پیکرتراشی شامل روش های متنوعی است که برای دستیابی به تناسب اندام انجام می شود. افرادی که دارای چربی یا بافت اضافه در نواحی مختلف بدن هستند کاندید مناسبی برای جراحی پیکرتراشی محسوب می شوند. روش های مختلف این جراحی شامل لیپوساکشن، لیپوماتیک، ابدومینوپلاستی، براکیوپلاستی، لیفت ران و باسن است. افرادی می توانند این عمل را انجام دهند که از نظر جسمی و روحی سلامت کاملی داشته باشند. در این صفحه صفر تا صد عمل پیکر تراشی بدن را قرار داده ایم.
عمل پیکر تراشی بدن یکی از پرطرفدارترین جراحی های زیبایی است. امروزه چاقی، افزایش وزن و تجمع چربی در اندام ها مختلف به مشکلی بسیار شایع تبدیل شده است. سبک زندگی کم تحرک و تغذیه نامناسب از دلایل اصلی این موضوع است. به همین دلیل اکثر افراد به دنبال کاهش ذخایر چربی و فرم مناسب برای بدن خود هستند. در این بین بسیاری ممکن است به دلیل مشغله، زمان کافی برای ورزش و رژیم غذایی مناسب را نداشته باشند. یکی از راه هایی که می توان با استفاده از آن چربی های اضافه بدن را در زمان کوتاه و با اثردهی بالا از بین برد، پیکرتراشی است. با انجام پیکرتراشی هیچ گونه آسیبی به عروق، عصب ها و ارگان های داخلی بدن وارد نمی شود. باید توجه داشت این عمل برای کاهش وزن کارایی زیادی نداشته و هدف اصلی پیکر تراشی، بیرون کشیدن و حذف چربی های موضعی و کاهش حجم اندام های مختلف بدن است.
افرادی که دارای چاقی بیش از حد هستند بهتر است ابتدا با برنامه غذایی منظم، وزن خود را کاهش داده و سپس برای فرم دهی بهتر بدن برای این عمل اقدام کنند. برای انجام عمل پیکرتراشی سوراخهایی در پوست ناحیه مورد نظر و اطراف آن ایجاد می شود. طول این برش ها بسیار کوتاه بوده و پس از عمل دیده نخواهد شد. پس از انجام این کار با استفاده از دستگاه های پیشرفته ساکشن، سلول های چربی تخریب و از بدن خارج می شود. در این روش حرکت متناوب و ارتعاشی کانولا، باعث تخریب یکنواخت چربی ها شده و استخراج آن ها را آسان تر می کند. پس از گذراندن دوران نقاهت پیکرتراشی، بدن به فرم ایده آل خود می رسد و در صورتی که بیمار رژیم غذایی مناسب و تعدیل شده و تمرینات ورزشی منظم داشته باشد، نتایج حاصله از پیکر تراشی ماندگاری بیشتری خواهد داشت.
عمل پیکر تراشی چیست؟
در اصطلاح پزشکی به پروسه جراحی که باعث دستیابی به تناسب اندام در اعضای مختلف بدن می شود، پیکر تراشی گفته می شود. این روش نسبت به دیگر روش ها از روند تهاجمی کمتر و دوره نقاهت کوتاه تر برخوردار است. در این عمل تمام مشکلات و ایرادات روش های کلاسیک لیپوساکشن از بین رفته و موفقیت جراحی و جلوگیری از بروز عوارض به بهترین نحو ممکن تضمین می شود. ممکن است عمل پیکرتراشی در ترکیب با دو روش لیپوساکشن پال و تامسنت انجام شود. به این ترتیب در ناحیه ای مانند شکم علاوه بر کاهش مقدار چربی های موضعی، از افتادگی و شل شدن پوست هم تا حد زیادی جلوگیری می شود.
