ماموپلاستی چیست؟ عمل زیبایی سینه چیست؟
ماموپلاستی به معنی عمل زیبایی سینه است که با توجه به هدف جراحی، باعث کوچک شدن یا بزرگ شدن سینه ها و رسیدن به سایز دلخواه می شود. با استفاده از جراحی کوچک کردن سینه می توان سایز سینه را کاهش داد، افتادگی را برطرف کرد و با فرم آن را با سایر اندام های بدن متناسب کرد. در صورتی که جراح از مهارت کافی برخوردار باشد کاهش حجم و تغییرات سینه را متناسب با ویژگی های بدنی و فرم کلی اندام فرد انجام داده و باعث ایجاد تناسب اندام کلی برای وی می شود.
داشتن سینه های بزرگ و خوش فرم از نظر بسیاری از افراد یک مزیت محسوب می شود. اما اگر سایز سینه ها از میزان تناسب خارج شده و اصطلاحا دچار ماکروماستی یا هایپرتروفی شود، باعث ایجاد محدودیت های عملکردی و فعالیتی فراوان و درد در نواحی مثل گردن، شانه و کمر خواهد شد. یکی از راه هایی که در کاهش سایز سینه و ایجاد تناسب کاربرد دارد، جراحی ماموپلاستی یا جراحی زیبایی سینه است. در این مقاله به طور کامل به انواع عمل زیبایی سینه و ماموپلاستی مانند عمل کوچک کردن سینه خواهیم پرداخت. اگر از مشکلاتی نظیر بزرگی سینه رنج می برید و در فکر راه حلی برای این مشکل هستید با ما همراه باشد.
دلایل و کاربردهای عمل زیبایی سینه یا ماموپلاستی
دلایل زیادی وجود دارند که باعث می شود افراد برای تناسب اندام، جراحی زیبایی سینه را انتخاب کنند. یکی از این دلایل ایجاد احساس راحتی و بالا رفتن اعتماد به نفس است. سینه های بزرگ باعث به وجود آمدن محدودیت هایی برای خانم ها می شود. با انجام این عمل توانایی مانور فرد افزایش یافته و از نظر فعالیت های فیزیکی و اعتماد به نفس توانایی بیشتری پیدا می کند. داشتن سینه های بزرگ باعث فرو رفتگی و افتادگی شانه ها شده و باعث درد مزمن در ناحیه کمر، شانه و گردن می شود. افرادی که از سایز بزرگ و نامتناسب سینه و افتادگی آن رنج می برند ممکن است در قسمت های زیر سینه دچار سوزش و راش های پوستی شوند و این موضوع یکی دیگر از دلایلی است که باعث می شود جراحی ماموپلاستی را مد نظر قرار داد.
کاندیدای مناسب ماموپلاستی کاهشی یا عمل کوچک کردن سینه
بزرگ بودن سینه می تواند محدودیت هایی را برای افراد به وجود آورد. راههایی وجود دارد که می توان با استفاده از آنها در ناحیه سینه به سایز، فرم و تناسب مورد نظر رسید. یکی از این راهها جراحی زیبایی سینه یا ماموپلاستی است. اما این سوال پیش می آید که آیا تمامی این افراد کاندید مناسبی برای انجام جراحی کوچک کردن سینه هستند یا خیر. در ادامه شرایط افراد کاندید عمل ماموپلاستی را شرح می دهیم.
- این افراد معمولاً دارای سینه های بزرگی هستند و سایز سینه های آنها با بدن تناسب ندارد.
- سینه به حدی بزرگ بوده که در ناحیه شانه، گردن و کمر باعث ایجاد درد می شود.
- نوک سینه های این افراد رو به پایین بوده و افتادگی پیدا کرده است.
- بزرگی سینه ها باعث ایجاد التهاب و سوزش در قسمت تحتانی سینه شده است.
- بزرگی سینه باعث محدودیت در فعالیت های روزانه این افراد می شود.
- افرادی که قصد انجام عمل جراحی سینه را دارند باید از سلامت جسمی و روحی متعادل برخوردار بوده و انتظارات منطقی و واقع بینانه از نتایج جراحی داشته باشند.
موارد منع عمل زیبایی سینه یا ماموپلاستی
عمل زیبایی سینه با وجود فواید فراوان برای برخی افراد پیشنهاد نمی شود و ممکن است پروسه جراحی برای آن ها مشکلات خاصی ایجاد کند. در ادامه موارد منع عمل ماموپلاستی در ادامه این موارد را بیان می کنیم.
