مقالات جراحی پلاستیک

اقدامات قبل از جراحی زیبایی فک

مشاورین زیبایی جراحان نیاز به مشاوره بیشتر دارید؟ برای صحبت با مشاورین زیبایی جراحان کلیک کنید.
بپرس مشاوره رایگان

اگر مشکلات فک بیمار تنها با ارتودنسی قابل حل نباشد جراحی فک‌ مورد استفاده قرار می‌گیرد. پروسه درمان و جراحی برخی بیماران، ممکن است چندین سال‌ زمان ببرد. بیمار در طول فرایند درمان به‌طور هم‌زمان با متخصص ارتودنسی و جراح فک در ارتباط است. پس از رفع شدن برخی مشکلات بعد از ارتودنسی بیمار برای انجام جراحی فک اقدام می‌کند. برخی از اقدامات قبل از جراحی فک عبارتند از:

  • انتخاب جراح فک و متخصص ارتودنسی ماهر

  • مشاوره با پزشکان برای بررسی وضعیت دهان و فک بیمار و روش‌های درمانی مورد نیاز

  • تهیه عکس‌های رادیوگرافی فک و دندان‌ها، مدل‌‌ها و قالب‌های دندان و فتوگراف‌ها (عکس‌های بسیار دقیق و با کیفیت با زوایه استاندارد از دندان‌ها)

  • درصورت نیاز انجام سی‌تی اسکن سه‌بعدی و برنامه‌ریزی درمان با کامپیوتر

  • انجام برخی از اقدامات لازم توسط متخصص ارتودنسی قبل از عمل فک مانند ارتودنسی دندان‌ها (بسته به نوع و شدت مشکلات اغلب بین 12 تا 24 ماه زمان نیاز دارد)، رفع مشکلات لثه‌ها، درصورت نیاز جرم‌گیری و کشیدن برخی دندان‌ها

انتخاب جراح فک و متخصص ارتودنسی قبل جراحی ارتوگناتیک

برنامه‌ریزی، نظارت و ارتباط مناسب بین جراح و متخصص ارتودنسی برای جلوگیری از مشکلات احتمالی در فرایند جراحی ضروری است. یکی از مهم‌ترین اقدامات بیمار قبل از جراحی فک، انتخاب جراح فک و متخصص ارتودنسی ماهر است. بیمار باید پزشکان را بر اساس مدارک معتبر پزشکی، تجربه، تعهد، شهرت خوب، حرفه‌ای بودن و تعامل مناسب با بیمار انتخاب کند. گاهی اوقات مراجعه بیمار به یک متخصص (پزشک ارتودنسی یا جراح) زمینه را برای معرفی پزشک دیگر فراهم می‌کند.

جلسه مشاوره با جراح فک قبل از عمل فک

اندکی قبل از عمل، جراح پیشرفت‌های بیمار در ارتودنسی را ارزیابی کرده و طرح جراحی را نهایی می‌کند. برای حصول اطمینان از سلامت کافی بیمار برای جراحی، با تجویز جراح معاینات فیزیکی و برخی آزمایشات انجام می‌شود. بیمار باید در زمان مشاوره، پزشک را از هرگونه مشکلات عمده پزشکی مانند مشکل خودایمنی، دیابت، مشکلات خونریزی، اختلالات استخوانی (مانند پوکی استخوان یا استئوپنی)، مشکلات تنفسی، آپنه خواب (وقفه تنفسی در خواب)، خروپف و حساسیت‌های دارویی و غذایی مطلع سازد.

درطول مشاوره با جراح فک، بیمار باید خود را برای بحث درمورد برخی موارد آماده کند، از جمله؛

اهداف جراحی

شرایط پزشکی و درمان‌های پزشکی

داروهای تجویزی فعلی

مصرف ویتامین‌ها، مکمل‌های‌ گیاهی، الکل، تنباکو و غیره

 جراحی‌های قبلی (درصورت انجام جراحی قبل از جراحی فک)

ریسک‌های جراحی

گزینه‌های جراحی و چگونگی انجام آن‌ها

نوع بیهوشی

اقدامات مناسب برای گرفتن بهترین نتیجه

عوارض جراحی و نحوه کنترل آن‌ها

مدت‌زمان دوره نقاهت و کمک‌های مورد نیاز درطول روند بهبودی

 گزینه‌های موجود درصورت عدم‌ رضایت از نتیجه زیبایی جراحی

همچنین بیمار می‌تواند بدون دغدغه درمورد احساسات خود (اضطراب و استرس قبل از عمل یا هیجان برای ظاهر جدید) با جراح صحبت کند.

جلسه مشاوره با متخصص ارتودنسی قبل از جراحی زیبایی فک

در طول دوره درمان برای جراحی فک، بیمار به‌طور منظم به متخصص ارتودنسی مراجعه می‌کند. متخصص ارتودنسی درطول این مراجعات، اقدامات لازم برای رسیدگی به مشکلات دندان‌ها (بی‌نظمی‌های دندان‌ها) و بهبود وضعیت ظاهری بیمار را قبل از جراحی فک انجام می‌دهد. همچنین پزشک ارتودنسی سوابق مختلفی مانند عکس‌های دندان و عکس‌های رادیوگرافی را برای نظارت بر پیشرفت‌های بیمار در پرونده پزشکی او ثبت می‌کند.

