

اندولیفت چیست؟

اندولیفت، یک روش لیزری پیشرفته و کمتهاجمی بدون اسکالپل (نوعی تیغ جراحی)، جای زخم و درد برای تقویت ساختار پوست، کاهش شلی پوست، افزایش تولید کلاژن جهت بهبود کیفیت پوست، کند کردن روند پیری پوست و جوانسازی پوست بدون جراحی است.
درمان لیزر اندولیفت با استفاده از جدیدترین فناوریهای پیشرفته بر چگونگی دستیابی به نتایج جراحی لیفت صورت و گردن با اجتناب از معایب این جراحیها (مانند دوره نقاهت طولانی، هزینه بالا و ایجاد اسکار) تمرکز دارد.
از این روش میتوان برای اصلاح افتادگی خفیف پوست و تجمع چربی در یک سوم پایینی صورت (چانه، گونهها، دهان و خط فک) و گردن و همچنین شلی پوست پلک پایین استفاده کرد. علاوه بر این، از روش لیزر اندولیفت میتوان برای سایر نواحی بدن مانند گلوتئوس مدیوس (ماهیچه سرینی میانه)، زانو، ناحیه ناف، قسمت داخلی ران، کنارههای شکم، بازوها و مچ پا نیز استفاده کرد.
درمان اندولیفت به ویژه در افرادی که پوستشان خاصیت ارتجاعی خود را از دست داده یا افراد دارای بافت اضافی چربی در پوست، نتایج قابلتوجهی را ارائه میدهد. این روش را میتوان برای هر گروه سنی و هر نوع پوستی صرف نظر از جنسیت، مطابق با نیاز بیماران انجام داد.
اندولیفت چگونه انجام می شود؟
در این روش غیرجراحی، از نوک میکروفیبر که قطری به اندازه یک تار مو (200 تا 300 میکرون) دارد، برای درمان مستقیم افتادگی ناحیه زیر پوست استفاده میشود. اندولیفت یک روش لیفتینگ لیزری است که انرژی را در طول موج 1470 نانومتر منتقل میکند.
در لیفت صورت به روش اندولیفت، نیازی به هیج نوع برش یا بیهوشی نبوده و صرفاً این روش با خنککننده هوا و بیحسی موضعی انجام میشود. این روش نسبت به جراحی لیفت صورت و گردن، معمولاً بسیار راحتتر و بدون درد است. از این رو، اندولیفت، روش لیزری ترکیبی برای جوانسازی پوست و فرم دادن به صورت بدون هیچ نوع آسیب در نظر گرفته میشود.
پس از لیزر، لیپولیز (پروسهای غیرجراحی برای برداشتن چربیهای زائد با کمک لیزر) رخ داده و بافت چربی ایجادکننده افتادگی، از بین میرود. بنابراین بهبودی در افتادگی ناشی از چربی در ناحیه تحت لیزر مشاهده میشود. فرایند کلاژنسازی پوست در ناحیه تحت درمان، آغاز شده و عملکردهای متابولیک ماتریکس خارج سلولی (بزرگترین جزء تشکیلدهنده پوست با ظاهری ژل مانند و عامل کلیدی برای پرشدن ضایعات پوستی) فعال میشوند. بنابراین، بافت چربی اضافی موضعی کاهش یافته و پوست سفت میشود.
اندولیفت، در کمتر از 2 ساعت انجام میشود. نتایج اندولیفت بسته به شرایط بیمار حداکثر تا 6 ماه بعد از لیزر، قابل مشاهده است. بیمار باید بعد از لیزر به منظور تسریع روند بهبودی، دستورالعملهای پزشک را کاملاً رعایت کند.