- افراد دارای بیماری های خاص
- افرادی که اضافه وزن شدید دارند
- افرادی که در ناحیه سینه دچار بیماری یا تومور هستند
- خانم های زیر 18 سال
- افرادی که سابقه مشکلات روانی دارند
- افرادی که سابقه واکنش به داروی بیهوشی دارند
- افراد سیگاری
- افرادی که در دوران شیردهی و بارداری هستند.
سن مناسب ماموپلاستی یا جراحی زیبایی سینه
ماموپلاستی برای افراد در تمامی سنین کارایی دارد، اما بهتر است افرادی که این عمل را انجام می دهند در محدوده سنی 20 تا 60 سال باشد.
در هر سنی لازمه انجام عمل ماموپلاستی داشتن سلامت جسمانی است. افراد بالاتر از 60 سال اگر از خاصیت کشسانی مناسب پوستی برخوردار باشند باز هم ممکن است در پروسه بهبودی و ترمیم زخم ها با مشکل مواجه شوند. افرادی که در سنین رشد هستند نباید این عمل را انجام دهند و جراح باید مطمئن شود که فرد از لحاظ جسمی به حداکثر رشد خود رسیده و پس از عمل، سینه های او مجددا رشد نمی کند. بعلاوه بلوغ فکری هم از اهمیت بالایی برخوردار است تا فرد به دلایل احساسی و ناگهانی تصمیم به این عمل نگرفته باشد.
اقدامات قبل از ماموپلاستی یا عمل زیبایی سینه
برای موفقیت هر عمل جراحی یک سری اقدامات و آمادگی ها از جانب بیمار لازم و ضروری است. از اصلی ترین این اقدامات، جمع آوری کامل اطلاعات جراحی و جستجو و پرسش برای یافتن بهترین جراح ماموپلاستی است. آمادگی کافی از جانب بیمار به نوعی تضمین کننده پروسه موفق جراحی و پیش گیری از بروز عوارض ناخواسته است. اقدامات قبل از جراحی کوچک کردن سینه شامل موارد زیر است.
- پس از جستجو و انتخاب بهترین جراح سینه، نوبت به مشاوره و معاینه توسط پزشک می رسد. در این جلسه اهداف و تمایلات بیمار از انجام عمل بیان می شود. در جلسه مشاوره ماموپلاستی نیاز به معاینه فیزیکی کامل سینه و بافت آن از سوی جراح است و لازم است وضعیت پوست و خاصیت الاستیسیته آن به طور دقیق بررسی شود. سوابق پزشکی بیمار و مشکلات خاص باید به اطلاع جراح برسد تا قدم های مورد نیاز قبل از جراحی برداشته شود. انجام ماموگرافی برای بررسی بهتر بافت سینه یکی از اقدامات ضروری قبل از جراحی ماموپلاستی است.
- دو ماه قبل از انجام جراحی ماموپلاستی باید مصرف سیگار و الکل را قطع کرد.
- آزمایشات خون و عکس برداری های لازم سینه باید انجام شود.
- مصرف داروهایی همچون ویتامین E، آسپرین، بروفن و هر گونه داروی ضد التهابی را باید یک ماه قبل از عمل متوقف کرد.
- 8 ساعت قبل از انجام عمل نباید چیزی میل شود.
- شب قبل از جراحی کوچک کردن سینه بیمار باید استحمام کند.
- اگر احتمال بارداری فرد متقاضی این عمل وجود دارد لازم است تا به اطلاع جراح برساند.
- در صورت وجود سابقه خانوادگی ابتلا به سرطان پستان لازم است به اطلاع جراح رسیده و در صورت لزوم ماموگرافی و یا بیوپسی از بافت سینه انجام شود.
