عمل پروتز سینه یک جراحی زیبایی است که برای بازسازی سینه ها، افزایش حجم، فرم دهی و ارتقاء زیبایی ظاهری سینه ها کاربرد دارد. به دلیل مزایای فراوان پروتز سینه، بانوان زیادی در سطح جهان به این عمل روی آورده اند. این جراحی به منظور حجم دادن و فرم دهی به سینه ها کاربرد دارد. بانوان معمولا به دلایل مختلفی در سینه های خود دچار کاهش حجم می شوند. این عوامل شامل بارداری، شیردهی، تغذیه، کاهش وزن، سرطان و... می باشد.
در این مقاله کلیه نکات مربوط به پروتز سینه و پروسه جراحی آن را بیان می کنیم. اگر قصد انجام جراحی پروتز سینه داشته و یا علاقه دارید درباره این عمل اطلاعاتی کسب کنید، این مقاله را به دقت مطالعه کنید.
پیشنهاد میکنیم بخوانید: هزینه عمل پروتز سینه سال 1403
عمل جراحی پروتز سینه چیست؟
پروتز سینه یک عمل جراحی زیبایی برای افزایش حجم و حالت دادن به سینه است. مدت زمان لازم برای انجام عمل پروتز سینه حدود دو ساعت است و باید در حالت بیهوشی عمومی انجام شود. قبل از اینکه جراحی پروتز سینه انجام شود، بیمار باید در یک جلسه با جراح مورد نظر خود مشورت کرده و اطلاعات لازم را دریافت کند. در این جلسه جراح بیمار را از لحاظ فیزیکی معاینه کرده و مشخص می کند که آیا وی کاندید مناسبی برای این عمل خواهد بود یا خیر. اگر شرایط برای انجام عمل مناسب باشد، جراح تعیین می کند که چه نوع پروتز و چه سایزی باید استفاده شود. در انتخاب پروتز سینه باید به مواردی همچون بافت اولیه سینه، اندازه سینه، سایز و فرم مدنظر بیمار و پوشش نسج نرم سینه توجه شود.
در زمینه پروتز سینه دو نوع مراجعه کننده وجود دارد. مورد اول افرادی هستند که به دلیل داشتن سینه های کم حجم این عمل را انجام می دهند و مورد دوم افرادی که به دلایل مختلف از جمله بیماری به پروتز سینه نیاز دارند. مورد دوم ممکن است تا مدتی احساس خوبی به پروتزهای سینه نداشته باشند، اما با مرور زمان این احساس از بین می رود. برای اینکه پروتز به خوبی در سینه قرار گرفته و جایگذاری شود، جراح برش هایی را در سینه ایجاد می کند. این برش ها بسته به اهداف جراحی و آناتومی بیمار در قسمت زیر بغل، زیر سینه و قسمت تیره رنگ سینه ایجاد می شود. این ایمپلنت ها به گونه ای در سینه جاگذاری می شود که پس از عمل جابجا نشود. پس از اتمام جایگذاری، برش های ایجاد شده با استفاده از بخیه بسته می شود.
کاندیدای مناسب عمل پروتز سینه چه کسانی هستند؟
کاندید مناسب عمل جراحی پروتز سینه افرادی هستند که حائز شرایط زیر باشند.
- بانوانی که به دلیل بارداری و شیردهی با کاهش حجم سینه روبرو شده اند.
- افرادی که افزایش سن باعث کوچک شدن و یا افتادگی سینه های آنها شده است.
- افرادی که کاهش وزن شدید داشته اند.
- افرادی که دارای سینه های نامتقارن هستند.
- افرادی که به دلیل بیماری، سینه هایشان تخلیه شده باشد.
بهترین دکتر پروتز سینه
بر اساس معیار های زیر می توان بهترین دکتر پروتز سینه در تهران و و یا سایر شهرها را پیدا کرد.
- مدرک علمی و تخصص یا فوق تخصص جراحی زیبایی و پلاستیک که مورد تایید انجمن جراحان پلاستیک ایران باشد.
- تجربه عملی و سابقه طولانی در عملهای زیبایی و به خصوص پروتز سینه داشته باشد.
- طی مشاوره اولیه و صحبت با پزشک، اعتماد به نفس و دانش مورد نیاز برای انجام جراحی به بهترین نحو، کاملا مشهود باشد.