متخصص ارتودنسی درطول مسیر درمان جراح را از وضعیت بیمار مطلع می‌کند. بیمار می‌تواند در مشاوره قبل از عمل پرسش‌های خود (مانند مدت‌زمان باقی‌ماندن ارتودنسی دندان‌ها بعد از جراحی فک، نحوه رعایت بهداشت دهان بعد از عمل و اقدامات لازم برای جلوگیری از آسیب به فک و دندان‌ها) را از متخصص ارتودنسی بپرسد.

پیش از انجام جراحی فک چه اقداماتی باید انجام شوند؟

پیش از انجام جراحی فک چه اقداماتی باید انجام شوند؟

درطول روزهای قبل از جراحی، انجام برخی اقدامات توسط بیمار منجر به آسان شدن درمان و تسریع روند بهبودی می‌شود. برخی از این اقدامات عبارتند از:

  • انجام آزمایش های لازم قبل از جراحی زیبایی فک

یک هفته قبل از عمل، فک بیمار قالب‌گیری شده و عکس ایکس‌ری (X-Ray) از آن گرفته میشود. همچنین معاینات فیزیکی و آزمایش‌های خون مورد نیاز برای جراحی در این زمان انجام می‌شوند.

آزمایش‌های ذیل یک هفته قبل از جراحی فک باید انجام شوند:

  • آزمایش خون که معمولاً شامل موارد زیر است:

    • زمان خونریزی و انعقاد، SPA, INR, APTT

    • گروه خونی و فاکتور رزوس ( RH پروتئینی که روی سلول‌های قرمز خون است)

    • آزمایش خون بیوشیمیایی (K, Na, Ca, ALT, AST، (Urea, Creatinine, Fibrinogen

    • آزمایش اوره

  • الکتروکاردیوگرام با توضیحات

  • رادیوگرافی قفسه سینه (اگر در سال‌های اخیر گرفته‌ نشده)

به منظور حصول اطمینان از مناسب بودن شرایط بیمار برای انجام عمل فک، نتایج آزمایش‌ها توسط جراح و متخصص بیهوشی مورد بررسی قرار می‌گیرند.

  • پرهیز از استعمال دخانیات قبل از جراحی فک

استعمال دخانیات می‌تواند عواقب جدی را برای بیماران در حین و بعد از عمل فک ایجاد کند. مواد شیمیایی و مضر موجود در سیگار (مانند نیکوتین) منجر به افزایش عوارض جراحی مانند عفونت، تأخیر در فرایند بهبودی (با افزایش فشارخون و کندشدن گردش‌خون باعث ایجاد اختلال در رسیدن اکسیژن و مواد مغذی به سلول‌ها)، درد و تورم (تشدید تورم بعد از عمل با تورم ناشی از مصرف دخانیات) می‌شود.

 بیمارانی که دخانیات مصرف می‌کنند برای اطمینان از نتیجه موفقیت‌آمیز جراحی، به‌حداقل‌ رساندن خطرات احتمالی، کاهش عوارض بعد از عمل و تسریع روند بهبودی، باید قبل و بعد از جراحی از استعمال دخانیات خودداری کنند. ترک‌کردن سیگار 4 تا 6 هفته قبل از عمل تا 4 هفته پس از آن، می‌تواند میزان عوارض جراحی را تا 50 درصد کاهش دهد.

  • رعایت بهداشت دهان و دندان قبل از عمل فک

یکی از مهم‌ترین اقدامات احتیاطی قبل از عمل فک، رعایت بهداشت دهان و دندان است. دوبار مسواک‌زدن در روز و کشیدن نخ دندان، بخش‌ مهمی از سلامت دهان و دندان بیمار به‌شمار می‌رود. رعایت بهداشت دهان و دندان قبل از جراحی فک، از خطر عفونت و عوارض باکتریای احتمالی بعد از جراحی جلوگیری می‌کند.

  • حفظ سلامتی پیش از جراحی فک یا ارتوگناتیک

سلامت جسمانی قبل از انجام جراحی فک، در تسریع فرایند بهبودی بیمار تأثیر زیادی دارد. راه مناسب برای رسیدن به این منظور، رژیم‌غذایی مناسب و ورزش‌کردن است. ایجاد عادت‌های سالم ممکن است به زمان نیاز داشته باشد، بنابراین شروع این اقدامات قبل از جراحی فک بسیار مهم است.

  • برنامه ریزی برای مرخصی پیش از عمل زیبایی فک

بیمار باید قبل از انجام عمل فک، برای دوره نقاهت خود برنامه‌ریزی کند. برنامه‌ریزی بیمار قبل از انجام عمل به شرایط و امکان غیبت فرد از مراکز آموزشی و مرخصی از محل کار کمک می‌کند. بیمار می‌تواند جهت برنامه‌ریزی میزان مرخصی لازم برای دوره نقاهت، از پزشک راهنمایی بخواهد. به طور کلی، بیمار ممکن است بتواند (بسته به نوع عمل و شرایط آناتومیکی بدن) در مدت 1 تا 3 هفته بعد از جراحی به مراکز آموزش یا محل کار خود بازگردد. فک بیمار در ابتدا حدود 6 هفته زمان، برای بهبود اولیه نیاز دارد. برای بهبودی کامل به 9 تا 12 ماه زمان نیاز است.

