جراحی پیکرتراشی بازو چیست؟
عمل پیکرتراشی بازو یک روش جراحی برای بهبود فرم ظاهری بازو و خارج کردن چربی و بافت اضافی آن است. بازوها همانند سایر اعضای بدن محلی برای تجمع چربی هستند. نکته قابل توجهی که در بازو وجود دارد این است که این اندام چربی های مقاوم و قدرتمند ندارد و براحتی با کاهش وزن، حجم بازوها هم کوچکتر می شود. افرادی که به دنبال جراحی پیکر تراشی بازو هستند دارای یکی از این شرایط هستند: تجمع چربی در بازوها و یا افتادگی و شل شدگی پوست این اندام به علت افزایش سن یا کاهش وزن. برای هرکدام از این افراد یک روش عمل مناسب است. برای اطلاع از اینکه کدام روش جراحی برای شما مناسب است و همچنین برای استعلام هزینه پیکر تراشی بازو می توانید با متخصصین مجموعه جراحان ارتباط برقرار کنید.
امروزه عمل های زیبایی اندام ها و قسمت های مختلف بدن را مورد هدف قرار داده است. پیکرتراشی نیز یکی از محبوب ترین این روش ها و برای فرم دهی و ایجاد ظاهر مناسب و تناسب اندام بدن مورد استفاده قرار می گیرد. بازو و ناحیه بالای آرنج به خصوص در بانوان یکی از محل هایی است که به مقدار زیاد دچار تجمع چربی و افتادگی می شود. عواملی نظیر اضافه وزن، عدم تحرک، افزایش سن و تغییرات هورمونی می تواند فرم بازو را با اشکال مواج کرده و باعث افتادگی آن شود.
حجم زیاد بازو و افتادگی آن یا لیپودیستروفی پروگزیمال بازو، باعث آزار زیاد خانم ها و ایجاد محدودیت در فعالیت های روزمره می شود. معمولا حرکات ورزشی بازو می تواند حجم توده عضلانی را زیاد کند اما بر چربی های موضعی ذخیره شده کمتر اثر گذاشته و چاره ای جز جراحی پیکرتراشی بازو باقی نمی ماند. خانم هایی که دچار تجمع چربی در بازو می شوند، معمولا بیرون زدگی زیربغل و روی عضله دلتئوید را نیز تجربه می کنند. با انجام عمل پیکرتراشی بازو می توان کلیه این مشکلات را در یک جلسه جراحی برطرف کرد. در ادامه در مورد مزایا و عوارض، کاندیدا، مراقبتهای بعد از عمل و هزینه پیکرتراشی بازو صحبت خواهیم کرد.
روشهای جراحی پیکرتراشی بازو
برای فرم دهی و لاغری بازو راه ها و روش های جراحی مختلفی وجود دارد و با توجه به وسعت مشکل و اولویت های فرد، روش مناسب انتخاب می شود. برای جراحی پیکرتراشی بازو می توان از عمل های لیپوساکشن بازو، لیپوماتیک بازو و لیفت بازو استفاده کرد.
روش های مختلف پیکرتراشی بازو تا حد زیادی از روند مشابه برخوردار هستند. به دلیل تراکم زیاد عروق خونی و اعصاب محیطی در ناحیه بازو لازم است تا عمل توسط بهترین جراح پیکرتراشی و با دقت بالا انجام شود. در پیکرتراشی بازو با لیپوماتیک از برش های سه تا پنج میلی متری برای هدایت کانولا به داخل بافت چربی استفاده می شود. این برش ها در قسمت زیر بغل و نزدیک آرنج و در چین و چروک های طبیعی پوست مخفی شده و بعد از عمل قابلیت دید نخواهند داشت. بسته به روش انتخابی، کانولا با حرکات ارتعاشی خود باعث ایجاد گسست در بافت چربی شده و با کمک نیروی مکش آن ها را خارج می کند. انتخاب روش مناسب برای پیکرتراشی بازو سبب می شود تا بعد از عمل هیچ گونه ناهمواری و ظاهر نامناسب ایجاد نشده و سطح پوست کاملا صاف و یکدست باشد. معمولا برش های ایجاد شده بعد از عمل خود به خود جوش خورده و بسته می شود. اگر حجم بازو زیاد بوده و چربی به مقدار بیشتری تخلیه شود، ممکن است برای بستن زخم ها از بخیه های ظریف و نامرئی استفاده شود. ممکن است در اثر حجم چربی زیاد و قدرت نامناسب پوست از لیفت بازو استفاده شود. در عمل لیفت بازو، بافت و پوست اضافی بریده شده و پوست حالت کشیده پیدا می کند. برش های حاصل از لیفت بازو طولانی و کشیده بوده و قسمت داخلی بازو را در بر می گیرد اما با گذشت زمان کمرنگ شده و دید کمی خواهد داشت.
