کاردرمانی چیست؟
کاردرمانی به عنوان یک رویکرد کلی نگر یا هالستیک برای مراقبت از سلامت، درمان و ارتقای رفاه و سلامت افراد توانجو با استفاده از فعالیت های روزمره ای که فرد انجام می دهد، شناخته می شود. کاردرمانی در منزل و یا کلینیک تخصصی انجام می شود.
کاردرمانی یا آکیوپیشنال تراپی (occupational therapy) یا ارگوتراپی (به زبان فرانسوی) به عنوان یکی از زیرشاخههای علوم توانبخشی شناخته میشود. با توجه به اینکه این رشته کلی نگر است، به طور دقیق ابعاد و تاثیرات مختلف یک بیماری ازجمله ابعاد روحی، روانی و جسمی و نیز تأثیرات جانبی مختلف بر عملکردهای فردی و اجتماعی بیمار را مورد توجه و بررسی قرار می دهد. همچنین تکنیکهای درمانی مناسب را ارائه کرده و از این طریق با در نظر گرفتن علایق بیمار به درمان وی در حوزههای جسمانی و روانی (با توجه به مقطع سنی) میپردازد، مراجع را از وابستگی خارج کرده و به سوی انجام فعالیتهای روزانه به شکل مستقل هدایت میکند.
درنتیجه یکی از اهداف نهایی کاردرمانگر در درمان مراجع، به استقلال رساندن او در تمام زمینه های زندگی می باشد. برای مثال فردی که دچار سکته مغزی می شود به دلیل ایجاد ضایعه در مغز و با توجه به سطح و شدت آن ضایعه، در برخی مهارت های حرکتی و کلامی دچار اختلال می شود. از پیامدهای این اختلالات می توان به محدودیت و وابستگی فرد در انجام فعالیتهای روزانه و زمینه شغلی و همینطور ارتباطات روزمره خانوادگی و اجتماعی اشاره کرد که خود پیامدهای دیگری از جمله از دست دادن اعتماد به نفس و بروز افسردگی را به دنبال دارد.
کاردرمانگران به افراد در هر سن و سطح توانمندی کمک می کنند تا در فعالیتی که نیاز دارند یا می خواهند، شرکت کنند. حتی با وجود ناتوانی ها، بیماری ها و یا آسیبی که در حال دست و پنجه نرم کردن با آن هستند. بر اساس آنچه گفته شد و از آنجایی که این تخصص حوزههای مختلف و عرصههای فعالیتی متعددی را در بر میگیرد، ارائه یک تعریف روشن و دقیق از واژه کاردرمانی کار دشواری است. اگرچه میتوان این واژه را به شکلی ساده و کلی این گونه تعریف کرد: رشتهای که رویکردهای درمانی را در سه حوزه «جسم، ذهن و روان» به صورت فعالیت هدفمند و معنادار (درمان از طریق کار و فعالیت) ارائه میکند.
کاردرمانی در تهران
دکتر سیاوش رستمی کارشناس ارشد کاردرمانی در تهران و رتبه 1 کارشناسی ارشد
مشاوره و نوبت دهی کاردرمانی در منزل تهران
09120749970
کاردرمانی در مشهد
دکتر اسفندیار قاسمی راد متخصص کاردرمانی در مشهد
مشاوره و نوبت دهی
09353436795
نظر یا سوال داری؟ اینجا کلیک کن و برو پایین همین صفحه سوالتو بپرس
خدمات کلی کاردرمانی
- ارزیابی مهارت های مراجع، نیازها و موانعی که سر راه وی وجود دارد؛ به طوری که خانواده به همراه تراپیست بتوانند اهداف و نیازهای فرد را از جهات مختلف اندازه گیری کنند.
- مداخله مراجع محور و بر مبنای فعالیت های فرد برای بهبود عملکرد وی در انجام فعالیت های روزانه و دستیابی به اهداف تعیین شده.
- ارزشیابی برای اندازه گیری عملکرد فرد و اینکه آیا فرد به اهداف درمانی خود رسیده یا خیر و آیا تغییرات لازم ایجاد شده یا خیر.
چه کسانی به خدمات کاردرمانی نیاز دارند؟
شاید برای بسیاری از افراد این سوال ایجاد شود که آیا من مورد مناسبی برای مراجعه به کاردرمانی هستم و آیا نتیجه مناسبی از این رویکرد درمانی شامل من خواهد شد یا خیر؟ به همین دلیل بهتر است عمده مراجعین و توانجوهای کاردرمانی را دسته بندی کنیم.
- کودکان اتیسم که در انجام کارهای روزانه مانند لباس پوشیدن مشکل دارند و همچنین در سازگاری با تغییرات مداومی که ممکن است در زندگی و محیط رخ دهد، کم توان هستند. مداخلات کاردرمانی با هدف بهبود عملکردهای ظریف و درشت، خود مراقبتی، پردازش حسی و افزایش مهارت های ارتباطی این دسته از بیماران انجام می شود.
