عمل لیپوساکشن چیست؟
لیپوساکشن یکی از انواع روش های پیکر تراشی است و با هدف فرم دهی به بدن و تخلیه چربی های اضافه اندام های مختلف انجام می شود. عمل لیپوساکشن با روش های مختلفی انجام می شود. جراحی ساکشن چربی یک عمل غیرتهاجمی به شمار می رود و هیچ ردی از بخیه و جای برش در آن دیده نمی شود. این عمل توسط متخصص جراحی عمومی یا فوق تخصص جراحی پلاستیک انجام می شود. هزینه لیپوساکشن به عوامل زیادی بستگی دارد که از جمله مهمترین آنها می توان به ناحیه تحت جراحی و تجربه جراح اشاره کرد.
راه های زیادی وجود دارد که میتوان با استفاده از آن ها فرم دلخواه بدنی ایجاد کرد. با استفاده از رژیم غذایی و ورزش منظم می توان این مشکل را حل کرد. اما استفاده از این روش ها نیازمند تلاش و وقت زیاد است. تنها راهی که می توان در کوتاه ترین زمان به نتیجه رسید، عمل لیپوساکشن است. برای انجام عمل بیرون کشیدن چربی راه های زیادی وجود دارد. به طور کلی طی جراحی ساکشن چربی برش هایی در ناحیه مورد نظر ایجاد شده و چربی های موضعی با استفاده از دستگاه مخصوصی خارج می شود. در برخی از افراد ممکن است فقط لازم باشد چربی های برخی از نقاط بدن خارج شوند. اما افرادی که در ناحیه های مختلف دچار چاقی هستند، باید جراحی را روی چند عضو بدن انجام داده تا به تناسب اندام برسند.
عمل لیپوساکشن یا برداشتن چربی شکم برای هر فردی که آرزوی لاغری و تناسب اندام را دارد، نامی آشنا است. این روش باعث انقلابی در زمینه عمل های زیبایی و تناسب اندام شده و امروزه روش های زیادی از آن نشات گرفته اند. لیپوساکشن بدن مستقیما چربی های ذخیره شده و سخت و مقاوم در اندام های بدن را مورد هدف قرار داده و آن ها را به شکل مایع خارج می کند. از جراحی لیپوساکشن می توان برای لاغری موضعی نواحی شکم و پهلو، ران، بازو، باسن، سینه و ساق پا استفاده کرد. تجهیزات مورد استفاده در عمل لیپوساکشن بدن از تکنولوژی و حساسیت بالایی برخوردار هستند و ایمنی بیمار در حین عمل حفظ می شود.
آیا با استفاده از لیپوساکشن می توان کاهش وزن داشت؟
ماهیت اصلی جراحی لیپوساکشن یا جراحی ساکشن چربی، کاهش حجم نواحی مختلف بدن است. بنابراین نمی توان گفت که این عمل باعث کاهش وزن چشم گیری می شود چرا که چربی وزن زیادی را به خود اختصاص نمیدهد. همچنین این عمل فقط برای خارج کردن چربی های موضعی کاربرد داشته و چربی هایی که در اطراف اعضای حیاتی بدن قرار دارند (چربی های احشایی) را نمی توان با استفاده از این عمل خارج کرد. بنابراین فرد پس از انجام عمل، کاهش وزن ناچیزی را تجربه می کند.
چه کسانی کاندیدای مناسب برای انجام لیپوساکشن هستند؟
اولین ویژگی که باید کاندیدای مناسب عمل لیپوساکشن داشته باشد، وجود ذخایر انباشته چربی در نواحی مختلف بدن است. در صورتی که نتوان با استفاده از ورزش و رژیم غذایی این چربی ها را از بین برد، باید به جراحی روی آورد.
- فرد مراجعه کننده باید از نظر جسمی سالم باشد.
- انگیزه و انتظارات از عمل لیپوساکشن باید منطقی باشد.
- فرد نباید به بیماری خاصی مبتلا باشد.
- متقاضی لیپوساکشن باید سن رشد را پشت سر گذاشته باشد.
- خاصیت کشسانی و الاستیسیته پوست فرد متقاضی عمل لیپوساکشن باید مناسب باشد تا بعد از خارج کردن چربی ها حالت افتاده و شل پیدا نکند.
سن مناسب برای انجام لیپوساکشن
به طور کلی انجام لیپوساکشن برای افراد در تمام سنین بلامانع است، اما برخی گروه های سنی ممکن است نتیجه ایده آل از این عمل دریافت نکنند. اکثر جراحان بر این باورند که سن متقاضی برای انجام لیپوساکشن بهتر است بالای 18 سال باشد تا فرآیند رشد کامل شده باشد. همچنین بهتر است این عمل برای افراد بالای 60 سال نیز انجام نشود تا فرآیند بهبودی و ترمیم بدن با مشکل مواجه نشود. به بانوانی که در دوران بارداری و شیردهی هستند توصیه می شود انجام عمل را به بعد از دوران شیردهی موکول کنند.
