی بینی می تواند به نسبت آسان اجرا شود و وقت کمتری نیز برای آن صرف شود یا اینکه با پروسه سخت و زمان بری روبرو شود. این مسئله با مواردی مانند میزان اختلال ایجاد شده در جراحی اولیه، مقدار برداشتن تیغه بینی طی عمل بینی اصلی، خصوصیات پوست فرد و کیفیت راه های هوایی بینی در ارتباط است.
انتخاب بهترین جراح برای ترمیم بینی
اگر از جراح بینی اولیه خود راضی هستید و تنها مشکلات جزئی و خفیف شما را آزار می دهد، بهتر است عمل ترمیمی را نیز با جراح فعلی خود انجام دهید، چرا که با ساختار بینی شما آشنایی کافی را دارد.
اما اگر فکر می کنید جراح بینی اولیه در کار شما شکست خورده و دیگر نمی توانید به وی اعتماد کنید، بهتر است به پزشک دیگری مراجعه کنید. قبل از اینکه با جراح جدید خود وقت مشاوره بگیرید، مطمئن شوید کلیه مدارک پزشکی و عکس های عمل بینی قبلی را همراه خود دارید. این امر باعث می شود مشاوره شما به دقت انجام شده و جراح بینی به درک بهتری از وضعیت شما برسد.
انتخاب بهترین جراح بینی برای ترمیم بینی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. امروزه معمول ترین روش برای یافتن پزشک مورد نظر، استفاده از وب سایت ها و فضای مجازی است. توجه داشته باشید که فضای مجازی و وب، یک شمشیر دو لبه است. همانطور که در پیدا کردن حقیقت به شما کمک می کند، می تواند باعث دریافت اطلاعات غلط و نادرست نیز بشود. بهتر است به هیاهوی تبلیغاتی پزشکان بی توجه باشید و میزان صداقت و اعتماد به نفس جراح را مبنای تصمیم گیری خود قرار دهید.
از طرح سوالات سخت و چالش برانگیز طی جلسه مشاوره نترسید و نگرانی های خود را بطور کامل مطرح کنید. در اینجاست که تفاوت جراح بینی حرفه ای مشخص می شود.
هزینه عمل ترمیمی بینی
از آنجا که پیچیدگی و زمان مورد نیاز برای این جراحی از رینوپلاستی اولیه بیشتر است، بالطبع هزینه جراحی ترمیمی بینی نیز بالاتر خواهد بود. به طور میانگین جراحی ترمیمی بینی، 50 تا 100 درصد از جراحی بینی اولیه گران تر است.
برای جزئیات دقیق راجع به قیمت جراحی ترمیم بینی، به صفحه هزینه عمل ترمیمی بینی مراجعه کنید.
اگر هزینه جراحی بینی ترمیمی اولویت اول شماست این نکته را مد نظر داشته باشید که به دنبال تخفیف های شگفت انگیز و غیر متعارف، کیفیت کار جراح نیز افت می کند. هزینه کمتر ارزش قمار روی سلامتی و زیبایی شما را ندارد.