- مقایسه نمونه کار و عکس قبل و بعد از پروتز سینه و صحبت با سایر مراجعین مرکز در انتخاب بهترین جراح پروتز سینه بسیار کمک کننده است.
خطرات و عوارض پروتز سینه
عوارض عمل پروتز سینه در صورتی که توسط یک جراح متبحر انجام شود، بسیار ناچیز خواهد بود. با وجود ایمنی بالا و ریسک پایین نمی توان منکر معایب و عوارض جراحی پروتز سینه شد. در صورتی که بیمار هوشیار باشد و اقدامات قبل از جراحی و همچنین مراقبت های بعد از آن را به درستی انجام دهد، این عوارض به حداقل می رسد. در ادامه عوارض محتمل این عمل مشاهده می کنید.
- هماتوم
- باقی ماندن جای برش
- عدم تقارن در برخی موارد
- قرار نگرفتن پروتز در جای مناسب
- تاخیر در بهبودی زخم در برخی از موارد
- بروز عفونت
- از بین رفتن احساس در نوک سینه ها به صورت موقت
- نیاز به انجام عمل مجدد
- عدم رضایت بیمار از نتیجه
- جابجایی پروتز
- درد قفسه سینه و شانه
- کبودی و تورم
- جمع شدن مایعات در اطراف پروتز
- چین خوردگی پروتز سینه
- پارگی
همانطور که بیان شد این عوارض عمومیت نداشته و در برخی از موارد رخ می دهند.
آیا عمل پروتز سینه روی شیردهی تاثیر دارد؟
در صورت اصولی و استاندارد بودن پروسه جراحی، استفاده از پروتز سینه در شیردهی تداخلی ایجاد نمی کند. به طور اصولی جراحی باید به گونهای انجام شود که به بافت طبیعی سینه آسیب زیادی وارد نشود. در چنین شرایطی بافت های شیردهی آسیب ندیده و فرد به راحتی می تواند به نوزاد خود شیر دهد. در صورتی که برش هایی در قسمت تیره رنگ سینه ایجاد شود، ممکن است شیردهی تحت تاثیر قرار گیرد. چرا که در این حالت امکان آسیب به مجاری شیردهی متصل به نوک سینه وجود دارد. بنابراین بهترین راه برای جلوگیری از این مشکل استفاده از برش در زیر سینه و استفاده از سایز های معقول پروتز است. همچنین باید توجه شود که ارتباط نوک سینه و بخش شیردهی قطع نشود. در چنین شرایطی شیردهی با مشکل روبرو نمی شود. با این حال اکثر جراحان توصیه دارند این عمل زمانی انجام شود که فرد دیگر قصد بارداری نداشته باشد.
آیا عمل پروتز سینه باعث سرطان می شود؟
تا به حال هیچ موردی در زمینه بروز سرطان به دلیل انجام جراحی پروتز سینه گزارش نشده است. همچنین این عمل نمی تواند باعث بروز بیماری های ایمنی و سیستمیک در بدن شود. ممکن است بسیاری از افراد گمان کنند که این عمل باعث ایجاد سرطان سینه در بانوان می شود، اما هیچ گونه مدرکی وجود ندارد که بتواند این موضوع را ثابت کند. این امکان وجود دارد که استفاده از پروتز باعث سخت شدن تشخیص سرطان سینه و یا به تاخیر افتادن زمان تشخیص آن شود. البته این مشکل امروزه تا حد قابل توجهی رفع شده است و پزشکان می توانند بافت های زیر پروتز را مورد بررسی قرار دهند. اکثر پزشکان بر این باورند که بهتر است افرادی که در گذشته مبتلا به سرطان بوده و یا در خانواده سابقه ابتلا به این بیماری را دارند، از انجام عمل پروتز سینه صرف نظر کنند.
آیا عمل پروتز سینه باعث لیفت سینه می شود؟
به طور کلی استفاده از پروتز سینه باعث لیفت سینه می شود. بنابراین می توان گفت این جراحی علاوه بر افزایش حجم باعث بالا بردن موقعیت سینه هم می شود. البته اگر هدف اصلی بیمار لیفت سینه باشد، باید عمل به روش ماستوپکسی انجام شود. برای انجام ماستوپکسی فقط در قسمت زیر سینه و آرئولا برش ایجاد می شود. این عمل باعث افزایش حجم سینه، لیفت سینه و رفع عدم تقارن در سینه می شود. برش های مورد نیاز در این عمل نسبت به لیفت سینه کمتر هستند. همچنین مزیت این روش این است که علاوه بر لیفت، باعث بزرگ شدن سینه نیز می شود. برای انجام این عمل تمام افراد کاندید مناسبی نیستند و تنها جراح می تواند تشخیص دهد چه کسانی کاندید مناسبی برای انجام عمل پروتزپکسی هستند.