بهترین جراح لیپوساکشن
بهترین جراح لیپوساکشن باید مدارک تحصیلی لازم و همچنین مهارت کافی را برای انجام این عمل داشته باشد. بیمار باید نهایت تلاش خود را به کار گیرد تا بتواند دکتر ایده آل را پیدا کند. به این منظور می توان با افرادی که توسط جراح مورد نظر عمل شده اند، مشورت کرده و از تجربیات آنها بهره مند شد. همچنین مشاهده نتایج عمل های قبلی می تواند به بیمار کمک کند. با انتخاب بهترین و ماهرترین جراح برای لیپوساکشن بخشی زیادی از موفقیت عمل تضمین می شود. اگر می خواید با چند مورد از بهترین جراحان لیپوساکشن آشنا شوید، روی کلمه بهترین جراح لیپوساشکشن کلیک کنید.
هزینه عمل لیپوساکشن
پارامترهای زیادی بر هزینه جراحی لیپوساکشن تاثیر گذار هستند. یکی از موارد اصلی تعیین کننده قیمت لیپوساکشن، مهارت و تجربه جراح است. هزینه مرکز جراحی و بیمارستان نیز بر هزینه نهایی اثر می گذارد. بعلاوه مواردی مثل تعداد ناحیه های تحت جراحی، مقدار ذخایر چربی فرد و داروهای مورد نیاز نیز بر قیمت جراحی تاثیر گذار هستند. برای اطلاعات بیشتر در مورد هزینه ها پیشنهاد می کنیم مقاله هزینه لیپوساکشن را مطالعه کنید.
روش انجام لیپوساکشن و عمل بیرون کشیدن چربی
روشهای عمل لیپوساکشن متنوع است. برای انجام هر کدام از این روش ها نیز پروسه خاصی وجود دارد. در ادامه روش های انجام لیپوساکشن را با هم مرور می کنیم.
لیپوساکشن تومسنت
روش انجام لیپوساکشن تومسنت به این گونه است که قبل از جراحی محلول مخصوصی متشکل از آب مقطر برای تسهیل ساکشن چربی، لیدوکایین برای کنترل درد و اپی نفرین برای انقباض عروق خونی به ناحیه مورد نظر تزریق می شود. در نتیجه راحت تر می توان چربی ها را خارج کرد. این عمل نسبت به روش های دیگر خون ریزی کمتری دارد. همچنین احتمال آسیب رسیدن به دیگر اعضای بدن به حداقل می رسد. امروزه جراحان زیادی برای لیپوساکشن از این روش استفاده می کنند.
لیپوساکشن با لیزر (تخلیه چربی با کمک لیزر)
روش انجام لیپوساکشن با لیزر به این گونه است که قبل از شروع ساکشن، با تاباندن امواج لیزر به ناحیه مد نظر بافت چربی حالت مایع پیدا کرده و تضعیف می شود. سپس با استفاده از دستگاه ساکشن، این چربی ها از بافت مورد نظر خارج می شود. اشعه لیزر باعث می شود پس از عمل پوست کمی جمع شده و حالت بهتری پیدا کند. در نتیجه افرادی که از پوست مناسبی برای فرم دهی جدید ناحیه برخوردار نیستند می توانند از این روش بهره مند شوند.
لیپوساکشن اولتراسونیک
در لیپوساکشن اولتراسونیک یا لیپوساکشن ویزر برای از بین بردن چربی ها از امواج فراصوت یا اولتراساند استفاده می شود. از مزیت های روش اولتراسونیک می توان به صاف و یکدست بودن ناحیه بعد از عمل اشاره کرد. به طور کلی نتیجه حاصل شده از هر کدام از روش های پیکر تراشی به سیستم بدنی فرد و مهارت جراح بستگی دارد. عمل ساکشن چربی با توجه به ناحیه جراحی معمولا در حالت بیهوشی عمومی انجام شده و معمولا جراحی یک تا چهار ساعت طول می کشد. ممکن است به دلیل بالا بودن حجم چربی، جراحی در دو جلسه انجام شود.
SAFELipo
روش جدیدی از لیپوساکشن است که توسط انجمن زیبایی شناسی آمریکا ابداع شده و از یک جراحی 3 مرحله ای شامل جداسازی، آسپیراسیون و یکسان سازی چربی، تشکیل شده است.