پیکرتراشی با جراحی لیپوساکشن بازو
لیپوساکشن یکی از اولین و کلاسیک ترین روش های مورد استفاده برای حذف چربی های موضعی قسمت های مختلف بدن است. لیپوساکشن با وجود رواج بالای خود از محدودیت ها و عوارض خاصی نیز برخوردار است و به همین دلیل امروزه کمتر از قبل با استقبال مواجه شده است. جراحی پیکرتراشی به روش لیپوساکشن بازو باعث می شود تا چربی های ذخیره شده در جهات مختلف بازو خارج شده و فرم و حجم مد نظر فرد به آسانی فراهم شود. هزینه لیپوساکشن بازو در سال 1401 با افزایش 50 درصدی همراه بوده است.
جراحی لیپوماتیک بازو
لیپوماتیک در واقع روش بهینه شده لیپوساکشن است و برای عمل پیکرتراشی بازو بسیار کارآمد است. در روش لیپوماتیک از کانولای مرتعش برای تخریب و استخراج چربی های موضعی بازو استفاده شده و باعث می شود تا سطح پوست بعد از عمل کاملا صاف و یکدست باشد. خانم هایی که از خاصیت الاستیک پوست چندان مناسبی برخوردار نیستند، به کمک لیپوماتیک بازو می توانند تا حدود زیادی این مشکل را جبران کنند. هزینه لیپوماتیک بازو در سال 1401 از حدود 14 تا 20 میلیون تومان است.
عمل پیکرتراشی بازو با کمک لیفت و براکیوپلاستی
همانطور که ذکر شد برای خارج کردن چربی های موضعی لازم است تا پوست از قدرت کشسانی مناسب برای حمایت از ساختار جدید برخوردار باشد. اگر حجم چربی بازو بسیار زیاد باشد به دنبال پیکرتراشی ممکن است پوست حالت افتاده و شل پیدا کند. برای عمل پیکرتراشی بازو در موارد توده چربی وسیع، لازم است از عمل لیفت بازو استفاده شود. لیفت بازو باعث می شود تا پوست و بافت اضافی نیز بریده شده تا ظاهر بازو حالت سفت و کشیده پیدا کند. در این روش جای زخم و بخیه گسترده تری در ناحیه داخلی بازو دیده خواهد شد.
کاندیدای مناسب عمل پیکرتراشی بازو
جراحی پیکرتراشی بازو از بهترین راه حل ها برای برطرف کردن افتادگی و حجم نامناسب بازوها است اما افراد خاصی می توانند با موفقیت هر چه بیشتر از این عمل نتیجه بگیرند. در ادامه کاندید مناسب برای عمل پیکرتراشی بازو معرفی می شود.
- افرادی که از افتادگی و حجیم بودن بازو شکایت داشته و با روش های مرسوم مانند رژیم غذایی و تمرینات ورزشی قادر به رفع آن نشده اند.
- افرادی که از توده عضلانی مناسب در بازو برخوردار هستند اما به دلیل چربی های موضعی ظاهر مناسبی ندارند.
- اگر پوست ضعیف و الاستیسیته پایینی داشته باشد لازم است لیفت بازو هم انجام شود.
- وزن عمومی ایده آل و توده چربی کنترل شده ی بدن یکی از مهم ترین شرایط انجام پیکرتراشی بازو است.
- کاندید مناسب پیکرتراشی بازو از سلامت مناسب برخوردار بوده و به بیماری خاصی مبتلا نیست.
- افراد دارای دید و انتظارات منطقی از عمل، کاندید مناسبی برای پیکر تراشی بازو محسوب می شود.
مزایای پیکرتراشی بازو
جراحی پیکرتراشی بازو و روش های مختلف آن، بهترین انتخاب برای حذف چربی های موضعی این ناحیه و جمع کردن پوست آن به شمار می آید. مزایای بی شمار پیکر تراشی در این قسمت سبب شده است تا امروزه به انتخاب افراد زیادی بدل شود. در ادامه مزایا و نکات مثبت عمل لاغری بازو را ذکر می کنیم.