روش انجام پیکرتراشی
در کشور ما به دلیل تبلیغات نامناسب تصور می شود که عمل پیکر تراشی نوعی روش جراحی مجزا است. پیکرتراشی به مجموعه ای از جدیدترین روش های جراحی برای خارج کردن چربی ها و فرم دهی به بدن اطلاق می شود. انتخاب روش پیکر تراشی بر اساس شرایط بیمار، مقدار ذخایر چربی و مهارت جراح صورت می گیرد. تمامی این روش را با یک هدف انجام میشود، اما در نحوه انجام آنها و تجهیزات مورد استفاده تفاوت هایی وجود دارد. پیکر تراشی بدن با استفاده از روش هایی همچون لیپوماتیک، لیپوساکشن کلاسیک، لیپولیز و سایر روش ها انجام می شود. در تمامی این روش ها با استفاده از دستگاه های مخصوص چربی های ذخیره شده تخریب و از بدن خارج می شود. در برخی از این روش ها چربی کاملاً تخریب شده و در برخی دیگر بدون آسیب دیدگی خارج میشود، به گونه ای که پس از استخراج می توان از این چربی ها برای تزریق به دیگر نقاط بدن استفاده کرد.
پیکر تراشی با استفاده از لیپوماتیک
لیپوماتیک یکی از روش های ساکشن و استخراج چربی از اندام های بدن است. این روش دقیق تر از لیپوساکشن کلاسیک بوده و نتایج حاصل از آن بهتر و عوارض احتمالی کمتر است. امروز تقاضای زیادی برای انجام عمل لیپوماتیک وجود دارد چرا که این عمل جزو بهترین روش های پیکرتراشی محسوب می شود و مشکلات روش های قدیمی را تا حد زیادی کاهش داده است. لیپوماتیک برای نقاطی همچون ران، پهلو، شکم، زیر بازو و کمر که دارای چربی های مقاوم هستند، کارایی زیادی دارد. در روشهای قدیمی فشاری که برای تخریب چربی ها لازم است توسط جراح اعمال می شد، در چنین حالتی درصد خطا افزایش یافته و به دنبال آن عوارض عمل افزایش پیدا می کرد. اما در لیپوماتیک، استفاده از کانولای لرزشی باعث اعمال فشار منظم و مداوم به بافت های چربی شده و تخریب آن ها با الگوی یکسانی انجام می شود. به این ترتیب احتمال خستگی جراح کاهش یافته و دقت وی برای آسیب نرساندن به عروق و اعصاب مجاور بافت چربی، افزایش می یابد.
عمل پیکرتراشی با استفاده از لیپوماتیک برای افرادی که از خاصیت کشسانی مناسب پوست برخوردار بوده و دارای ذخایر چربی در ناحیه شکم خود هستند، کاملا اثر گذار است. برای انجام لیپوماتیک سوراخ های بسیار کوچکی در اطراف شکم ایجاد شده و چربی ها از طریق آنها به بیرون از بدن ساکشن میشود. به دلیل روند جراحی ساده تر، عمل پیکرتراشی از طریق لیپوماتیک دوره نقاهت کوتاه تری دارد. افراد مناسب و حائز شرایط برای هر کدام از عمل های ابدومینوپلاستی و لیپوماتیک با یکدیگر تفاوت دارند.
پیکرتراشی با استفاده از عمل زیبایی شکم یا ابدومینوپلاستی
جراحی زیبایی شکم یا ابدومینوپلاستی با عمل پیکرتراشی شکم با استفاده از لیپوماتیک، تفاوت های زیادی دارد. در جراحی ابدومینوپلاستی، در ناحیه پایین شکم و قسمت فوقانی ناحیه ی شرمگاهی، برش های طولی گسترده ایجاد می شود. با کمک این برش ها پوست شکم بالا زده شده و بافت و عضلات شکمی در دسترس جراح قرار می گیرد. با کمک تیغ جراحی و یا کاتر حرارتی، بافت و چربی اضافی برش خورده و در صورت نیاز عضلات دیواره شکمی با کمک بخیه به یکدیگر نزدیک تر شده و سفت می شود. پوست اضافی شکم بریده شده و ناف در مکان بالاتر بخیه می شود. همانطور که می بینید این جراحی روند تهاجمی داشته و برای افرادی که دارای پوست افتاده و آویزان هستند، انتخابی ایده آل است.
