تقویت ابرو بعد از کاشت

مشاورین زیبایی جراحان نیاز به مشاوره بیشتر دارید؟ برای صحبت با مشاورین زیبایی جراحان کلیک کنید.
بپرس مشاوره رایگان

فولیکول‌های مو بعد از کاشت ابروها، ضعیف بوده و ممکن است به دلیل عدم رسیدگی و تقویت نشدن دچار ریزش شوند. ریزش موهای ابرو بعد از کاشت از عوارض طبیعی و قابل انتظار است ولی با تقویت ابرو بعد از کاشت، می‌توان میزان ریزش‌ها را کاهش داد. از مهم‌ترین عوامل موفقیت‌آمیز بودن عمل کاشت ابرو، می‌توان به مراقبت‌های بعد از کاشت ابرو و مصرف داروهای تجویزشده پزشک اشاره کرد.

برخی از داروها به عنوان یک اقدام‌ پیشگیرانه یا جهت کاهش خطر عوارض جانبی استفاده می‌شوند. استفاده بیمار از داروهای مناسب جهت رشد و تقویت ابرو بعد از کاشت، می‌تواند نتایج موفقیت‌آمیزی را به همراه داشته باشد. به طور کلی، پس از کاشت ابرو درمان‌های خاصی برای تقویت ابروها توصیه می‌شوند. این درمان‌ها می‌توانند فولیکول‌های کاشته ‌شده را تقویت کرده و به سرعت از رشد آن‌ها محافظت کنند. برخی از درمان‌ها مانند تزریق پی‌آرپی و برخی داروهای تجویزشده توسط پزشک مانند مانوکسیدیل می‌توانند در تقویت ابروها بعد از کاشت مؤثر باشند.

بعد از کاشت ابرو چطور آن را تقویت کنیم؟

کاشت ابرو یک روش جراحی است، در نتیجه بعد از عمل بیمار باید انجام مراقبت های بعد از کاشت ابرو را برای تقویت ابروها جدی بگیرد. برخی از راه‌های تقویت ابروها بعد از کاشت عبارتند از:

  • مصرف صحیح داروهای تجویزشده توسط پزشک مانند مانوکسیدیل، فولیک اسید و فیناستراید

  • استفاده از درمان‌هایی مانند مزوتراپی و پی‌آرپی برای تقویت ابرو بعد از کاشت (با صلاحدید پزشک)

  • هیدراته نگه‌ داشتن بدن: مصرف آب کافی بعد از کاشت ابرو می‌تواند باعث سهولت تغذیه ریشه‌ فولیکول‌های کاشته شده شود.

  • داشتن خواب کافی: بدن انسان در زمان خواب به ترمیم قسمت‌های مختلف می‌پردازد. خواب کافی برای ترشح هورمون‌های رشد بسیار مهم است. کمبود خواب باعث افزایش استرس شده و این امر موها را به مرحله استراحت برده و متعاقباً وارد مرحله ریزش مو می‌کند.

  • انجام فعالیت‌های بدنی سبک: انجام ورزش‌های سبک مانند پیاده‌روی منجر به بهبود گردش خون، تنظیم هورمون‌های بدن و کاهش استرس (یکی از عوامل اصلی تضعیف موهای ابرو و ریزش آن) می‌شود.

  • مراقبت‌های لازم برای کاهش تورم و التهاب ابروها: استفاده از کمپرس سرد، قراردادن سر بالاتر از سطح بدن در هنگام خواب و استراحت و مصرف داروهای تجویزشده پزشک به کنترل و کاهش تورم در ابروها کمک می‌کند. رفع سریع تورم و التهاب، شرایط مناسب برای تقویت و رشد موها را فراهم می‌کند.

  • مراقبت و تقویت ابروها بعد از کاشت با مصرف صحیح محصولات مراقبتی تجویزشده توسط پزشک (سرم‌ها، ژل‌ها و پمادهای تقویت‌کننده ابرو)

  • استفاده از شامپوهای مناسب برای شستشوی ابروها (مانند شامپو بچه)

  • عدم استفاده از وسایل آرایشی ابرو تا مدت زمان تعیین شده توسط پزشک

  • استفاده از روغن‌های گیاهی (روغن نارگیل، رزماری و بادام) در صورت صلاحدید پزشک برای تقویت ابرو بعد از کاشت

  • مراقبت از ابروها در برابر نور خورشید

  • تأمین ویتامین‌ها: پس از کاشت ابرو، استفاده از ویتامین‌ها، پروتئین‌ها و مواد معدنی کافی به رشد و تقویت گرافت‌ها کمک می‌کند. استفاده از ویتامین‌ها به ویژه ویتامینC ، در ضخامت و تقویت ابرو بعد از کاشت نیز بسیار مفید هستند. برخی از ویتامین‌های ضروری بعد از کاشت ابرو عبارتند از:

  • ویتامین B و روی: ویتامین‌های B کمپلکس برای رشد و سلامت مو ضروری هستند. بعد از کاشت ابرو درصورت کمبود روی، ممکن است ریزش شدیدی در ابروها ایجاد شود.