مراحل و روش انجام جراحی زیبایی سینه یا ماموپلاستی
قبل از انجام عمل، جراح سینه را علامت گذاری کرده و جای برش را مشخص می کند. جراح باید مراقب باشد که طی عمل ارتباط میان نوک سینه و قسمت شیردهی قطع نشود. در غیر این صورت بیمار در آینده برای شیردهی با مشکل مواجه می شود. برش مورد نیاز در قسمت زیر سینه ایجاد شده و بافت و پوست اضافی بریده می شود. سپس نوک سینه در جایگاه بالاتر قرار گرفته و با بخیه به پوست اطراف متصل می شود. زمان انجام این عمل بین 2 الی 4 ساعت است و در صورت لزوم، بیمار یک شب در بیمارستان یا مرکز جراحی بستری می شود. برای آشنایی بیشتر، روش انجام جراحی ماموپلاستی را مرحله به مرحله شرح می دهیم.
بیهوشی عمل ماموپلاستی یا جراحی زیبایی سینه
معمولا عمل جراحی زیبایی سینه به دلیل روند تهاجمی که دارد بهتر است تحت بیهوشی عمومی و یا تزریق داخل وریدی انجام شود. نوع بیهوشی مناسب برای عمل ماموپلاستی در جلسه مشاوره به اطلاع بیمار می رسد.
ایجاد برش های مورد نیاز
برش های مورد نیاز جراحی ماموپلاستی یا عمل زیبایی سینه انواع مختلفی دارد، اما یکی از پر کاربردترین انواع آن ها به شرح زیر می باشد.
- برش دایره ای شکل در اطراف نوک سینه که قطر آن معمولا بین 38 تا 45 میلیمتر خواهد بود.
- این برش به قسمت تحتانی سینه به شکل عمودی امتداد پیدا می کند.
- ادامه این برش به صورت افقی در چین زیر سینه گسترش می یابد.
برداشتن و بریدن بافت و چربی اضافی سینه
برش های ایجاد شده باعث دسترسی کامل به بافت های داخلی سینه می شود. معمولا بافت و چربی اضافی قسمت تحتانی سینه با کمک تیغ جراحی یا کاتر حرارتی بریده شده و برای ایجاد شکل صاف و کشیده، پوست باقی مانده هم حذف می شود. در اثر بزرگی بافت سینه حتما نوک سینه به سمت پایین افتادگی پیدا کرده و لازم است طی جراحی ماموپلاستی به موقعیت بالاتری انتقال پیدا کند. نوک سینه بالاتر رفته و با کمک بخیه در جایگاه جدید خود ثابت می شود. نکته قابل توجه این است که اگر بافت سینه بیشتر در اثر تجمع چربی دچار افزایش سایز شده باشد می توان با روش لیپوساکشن یا لیپوماتیک این چربی ها را خارج کرد. اما اگر بافت فیبروز سینه دلیل این امر باشد باید با کمک روش جراحی و تیغ مخصوص بریده می شود.
بستن برش ها با کمک بخیه
لبه پوست های باقیمانده به سمت هم کشیده شده و با کمک بخیه های محکم و در عین حال ظریف، به هم متصل می شود. علاوه بر بخیه های روی پوست، بافت های داخلی سینه هم با کمک بخیه به هم متصل می شود. سایر برش های ایجاد شده با کمک بخیه بسته شده و برای بهبودی بهتر پانسمان می شود. جای این برش ها روی سینه باقی مانده و در طول زمان کمرنگ تر می شود. در صورت نیز برای تخلیه بهتر ترشحات خونابه ای داخل سینه و عدم تجمع آنها، از لوله درن آبکشی استفاده می شود.
مراقبت های بعد از ماموپلاستی و عمل زیبایی سینه
برای تکمیل مراحل جراحی و طی شدن بدون مشکل دوره بهبودی نیاز است مراقبت های بعد از عمل ماموپلاستی به بهترین نحو از جانب بیمار صورت بگیرد که در ادامه با آن ها آشنا می شویم.
- چند ساعت پس از عمل ماموپلاستی و از بین رفتن آثار داروی بیهوشی، فرد می تواند بلند شده و با کمک همراه به منزل مراجعه کند. البته بهتر است احساس سنگینی و گیجی، تا یک روز در هنگام راه رفتن کسی در کنار بیمار باشد. ممکن است با توجه به وضعیت بیمار، یک شب بستری نیاز باشد.
- داروهایی که جراح برای بیمار تجویز کرده است باید تهیه و به طور کامل و طبق برنامه مصرف شود.
- در روزهای اول بهتر است غذاهای نرم و مقوی مصرف شود.
- مصرف میوه جات، سبزیجات و مایعات به کوتاه شدن دوره نقاهت عمل ماموپلاستی کمک می کند. توصیه می شود بیمار بیشتر پرتقال و آناناس مصرف کند.