هزینه پیکر تراشی چقدر است؟
هزینه پیکر تراشی بسته به پارامترهای مختلف، متغیر است. این اصل در تمام انواع عمل زیبایی وجود داشته و فقط مختص این جراحی نیست. عمل پیکرتراشی علاوه بر تغییرات مثبت ظاهری باعث افزایش سطح سلامتی و فعالیت فرد هم می شود و به همین دلیل ارزش هزینه و وقت مورد نیاز را دارد.
هزینه عمل پیکرتراشی به عواملی از جمله مهارت و توانایی جراح، روش مورد استفاده جراحی، هزینه مرکز جراحی و هزینه های جانبی عمل بستگی دارد. قیمت نهایی و دقیق این عمل تنها با معاینه توسط پزشک در جلسه مشاوره مشخص می شود.
مزایای پیکرتراشی
- روند تهاجمی کمتر در جراحی پیکرتراشی
- حذف حجم بالایی از چربی در مدت زمان کوتاه
- کوتاه بودن دوره نقاهت
- کم بودن خطرات و عوارض معمول این روش
- کوتاه بودن مدت زمان عمل
- نیاز کمتر به عمل ترمیمی
- به جا نماندن آثار برش و زخم بعد از عمل
عوارض پیکرتراشی
عوارض پیکرتراشی بدن شامل موارد زیر است:
- ایجاد تورم و کبودی در ناحیه تحت جراحی
- ترشح خونابه از برش ها به مدت چند روز
- احتمال ایجاد تغییرات حس پوستی
- احتمال بروز عفونت
- عوارض نادر جراحی از جمله آمبولی چربی، بافت هماتوم و ایجاد زخم
بهترین دکتر جراح پیکر تراشی
با وجود تبلیغات گسترده و بزرگنمایی هایی که گاها مشاهده می شود، انتخاب جراح مناسب برای عمل پیکرتراشی قدری مشکل می شود. جراحان پلاستیک زیادی وجود دارند که در زمینه این جراحی خبره بوده و توانایی دستیابی به نتیجه مورد نظر فرد را دارا هستند. فرد متقاضی عمل پیکرتراشی برای انتخاب جراح ماهر و با تجربه باید ملاک های خاصی را در نظر بگیرد. ساده ترین راه برای تشخیص جراح مناسب برای پیکرتراشی، مشاهده نمونه جراحی های قبلی پزشک و صحبت و مشورت با بیماران قبلی وی و استفاده از نظرات و تجربیات آن ها است. بزرگترین اشتباه در این زمینه می تواند انتخاب با در نظر گرفتن هزینه کمتر باشد. مسلما وقتی قصد خرید یک کالا را داریم تلاش می کنیم جنس بهتر را با هزینه معقول تر و بهتر خریداری کنیم. وقتی می خواهیم جراح مناسب برای عمل خود انتخاب کنیم، در واقع سلامتی خود را به دست او می سپاریم و نتایج حاصل از این انتخاب برای سالها همراه ما خواهد بود.
قطعاً بهترین دکتر پیکر تراشی، بهترین نیروها و تجهیزات را برای تکمیل و موفقیت کار خود انتخاب می کند. بالطبع بهترین تجهیزات، محیط و کادر درمانی هزینه بیشتری را نیز طلب می کند. بنابراین مهارت بالای جراح و نتایج جراحی موفق نمی تواند با هزینه کمتر همراه باشد. جراح خوب باید از سابقه عملی کافی برخوردار بوده و بهترین انتخاب ها را پیش روی بیمار خود بگذارد و نهایت تلاش خود را برای رسیدن به اهداف بیمار، به کار بگیرد.
کاندید مناسب برای پیکر تراشی
متقاضیان و کاندیدای مناسب برای عمل پیکرتراشی افرادی هستند که از ذخایر چربی زیاد در اندام هدف خود ناراضی هستند. با معاینه فیزیکی توسط پزشک و بررسی عوامل مرتبط مشخص می شود که نتیجه جراحی نهایی چگونه خواهد بود. برای انجام موفق عمل جراحی پیکر تراشی پیش شرط هایی نیاز است که در ادامه بیان می شود.