  • ویتامینC  و A: این ویتامین‌ها به عنوان آنتی اکسیدان عمل کرده و بهبودی بیمار را تسریع می‌کنند. از سوی دیگر، این ویتامین‌ها منجر به تشکیل کلاژن و الاستین می‌شوند. ویتامین A به تشکیل سبوم (ماده روغنی تغذیه‌کننده پوست) کمک می‌کند.

  • ویتامین E: ویتامین E به بهبود پوست آسیب دیده بعد از کاشت ابرو کمک می‌کند. استفاده از روغن ویتامین E باعث افزایش کیفیت بافت و ترمیم فولیکول‌های آسیب دیده مو می‌شود.

  • آهن: کمبود آهن منجر به ریزش مو می‌شود. برای بهبود گردش خون و متعاقباً افزایش میزان ورود اکسیژن و مواد مغذی به فولیکول‌های ابرو، استفاده از آهن بسیار ضروری است.

تقویت ابرو بعد از کاشت با مزوتراپی

با استفاده از روش مزوتراپی، می‌توان رشد موهای ابرو را تحریک کرد. این روش برای تغذیه و تقویت ابرو بعد از کاشت به کار می‌رود. روش مزوتراپی با بهبود گردش خون و رساندن مکمل‌های ویتامین به پوست ابرو باعث رشد مجدد موها می‌شود. با استفاده از این روش، دارو مستقیماً به پوست تزریق شده و تعادل هورمونی در پوست برقرار می‌شود. این دارو تأثیر هورمون‌های DHT (هورمون‌هایی که منجر به ریزش مو می‌شوند) را متوقف می‌کند.

در این روش، ویتامین‌ها، مواد معدنی، پروتئین‌ها و آنزیم‌های لازم برای رشد فولیکول‌های مو از طریق یک سوزن نازک به پوست ابرو تزریق می‌شود. تزریق این مواد منجر به تحریک متابولیسم و بافت‌ها در ناحیه ابرو می‌شود. پس از مزوتراپی، بیمار شاهد افزایش تعداد و ضخامت ابروها و همچنین کاهش ریزش ابروها خواهد بود. در حقیقت مزوتراپی پس از کاشت ابرو به عنوان یک روش درمانی محافظتی برای تقویت ابرو بعد از کاشت استفاده قرار می‌گیرد.

 مزوتراپی برای مردان و زنان در هر سنی مناسب بوده و بیماران می‌توانند حدود ۴ هفته بعد از کاشت ابرو از این روش استفاده کنند. توجه داشته باشید که امکان انجام مزوتراپی و زمان مناسب آن برای تقویت ابرو بعد از کاشت را پزشک شما باید تعیین کند. زمان مورد نیاز برای هر جلسه مزوتراپی حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بوده و بیماران پس از درمان با مزوتراپی به غیر از مقداری قرمزی پوست و خارش در ابروها، عوارض جانبی جدی نداشته و می‌توانند به روال عادی زندگی خود بازگردند.

تقویت ابروها با داروهای تجویز شده توسط پزشک

پس از کاشت ابرو ممکن است پزشک جهت تقویت موهای موجود و فولیکول‌های کاشته شده ابروها از داروها و مکمل‌های تقویت‌کننده استفاده کند. به طور کلی، کاشت ابرو ریزش موهای ابرو را متوقف نمی‌کند و برای جلوگیری از ریزش و تقویت ابرو بعد از کاشت استفاده از برخی داروها در صورت صلاحدید پزشک مانند ماینوکسیدیل، فیناستراید و فولیک اسید می‌تواند مفید باشد. ماینوکسیدیل و فیناستراید هر دو در درمان انواع مختلف ریزش مو استفاده می‌شوند. با این حال، مکانیسم‌های عملکردی متفاوتی با یکدیگر دارند.