  • تنظیم دوز داروها طبق تجویز پزشک قبل از جراحی ارتوگناتیک

بیمار باید چند هفته قبل از جراحی از مصرف مکمل‌های گیاهی، داروهای رقیق‌کننده خون و ایجادکننده خونریزی‌های غیرطبیعی (مانند آسپرین، داروهای ضدالتهاب‌ غیراستروئیدی، ایبوپروفن و داروهای مشابه) خودداری کند. بیمار باید پزشک را از ویتامین‌ها، مکمل‌ها و داروهای مصرفی خود جهت ارزیابی تأثیرات دارو بر جراحی و تصمیم‌گیری در خصوص قطع، ادامه مصرف یا تغییر دوز داروها مطلع کند.

  • آموزش در مورد مراقبت‌های لازم برای بهبودی

در برخی موارد ممکن است فک بیماران به‏مدت دو هفته به‏منظور بیحرکت ماندن و سریع‌تر جوش خوردن، با سیم بسته ‏شود. بنابراین بیماران باید درمورد چگونگی غذا خوردن (بدون آسیب‌زدن به محل‌های جراحی)، انتخاب نوع غذاهای مفید و نحوه آماده‌سازی آن‌ها بیاموزند. همچنین بیماران باید اقدامات لازم در هنگام بروز حالت تهوع یا استفراغ را فراگیرند. در رابطه با نحوه کاهش عوارض (مانند درد، تورم و کبودی محل جراحی بعد از عمل) نیز بیماران باید از دستورالعمل‌های ترخیص آگاه شده و آن‌ها را به‌دقت دنبال کنند.

  • آماده سازی غذا و محل استراحت پیش از جراحی زیبایی فک

برنامه‌ریزی و فراهم‌کردن رژیم غذایی مناسب برای دوره نقاهت، باعث کاهش استرس بیمار و تسهیل روند بهبودی می‌شود. بیمار باید برخی‌مایعات (آب کرفس، آب آناناس، میلک شیک، شیر)، مواد غذایی نرم و مغذی (سوپ، ماست و پودینگ، میوه‌ها و سبزیجات و غیره) و امکانات مورد نیاز (کیسه‌های یخ، مخلو‌ط‌کن یا غذاساز) در دوران نقاهت را قبل از جراحی فراهم کند. با توجه به‌ شرایط استراحت و خواب بیمار بعد از جراحی فک (خوابیدن به پشت در حالت بالاتر نگه‌داشتن سر از سطح قلب) بهتر است بیمار شرایط محل استراحت خود را از قبل مهیا کند.

اقدامات روز قبل از جراحی فک

  • آرامش‌داشتن (گوش دادن به موسیقی آرامش‌بخش برای آرام‌کردن اعصاب)

  •  خوردن وعده‌غذایی سالم (خودداری از مصرف غذاهای بیش از حد غنی‌شده، چرب یا نمکی)

  • ناشتا بودن بیمار حداقل 12 ساعت قبل از عمل (بیمار برای جلوگیری از تهوع و استفراغ در حین یا بعد از عمل باید مدتی قبل از عمل از خوردن غذا و نوشیدن حتی آب خودداری کند).

  • متوقف کردن مصرف داروها برای جلوگیری از عوارض جانبی درحین عمل جراحی (مگر مصرف دارو با دستور پزشک باشد)

  • پوشیدن لباس‌های گشاد و راحت ترجیحاً زیپ‌دار یا دکمه‌دار (خودداری از پوشیدن لباس‌های تنگ و تی‌شرت به‌دلیل برخورد با صورت)

  • مسواک‌زدن، کشیدن نخ‌دندان و استفاده از دهانشویه قبل از عمل برای جلوگیری از عفونت محل جراحی (بیمار نباید در حین مسواک‌زدن آبی قورت دهد)

  • استحمام کردن

  • عدم استفاده از لنزهای تماسی و جواهرات و ساعت

  • خودداری از آرایش کردن

  • ریمو ناخن کاشته شده و پاک کردن لاک ناخن

  • اصلاح صورت در آقایان

  • پوشیدن کفش‌های راحت با کف صاف

  • خودداری از مصرف نوشیدنی‌های الکلی و دخانیات

  • حضور یک یا دو همراه برای مراقبت از بیمار و انجام عملیات ترخیص

  • همراه داشتن آزمایشات و مدارک پزشکی موردنیاز در جراحی


به این محتوا رای دهید..

۰
۰
( امتیاز : ۰%)
ارسال دیدگاه:
captcha
سوال خود را از ما بپرسید
مشاورین زیبایی جراحان
بستنمشاورین زیبایی جراحانمشاورین زیبایی جراحان

سوالات خود را از پزشکان مشاور جراحان بپرسید

00000000000