ماندگاری پروتز سینه چقدر است؟
نمی توان گفت ماندگاری پروتز سینه همیشگی است. با این که این محصولات دارای مقاومت و سختی بالایی هستند اما با گذشت زمان فرسوده شده و مقاومت ساختاری خود را از دست میدهند. روند فرسودگی این ایمپلنت ها ابتدا از سطح خارجی آن شروع می شود. تشخیص اینکه پروتز در حال فرسوده شدن است، کار آسانی نیست. هرچه تحرک فرد بیشتر باشد امکان فرسودگی پروتز سینه هم افزایش می یابد. معمولاً ورزشکاران و افراد پر تحرک بیشتر با این مشکل روبرو هستند. ایمپلنت های آب نمکی زمانی که پاره می شوند حالت صاف به خود میگیرند. اما مدلهای سیلیکونی پس از پارگی حالت خود را از دست نمی دهد. بنابراین سه سال بعد از عمل لازم است سالیانه فرد آزمایش MRI انجام دهد تا از میزان سلامت پروتز سینه سیلیکونی خود مطمئن شود.
انواع پروتز از نظر میزان برجستگی
پروتزهای سینه را بر اساس برجستگی به سه سطح تقسیم بندی می شود.
پروتز سینه با برجستگی کم
این پروتز ها برای سینه هایی مورد استفاده قرار می گیرد که نیاز به افزایش حجم کمی دارند.
پروتز سینه با برجستگی زیاد
این پروتزها برای سینه های سایز متوسط به کار می رود.
پروتز سینه با برجستگی خیلی زیاد
این نوع پروتز ها برای سینه های خیلی کوچک مورد استفاده قرار می گیرد.
انواع پروتز سینه از نظر شکل ظاهری
پروتز های سینه از نظر شکل ظاهری به دو دسته پروتز گرد و پروتز اشکی تقسیم می شوند.
پروتز سینه گرد
پروتز سینه گرد پس از عمل برجسته تر به نظر رسیده و خوش فرم تر و دارای بافت نرم تری هستند. معمولا اکثر افراد از این نوع پروتز استفاده می کنند. افرادی که تمایل دارند فرم سینه طبیعی تری داشته باشند، باید از ایمپلنت های قطره اشکی استفاده کنند.
پروتز سینه اشکی
همانطور که بیان شد افرادی که تمایل دارند فرم سینه های آنها پس از عمل طبیعی تر به نظر برسد، بهتر است از این نوع پروتز استفاده کنند. افرادی که دارای سینه های کوچکتر هستند و یا بافت سینه خیلی کمی دارند، بهتر است از پروتز سینه اشکی استفاده کنند. این افراد اگر از ایمپلنت های گرد استفاده کنند، فرم سینه غیر طبیعی می شود.
انواع پروتز سینه از نظر جنس
انواع پروتز سینه از نظر جنس به سه دسته تقسیم می شود. معمولا این محصولات با سطح کیفیت یکسانی تولید میشوند اما از لحاظ قیمت، راحتی و روش جاگذاری با هم تفاوت هایی دارند. انواع پروتز سینه از نظر جنس به سه نوع سیلیکونی، آب نمکی یا سالین و ثابت تقسیم می شود.
پروتز سینه ثابت
پروتز سینه ثابت یا Gammy Bear در صورت ایجاد پارگی، فرم خود را از دست نداده و در حالت قبل ثابت می مانند. به همین دلیل به این محصولات پروتز سینه ثابت می گویند. این نوع ایمپلنت مقاومت بالاتری دارد و کمتر آسیب می بیند. این محصولات دارای حالت های متفاوتی هستند و غالبا در بخش پایینی خود دارای برجستگی هستند. این نوع پروتزها دارای یک معضل بزرگ هستند. اصلی ترین عیب پروتز سینه ثابت این است که در هنگام عمل برای جاگذاری در سینه لازم است برش های بیشتر و طولانی تر ایجاد شود.