  • ماینوکسیدیل: ماینوکسیدیل به عنوان داروی ریزش مو به صورت قرص، مایع یا فوم موجود است. این دارو با انبساط رگ‌های خونی در پوست سر عمل می‌کند. البته نتایج به پوست سر محدود نشده و برخی مطالعات نشان می‌دهند که این دارو برای جلوگیری از ریزش مو در ریش و ابروها نیز مؤثر است. ماینوکسیدیل می‌تواند پس از کاشت ابرو، رشد مجدد را تسریع کند. مطالعات نشان می‌دهند که استفاده از ماینوکسیدیل به طور قابل‌توجهی منجر به افزایش سرعت رشد مجدد موهای تازه کاشته شده می‌شود. این تسریع به دلیل تأثیر ماینوکسیدیل بر مراحل رشد مو است. این محصول با کوتاه کردن مرحله تلوژن مو (استراحت) و متعاقباً طولانی کردن مرحله آناژن (رشد مو) باعث رشد و افزایش ضخامت و تقویت ابروها بعد از کاشت می‌شود.

بیماران معمولاً می‌توانند استفاده از ماینوکسیدیل را حدود ۴ هفته بعد از جراحی برای تقویت ابرو بعد از کاشت شروع کنند. این وقفه، زمان لازم جهت سازگاری گرافت‌های مو با محیط جدید را فراهم کرده و در نتیجه آسیبی به موهای کاشته شده ابرو وارد نمی‌شود. درصورت تحریک و قرمزی ناحیه ابروها پس از استفاده از پماد موضعی بیمار می‌تواند با صلاحدید پزشک از ماینوکسیدیل خوراکی استفاده کند. این دارو برای اثربخشی در ناحیه تحت درمان، باید حداقل ۴ ماه مصرف شود.

  • فیناستراید: فیناستراید تبدیل تستوسترون به دی هیدروتستوسترون (هورمونی که فولیکول‌های مو را کوچک کرده و منجر به ریزش مو می‌شود) را متوقف می‌کند. این دارو به صورت قرص خوراکی در دسترس است. اثرات این دارو ۳ تا ۶ ماه پس از استفاده قابل مشاهده است. فیناستراید ممکن است در زمینه بهبود فرایند کاشت ابرو، برای کمک به جلوگیری از ریزش موهای موجود بیماران نیز استفاده شود. پس از روند برداشت مو برای کاشت در ابروها، موهای ناحیه اهداکننده به مرور زمان نازک شده و می‌ریزند، بنابراین این دارو ریزش مو در ناحیه اهداکننده را متوقف می‌کند. این امر به نوبه خود می‌تواند به حفظ نتایج عمل و تقویت ابرو بعد از کاشت کمک کند.

 از سوی دیگر فیناستراید با حفظ موهای کاشته شده و اطمینان از سالم ماندن موهای اطراف در ابروها می‌تواند به بهبود نتایج کاشت ابرو کمک کند. این دارو نسبت به داروی ماینوکسیدیل عملکرد بهتری را در حفظ و تقویت ابرو بعد از کاشت دارد. برخی از شرکت‌ها محلول موضعی ترکیبی از ماینوکسیدیل و فیناستراید را نیز تولید می‌کنند. این دارو برای مردان استفاده می‌شود و برای زنان (این دارو دارای عوارض زیاد و بسیار جدی برای زنان است) کاربردی ندارد. بیماران (مردان) باید صرفاً درصورت تجویز دارو توسط پزشک آن را مصرف کنند.

  • مکمل فولیک اسید: برای تقویت موها، مصرف انواع ویتامین‌ها و آنزیم‌ها ضروری است. با این حال، برخی از مواد به طور مستقیم در تقویت فولیکول‌های مو مؤثر هستند. فولیک اسید و بیوتین از این دسته از مواد هستند. فولیک اسید یا B9 در رشد سلولی و حفظ سلامت موها نقش بسیار مهمی دارد. همچنین این ویتامین به تشکیل گلبول‌های قرمز سالم کمک کرده و با تغذیه مو منجر به تسریع رشد و تقویت ابروها بعد از کاشت می‌شود. B9 در غلات کامل، سبزیجات با برگ‌های تیره، خربزه، گوشت قرمز، زرده تخم مرغ، فندوق، گردو، لوبیا، گل کلم، پنیر، شیر و مرکبات فراوان است. بیوتین یا B7 نیز برای سلامت موها بسیار ارزشمند بوده و در برخی مواد غذایی مانند جگر، توت، بادام زمینی و فندوق وجود دارد.

  • مکمل امگا ۳: اسیدهای چرب امگا ۳ برای عملکردهای مختلف بدن مورد نیاز هستند. این اسیدهای چرب برای فرایند بهبودی پس از عمل نقش بسیار مهمی را ایفا می‌کنند. امگا ۳ می‌تواند در فراهم کردن مواد مغذی برای فولیکول‌های مو، جلوگیری کردن از التهاب، بهبود سریع، تقویت رشد ابروها بعد از کاشت و گردش خون در پوست کمک کند. از این رو، امگا ۳ در بسیاری از مکمل‌های مختلف جلوگیری از ریزش مو استفاده می‌شود. اسیدهای امگا ۳ در ماهی‌های چرب (مانند سالمون و قزل‌آلا)، دانه کتان، گردو و آووکادو یافت می‌شوند.