- نوجوانانی که دچار ADHD بوده و دچار اختلال در توجه و تمرکز در مدرسه، تکمیل فعالیت و دوست یابی هستند، نیاز به مداخلات کاردرمانی دارند تا روی ارتقای توجه، حافظه، کنترل پرخاش، برنامه ریزی، مدیریت زمان و مهارت های اجتماعی آنها کار شود.
- بزرگسالانی که دچار مشکلات اضطرابی یا افسردگی هستند با مراجعه به کاردرمانی می توانند مهارت مقابله و سازگاری با تغییرات ناسازگار، ایجاد عادت های سالم و یادگیری فعالیت های اجتماعی موثر در درمان بیماری را آموخته و اوضاع خود را به طور موثر کنترل کنند.
- میانسالانی که در اثر ضربه مغزی و یا سایر مشکلات توانایی یک سمت از بدن خود را از دست داده اند به کاردرمانی مراجعه می کنند تا توانایی های بهبود قدرت، تحمل وتاب آوری، افزایش دامنه حرکتی و استفاده از وسایل کمکی به هنگام فعالیت های مختلف را آموزش دیده و تمرین کنند و به این ترتیب از جنبه های منفی مشکل روی زندگی خود بکاهند.
موارد بالا تنها تعداد محدودی از خدمات کاردرمانی را نشان می دهد. زمینه های مختلف کاردرمانی امروزه رو به گسترش بوده و روزانه به تعداد مشکلات و بیماری های مختلفی که می توانند از اثرات مفید کاردرمانی بهره مند شوند، افزوده می شود.
شرایط و بیماری هایی که نیاز به خدمات کاردرمانی دارند
- نورولوژیکال
- فلج مغزی(CP)
- آسیب نخاعی
- ضربه مغزی
- بیماریMS
- صرع و تشنج
- بیماری آلزایمر
- انواع دمانس
- بیماریALS
- نورودولوپمنتال (بیماری های رشدی عصبی)
- اتیسم
- بیماری های رشدی-تعادلی (آپراکسیا)
- اختلال ADHD
- بیماری های حسی
- اختلالات بینایی یا شنوایی
- مشکلات پردازش حسی
- اختلالات شناختی
- ناتوانی ذهنی
- اختلالات رشدی
- سندروم داون
- مشکلات یادگیری
- مشکلات ذهنی-رفتاری
- افسردگی
- اختلال دوقطبی
- اختلال اضطراب
- استرس پس از سانحه PTSD
- اعتیاد
- سوء مصرف الکل
- درد
- درد مزمن
- میگرن
- درد پشت
- خستگی مزمن
- سندروم ها
- بیماری های مزمن
- دیابت
- سرطان
- بیماری های قلبی
جنبه های مختلف زندگی فرد که تحت تاثیر کاردرمانی قرار می گیرد
- فعالیت های روزانه زندگی
- فعالیت های خود مراقبتی
- پوشیدن لباس
- حمام کردن
- غذا خوردن
- جابه جا شدن
- ابزار برای فعالیت های روزانه زندگی
- مدیریت خانه
- مراقبت از دیگران
- مراقبت از حیوانات خانگی
- مدیریت مالی
- خرید و رفت وآمد در جامعه
- مدیریت سلامت
- استراحت و خواب
- آماده شدن برای خواب و خود فعالیت خوابیدن
- فعالیت های مولد (اشتغال یا تحصیل)
- مدیریت استرس
- تطابق شغلی - تحصیلی
- تغییرات محیطی
- افزایش عملکرد کاری
- بازنشستگی
- انجام کارهای داوطلبانه
- مشارکت اجتماعی
- شرکت در فعالیت هایی که در جامعه وجود دارد، به همراه خانواده و دوستان
اهداف کاردرمانی چیست؟
علم کاردرمانی با هدف بهبود وضعیت کلی و افزایش توانایی توان جو در تمام زمینه های زندگی تلاش می کند تا مهارت ها و ویژگی های زیر را در بیمار تقویت کرده و زمینه استفاده از این موارد را در زندگی روزمره وی ایجاد کند.