پروتز سینه سیلیکونی
پروتز سینه سیلیکونی از ترکیب مواد سیلیکونی پر شده است. این ترکیبات حالت ژله ای دارند. امروز بیشتر از این نوع پروتزها استفاده می شود و دلیل آن بالا بودن ضریب امنیت این محصولات است. همچنین شکل ظاهری این محصولات شبیه به بافت سینه است. دیواره اطراف پروتز سیلیکونی لایه لایه است؛ این موضوع باعث می شود که اگر یکی از لایه ها آسیب ببیند، مواد سیلیکونی به دیگر لایهها نفوذ کند. قبل از انجام عمل بیمار معاینه شده و از سلامت او اطمینان حاصل می شود. فردی که برای انجام جراحی اقدام می کند و قصد دارد از پروتزهای سیلیکونی استفاده کند، حداقل باید 22 سال سن داشته باشد. این محصولات دارای معایب و مزایایی هستند که در ادامه به آن ها می پردازیم.
مزایای پروتز سینه سیلیکونی
- احتمال چین خوردگی در این پروتزها کمتر است.
- ظاهر پروتز سینه سیلیکونی طبیعی تر است.
- میزان نرمی آنها مشابه بافت طبیعی سینه است.
- احتمال نشت مواد داخل پروتز در این محصولات کمتر است.
عوارض پروتز سینه سیلیکونی
- قیمت پروتز سینه سیلیکونی از نمونه های دیگر گران تر است.
- برای جایگذاری این نوع پروتز نیاز به برش های نسبتا طولانی است.
- ممکن است پارگی پروتز بدون علامت و نشانه محسوس باشد.
برای اینکه بیمار از میزان سلامت پروتز سینه خود با خبر شود باید هرساله آزمایش MRI انجام دهد. البته نوبت اولین MRI باید سه سال پس از عمل جراحی باشد. به این صورت فرد می تواند از سالم بودن پروتز خود مطمئن شود.
پروتز سینه آب نمکی
پروتز سینه آب نمکی بیشتر حالت گرد دارد. محتویات داخل این نوع پروتز ها را آب نمک یا سالین تشکیل داده است. جداره خارجی این پروتزها همانند پروتزهای سیلیکونی است. بنابراین این نوع محصولات هم دارای حالت غیر قابل نفوذ هستند. اگر این پروتز پاره شود، حالت خود را از دست داده و به حالت تخت در می آید. بنابراین در صورت آسیب به پروتز، بیمار متوجه می شود. این محصولات دارای حالت سفت تری نسبت به انواع سیلیکونی هستند. در صورتی که پروتز سینه آب نمکی پاره شود، محتویات آن جذب بدن شده و مشکل چندانی برای سلامتی بیمار ایجاد نمی کند.
مزایای پروتز سینه آب نمکی یا سالین
از جمله مزیت های پروتز سینه آب نمکی می توان به هزینه کمتر، برش کمتر در اطراف سینه و نیاز به معاینه کمتر اشاره کرد.
معایب پروتز سینه آب نمکی یا سالین
معایب و عوارض انواع آب نمکی شامل تاثیر بیشتر روی بافت سینه، امکان خالی شدن بدون دلیل، امکان چین خوردگی بالا و لمس غیر طبیعی اشاره کرد.
پروتز سینه خارجی
افرادی که رغبت به استفاده از پروتزهای داخلی ندارند، گزینه مناسبی برای استفاده از پروتز سینه خارجی هستند. استفاده از این محصولات نیاز به جراحی ندارد. استفاده از پروتز خارجی سریع ترین راه برای افزایش حجم سینه ها محسوب می شود. البته این محصولات معایبی را نیز به همراه دارند. از جمله مهم ترین معایب پروتز سینه خارجی می توان به امکان ایجاد حساسیت، خارش، ایجاد گرما و تعریق اشاره کرد.