- عمل پیکرتراشی بازو باعث می شود تا چربی های مقاوم ناحیه بازو و بالای آرنج با یک جلسه جراحی حذف شود.
- در صورت استفاده از لیپوساکشن و لیپوماتیک برای این عمل، جای زخم قابل دید باقی نخواهد ماند.
- دوره نقاهت پیکرتراشی بازو کوتاه و محدودیت حرکتی شدیدی نخواهد داشت.
- افرادی که از پوست مناسب برخوردار نیستند همچنان می توانند با لیفت بازو این ناحیه را فرم دهی کنند.
- روند تقریبا ساده باعث شده است تا امکان انجام جراحی پیکرتراشی بازو با کمک بی حسی موضعی فراهم شود.
اقدامات قبل از جراحی پیکرتراشی بازوها
افرادی که شرایط مناسب برای عمل پیکرتراشی بازو را دارا هستند، لازم است تا اقدامات و دستورالعمل های خاصی را قبل از عمل انجام داده تا روند جراحی با موفقیت طی شده و نتیجه ایده آل مد نظر فرد حاصل شود. در ادامه اقدامات مورد نیاز قبل از عمل پیکرتراشی و لیفت بازو را عنوان می کنیم.
- اولین و مهم ترین اقدام، انتخاب بهترین جراح پیکرتراشی بازو است. انتخاب پزشک ماهر و با تجربه باعث می شود تا روند جراحی با موفقیت کامل طی شده و بهترین نتیجه ممکن حاصل شود.
- قدم دوم مشاوره با جراح مورد نظر است. طی جلسه مشاوره وضعیت بازو، حجم توده چربی و قدرت کشسانی پوست بررسی شده و روش مناسب برای عمل انتخاب می شود. توضیحات مورد نیاز به بیمار ارائه شده و به سوالات و شبهات او پاسخ داده می شود. همچنین قیمت نهایی جراحی پیکرتراشی بازو در جلسه مشاوره به اطلاع فرد می رسد.
- بر اساس دستورات عمومی جراح، مصرف داروهایی مانند بروفن و آسپیرین و ویتامین های مکمل به مدت دو هفته قبل از عمل ممنوع است.
- مصرف الکل و دخانیات به علت تاثیر منفی آن ها بر روند بهبودی، به مدت یک ماه قبل و بعد از عمل ممنوع است.
- یکی از شرایط کاندیداتوری پیکرتراشی بازو، وزن متعادل و توده چربی مناسب بدن است. لذا اگر بیمار اضافه وزن زیادی داشته باشد ممکن است از او خواسته شود تا مدتی با رژیم و ورزش وزن خود را متعادل کرده و سپس برای عمل اقدام نماید.
مراقبتهای بعد از پیکرتراشی بازو
به طور کلی یکی از تعیین کننده ترین موارد در عمل های زیبایی، مراقبت های بعد از عمل است که باید توسط بیمار به دقت انجام شود. مراقبت های بعد از عمل پیکر تراشی بازو که توسط جراح یا کادر درمان به اطلاع بیمار می رسد، شامل موارد زیر خواهد بود.
- اعمال فشار و ضربه به بازو و بلند کردن اجسام سنگین بعد از پیکرتراشی بازو ممنوع است.
- حرکات کششی و ورزشی بازو به مدت یک ماه بعد از عمل پیکرتراشی ممنوع است.
- برای بازگشت به محل کار باید شرایط محیط را سنجید. اگر کار فرد نیازمند حرکات شدید نباشد می توان بعد از یک هفته آن را آغاز کرد.
- لازم است آنتی بیوتیک ها و داروهایی که با هدف تسریع بهبودی و جلوگیری از بروز عفونت توسط جراح تجویز می شود، به طور کامل مصرف شود.
- شنا و استفاده از سونا برای مدت یک ماه بعد از پیکرتراشی بازو ممنوع است.
- اگر برای تخلیه مایعات از درن آبکشی استفاده شده باشد لازم است سه تا پنج روز بعد از عمل برای برداشتن آن به مطب مراجعه کرد.
گن کششی پیکرتراشی بازو
استفاده از باند الاستیک و کششی بازو بعد از عمل پیکرتراشی آغاز می شود. لازم است گن بازو به مدت 4 هفته به صورت مداوم استفاده شود. استفاده از باند کششی بعد از عمل پیکرتراشی بازو باعث تسریع روند بهبودی، فرم دهی بهتر بازو، کشیده شدن پوست، کاهش تورم و بسته شدن بهتر زخم ها می شود.