جداسازی
سلولهای چربی اضافی بدون ایجاد گرما شل شده و سپس امولسیون و جداسازی انجام می شود. بنابراین برای عروق خونی، پوست و سایر بافتها بی ضرر می باشد.
آسپیراسیون
سلول های چربی به آرامی و بدون آسیب رسیدن به بافت های مجاور مانند اعصاب، رگهای خونی و پوست از طریق مکش خارج می شود.
یکنواخت سازی چربی
لایه چربی نازک باقیمانده صاف شده و یک لایه یکنواخت از چربی باقیمانده موضعی ایجاد می شود که از شکل گیری چین و چروک و ظاهر برآمده در سطح پوست جلوگیری می کند.
لیپوساکشن اولترازد
تفاوت اصلی این روش با سایر روش ها در استفاده از امواج اولترازد است. در این روش اصولا نتیج سریع و محسوس در پی دارد. ماندگاری روش اولترازد مدت زیادی است. برای اینکه با مزایا و معایب، ماندگاری و کاندیدای مناسب افراد در این روش آشنا شوید، پیشنهاد می کنیم مقاله لیپوساکشن اولترازد را مطالعه کنید.
نکته مهم این است که برخی از تکنیک های جدید میتواند نتیجه جراحی را ارتقاء بخشد. اما همیشه بهترین انتخاب از میان جدید ترین روش ها نیست و گاهی بسته به شرایط بهتر است از روش های معمولی استفاده شود. شنیدن اسم روش های جراحی لیپوساکشن مثل Smart Lipo یا CoolLipo از طریق آگهی یا به صورت آنلاین لزوماً به معنای بهترین روش برای شما نیست. جراح پلاستیک دارای مجوز و مدرک بر اساس تجربه خود، نوع بدن و اهداف زیبایی، بهترین روش لیپوساکشن برای بیمار را تعیین می کند.
کدام بخش های بدن را می توان با لیپوساکشن عمل کرد؟
اکثر بخشها و اندام های بدن را می توان با استفاده از عمل تخلیه چربی فرم دهی کرد. اصلی ترین عضوهایی که عمل لیپوساکشن در آنها رایج است شامل شکم، باسن، ران، بازو، غبغب، شانه، گردن، سینه، کمر، زانو و ساق پا هستند.
لیپوساکشن شکم و پهلو
عمل لیپوساکشن شکم و پهلو یکی از راه های بسیار موثر برای پیکرتراشی میان تنه است. شکم و قسمت پهلو یکی از ناحیه هایی است که خیلی زود بر اثر تجمع چربی دچار چاقی می شود. به بیان دیگر شکم یکی از اولین قسمت هایی است که چربی در آن تجمع یافته و دچار تغییر فرم می شود. این قسمت دارای چربی های مقاومی بوده و استفاده از ورزش و رژیم غذایی برای از بین بردن چربی های این ناحیه، پروسه ای دشوار و زمان بر دارد. البته این موضوع یک مزیت خیلی مهم دارد. پس از انجام جراحی شکم و پهلو می توان از چربی های استخراج شده برای تزریق در دیگر نقاط بدن استفاده کرد. روش انجام لیپوساکشن این ناحیه به این گونه است که ابتدا متخصص بیهوشی بیمار را بیهوش می کند. پس از آن سوراخ یا برش های بسیار کوچکی در طرفین شکم و در پهلوها ایجاد می شود. در مرحله بعد لوله کانولا به زیر پوست پهلو فرستاده شده و بر اساس روش جراحی، چربی ها تخریب شده و سپس به خارج از بدن کشیده می شود.
هزینه لیپوساکشن شکم و پهلو
هزینه لیپوساکشن شکم و پهلو دارای مقدار مشخص و معین نیست. معمولاً وسعت جراحی های زیبایی در تمام بیماران یکسان نبوده و بر اساس شرایط بیمار به روش های مختلفی نیاز است. مقدار چربی های انباشته شده در شکم و پهلوی هر فرد با دیگری متفاوت است. قیمت لیپوساکشن پهلو هم به طبع آن دارای مقدار معینی نمی باشد. مهارت و تجربه جراح، مقدار ذخیره چربی و روش مورد استفاده در تعیین این هزینه تاثیر گذار است.