سایزهای پروتز سینه
تمام افرادی که قصد انجام عمل بزرگ کردن سینه را دارند دارای سینه های کوچکی هستند. اما کوچکی سینه در تمام این افراد یکسان نیست. بنابراین پروتزهای سینه در اندازه و سایزهای مختلف تولید می شوند. در انتخاب سایز پروتز سینه جراح و بیمار با هم تصمیم می گیرند. جراح در این باره مشاوره های لازم را به بیمار می دهد. افراد که برای انجام این جراحی اقدام می کنند دو دسته اند. اولین گروه به دلیل حاملگی و یا کاهش وزن، حجم سینه خود را از دست داده اند. دسته دوم افرادی که به طور ژنتیکی دارای سینه های کوچکی هستند. کسانی که قصد انجام این عمل را دارند نباید درخواست داشته باشند که سینه های آنها بیش از حد نرمال بزرگ شود. اگر در اثر جراحی سایز سینه بیش از حد بزرگ و حجیم شود، بیمار با مشکلاتی مانند محدودیت تحرک روبرو می شود. استفاده از پروتز های خیلی بزرگ باعث از بین رفتن تناسب اندام می شود. همچنین ممکن است وزن پروتز باعث افتادگی سینه ها شود.
بهترین پروتز سینه برای هر فرد باید به گونه ای باشد که با اندام او تناسب داشته و طبیعی به نظر برسد. معمولا برای اینکه مشخص شود چه سایز پروتز سینه ای برای بیمار مناسب است از او خواسته می شود که یک پیراهن تنگ بپوشد. پس از آن پروتز در زیر پیراهن قرار می گیرد. به این صورت به طور تقریبی می توان فهمید سینه ها پس از عمل چه فرمی به خود می گیرند. به منظور فهم راحت تر، سایزهای مختلف پروتز سینه را به سه دسته تقسیم می کنیم.
پروتز سینه کوچک
پروتز سینه کوچک برای افرادی به کار می رود که مقدار کمی نیاز به افزایش حجم سینه دارند. این افراد اگر از ایمپلنت های بزرگ استفاده کنند به مشکل بر می خورند. افرادی که ورزش می کنند گزینه مناسبی برای استفاده از این اندازه هستند. ممکن است افرادی هم که دارای سینه های خیلی کوچکی هستند قصد داشته باشند کمی افزایش حجم داشته و از این سایز پروتز استفاده کنند.
پروتز سینه بزرگ
پروتز سینه بزرگ برای افرادی به کار می رود که نیاز دارند سینه آنها کمی بیشتر افزایش حجم داشته باشد. این افراد سینه های کوچکی دارند. افراد ورزشکار هم می توانند از این محصولات استفاده کنند. استفاده از این اندازه ایمپلنت سینه بیش از حد سینه را بزرگ نمی کند. البته این موضوع به اندازه سینه های بیمار هم بستگی دارد.
پروتز سینه خیلی بزرگ
درصدی از مراجعه کنندگان میل دارند که سینه های بسیار بزرگی داشته باشند. این افراد باید بدانند که استفاده از پروتز های خیلی بزرگ مشکلاتی را برای آنها به وجود می آورد. زمانی که از سایز پروتز سینه خیلی بزرگ استفاده شود، فشار دائمی به پوست وارد شده و سینه ها پس از چند سال مجددا دچار افتادگی می شود. البته ایمپلنت های با این سایز برای افرادی که دارای سینه های خیلی کوچک هستند مناسب است. افرادی که تحرک بالایی دارند گزینه مناسبی برای استفاده از این سایز پروتز نیستند. بهترین سایز پروتز سینه را برای هر فرد جراح تعیین می کند.
پروتز های سینه چه رنگی هستند؟
اکثر افرادی که قصد انجام این عمل را دارند تاکید می کنند که پروتز دقیقاً رنگ پوست آنها را داشته باشد. البته این انتظارات کاملاً به جا و منطقی هستند. برند های پروتز سینه سعی دارند این محصولات را در رنگ های مختلف تولید کرده تا تمام افراد بتوانند از آن ها استفاده کنند. همچنین در مواردی تولید کنندگان بر اساس سفارش بیمار پروتز تولید کرده اما ممکن است رنگ این محصولات کمی متفاوت با پوست متقاضی باشد.
انواع روش های عمل پروتز سینه
انواع روش های جراحی پروتز سینه معمولاً از نظر محل قرارگیری پروتز و محل ایجاد برش با هم تفاوت دارند. عوامل متعددی از جمله آناتومی بدنی و مهارت جراح، نحوه جایگذاری و قرار گیری پروتز سینه را تعیین میکند. به طور کلی پروتز یا به صورت زیر عضله ای و یا روی عضله سینه (پکتورال) قرار داده می شود. انتخاب روش مناسب جاگذاری ایمپلنت ها با توجه به شرایط و اولویت های بیمار و با انتخاب جراح انجام می شود.