کاربردهای اندولیفت
روش لیزر اندولیفت دارای کاربردهای متعددی است. در ذیل به برخی از این موارد اشاره میشود:
-
لیفت میانی صورت
-
سفت کردن و کاهش سایز غبغب
-
زاویهسازی خطوط فک
-
اصلاح پف پلک پایین
-
اصلاح افتادگی پلک بالا
-
لیفت ابرو
-
سفت کردن خطوط گردن
-
اصلاح پرکنندهها و عدم تقارن بیش از حد ناشی از فیلرها
-
درمان تجمع چربی در زانو
-
سفت کردن پوست اضافی کاسه زانو
-
درمان سلولیت
-
چروک دور چشم
-
درمان اسکار آکنه و زخم
-
درمان افتادگی پوست در نواحی صورت، گردن و بازوها
-
بهبود افتادگی، شلی و ناهمواریهای پوست در ناحیه پهلو و شکم (ناشی از زایمان یا لیپوساکشن)
-
بالابردن میزان تغذیه و اکسیژنرسانی به سلولهای پوست
-
افزایش میزان تولید کلاژن جهت بهبود کیفیت پوست
-
لیپولیز بافتهای زیر پوستی
-
سفت کردن پوست، درمان چین و چروکهایی مانند چینهای عمیق بینی (خطوطی که از لبههای بینی تا گوشههای لب امتداد مییابند) و ماریونت (خطوطی که از گوشه دهان تا چانه امتداد دارند).
اندولیفت چقدر ماندگاری دارد؟
اندولیفت یکی از روشهای بسیار نادری است که میتوان بلافاصله اثرات آن را بر روی نواحی تحت درمان مشاهده کرد. اثرات اندولیفت بسته به ساختار پوست، جنسیت، وضعیت سلامتی بیمار و میزان مشکلات پوست ناحیه تحت درمان تقریباً 2 تا 5 سال ماندگاری دارد.
مزایای اندولیفت
به طور کلی، هر روش درمانی دارای معایت و مزایایی است. مزایای لیزر اندولیفت عبارتند از:
-
کم تهاجمی بودن
-
بدون جا گذاشتن ردی روی پوست (انجام فرایند در زیر پوست)
-
استفاده از بیحسی موضعی و خنککننده (بدون بیهوشی)
-
بدون درد
-
بدون برش و بدون نیاز به بخیه
-
مقرون به صرفه بودن اندولیفت نسبت به روش لیفت صورت و گردن به همراه نتایج بهتر (حفظ جوانی پوست، جوانسازی طولانیمدت و کندکردن روند پیری پوست)
-
بدون دوره نقاهت یا حداقل دوره نقاهت (حداکثر 3 روز)
-
درمان در یک جلسه (در اکثر موارد)
-
نتایج ایمن، قابل مشاهده و فوری
-
اثر طولانیمدت
-
دقت و درستی
-
امکان انجام اندولیفت همزمان با سایر روشهای درمانی مانند لیزر غیرتهاجمی فرکشنال یا تزریق فیلر
-
امکان استفاده برای طیف وسیعی از بیماران (امکان انجام این روش حتی برای بیماران زمینهای مانند مبتلایان به دیابت)
عوارض اندولیفت
عوارض جانبی لیزر اندولیفت ممکن است بسته به وضعیت بیمار متفاوت باشد. میزان عوارض اندولیفت به عواملی مانند سن، سلامت کلی بیمار و میزان کشش پوست بستگی دارد. برخی از بیماران مانند مصرفکنندگان دخانیات ممکن است عوارض بیشتری را نسبت به بیماران عادی تجربه کنند. بعضی از عوارض این روش درمانی موقتی بوده در حالی که برخی دیگر ممکن است مدت طولانیتری بر روی پوست بیمار باقی بمانند. درصورت انجام لیزر اندولیفت توسط پزشک متخصص و باتجربه بسیاری از عوارض جانبی، نادر در نظر گرفته میشوند.