- بهتر است تا پایان دوره نقاهت سدیم مصرف نشود.
- بیمار نباید تا یک ماه دخانیات مشروبات الکلی مصرف کند.
- گن کششی مخصوص ماموپلاستی تهیه شده و تا چند هفته استفاده شود. گن کششی مخصوص سینه باعث تسریع روند بهودی و کاهش تورم ناشی از جراحی می شود. بعلاوه بافت جدید سینه به خوبی شکل گرفته و آثار زخم های جراحی به طور کامل بهبود پیدا می کند. استفاده از گن کششی سینه یکی از مهم ترین مراقبت های بعد از ماموپلاستی محسوب می شود.
- لازم است تا محل برش ها و بخیه ها کاملا خشک نگه داشته شود.
- اگر پوست سینه دچار خشکی شود می توان از پمادها و لوسیون های مخصوص استفاده کرد. لازم است که این پماد ها روی زخم ها مالیده نشود.
- تا 2 الی 3 روز نباید آب به سینه ها تماس داشته باشد. پس از آن بیمار می تواند استحمام کند.
- در صورت استفاده از درن آبکشی لازم است طریقه مراقبت از آنها توسط جراح آموزش داده شده و بعد از سه روز برای برداشتن آن ها به جراح مراجعه کرد.
- از انجام فعالیت های سنگین و ورزش های شدید تا یک ماه خودداری شود.
- شستشو و پانسمان روزانه سینه ها با پماد جنتامایسین در بهبودی سریع تر موثر خواهد بود.
- رانندگی بعد از جراحی به دلیل اعمل فشار بر دست ها و قفسه سینه تا دو هفته ممنوع است.
- باید مراقب بود فشار یا ضربه ای به سینه ها وارد نشود.
- نباید تا چند هفته بر روی پهلو خوابید. بهترین حالت برای خوابیدن در این مدت حالت طاق باز است. خوابیدن روی پهلو باعث ایجاد تورم بیشتر در سمت رو به زمین می شود.
- تا دو هفته پس از انجام ماموپلاستی نباید رابطه جنسی برقرار کرد.
دوره نقاهت عمل ماموپلاستی یا عمل زیبایی سینه
طی جراحی ماموپلاستی، بافت سینه و پوست آن دچار تغییر و کشیدگی شده که می تواند دردناک باشد. به طور معمول، بیشترین درد طی 48 ساعت اول دوره نقاهت تجربه می شود. مقدار درد با گذشت هر روز کاهش می یابد و در این مدت با مسکن های تجویز شده توسط جراح به خوبی کنترل می شود.
ممکن است سینه ها نسبت به لمس حساس بوده و پوست احساس گرما یا خارش کند. همچنین هنگام بلند کردن دست ها ممکن است درد مختصری احساس شود.
بروز تورم و کبودی در ناحیه سینه و اطراف آن در دوره نقاهت ماموپلاستی کاملا طبیعی است و برای کاهش کبودی به یک هفته زمان نیاز است. ورم بعد از عمل ماموپلاستی تقریبا با گذشت یک تا دو ماه فروکش می کند.
طول دوره نقاهت و بهبودی عمل ماموپلاستی
رعایت دقیق دستورالعمل ها و مراقبت های ذکر شده توسط جراح در دوران نقاهت ماموپلاستی از اهمیت حیاتی برخوردار است. این اطلاعات شامل نحوه و مدت زمان استفاده از گن کششی مخصوص، مراقبت از درن های آبکشی تعبیه شده، مصرف آنتیبیوتیک های تجویز شده و مقدار و نوع فعالیت های ایمن و بی خطر می باشد. بعلاوه جراح درباره علائم طبیعی قابل انتظار بعد از عمل، نحوه مراقبت و پانسمان برش و علائم بالقوه عوارض، توضیحات لازم را ارائه می دهد. درک این نکته بسیار ضروری است که دوره نقاهت و بهبودی عمل ماموپلاستی در افراد مختلف با توجه به عواملی مانند شرایط بدنی، وسعت جراحی و روش جراحی، متفاوت خواهد بود. به دلیل اهمیت بسیار زیاد این موضوع، دوره نقاهت بعد از عمل ماموپلاستی را به چند دوره زمانی تقسیم می کنیم.