همچنین برای جاگذاری پروتز ها لازم است برش هایی ایجاد شود. محل برش ها نیز بر اساس آناتومی بدن بیمار تعیین می شود.
عمل پروتز سینه زیر عضلانی
در حین معاینه قبل از عمل پروتز، جراح تعیین می کند که پروتز باید در زیر یا روی عضله سینه قرار گیرد. در جلسه مشاوره و معاینه عمل پروتز سینه زیر عضله ای، نسج نرم که در قسمت پل میانی قرار دارد اندازه گیری می شود. در صورتی که ضخامت نسج نرم از دو سانتی متر کمتر باشد، عمل پروتز سینه زیر عضلانی انجام می شود. به این گونه که پروتز های سینه در زیر عضله پکتورال قرار می گیرند. دوره نقاهت در این روش جاگذاری پروتز مقداری طولانی تر است. تا چند روز این بیماران درد بیشتری را احساس می کنند.
در صورتی که پس از جراحی پروتز دچار جابجایی شود، می توان با استفاده از ماساژ یا بستن باند مخصوص این مشکل را برطرف کرد. در مواردی ممکن است با گذشت زمان این مشکل خود به خود رفع شود. جراحی پروتز سینه زیر عضلانی برای بانوان ورزشکار و پرتحرک مناسب نیست.
قرار دادن پروتز زیر ماهیچه سینه باعث ایجاد اختلال کمتر در انجام ماموگرافی و همینطور پروسه شیردهی می شود.
عمل پروتز سینه روی عضلانی
همانطور که از نام عمل پروتز سینه روی عضله ای پیداست، در این جراحی پروتز روی عضله سینه قرار می گیرد. در صورتی که نسج نرم بیش از 2 سانتی متر ضخامت داشته باشد، بهتر است پروتز روی عضله قرار گیرد. بنابراین هیچ گونه برشی در قسمت عضلات ایجاد نمی شود. دوره نقاهت عمل پروتز سینه روی عضله ای کوتاه تر از نوع زیر عضله ای بوده و مدت زمان انجام این جراحی کوتاه تر است. افرادی که ورزش حرفه ای انجام داده و یا پر تحرک تر هستند و ماهیچه های آنها درگیر است، بهتر است این روش را انتخاب کنند.
برای انجام عمل پروتز سینه در چه نقاطی برش ایجاد می شود؟
برش های مورد نیاز در عمل پروتز سینه در نقاطی از جمله چین زیر سینه، اطراف هاله تیره رنگ سینه و زیر بغل ایجاد می شود . برای ایجاد برش در اطراف هاله تیره رنگ سینه باید مراقب بود که به ناحیه شیردهی آسیب وارد نشود.
برای جاگذاری پروتز سینه می توان از سه نوع برش اطراف سینه (ارئولار)، برش ناحیه زیر سینه و برش زیر بغل استفاده کرد. طبق نظر پزشکان، برش زیر بغل مشکل ساز بوده و نتایج بی دقت و همراه با خونریزی بالا ایجاد می کند. برش ارئولار نیز با مشکلات شیردهی همراه است. ایجاد برش در ناحیه زیر سینه در شیر دادن فرد تداخلی ایجاد نکرده و امکان ایجاد تقارن بهتر بین دو سینه و نتایج مطلوب تر را فراهم می کند.
اقدامات قبل از جراحی پروتز سینه
اقدامات قبل از عمل پروتز سینه بسیار حائز اهمیت بوده و باید از یک ماه قبل از عمل آغاز شود. جراح باید از بیماری ها و داروهایی که بیمار مصرف می کند مطلع شود. ممکن است بیمار از مصرف برخی داروها منع شده و یا روش مصرف آن ها توسط جراح تغییر کند. بیمار باید آزمایش های لازم را طبق دستور جراح انجام دهد. انجام ماموگرافی برای بررسی بافت سینه لازم است. افراد سیگاری باید از یک ماه قبل مصرف خود را به طور کامل قطع کنند. قبل از عمل بیمار باید استحمام کرده و همراه خود برای روز جراحی را مشخص کرده باشد.
دوره نقاهت عمل پروتز سینه
دوره نقاهت پروتز سینه از اهمیت دو چندان برخوردار است و آگاهی از موارد قابل انتظار در این دوره برای بیمار بسیار مهم است. به این منظور دوره نقاهت عمل پروتز سینه را به چند بازه زمانی تقسیم می کنیم.