لیپوساکشن کمر
تمام افراد دوست دارند شکمی صاف و کمری باریک داشته باشند، زیرا فرم و سایز این ناحیه در تناسب اندام نقش کلیدی دارد. چربی های ذخیره شده در ناحیه کمر به دلیل استعداد این ناحیه در ذخیره چربی، دارای مقاومت بالایی بوده و از بین بردن آن ها با روش های معمولی کار دشواری است. برای افرادی که از این مشکل رنج می برند و زمان برایشان از اهمیت بالایی برخوردار است، لیپوساکشن کمر بهترین گزینه است. قبل از انجام این جراحی، کمر و اطراف آن ضدعفونی و تمیز می شود. جراح کمر را علامت گذاری کرده و نقاط مناسب برای استخراج چربی را مشخص می کند. برای وارد کردن لوله کانولا به بدن برش های کوچکی در اطراف کمر و چین و چروک های طبیعی آن، ایجاد می شود به گونه ای که پس از چند ماه اثر آن از بین برود. جراح کانولا را به زیر پوست کمر وارد کرده و برای جدا کردن چربی ها فشاری را وارد می کند. در عمل لیپوماتیک کمر، فشار لازم برای جدا سازی چربی ها توسط دستگاه وارد می شود. پس از جدا شدن چربی ها، با استفاده از دستگاه ساکشن به خارج از بدن منتقل می شود.
هزینه لیپوساکشن کمر
همانند هر عمل زیبایی دیگر هزینه لیپوساکشن کمر نیز به طور قطع مشخص نیست. مهارت جراح تاثیر مستقیم بر قیمت لیپوساکشن کمر دارد. بسته به نقطه ای که عمل روی آن انجام می شود، هزینه ها نیز متغیر خواهد بود. همچنین بدن بیمار و میزان چربی ذخیره شده در پهلو هم بر این قیمت تاثیر می گذارد. در صورتی که جراحی علاوه بر کمر در نقاط دیگری از بدن هم انجام شود، قیمت نهایی افزایش می یابد.
لیپوساکشن ران
عمل لیپوساکشن ران نسبت به دیگر نقاط بدن در مدت زمان کمتری انجام می شود. پس از اینکه داروی بی حسی اثر کرد، جراحی تخلیه چربی ران آغاز می شود. معمولاً چربی های اضافی از کناره داخلی ران خارج می شود. در مواردی ممکن است به نظر برسد که ناحیه باسن پهن بوده و به لیپوساکشن باسن نیاز است. در صورتی که مشکلات ظاهری این افراد را جراحی ران از بین می برد و نیازی به عمل باسن نیست. جراح باید در انتخاب ناحیه مناسب برای جراحی از تبحر و مهارت کافی برخوردار باشد تا بتواند بهترین نتیجه ممکن را برای بیمار ایجاد کند. همانند دیگر روش ها در جراحی لیپوساکشن ران نیز سوراخ یا برش هایی در ناهمواری های طبیعی ران ایجاد شده و چربی ها با استفاده از لوله کانولا تخریب می شود. پس از آن دستگاه مکش چربی ها را خارج می کند. بیمار نباید تا یک ماه فعالیت هایی را انجام دهد که به پای او فشار وارد می کند. بهتر است تا مدتی پس از انجام این عمل از توالت فرنگی استفاده شود.
هزینه لیپوساکشن ران
هزینه لیپوساکشن ران به طور دقیق مشخص نیست، چرا که پروسه جراحی برای همه افراد یکسان نیست. تعیین قیمت لیپوساکشن ران به تبحر جراح، مقدار چربی های ران، هزینه مرکز جراحی و تایپ بدنی بیمار بستگی دارد. بهتر است بدانید که بیمه هزینه ای را برای این جراحی پرداخت نمی کند.
لیپوساکشن صورت
چربی های اضافی بدن به عنوان آخرین ایستگاه در صورت تجمع پیدا می کند. زمانی که صورت چاق می شود، فرم و زاویه مناسب خود را از دست می دهد. یکی از راحت ترین روش های کاهش چربی صورت، لیپوساکشن صورت است. برای انجام این عمل باید از کانولای بسیار ظریف(میکرو کانولا) استفاده شود. در مرحله اول سوراخ یا برش های کوچک و میلیمتری در ناهمواری های طبیعی صورت و یا خط رویش مو ایجاد شده و کانولا به داخل بافت های چربی فرستاده می شود. پس از این که چربی ها جدا شد، با کمک نیروی مکش دستگاه به بیرون از بدن کشیده می شود. این عمل از حساسیت بالایی برخوردار بوده و باید توسط یک جراح ماهر انجام شود. به بانوان توصیه می شود در روز عمل لیپوساکشن صورت از آرایش پرهیز کنند. جراح باید مراقب باشد که به بافت های صورت آسیب وارد نشود. مدت زمان انجام این جراحی نسبتا کوتاه است. برای فرم دهی و جوانسازی صورت راه های مختلفی وحود دارد و برای مشخص کردن روش جراحی مناسب باید حتما با پزشک مشورت کرد.