هفته اول دوره نقاهت عمل ماموپلاستی
- به مدت دو تا پنج روز ممکن است در ناحیه قفسه سینه احساس سفتی و درد وجود داشته باشد.
- بخیه های مورد استفاده با گذشت هفت تا ده روز کشیده شده و درن های آبکشی هم با گذشت سه روز توسط جراح خارج می شود.
- در روزهای اول لازم است تا محل جراحی و برش ها کاملا خشک باشد، اما با گذشت سه روز می توان با احتیاط استحمام کرد.
- بسته به ماهیت شغل و در صورتی که نیازمند حرکات شدید دست نباشد، می توان بعد از ده روز تا دو هفته به سر کار بازگشت.
- در صورت ایجاد ناراحتی باید از بلند کردن، کشیدن یا فشار آوردن به سینه و قفسه سینه خودداری کرده و فعالیت شدید و حرکات کششی ممنوع است.
هفته دوم تا ششم از دوره بهبودی عمل ماموپلاستی
حداقل برای چند هفته اول بعد از عمل لازم است از ورزش حرفه ای و سنگین خودداری شود. تا حدود سه ماه از عمل ماموپلاستی باید به طور ویژه از سینه ها محافظت کرده و از اعمال ضربه و فشار به آن ها خودداری کرد.
شش ماه بعد از عمل ماموپلاستی
شش ماه بعد از جراحی ماموپلاستی تورم سینه کاهش پیدا کرده و فرم نهایی سینه و نتایج جراحی آشکار شده است. لازم است سالیانه ماموگرافی با هدف بررسی وضعیت بافت سینه انجام شده و همچنان از اعمال فشارهای غیرمعقول و سنگین به سینه خودداری شود.
درد ناشی از جراحی ماموپلاستی
در حین عمل ماموپلاستی بیمار بیهوش بوده و دردی را حس نمی کند. پس از بین رفتن تاثیر بیهوشی ممکن است احساس درد به درجات مختلف وجود داشته باشد که برای کاهش این دردها می توان از مسکن های معمولی استفاده کرد. در صورت حرکات کششی و اعمال فشار به قفسه سینه ممکن است نیرویی ناخواسته بر زخم و بافت سینه اعمال شود که باعث بروز درد می شود، لذا برای جلوگیری از درد عمل ماموپلاستی باید حرکات را محدود کرده و از اعمال فشار به قفسه سینه خودداری کرد.
آثار برش و جای زخم بعد از عمل ماموپلاستی
جراحی ماموپلاستی از روند تهاجمی برخوردار بوده و تغییرات بسیار مشهودی در بافت سینه ایجاد می کند. برش های ایجاد شده در جراحی ماموپلاستی به شکل یک لنگر خواهد بود و بعد از جراحی روی سینه باقی می ماند. جراح در حین بخیه زدن نهایت تلاش خود را به کار گرفته و به دلیل حساسیت بانوان، تا حد امکان از بخیه های مینیاتوری و ظریف استفاده می کند. در هر حال بعد از عمل ماموپلاستی جای زخم و برش باقی می ماند که به مرور زمان کمرنگ تر شده و حالت برآمده نخواهد داشت. برای مخفی شدن بیشتر این جای زخم روش های خاصی وجود دارد که می توان از جراح سینه جویا شد. استفاده از پماد های مخصوص مانند اسکارهیل هم می تواند در این زمینه اثر مثبت داشته باشد.
عوارض جراحی ماموپلاستی
عوارض جراحی کوچک کردن سینه در برابر فواید آن ناچیز هستند. در صورتی که ماموپلاستی توسط جراح ماهر و با تجربه انجام شود، این عوارض به حداقل رسیده و تجربه جراحی موفقیت آمیز خواهد بود. مهارت جراح و تجربه عملی وی در عمل ماموپلاستی و همچنین رعایت دقیق مراقبت های بعد از جراحی دو عاملی هستند که امکان بروز عوارض را به حداقل می رساند. در این بخش به بیان عوارض ماموپلاستی خواهیم پرداخت.
