

سردرد و سرگیجه بعد از کاشت مو

سردرد یکی از عوارض جانبی شایع در کاشت مو است. به طور کلی، سردرد بعد از کاشت مو، جدی و نگرانکننده نبوده و با رعایت دستورالعملهای پزشک و داروهای ضددرد تجویزشده رفع میشود. شدت و نوع سردردها، بر اساس آناتومی بدن بیمار (یکسان نبودن آستانه درد و سطح تحمل افراد) و روش جراحی مورد استفاده، متفاوت است.
برخی از افراد بلافاصله بعد از عمل، سردرد را احساس میکنند، در حالی که برخی دیگر از بیماران، ممکن است چندین روز یا چند هفته بعد از عمل دچار سردرد شوند. تکنیکهای جراحی مانند برداشتن نوار پوست سر، استخراج واحدهای فولیکولی مو و ایجاد برشهای زیاد در قسمت گیرنده با ایجاد تنش و تورم در پوست سر و تحریک اعصاب پوست در نواحی جراحیشده، باعث بروز سردرد میشوند.
سرگیجه نیز یکی از عوارض رایج پس از کاشت مو است که در اثر عواملی مانند داروهای مورد استفاده در حین و بعد از عمل، قندخون پایین، کمآبی بدن و وضعیت قرارگرفتن سر در طول عمل ایجاد میشود. شدت سرگیجه بعد از کاشت مو در بیماران متفاوت است. برخی از بیماران ممکن است احساس سرگیجه خفیف و لحظهای (بهویژه در هنگام ایستادن از حالت درازکش روی میز عمل) داشته باشند. در حالیکه برخیدیگر از بیماران، ممکن است سرگیجههای طولانی مدت را تجربه کنند.
سردرد پس از جراحی کاشت مو چگونه است؟
سردرد از عوارض طبیعی بعد از جراحی کاشت مو محسوب میشود. میزان سردرد بعد از جراحی کاشت مو بسته به نوع و شدت تکنیک جراحی، آناتومی بدن بیمار، میزان تراکم کاشت مو و رعایت دستورالعملهای بعد از عمل، متفاوت است. پس از کاشت مو ممکن است سردردهای مختلفی از جمله سردردهای خوشهای (سردرد شدید در یک طرف سر و اطراف یک چشم)، میگرن (درد شدید ضرباندار در یک طرف سر) و تنشی یا عصبی (رایجترین نوع سردرد با درد ثابت در بخش چپ و راست سر در اثر انقباض عضلات سر و گردن) در بیمار بروز کند. سردردهای تنشی خفیفترین شکل سردرد و سردردهای میگرنی و خوشهای شدیدترین نوع سردرد بعد از کاشت مو هستند. این سردردها با مصرف داروهای تجویزشده پزشک بهمرور زمان کاهش مییابند.
علت سردرد بعد از کاشت مو
اکثر بیماران ممکن است بعد از جراحی کاشت مو، دچار عارضه سردرد شوند. برخی از علل بالقوه ایجاد سردرد بعد از عمل کاشت مو عبارتند از:
-
استفاده از بیهوشی در طول عمل
-
برشهای ایجاد شده بر روی پوست سر
-
حمله سیستم ایمنی بدن به فولیکول مو: در اثر این حملات معمولاً بیماران دچار شوک بعد از کاشت مو (ریزش تارهای موی پیوند شده به سر بیمار) میشوند.
-
قرارگرفتن سر در وضعیت نامناسب درحین جراحی برای مدت طولانی
-
واردشدن کشش بیش از حد بر روی برشهای ایجاد شده در پوست سر
-
کمآبی بدن
-
ترک کردن برخی عادات و وابستگیهای شدید ناسالم قبل از عمل (مانند استعمال دخانیات و مصرف نوشیدنیهای حاوی کافئین)
-
سایر عوارض کاشت مو (برخی عوارض مانند تورم، عفونت و خونریزی در محل جراحی، ممکن است باعث ایجاد سردرد شوند).
-
استرس و اضطراب
اغلب سردرد های بعد از عمل کاشت مو خفیف بوده و در عرض چند روز خودبهخود رفع میشوند. با این حال، درصورت بروز سردرد شدید یا مداوم، بیمار برای یافتن علت و انجام درمان مناسب باید به پزشک مراجعه کند.