افرادی که دخانیات و مشروبات حاوی الکل مصرف نمی کنند
مصرف دخانیات و مشروبات الکلی باعث کاهش اکسیژن خون می شود و این موضوع روند بهبودی بیمار پس از انجام پیکرتراشی را با مشکل مواجه می کند. مصرف الکل باعث رقیق شدن داروهای مورد نیاز در خون شده و اثر گذاری آن ها را کاهش می دهد. بهتر است متقاضیان عمل باید یک ماه قبل و بعد از پیکرتراشی، مصرف دخانیات و مشروبات را به طور کامل قطع کنند.
بانوانی که باردار نیستند
خانم هایی که قصد بارداری در آینده نزدیک داشته و یا هم اکنون حامله هستند، نباید برای عمل پیکرتراشی اقدام کنند. هر گونه پروسه جراحی و داروی بیهوشی در این دوران باعث تاثیرات زیان بار بر سلامت جنین می شود. برای انجام این عمل لازم است تا پایان دوران شیردهی و تکمیل ریکاوری بعد از وضع حمل، صبر کرد.
متقاضیانی که انتظارات منطقی دارند
انتظارات منطقی و مبتنی بر واقعیت یکی از پیش شرط های ضروری برای انجام عمل پیکرتراشی است. لازم است متقاضیان عمل درباره اهداف و اولویت های خود به طور روشن با جراح صحبت کنند. پیکرتراشی برای کاهش حجم بدن و فرم دهی کاربرد داشته و همانند هر عمل دیگری با محدودیت هایی هم مواجه است. بنابراین نباید از جراحی اننظار معجزه داشت و تنها باید با دید و نگاه مثبت و منطقی به آن نگاه کرد.
افرادی که از سلامت روحی و جسمی مناسب برخوردار هستند
انگیزه فرد برای انجام جراحی پیکر تراشی بسیار اهمیت دارد. برخی افراد به اختلالات روحی و وسواس مبتلا بوده و همواره به دنبال نکات منفی در ظاهر خود می گردند. این افراد به انجام عمل های زیبایی اعتیاد پیدا کرده و حتی در صورت نبود اشکال، باز هم برای روش های مختلف اقدام می کنند. چنین افرادی که هدف منطقی و واضح از عمل ندارند، کاندید مناسبی برای عمل پیکرتراشی محسوب نمی شوند. سلامت جسمی مناسب و عدم ابتلا به بیماری های زمینه ای هم از پیش شرط های این عمل است. فرد باید توان جسمانی مناسب برای بیهوشی و همین طور گذر از دوران نقاهت را داشته باشد. این دو فاکتور در حین مشاوره و معاینه با جراح پیکرتراشی، مشخص می شود.
افرادی که سن مناسب برای انجام پیکرتراشی را داشته باشند
سن مناسب برای انجام پیکرتراشی بین 20 تا 60 سال است. انجام عمل جراحی در این دوره با موفقیت همراه خواهد بود.
افرادی که نوسانات وزنی مداوم ندارند
افرادی که به طور مداوم افزایش و کاهش وزن قابل توجه را تجربه می کنند ممکن است در دستیابی به نتایج ماندگار و ثابت با مشکل مواجه شوند. بهتر است قبل از عمل وزن به مقدار ثابتی رسیده و در همین حد ثابت نگه داشته شود.
چه کسانی کاندید مناسبی برای انجام پیکرتراشی نیستند؟
- افرادی که دارای چاقی مفرط می باشند.
- افرادی که از نظر جسمی و روحی در شرایط ایده آل نیستند.
- بانوانی که در دوران بارداری و شیردهی هستند.
- افرادی که به دنبال کاهش وزن از طریق پیکرتراشی هستند.
- افرادی که دائما در حال تغییر وزن هستند.
پیکر تراشی در چه نقاطی از بدن به کار می رود؟
در اکثر نقاط بدن برای از بین بردن چربی می توان از پیکرتراشی استفاده کرد. این نقاط شامل کمر، شکم، پهلو، باسن، ران و دست می باشد. برای آشنایی بیشتر، روند پیکرتراشی در هر کدام از این اندام ها را شرح می دهیم.