هزینه لیپوساکشن صورت
هزینه لیپوساکشن صورت بسته به پارامتر های مختلفی قابل تغییر است. هرچه چربی های انباشته شده در صورت فرد بیشتر باشد، قیمت عمل لیپوساکشن صورت هم افزایش می یابد. همچنین مهارت و توانایی پزشک، پروسه بیهوشی، هزینه مرکز جراحی و روش مورد استفاده بر قیمت عمل تاثیر دارند.
لیپوساکشن باسن
بسیاری از افرادی که خواستار تغییر فرم و حجم در ناحیه باسن هستند، به عمل لیپوساکشن باسن روی می آورند. باسن یکی از ناحیه های بدن است که محل تجمع چربی های سخت و مقاوم است. بسیار مشاهده شده که با انجام ورزش منظم، چربی کلی بدن کاهش پیدا کرده ولی فرم و سایز باسن ثابت می ماند. به طور کلی چربی های انباشته شده در باسن نسبت به تغییرات و تلاش های فیزیکی فرد بسیار مقاوم است. به منظور انجام این عمل برش هایی در چین های داخلی و یا قسمت فوقانی باسن و در خط بیکینی ایجاد می شود. سپس با استفاده از لوله کانولا، چربی ها تخریب شده و به خارج از بدن منتقل می شود. پس از انجام این عمل نباید تا مدتی به باسن فشار وارد شود و بهتر است در روزهای اول از نشستن برای مدت طولانی خودداری شود.
هزینه لیپوساکشن باسن
هزینه لیپوساکشن باسن برای جراحان مختلف، متفاوت است. بسته به مهارت جراح، میزان چربی، مدت زمان عمل، داروهای لازم برای عمل و مهارت دستیاران جراح، این هزینه مشخص می شود. در صورتی که این عمل در بیمارستان انجام شود، قیمت لیپوساکشن باسن افزایش می یابد.
لیپوساکشن بازو
لیپوساکشن بازو برای افرادی به کار می رود که بازوهای آنها دارای مقدار زیادی چربی باشد و در صورت صاف نگه داشتن بازو، حالت شل و افتاده پیدا کند. در این افراد چربی های اضافی در اطراف عضله سه سر بازو تجمع پیدا می کنند. این افراد ممکن است برای انجام فعالیت های عادی خود با مشکل مواجه شوند. لیپوساکشن بازو چربی های موضعی ذخیره شده در قسمت تحتانی بازو را از بین می برد. جراحی لیپوساکشن بازو با استفاده از روش های مختلف انجام می شود. در روش قدیمی برش هایی در بازو ایجاد می شود و چربی ها به وسیله کانولا گسسته و پس از آن جدا می شود. چربی های ناحیه بازو دارای سختی کمی هستند. در صورتی که پس از جراحی پوست آویزان مانده و حالت افتاده داشته باشد، لازم است عمل لیفت بازو هم انجام شود.
هزینه لیپوساکشن بازو
هزینه لیپوساکشن بازو بر اساس وسعت و حجم چربی تجمع یافته در بازو، مهارت جراح، هزینه مرکز جراحی و هزینه بیهوشی مشخص می شود. معمولاً پس از معاینه، جراح قیمت دقیق لیپوساکشن بازو را به بیمار اعلام می کند. بیمه هزینه ای را برای این عمل پرداخت نمی کند.
موارد منع انجام لیپوساکشن
ممکن است افرادی باشند که انجام لیپوساکشن برای آن ها مناسب نباشد. در جلسه مشاوره و معاینه مشخص میشود که این عمل برای بیمار مناسب است یا خیر. در ادامه برخی از موارد منع عمل لیپوساکشن را ذکر می کنیم.
- افرادی که به مصرف مشروبات الکلی و دخانیات اعتیاد دارند.
- افرادی که بدن آن ها نسبت به داروهای مختلف حساسیت نشان می دهد.
- کسانی که فشار خون بالا دارند.
- بیماران قلبی عروقی و بیماران دیابتی.
- متقاضیانی که سیستم ایمنی ضعیف دارند.
- افرادی که مشکلات روانی مانند وسواس دارند.
در تمام این موارد، در صورتی که مشکلات ذکر شده قابل درمان باشد، می توان پس از درمان کامل، جراحی لیپوساکشن را انجام داد.
مزایای لیپوساکشن
مزایای جراحی لیپوساکشن شامل موارد زیادی بوده که در ادامه آنها آشنا می شویم:
لیپوساکشن روشی کوتاه و ساده برای لاغری و فرم بهتر
میتوان گفت عمل لیپوساکشن، سریع ترین راه برای رسیدن به فرم بدنی دلخواه است. در اکثر موارد لازم است برای کاهش وزن و حجم، فرد ماه ها زحمت بکشد. در صورتی که این عمل در چند ساعت فرد را به تناسب اندام مناسب می رساند. لازم به ذکر است که نباید این جراحی را به چشم راهی برای کاهش وزن نگاه کرد.