دلیل سرگیجه پس از کاشت مو
سرگیجه بهعنوان یکی از عوارض کاشت مو ممکن است در برخی بیماران بروز کند. برخی از علل ایجاد سرگیجه بعد از کاشت مو عبارتند از:
-
استرس ناشی از جراحی
-
داروهای مورد استفاده در حین و بعد از جراحی
-
هیدراته نبودن بدن بعد از جراحی
-
کاهش فشارخون
-
وضعیت قرارگرفتن سر در حین عمل و انقباض عضلات شانهها و گردن
-
سایر عوارض کاشت مو (مانند التهاب، عفونت و خونریزی در محل جراحی میتوانند باعث ایجاد سرگیجه شوند).
پیشگیری از سردرد و سرگیجه بعد از عمل کاشت مو
رعایت برخی نکات توسط بیمار میتواند برای جلوگیری از سردرد و سرگیجه بعد از جراحی کاشت مو، مؤثر باشد. در ذیل به برخی از این موارد اشاره میشود:
-
اطمینان از مصرف داروهای تجویز شده طبق دستور پزشک (مصرف صحیح داروها منجر به کاهش احتمال ابتلا به عفونت یا سایر عوارض میشود).
-
قراردادن سر بالاتر از سطح بدن در هنگام خواب (قرار ندادن سر در راستای بدن منجر به کاهش تورم، سردرد و سرگیجه میشود).
-
خودداری از انجام فعالیتهای سنگین، ورزشکردن، بلندکردن اجسام سنگین و خم شدن
-
پرهیز از مصرف نوشیدنیهای حاوی کافئین (کافئین با رقیقکردن خون و افزایش فشارخون باعث افزایش احتمال خونریزی، تورم، سردرد و سرگیجه میشود. بهعلاوه مصرف کافئین، ممکن است با ایجاد مشکلات خواب مانع استراحت بیماران و تشدید عوارضی مانند سردرد و سرگیجه در دوره نقاهت شود).
-
پرهیز از استعمال دخانیات و نوشیدن مشروبات الکلی
-
دوری از اضطراب و استرس (اضطراب و استرس از عوامل تشدیدکننده سردرد و سرگیجه در بیماران هستند).
-
هیدراته نگهداشتن بدن
درمان سردرد و سرگیجه بعد از جراحی کاشت مو
برای درمان سردرد و سرگیجه بعد از عمل کاشت مو، بیمار باید موارد ذیل را رعایت کند:
-
استفاده از داروهای ضددرد تجویزشده توسط پزشک
-
استراحتکردن (بهخصوص طی 3 تا 4 روز اول بعد از کاشت مو)
-
استفاده از کمپرس یخ یا آب سرد روی پیشانی (بیمار میتواند کمپرس یخ را 15 تا 20 دقیقه بر روی پیشانی نگه دارد و بعد از چند دقیقه استراحت، دوباره این کار را تکرار کند).
-
نوشیدن مایعات فراوان بعد از عمل کاشت مو
-
ماساژ آرام یا ضربه ملایم با انگشتان (منجر به انقباض عروق خونی و کاهش التهاب در محل جراحی). بیمار باید درباره انجام ماساژ، با پزشک خود مشورت کند.
-
خودداری از انجام فعالیتهای سنگین و خم شدن به سمت جلو (باعث افزایش تورم و سردرد)
-
محافظت از سر در برابر ضربه
-
پرهیز از قرارگرفتن در معرض نور خورشید
-
استفاده نکردن از کلاههای تنگ به دلیل فشار بر روی پوست سر
سردرد و سرگیجه بعد از کاشت مو چقدر طول می کشد؟
در دوران نقاهت، احساس سرگیجه و سردرد بعد از کاشت مو امری طبیعی است. زمان بهبودی عوارض بعد از جراحی، بسته به بیمار و تکنیکهای جراحی به کار رفته متفاوت است. در اکثر بیماران سردرد و سرگیجه، اغلب در دو روز اول بعد از عمل بروز میکنند و بهمرور با مصرف داروهای تجویزشده پزشک از شدت آنها کاسته میشود.
سرگیجهها و سردردهای بعد از عمل کاشت مو، نباید بیشتر از 3 تا 4 روز ادامه داشته باشند. در صورت سردرد و سرگیجه شدید و مداوم، تب، لرز، قرمزی در اطراف محل برشها، ترشحات بدبو و ضربان قلب نامنظم بیمار باید به پزشک مراجعه کند، چون این علائم میتوانند نشانه عفونت باشند.