برخی از عوارض جانبی لیفت صورت به روش اندولیفت عبارتند از:
-
کبودی و قرمزی جزئی پوست
-
خارش
-
تورم
-
تغییر رنگ پوست
-
سوختگی نقطهای (نادر)
-
ناراحتی
-
عفونت
-
عدم تقارن
-
بینظمی کانتور، ظاهر موجدار یا ناهموار پوست (درصورت وقوع نیاز به درمان بیشتر)
-
بیحسی یا حساسیت (بهبود این عارضه در عرض 2 تا 4 هفته بعد از لیزر)
-
تحت تأثیر قرارگرفتن موقتی عصب حرکتی در درمان قسمت تحتانی صورت (عارضهای نادر و درصورت وقوع نیاز به استفاده از قرصهای ضدالتهاب)
مراقبت های بعد از اندولیفت
میزان پایبندی بیماران به مراقبتهای پس از لیزر اندولیفت میتواند در سرعت بهبودی آنها مؤثر باشد. برخی از اقدامات بعد از انجام لیزر اندولیفت عبارتند از:
-
استفاده از کمپرس سرد درصورت وجود تورم، قرمزی و کبودی
-
به پشت خوابیدن و قراردادن سر بالاتر از سطح بدن در هنگام خواب یا استراحت
-
استفاده از گن صورت (مانند گن غبغب) در صورت تجویز توسط پزشک جهت کاهش تورم ایجاد شده پس از درمان
-
انجام ماساژ تخلیه لنفاوی (ماساژ صورت و گردن با حرکت رو به بالا) با کمک کرمهای مناسب (استفاده از کرمهای تجویزشده پزشک) جهت کمک به تخلیه مایعات باقیمانده در ناحیه تحت درمان و تسریع بهبودی (از طریق کاهش تورم)
-
استفاده از داروها و محصولات تجویز شده توسط پزشک جهت شستشو، مراقبت از پوست و تسریع روند بهبودی
-
دوری از تنش و استرس
-
پرهیز از آرایش کردن تا 24 ساعت بعد از لیزر
-
پرهیز از انجام ورزشهای شدید به مدت 72 ساعت
-
انجام فعالیتهای بدنی سبک مانند پیادهروی برای بهبود جریان خون در صورت و بدن به منظور تسریع روند بهبودی
-
خودداری از استعمال دخانیات و مشروبات الکلی
-
نوشیدن مایعات فراوان
-
مرطوب نگه داشتن پوست
-
داشتن رژیمغذایی مناسب
-
عدم استفاده از داروهای رقیقکننده خون مانند آسپرین تا زمان تعیین شده توسط پزشک
-
خودداری از قرارگرفتن در معرض نور خورشید، سونا و اتاقهای بخار به مدت یک هفته (درصورت قرارگرفتن در معرض نور خورشید، استفاده از کرمهای ضدآفتاب با حداقل SPF 30 ضروری است).
انجام اندولیفت چقدر زمان می برد؟
مدت زمان مورد نیاز در لیزر درمانی اندولیفت بسته به منطقه تحت درمان، شدت مشکلات پوستی و میزان مهارت پزشک، بین 15 دقیقه تا 2 ساعت متغیر است.
آیا اندولیفت درد دارد؟
درد امری نسبی است و میزان درد به آستانه تحمل افراد بستگی دارد. لیفت صورت به روش اندولیفت نیازی به ایجاد برش، بخیه یا بیهوشی نداشته و با توجه به استفاده از خنککننده و بیحسی موضعی، بیمار تقریباً دردی را در حین لیزر حس نمیکند. بیمار ممکن است به صورت موقت در حین تزریق بیحسی موضعی، مقداری درد و سوزش جزئی حس کند. درصورت بروز درد بعد از لیزر، بیمار میتواند از داروهای ضددرد تجویز شده توسط پزشک استفاده کند.
تعداد جلسات درمانی اندولیفت چقدر است؟
به طور کلی در 70 تا 80 درصد بیماران، یک جلسه اندولیفت برای درمان کافی است. اما بر اساس ساختار پوست و شدت مشکلات پوست بیماران ممکن است بر روی صورتهایی با افتادگی شدید هر 6 ماه یک بار، 2 تا 3 جلسه درمانی اندولیفت مورد نیاز باشد.