پیکرتراشی پهلو
پهلوی انسان یکی از نقاط مستعد برای ذخیره چربی اضافی است و معمولا به ورزش و رژیم غذایی پاسخ مناسبی نمی دهد. به همین دلیل عمل پیکرتراشی پهلو تاثیر فوق العاده ای به جا خواهد گذاشت. برای انجام این عمل، برش هایی در چین های طبیعی پهلو و قسمت کمر ایجاد می شود. میزان بزرگی این برشها به مقدار چربی و کانولای مورد استفاده بستگی دارد. انتخاب روش مناسب برای پیکرتراشی پهلو و مراقبت های دقیق بعد از جراحی علاوه بر خارج کردن چربی ها، حالت افتاده و آویزان پوست را هم برطرف می کند. جراح در این عمل بسته به روش مورد استفاده در جراحی، چربی ها را تخریب و جدا کرده و با استفاده از دستگاه مخصوص به بیرون از بدن ساکشن می کند.
پیکرتراشی شکم
پیکر تراشی شکم در حالت بیهوشی انجام می شود. پس از تزریق داروی بیهوشی جراح برش های کوچکی را در شکم ایجاد کرده و از طریق آنها لوله کانولا را به داخل بافت چربی شکم هدایت می کند. همچنین جراح عضلات شکم را ترمیم کرده و در صورت لزوم تغییراتی در آنها ایجاد میکند. پس از انجام عمل پوست شکم جمع شده (در صورت انجام ابدومینوپلاستی) و بخیه های لازم ایجاد می شود.
چربی های ذخیره با توجه به روش عمل، تخریب شده و با کمک دستگاه خارج می شود. استفاده از گن کششی بعد از عمل برای فرم دهی شکم و جمع شدن پوست بسیار لازم و ضروری است. اگر در اثر بارداری، تغییر وزن زیاد و یا چاقی بیش از حد، عضلات شکم تحت تاثیر قرار گرفته و پوست این ناحیه آویزان و افتاده باشد، لازم است از عمل ابدومینوپلاستی یا جراحی زیبایی شکم استفاده شود.
پیکرتراشی کمر
چربی هایی که در ناحیه کمر تجمع پیدا می کند، معمولا دارای سختی و مقاومت بالایی بوده و این ناحیه جزو آخرین نقاطی است که به ورزش و کاهش وزن پاسخ می دهد. به گونه ای که بسیار دشوار است از طریق راه های طبیعی چربی های کمر و اطراف را حذف کرد. جمع شدن چربی های اضافی در این ناحیه تاثیر زیادی در ظاهر کلی بدن داشته و این افراد معمولا در انتخاب لباس مورد علاقه با مشکل روبرو می شوند. افرادی که از این مشکل رنج می برند، گزینه مناسبی برای انجام پیکرتراشی کمر هستند. برای انجام پیکرتراشی کمر، برش هایی در قسمت تحتانی کمر و خط بیکینی ایجاد می شود تا بعد از عمل دید کمی داشته باشد. چربی های این ناحیه با توجه به روش و دستگاه مورد استفاده، تخریب شده و به بیرون از بدن ساکشن می شود. این عمل در حالت بیهوشی یا بی حسی موضعی (بسته به تشخیص جراح و شرایط بیمار) انجام میشود.
آیا پیکرتراشی باعث کاهش وزن می شود؟
این سوال بسیاری از متقاضیان این عمل است که آیا می توانم با استفاده از پیکرتراشی وزن زیادی کم کنم؟ باید بگوییم که این عمل برای حذف و استخراج چربی های موضعی بدن و ایجاد فرم بهتر کاربرد داشته و به طور مستقیم کاهش وزن بیمار را هدف قرار نمی دهد. وزن زیاد بدن تنها تحت تاثیر بافت های چربی نبوده و در خوشبینانه ترین حالت و زمانی که چربی قابل توجهی از ناحیه مد نظر خارج شود، می توان کاهش وزن حدود 4 الی 5 کیلوگرم را تجربه کرد. افرادی که به دنبال کاهش وزن هستند، بهتر است سبک زندگی خود را اصلاح کرده و از روش های عمومی برای بهبود وزن خود استفاده کنند. چربی هایی که طی عمل پیکرتراشی از بدن خارج می شود، حالت مایع داشته و با وجود وزن کم، حجم بالایی را اشغال می کند.