پیروی از دستورالعمل های ارائه شده توسط جراح در روند بهبودی و دوره نقاهت بعد از پروتز سینه نقش حیاتی ایفا می کند. این دستورالعمل ها شامل زمان و نحوه پوشیدن گن کششی سینه، مصرف آنتی بیوتیک تجویز شده و سطح و نوع فعالیت بی خطر میباشد. جراح در مورد علائم طبیعی قابل انتظار، نحوه مراقبت از مناطق برش و هرگونه نشانه عارضه، دستورالعمل های مفصلی ارائه خواهد داد. ذکر این نکته ضروری است که دوره نقاهت این عمل با توجه به عوامل فردی و روش جراحی در افراد مختلف، متفاوت خواهد بود.
هفته اول دوره نقاهت عمل پروتز سینه
- به مدت دو تا پنج روز ممکن است در ناحیه قفسه سینه احساس سفتی و درد وجود داشته باشد.
- بخیه های ایجاد شده بعد از جراحی پروتز سینه اگر از نوع جذبی نباشد، با گذشت یک هفته تا ده روز کشیده می شود.
- با گذشت دو تا سه روز از جراحی می توانید استحمام کنید.
- بسته به ماهیت شغل می توان طی چند روز تا یک هفته به محل کار خود بازگشت.
- در صورت ایجاد ناراحتی باید از بلند کردن، کشیدن یا فشار آوردن به هر چیزی که باعث درد می شود، خودداری کرده و فعالیت شدید یا پیچ خوردگی فوقانی بدن محدود شود.
هفته دوم تا ششم دوره نقاهت عمل پروتز سینه
حداقل برای چند هفته اول بعد از عمل پروتز سینه باید فعالیت بدنی بیش از حد را به حداقل رساند. پس از آن، حداقل تا یک ماه آینده باید با دقت از سینه ها مراقبت کرد و از برخورد اشیاء به سینه و فشار اضافی خودداری شود.
چند ماه بعد از عمل پروتز سینه
پس از گذشت یک سال از عمل پروتز سینه باید در فواصل زمانی منظم ماموگرافی انجام شده و وضعیت سینه ها تحت نظارت و مراقبت باشد.
مراقبت های بعد از عمل پروتز سینه
مراقبت های بعد از جراحی پروتز سینه برای ریکاوری صحیح و کامل بسیار اهمیت داشته و انجام آن ها ضروری است. این مراقبت ها به شرح زیر می باشد.
- فرد نباید در هفته های اول روی پهلو و یا شکم بخوابد. بهترین شکل برای خوابیدن به حالت طاق باز است. در چنین شرایطی پروتز ها در حالت مناسب خود قرار می گیرند. پس از گذشت سه هفته بیمار می تواند بر روی پهلو بخوابد.
- به منظور کاهش درد و عفونت، مسکن و آنتی بیوتیک تجویز میشود. بیمار باید به این مسئله توجه کرده و داروهای خود را تهیه و استفاده کند. در صورتی که درد و عفونت غیر طبیعی به وجود آید، باید به پزشک اطلاع دهد.
- برش ها با استفاده از بخیه و چسب های مخصوص بسته می شود. تمام بخیه های عمل پروتز سینه جذبی بوده و نهایتاً تا دو هفته پس از عمل جذب می شود. پس از این مدت بیمار می تواند با هماهنگی جراح، سینه های خود را ماساژ دهد. این عمل باعث تسریع بهبودی زخم ها و کمرنگ تر شدن آن ها می شود. در صورتی که از بخیه های غیر جذبی استفاده شده باشد، پس از دو هفته جراح آن ها را جدا می کند.
- در هفتههای اول بعد از جراحی پروتز سینه بیمار نباید فعالیت هایی انجام دهد که باعث ایجاد فشار به سینه می شود. پس از دو روز می توان فعالیت های عادی و سبک را انجام داد. همچنین در این زمان بیمار می تواند پیاده روی کند.
- سوتین طبی یا همان گن کششی سینه توسط جراح تجویز می شود. این نوع گن حتما باید تهیه و استفاده شود. سوتین طبی باعث بهبود صحیح و سریع می شود. این پوشش ها فشار یکنواختی به بافت سینه وارد کرده و باعث ایجاد تقارن می شوند. در 6 تا 10 هفته اول بعد از جراحی باید از این سوتین ها استفاده کرد.