- احتمال بروز عفونت
- عدم تقارن سینه ها به دلیل مهارت پایین جراح
- به وجود آمدن ورم، درد و کبودی غیرعادی
- آسیب به بافت سینه
- ایجاد بی حسی موقت در سینه ها
- جمع شدن مایعات در زیر پوست یا هماتوم
- ایجاد بافت اسکار در محل برش و بخیه
هزینه عمل ماموپلاستی
فاکتورهای زیادی روی هزینه عمل ماموپلاستی تأثیر می گذارد. از جمله مهم ترین پارامترهای موثر بر هزینه جراحی کوچک کردن سینه می توان به مهارت و تجربه جراح، هزینه مرکز جراحی، هزینه بی هوشی، روش انجام جراحی، کادر درمانی و هزینه گن کششی اشاره کرد. عمل ماموپلاستی جزو جراحی های زیبایی محسوب شده و هزینه آن تحت پوشش بیمه قرار نمی گیرد.
تاثیر بارداری بر نتایج ماموپلاستی
به طور کلی در دوران شیردهی و بارداری سینه ها به درجات مختلف دچار افتادگی می شوند. بنابراین ممکن است بارداری، نتایج حاصل شده از جراحی کوچک کردن سینه را تحت تاثیر قرار دهد. توصیه می شود افرادی که قصد انجام این عمل را دارند پس از گذراندن دوره شیردهی نوزاد آخر، آن را انجام دهند تا از تاثیرات منفی بارداری بعد از عمل ماموپلاستی دوری کنند.
تفاوت ماموپلاستی و جراحی پروتز سینه
خانم های زیادی از مشکلات سینه رنج می برند و در پی اصلاح این مشکلات و ظاهری خوش فرم هستند، اما ممکن است از پروسه جراحی مناسب برای مشکل خود آگاه نبوده و در انتخاب با مشکل مواجه شوند. به همین دلیل لازم است تا تفاوت جراحی ماموپلاستی و عمل پروتز سینه را به تفصیل شرح دهیم.
ماموپلاستی عملی است که به منظور از بین بردن مشکلاتی مانند نوک سینه افتاده، سینه برآمده و افتاده و پوست شل و آویزان سینه کاربرد دارد. هدف اصلی این جراحی از بین بردن مشکلات در ناحیه سینه است که در اثر مواردی مانند حاملگی، شیردهی، افزایش وزن و افزایش سن ایجاد شده است.
در جراحی ماموپلاستی چربی، بافت و پوست اضافی سینه بریده شده و برداشته می شود و برای ظاهر بهتر، نوک سینه به موقعیت بالاتر منتقل می شود.
عمل پروتز سینه برای افرادی مناسب است که از سایز و فرم سینه ها ناراضی بوده و ممکن است سینه ها با هم تقارن کافی نداشته باشند. هدف اصلی این عمل افزایش حجم و فرم دهی سینه ها با کمک پروتز سینه بوده و ممکن است برای ظاهر بهتر، نوک سینه هم جابجا شده و بالاتر قرار بگیرد.
دلایل مختلفی مانند عوامل وراثتی، کاهش وزن و یا عمل های برداشتن سینه باعث سایز و فرم نامناسب سینه می شود که این مشکلات به راحتی با جراحی پروتز سینه قابل حل می باشد.
شیردهی بعد از ماموپلاستی یا عمل زیبایی سینه
یکی از دغدغه های اصلی متقاضیان جراحی سینه، امکان تاثیر منفی آن بر فرآیند شیردهی بعد از ماموپلاستی است. این موضوع یکی از موارد قابل بحث در زمینه عمل ماموپلاستی است. مجاری شیردهی به نوک سینه و هاله اطراف آن متصل است. یکی از برش های ایجاد شده طی این عمل، برش اطراف نوک سینه است و ممکن است در در اثر آن به مجاری شیردهی آسیب وارد شده و ارتباط آن قطع شود. در این صورت بعد ها ممکن است در روند شیردهی اختلال ایجاد شود. این مسئله به طور مستقیم به مهارت و تجربه جراح و دقت وی در اعمال برش های مورد نیاز مرتبط است. یکی دیگر از عوامل موثر بر این موضوع، مقدار بافت و حجم اضافی سینه است و اگر نیاز به برداشتن بافت زیادی باشد، احتمال بروز مشکل در شیردهی بیشتر می شود. قبل از جراحی و در روند مشاوره اطلاعات مورد نیاز در این زمینه به اطلاع بیمار می رسد. در کل بهتر است متقاضیان عمل ماموپلاستی، انجام عمل را به بعد از شیردهی به نوزاد آخر خود موکول کنند.