دوره نقاهت عمل پیکرتراشی بازو
دوره نقاهت و بهبودی عمل پیکرتراشی بازو از اصلی ترین نکات مبهم برای متقاضیان این عمل است. برای سپری شدن این دوره و بهبودی بی نقص بعد از عمل لازم است اقدامات مطرح شده به طور کامل انجام شده و به نشانه های مختلف توجه شود. در این بخش موارد قابل انتظار در دوره نقاهت عمل پیکر تراشی بازو شرح داده می شود.
پیکرتراشی بازو با لیپوماتیک باعث می شود تا جای زخم قابل توجه در بازو باقی نمانده و سریعا بهبود پیدا کند. اگر حجم چربی بالا باشد ممکن است برای ایمنی بیشتر از بخیه برای بستن زخم ها استفاده شود. باید توجه داشت که به هیچ عنوان پانسمان و محل زخم تا چند روز در معرض آب قرار نگیرد تا احتمال عفونت بعد از عمل کاهش یابد. برای استحمام و دوش گرفتن می توان بعد از سه روز از آب ولرم استفاده کرد.
مقداری درد و ورم بعد از پیکرتراشی بازو قابل انتظار است. استفاده از رژیم غذایی کم نمک و مصرف زیاد مایعات می تواند به کاهش تورم در دوره نقاهت جراحی بازو کمک کند. ممکن است در روز اول و دوم بعد از عمل، درد به میزان مختصری احساس شود که برای تسکین آن می توان از مسکن های ساده استفاده کرد.
ترشح آب و خونابه از محل زخم طبیعی بوده و باید روزانه چند مرتبه پانسمان تعویض شود.
در صورت انجام عمل لیفت بازو و براکیوپلاستی برای پیکرتراشی بازو می توان انتظار دوره نقاهت طولانی تری را داشت. بعلاوه در این موارد ممکن است از درن های آبکشی برای خروج بهتر خونابه ها استفاده شود که در این صورت بعد از پنج روز باید توسط پزشک برداشته شود.
معمولا تورم بازو با گذشت دو هفته برطرف شده و بهتر است استفاده از باند الاستیک برای مدت 4 هفته ادامه داشته باشد. برای خوابیدن در دوره نقاهت پیکرتراشی بازو لازم است از اعمال فشار روی بازوها و خوابیدن به طرفین خودداری شود.
عوارض عمل پیکرتراشی بازو
روش های استاندار مورد استفاده برای جراحی پیکرتراشی بازو، عوارض و خطرات عمل را به حداقل می رساند. این عمل از روند تهاجمی ملایمی برخوردار بوده و میزان استخراج چربی هم از دیگر نقاط بدن کمتر است، به همین دلیل احتمال بروز عوارض و خطرات کمتر است. عمل به توصیه های جراح و استراحت و مراقبت مناسب باعث می شود تا به حد چشمگیری احتمال بروز عوارض پیکرتراشی بازو کمتر شود.
- امکان ایجاد بی حسی بازو در روزهای اول بعد از عمل وجود دارد که با گذشت چند هفته به حالت عادی باز می گردد.
- احتمال آسیب به رگ و نورون های عصبی در ناحیه بازو وجود دارد که در صورت دقت و تمرکز جراح، به کمترین میزان خود می رسد.
- از عوارض شایع پیکرتراشی بازو، تورم و کبودی بیش از حد و طولانی مدت است که معمولا در اثر عدم رعایت توصیه های پزشک رخ می دهد.
- عفونت ناشی از پیکر تراشی بازو یکی از عوارض محتمل بوده و به همین دلیل باید آنتی بیوتیک های تجویز شده به دقت مصرف شود.
- جمع شدن مایعات زیر پوست بازو به میزان ناچیز قابل انتظار است.
هزینه عمل پیکرتراشی بازو
هزینه پیکرتراشی بازو برای روش های مختلف، متفاوت است. برای رسیدن به بهترین نتیجه لازم است از روش مناسب و برخی اوقات از ترکیب متد های مختلف استفاده کرد که همین مسئله بر قیمت نهایی پیکرتراشی بازوها تاثیر گذار است. در جلسه مشاوره اولیه با پزشک، قیمت نهایی جراحی بازو مشخص می شود. هزینه پیکرتراشی بازو به عواملی نظیر حجم و مقدار بافت چربی، هزینه مرکز جراحی و بیمارستان، مهارت و تجربه جراح و روش های مکمل مانند لیفت بازو و دستگاه مورد استفاده بستگی دارد.