- در دوران نقاهت عمل پروتز سینه، سینه ها سفت شده و همچنین اطراف آنها کبود می شود. این موضوع جای نگرانی ندارد و با گذشت زمان رفع می شود. نباید تا یک ماه پس از عمل هیچ گونه مواد نیکوتین داری مصرف کرد. 6 الی 12 هفته طول میکشد تا پروتز در جای خود ثابت شود. بنابراین به بیمار توصیه می شود در این زمینه صبر پیشه کند.
- تا زمانی که بیمار داروی مسکن مصرف میکند، رانندگی ممنوع است. در حین رانندگی باید به گونه ای فرمان نگه داشته شود که به سینه فشار وارد نشود.
- نباید فعالیتی انجام داد که باعث فشار و یا کشش سینه ها شود. همچنین انجام ورزش هایی که سینه ها را تحت تاثیر قرار می دهد، ممنوع است. پس از دو هفته می توان ورزش هایی را انجام داد که فقط پایین تنه را مشغول می کند.
- ممکن است بیمار پس از چند ماه دچار گرفتگی عضله و یا درد شود. این امر نشانگر ترمیم اعصاب عضلات سینه است.
- پس از اینکه بخیه ها جذب یا جدا شدند بیمار می تواند سینه های خود را ماساژ دهد. روش انجام این کار به بیمار آموزش داده می شود. می توان هنگام انجام این کار از لوسیون مخصوص زخم استفاده کرد.
- در صورتی که بیمار علائم عفونت را داشته باشد باید حتماً به جراح اطلاع دهد.
پس از انجام جراحی پروتز سینه در چه صورتی باید به پزشک مراجعه کرد؟
در هر صورت جراح پس از انجام عمل در مرحله های مختلفی باید بیمار را معاینه کند. اما اگر حالت های غیر طبیعی در بیمار ایجاد شود، باید خارج از موعد های مقرر به پزشک مراجعه کرد. این حالت ها شامل موارد زیر هستند.
- زمانی که تورم و کبودی بیش از حد بوده و روز به روز افزایش یابد.
- در حالتی که قرمزی جای برش ها رو به افزایش باشد.
- در مواردی که بیمار پس از عمل در ناحیه قفسه سینه درد داشته باشد و یا تنگی نفس داشته باشد. همچنین در مواردی که ضربان قلب بیمار غیرطبیعی باشد.
- در مواردی که پس از انجام عمل آلرژی به وجود آید.
- در مواردی که بیمار پس از جراحی برای مدت طولانی بی حال باشد.
- در صورتی که خونریزی از محل برش ها دیده شود.
آیا پس از انجام جراحی پروتز سینه میتوان برنزه کرد؟
بسیاری از مراجعه کنندگان این سوال را دارند که آیا برنزه کردن پوست تاثیری بر نتیجه عمل زیبایی پروتز سینه دارد یا خیر. در پاسخ به این افراد باید گفت که برنزه کردن با هر روشی هیچ گونه تاثیری بر روی عمل پروتز سینه ندارد. البته بیمار باید این کار را یک سال پس از جراحی انجام دهد. در غیر این صورت ممکن است جای زخم تیره شود. البته برنزه کردن پوست با استفاده از راه های غیر طبیعی ممکن است عوارض دیگری را برای بیمار داشته باشد.
هزینه عمل پروتز سینه
همانطور که در مطالب دیگر ذکر کردیم، بیمه هزینه عمل های زیبایی را پوشش نمی دهد. عمل بزرگ کردن سینه هم نوعی عمل زیبایی به حساب می آید. توانایی و مهارت جراح بر قیمت جراحی پروتز سینه تاثیر بالایی دارد. نوع پروتز از نظر جنس و برند آن هم روی هزینه عمل پروتز سینه موثر است. علاوه بر هزینه ای که برای عمل تعیین میشود، بیمار باید هزینه های جانبی همچون هزینه مرکز جراحی، هزینه های کادر درمانی و هزینه های آزمایش قبل از عمل و گن کششی را نیز در نظر بگیرد. لازم به ذکر است که تهیه پروتز سینه بر عهده بیمار بوده و لازم است این مورد در هزینه نهایی عمل پروتز سینه لحاظ شود.