دوره نقاهت کوتاه عمل لیپوساکشن
لیپوساکشن در هر ناحیه از بدن که انجام شود، دوره نقاهت چندان طولانی ندارد. افرادی که این عمل را انجام می دهند، پس از چند روز می توانند به فعالیت های روزمره خود پرداخته و در صورت رعایت موارد خاص، نیازی به استراحت طولانی مدت ندارند.
افزایش اعتماد به نفس
افرادی که دارای چاقی زیاد هستند ممکن است اعتماد به نفس پایینی داشته باشند. انجام عمل لیپوساکشن باعث افزایش رضایت فرد از خود و افزایش اعتماد به نفس خواهد شد.
از بین بردن محدودیت های فیزیکی در نتیجه عمل لیپوساکشن
یکی دیگر از مزایای لیپوساکشن از بین بردن محدودیت های فیزیکی است. چاقی باعث کم تحرکی و محدودیت برای انجام ورزش و برخی از فعالیت های روزمره می شود. با فرم و تناسب اندامی که در نتیجه این عمل ایجاد می شود، فرد توانایی و انگیزه کافی برای ورزش منظم را پیدا خواهد کرد.
کاهش وزن در نقاطی که به سختی می توان چربی آنها را از بین برد
در برخی از اعضای بدن به سختی می توان چربی ها را از بین برد و ممکن است سال ها طول بکشد تا بتوان در این نقاط کاهش حجم داشت. با استفاده از لیپوساکشن می توان در مدت زمان بسیار کوتاه چربی ها را حذف و فرم دلخواه را برای ناحیه به ارمغان آورد.
عوارض عمل لیپوساکشن
همانند هر جراحی دیگری، لیپوساکشن هم عوارضی را به همراه دارد. اکثر این عوارض موقتی بوده و پس از پشت سر گذاشتن دوره نقاهت از بین می رود. برخی دیگر از عوارض لیپوساکشن هم ممکن است به دلیل مهارت و تجربه پایین جراح و یا شرایط بدنی فرد ایجاد شود. در ادامه عوارض این عمل را مشاهده می کنید.
- عوارض مربوط به داروی بیهوشی در برخی از افراد
- ایجاد درد، کبودی و تورم تا پایان دوره نقاهت
- آمبولی ریه
- از بین رفتن حس سطحی در محل عمل شده که در موارد نادر ممکن است این مسئله دائمی باشد
- ایجاد ناهمواری در سطح پوست
- ایجاد سوختگی در سطح پوست
- در صورت نرسیدن به نتیجه مورد نظر ممکن است نیاز به انجام عمل مجدد باشد
- عدم تقارن ظاهری
- جمع شدن مایعات در قسمت زیر پوست
- آسیب رسیدن به بافت های دیگر بدن
در صورتی که جراح از مهارت کافی برخوردار باشد، عوارض عمل به حداقل رسیده و روند جراحی و دوران نقاهت بدون مشکل خاصی طی می شود.
جلسه مشاوره اولیه لیپوساکشن
طی مشاوره اولیه با جراح، اطلاعات لازم درباره جراحی لیپوساکشن، مزایا و معایب آن و روش جراحی مناسب برای بیمار مطرح می شود. به دلیل نقش مهم مشاوره در تصمیم گیری نهایی، بهتر است به سخنان جراح دقت کرده و سوالات مدنظر خود را از وی پرسید. در جلسه مشاوره موارد زیر مطرح می شود.
- کلیه تغییرات مد نظر و اولویت های بیمار از وی پرسیده شده و در تصمیم گیری درباره پروسه جراحی لیپوساکشن لحاظ خواهد شد.
- از نمای کلی بدن بیمار و به خصوص مناطقی که باید جراحی شود از زوایای مختلف عکسبرداری شده و در روز عمل مورد استفاده قرار می گیرد.
- خاصیت ارتجاعی پوست ارزیابی شده و اندازه گیریهای خاصی را برای تعیین الاستیسیته پوست انجام می گیرد. کاندیدای ایده آل برای جراحی لیپوساکشن دارای خاصیت ارتجاعی مناسب در پوست و همینطور بافت پوست متناسب با نواحی انباشته از چربی است.
- درباره وزن فعلی و وزن ایده آل بیمار صحبت شده و انتظارات وی تعدیل می شود. جراح ممکن است قبل از عمل، برنامه کاهش وزن را پیشنهاد دهد تا از وسعت جراحی و به دنبال آن از عوارض عمل کاسته شود.