اقدامات قبل از پیکر تراشی
- یکی از مهم ترین و تاثیر گذار ترین اقدامات قبل از عمل پیکرتراشی، یافتن و مراجعه به جراح ماهر و با تجربه است که در این باره توضیحات کامل ارائه شده است.
- مشاوره با جراح از اهمیت بالایی برخوردار است و باید کلیه سوالات و نکات مبهم درباره پیکر تراشی در این جلسه مطرح شود.
- ارائه تاریخچه پزشکی کامل به جراح برای جلوگیری از عوارض احتمالی، لازم و ضروری است.
- ممکن است جراح به منظور اطلاعات تکمیلی، آزمایش های خاصی را برای بیمار تجویز کند که باید انجام شود.
- در صورتی که بدن فرد به داروهای خاصی حساسیت دارد، باید به پزشک خود اطلاع دهد.
- استفاده از مشروبات الکلی و دخانیات به دلیل تاثیر مخربی که بر روند بهبودی عمل می گذارد، ممنوع است.
- استفاده از داروهای رقیق کننده خون مانند آسپرین و همینطور داروهای ضد التهابی یک ماه قبل از جراحی قطع شود.
مراقبت های بعد از پیکرتراشی
بعد از پایان جراحی و قبل از ترخیص، جراح یا کادر درمانی مراقبت های بعد از پیکرتراشی و اقدامات و احتیاط لازم را به بیمار و همراه وی آموزش می دهند. این مراقبت ها شامل موارد زیر است.
- تا دو روز بعد از عمل استحمام ممنوع است و بعد از این مدت می توان با آب ولرم و برای مدت کوتاه، دوش گرفت.
- نباید به ناحیه تحت جراحی و برش ها فشاری وارد شود.
- گن مخصوص محل عمل باید حتما تهیه و به مدت شش هفته استفاده شود. استفاده از گن در کاهش تورم و فرم دهی بهتر بدن نقش بسیار مهمی دارد.
- نباید به طور مطلق استراحت کرد و بیمار دو روز بعد از پیکرتراشی می تواند به صورت آرام پیاده روی کند تا هم جریان خون بهتر شده و هم از تجمع مایعات در نقاط جراحی جلوگیری شود.
- حتی الامکان برای جلوگیری از فشار بهتر است از توالت فرنگی استفاده شود.
- تا چند هفته نباید از استخر، سونا و جکوزی استفاده کرد.
- پس از 6 هفته می توان ورزش منظم را از سر گرفت.
- رژیم غذایی بعد از عمل پیکرتراشی باید سبک و حاوی پروتئین باشد تا روند بهبودی سرعت بیشتری بگیرد. از مصرف غذاهای نفاخ و پر حجم خودداری شود.
- مصرف الکل و دخانیات تا یک ماه بعد از عمل پیکرتراشی ممنوع است.
دوره نقاهت پیکرتراشی
دوره نقاهت جراحی پیکرتراشی کوتاه تر از روش های قدیمی است. وجود تورم و کبودی در محل جراحی و اطراف آن طبیعی است نیاز به گذشت زمان دارد. دو روز اول بعد از عمل احساس درد طبیعی است و با مسکن های تجویز شده قابل مهار است. استفاده از گن کششی به مدت سه هفته به صورت مداوم بوده و پس از آن در فواصل زمانی منظم استفاده می شود. به طور معمول می توان پس از یک هفته فعالیت های روزمره را از سر گرفت. پس از یک ماه و نیم می توان ورزش سبک را آغاز کرد. رژیم غذایی پر از مایعات و کم نمک لازم است. در صورت مشاهده علائمی مانند درد شدید، تب بالا، بی حالی و بی قراری با پزشک تماس حاصل شود.