تزریق پی آر پی برای تقویت ابروها بعد از کاشت

روش تزریق پی‌آرپی، میزان بهبودی، بقای گرافت‌ها و کیفیت فولیکول‌های کاشته شده در ابرو را پس از کاشت به میزان قابل توجهی افزایش می‌دهد. منظور از پی‌آرپی، پلاسمای غنی از پلاکت است. این مایع غلیظ از خون خود بیمار گرفته می‌شود و حاوی مقادیر زیادی فاکتورهای رشد و پروتئین‌های مغذی است. زمانی که این مواد به پوست و ابروها تزریق می‌شوند، احیا و تجدید سلولی در ناحیه تزریق شده رخ می‌دهد. هدف از این روش تحریک فولیکول‌های موی پیوندشده، بهبود احیا، بازسازی سلولی و بازسازی مجدد عروق با تزریق مایع پی‌آرپی در زیر پوست ناحیه تحت درمان است. استفاده از این روش منجر به تقویت ابرو بعد از کاشت، حفظ موهای موجود، قطع ریزش مو (درصورت ریزش موها)، شاداب‌تر و حجیم شدن ابروها و رشد فولیکول‌های ضعیف شده می‌شود.

در این روش، ۸ تا ۱۰ سی سی خون از بیمار گرفته می‌شود. خون در لوله‌های مخصوصی ریخته شده و در دستگاه سانتریفیوژ به مدت ۱۵دقیقه با سرعت بالا پردازش می‌شود. پس از پایان عملیات پردازش خون، مایع پی‌آرپی از طریق سوزن‌های مخصوص (سوزن‌های مزوتراپی ۴-۶ میلی‌متر) زیر بافت‌های ناحیه تحت درمان تزریق می‌شود. از سوی دیگر اگر گرفت‌های برداشت شده از محل اهداکننده قبل از کاشت در ناحیه ابرو، درون مایع پی‌آرپی قرار گیرند، نرخ بقا و رشد آن‌ها افزایش می‌یابد. به طور کلی، فرایند خون‌گیری، پردازش خون در دستگاه و تزریق زیرجلدی پس از میکروفیلتراسیون برای تقویت ابرو بعد از کاشت در مجموع تا ۳۰ دقیقه طول می‌کشد.

این روش درمانی کم‌تهاجمی بوده و دارای عوارض جانبی کمی است و برای بیمارانی که نمی‌توانند یا ترجیح می‌دهند از دارو استفاده نکنند گزینه ایده‌آلی برای تقویت ابروها بعد از کاشت محسوب می‌شود.

چه عواملی فولیکول های ابرو را تضعیف می کنند؟

چه عواملی فولیکول های ابرو را تضعیف می‌کنند؟

برخی عوامل و اقدامات پس از کاشت ابرو منجر به تضعیف فولیکول‌های مو در ناحیه ابرو می‌شوند. در ذیل به برخی از این موارد اشاره می‌شود:

  • استعمال دخانیات

  • مصرف نوشیدنی های الکلی

  • استرس و نداشتن خواب کافی

  • رژیم‌غذایی نامناسب (غذاهای فرآوری شده، چرب و فاقد ارزش غذایی)

  • عدم رعایت دستورالعمل‌های مراقبتی در زخم‌های ابروها و افزایش احتمال خطر عفونت

  • قرارگرفتن در معرض نور خورشید

  • کمبود پروتئین‌ها، ویتامین‌ها و مواد معدنی

  • تعریق زیاد در ناحیه صورت و ابروها

  • کم آبی بدن

  • عدم استفاده صحیح و منظم از داروهای تجویزشده پزشک

  • عدم استفاده صحیح از محصولات مراقبتی تجویزشده توسط پزشک

  • آرایش و رنگ کردن ابرو (استفاده از محصولات شیمیایی بعد از کاشت ابرو)

  • دستکاری و واردکردن فشار بر ابرو بعد از کاشت

  • انجام فعالیت‌های سنگین (ورزش‌های شدید)

  • استراحت طولانی‌مدت (عدم فعالیت‌های سبک ورزشی تأثیرگذار در گردش خون)


به این محتوا رای دهید..

۱
۰
( امتیاز : ۱۰۰%)
ارسال دیدگاه:
captcha
سوال خود را از ما بپرسید
مشاورین زیبایی جراحان
بستنمشاورین زیبایی جراحانمشاورین زیبایی جراحان

سوالات خود را از پزشکان مشاور جراحان بپرسید

00000000000