عمل لیپوساکشن در چند جلسه انجام میشود؟
در اکثر موارد جراحی لیپوساکشن در یک جلسه قابل انجام است. اما برخی افراد ممکن است برای رسیدن به نتیجه ایده آل به جلسات بیشتری نیاز داشته باشند. این موضوع به دلیل بالا بودن ذخایر چربی بدن است. به طور استاندارد می توان در هر جلسه حداکثر 5 لیتر چربی را از بدن خارج کرد. در صورتی که بیش از این مقدار چربی خارج شود، ممکن است به سلامت بیمار لطمه وارد شود. علاوه بر این در صورتی که لازم باشد چند بخش بدن تحت جراحی قرار بگیرد، باید عمل را طی چند جلسه و با قاصله زمانی حداقل یک ماهه انجام داد.
اقدامات قبل از انجام لیپوساکشن
انجام دقیق اقدامات قبل از عمل لیپوساکشن باعث افزایش درصد موفقیت جراحی و جلوگیری از عوارض احتمالی آن می شود. اولین قدم برای این عمل مشاوره با جراح است. درصورتی که به داروی بیهوشی حساسیت وجود داشته باشد باید اطلاع داده شود. همچنین در این جلسه درباره سوابق پزشکی بیمار و سابقه بیماری خاص سوالاتی پرسیده می شود.
- یک ماه قبل از انجام عمل باید مصرف داروهای رقیق کننده خون را متوقف کرد. همچنین در این مدت باید مصرف داروهای ضد التهاب قطع شود.
- به مدت دو ماه قبل و بعد از انجام لیپوساکشن می بایست از کشیدن سیگار و مصرف الکل خودداری شود.
- از شب قبل از عمل نباید غذا میل کرد.
- نیم ساعت قبل از موعد مقرر بیمار باید در محل حاضر باشد.
- حتماً باید یک نفر به همراه بیمار باشد.
- داروهای لازم و گن کششی لیپوساکشن تهیه شده باشد.
مراقبت های بعد از لیپوساکشن
مراقبت های بعد از لیپوساکشن بسیار حائز اهمیت بوده و جزو وظایف بیمار برای رسیدن به نتیجه مد نظر محسوب می شود. این اقدامات توسط جراح و کادر درمانی به بیمار آموزش داده می شود.
- درد، تورم و کبودی پس از لیپوساکشن طبیعی بوده و جای نگرانی ندارد. در صورت لزوم می توان از کمپرس آب سرد استفاده کرد .
- بیمار باید چند روز به طور کامل استراحت کرده و ریکاوری شود.
- بیمار می تواند چند ساعت پس از انجام عمل بلند شده و راه برود. در روز دوم بهتر است برای تایم کوتاه پیاده روی انجام شود تا گردش خون در بدن تقویت شود.
- در صورتی که نشستن برای بیمار سخت باشد باید از توالت فرنگی استفاده شود.
- داروهای تجویز شده باید به صورت کامل مصرف شود.
- گن کششی مخصوص محل عمل شده باید طبق دستور جراح استفاده شود گن کششی لیپوساکشن باعث تثبیت فرم جدید ناحیه و حمایت از آن شده و همینطور در بهبودی سریع محل برش ها و کاهش تورم نقش مهم و تاثیرگذاری دارد.
- تا یک ماه پس از انجام جراحی از مصرف سیگار و الکل خودداری شود.
- باید توجه داشت به محل عمل شده فشار وارد نشود.
- مصرف مایعات نقش مهمی در بهبودی بعد از عمل ایفا می کند و باید به عنوان یکی از مهم ترین اقدامات بعد از عمل لیپوساکشن در نظر گرفته شود.
دوره نقاهت عمل لیپوساکشن
دوره نقاهت عمل لیپوساکشن به نسبت سایر جراحی های زیبایی بسیار کوتاه است. مدت زمان این دوره به سیستم بدنی فرد و وسعت جراحی نیز بستگی دارد. به طور کلی چند روز پس از جراحی لیپوساکشن فرد میتواند به سر کار بازگردد. ممکن است تا دو هفته در ناحیه عمل شده کبودی و تورم دیده شود. تا چند هفته نباید کارهای سنگین انجام داد و همچنین برای کوتاه شدن دوره نقاهت جراحی لیپوساکشن باید داروهای تجویز شده را تا آخر مصرف کرد.
به دلیل نکات مهمی که باید در دوره نقاهت جراحی لیپوساکشن مد نظر قرار داد، این دوره را به چند بازه زمانی تقسیم می کنیم.
دو هفته اول دوره نقاهت عمل لیپوساکشن
- چند روز اول بعد از عمل، باید به طور کامل استراحت کرده و در صورت امکان ناحیه تحت جراحی را در ارتفاعی بالاتر از سطح بدن قرار داد. به هیچ عنوان نباید از آسپیرین و داروهای ضد التهابی استفاده کرد.
- 48 ساعت بعد از عمل، تورم و کبودی به درجات مختلف تجربه خواهد شد. مقدار تورم در 48 ساعت بعد از عمل به بیشترین درجه خود رسیده و عمدتاً طی دو تا سه هفته از بین می رود، اما ممکن است تورم جزئی باقیمانده تا چهار ماه وجود داشته باشد. وجود کبودی در اطراف محل جراحی طبیعی است و به طورمعمول طی هفت تا ده روز بعد از عمل لیپوساکشن از بین می رود.
- بخیه های مورد استفاده در جراحی معمولاً هفت تا ده روز پس از لیپوساکشن کشیده می شود.
- مصرف دخانیات بعد از عمل لیپوساکشن ممنوع است تا از سرفه و خونریزی جلوگیری شود. مصرف الکل هم باعث رقیق شدن داروهای مصرفی شده و دوران نقاهت بعد از لیپوساکشن را با مشکل مواجه می کند.
- در روزهای اول بعد از عمل باید از ورزش، خم شدن و بلند شدن شدید خودداری شود. با گذشت ده روز آمادگی کافی برای انجام فعالیت های روزمره وجود خواهد داشت.
- ناراحتی بعد از لیپوساکشن عموماً به درد محدود می شود. برای کاهش این درد طی روزهای اول، استفاده از داروهای مسکن توصیه می شود.
هفته دوم تا ششم دوره نقاهت عمل لیپوساکشن
- پیاده روی و فعالیت سبک بعد از عمل لیپوساکشن از اهمیت بالایی برخوردار است. این امر باعث جریان خون بهتر در بافت ها شده و تورم را کاهش می دهد. با این حال باید به مدت چهار تا شش هفته از ورزش شدید خودداری شود زیرا باعث احتباس مایعات غیر ضروری در نواحی تحت جراحی می شود.
- به دلیل احتمال تورم باید حداقل به مدت شش هفته از قرار گرفتن در معرض آفتاب و گرما خودداری شود.
- برای کنترل تورم و فرم دهی بهتر باید به مدت 4 تا 6 هفته از گن کششی مخصوص لیپوساکشن استفاده شود.
چند ماه بعد از جراحی لیپوساکشن
از آنجا که روند بهبودی بعد از عمل لیپوساکشن تدریجی است، برای مشاهده نتیجه نهایی عمل به چند ماه زمان نیاز است.
برشهای کوچک ایجاد شده در جراحی طی چند ماه محو شده و معمولاً به سختی قابل مشاهده هستند. ممکن است به مدت شش تا نه ماه بعد از جراحی با ورزش یا فعالیت شدید، تورم به میزان 10 تا 15 درصد بیشتر شود. در دوران نقاهت بعد از عمل لیپوساکشن، ویزیت و ملاقات منظم با جراح از اهمیت بالایی برخوردار است.
برشها و زخم های عمل لیپوساکشن
از آنجا که برشهای عمل لیپوساکشن کوچک هستند، زخم های ناشی از آن نیز کوچک و نامرئی خواهد بود. میزان یا درجه زخم بستگی به تکنیک جراح و ویژگی های ژنتیکی بیمار دارد. بیشتر برش های لیپوساکشن محو شده و به مرور زمان قابل دیدن نیستند. جای زخم بزرگتر هنگام استفاده از کانولای بزرگ و در بیمارانی که پوستشان رنگ دانه های تیره تر دارد، محتمل تراست. دو نوع علامت می تواند بعد از لیپوساکشن روی پوست باقی بماند. یکی جای برش اصلی است و دیگری dyschromia یا تغییر رنگ است که یک لکه تیره تر یا روشن تر از رنگ پوست می باشد. به طورکلی برشها و زخم های عمل لیپوساکشن بسیار کوچک بوده و در مناطق دور از نظر قرار می گیرد.
امکان برگشت چربیها پس از انجام لیپوساکشن چقدر است؟
در بدن انسان همیشه زمینه رشد چربی وجود دارد. این موضوع به خود فرد و شیوه زندگی او بستگی دارد. در صورتی که رژیم غذایی رعایت نشده و فرد مثل گذشته بی تحرک باشد، امکان بازگشت ذخایر چربی و چاقی مجدد وجود دارد. توصیه می شود بیمار پس از گذراندن دوره نقاهت، برنامه ثابتی برای ورزش و رژیم غذایی داشته باشد. به خاطر داشته باشید که بدن همواره کالری اضافی خود را به صورت چربی ذخیره می کند و بیمار باید راهی برای جلوگیری از این مسئله پیدا کند.