- مهارت های خود مراقبتی
- مهارت های زندگی مستقل
- مهرت های عملکردی ظریف
- مهارت های عملکردی درشت
- ارتقای قدرت و دامنه حرکتی
- ارتقای تحمل و تاب آوری
- تعادل و هماهنگی
- شناخت
- توجه و حافظه
- عملکرد اجرایی
- حل مسئله
- برنامه ریزی حرکتی
- توالی حرکتی
- پردازش حسی
- مهارت های مقابله ای
- مهارت های حرفه ای
- مفهوم و درک از خود
- مدیریت استرس و زمان
- استفاده از تکنولوژی و ابزار کمکی
کاردرمانگر کیست؟
متخصصان رشته کاردرمانی برای درمان مراجعان نیازمند تسلط و چیرگی در علوم مختلفی همچون فیزیولوژی، آناتومی و روانشناسی هستند تا بتوانند برنامهای جامع برای درمان ارائه دهند که جنبههای مختلف زندگی فرد را در برگیرد. در کنار این برنامه همه جانبه، رویکردهای جبرانی و تطابقی نیز وجود دارد که کاردرمانگران می توانند به مراجعه کنندگان خود ارائه دهند.
برای مثال تمریناتی که به منظور بهبود مهارتهای حرکتی توسط کاردرمانگر درنظر گرفته شده است به شکل یک فعالیت معنی دار و هدفمند ارائه می شود که جایگزین تمرین و تکرار الگوهای حرکتی بی معنی می شود.
علاوه بر این کاردرمانگر با در نظر گرفتن شرایط مراجع، سعی میکند تا به کمک تجهیزات مختلف، محیطی مناسب با شرایط بیمار فراهم کند. به این شکل حداکثر کارایی و حداقل وابستگی برای مراجع فراهم شده و درنتیجه عزت نفس و احساس شایستگی بیشتری به وی منتقل می شود که به این ترتیب از مشکلاتی همچون افسردگی مربوط به وابستگی و مفید نبودن، پیشگیری میشود.
در کاردرمانی، متخصصان این رشته به صورت همه جانبه بیماری مراجع و شرایط او را مورد بررسی قرار میدهند. به این معنی که علاوه بر درمان بیماری، عوامل جانبی مؤثر بر جنبه های مختلف زندگی فرد را نیز مورد توجه قرار داده و به این منظور راهکارهای درمانی و جبرانی متنوعی را ارائه می دهند.
کاردرمانی برای رسیدن به هدف خود که ایجاد حس شایستگی و عزت نفس در فرد است، نیازمند همکاری با دیگر اعضای گروه توان بخشی ازجمله فیزیوتراپیست، گفتاردرمانگر، اورتزیست، پروتزیست، شنواییشناس و بینایی سنج و همچنین افراد دیگر گروه درمان مانند پزشک، روانشناس، پرستار، مددکار اجتماعی و ... است و در این بین همراهی خانواده فرد از اهمیت ویژهای برخوردار است.
دستیابی به این هدف کاردرمانی، از طریق نهایت بهره گیری از تواناییهای مراجع و همچنین استفاده از محیط به شکل بهینه در جهت انجام فعالیتهای عملکردی مستقلانه در زندگی فردی و اجتماعی صورت می گیرد.
سن مناسب برای مراجعه به کاردرمانی
دید کلی نگر و جامع این رشته باعث شده است که گروه سنی افرادی که به کاردرمانی مراجعه می کنند، طیف وسیعی از سنین نوزادی تا کهنسالی را شامل شود. ممکن است برخی افراد به اشتباه تصور کنند که کاردرمانی صرفا مختص افراد بزرگسال بوده و کودکان نیازی به آن ندارند، اما کاردرمانی می تواند مهارت های کودکان و نوجوانان را بهبود بخشیده و آن ها را به سطح استاندارد گروه سنی خود برساند. همچنین به طور مثال برای نوزادی که مشکلاتی مانند گردن گرفتن و یا نشستن دارد و یا برای شخص کهن سالی که مشکلاتی مانند آلزایمر و یا مشکلات عضلانی و حرکتی دارد، کاردرمانی انتخابی ایده آل محسوب می شود.
بنابراین مشخص می شود که کاردرمانی محدود به هیچ طیف سنی خاصی نبوده و همه افرادی که نیاز به کاردرمانی دارند، می توانند بدون توجه به سن و سال از خدمات کاردرمانی بهره ببرند.
کاردرمانی کودکان
کاردرمانی کودکان یکی از مهم ترین شاخه های این رشته است که بیشترین طیف مراجعین به کلینیک های کاردرمانی را شامل می شود. کاردرمانی برای کودکانی که دارای مشکلات حرکتی و ذهنی هستند مورد استفاده قرار می گیرد.
چه کودکانی نیازمند کاردرمانی جسمی(حرکتی) هستند؟
کودکانی که به مشکلات و بیماری های زیر مبتلا هستند لازم است به کاردرمانی مراجعه کنند.
- تاخیر حرکتی
- فلج مغزی (CP)
- اختلالات و بیماری های عضلانی (مانند دیستروفی عضلانی، نوروپاتی و میوپاتی)
- اختلال هماهنگی رشد
- تورتیکولی (کج شدن مادر زادی گردن)
- ناهنجاری سیستم اسکلتی (مانند کوتاهی اندام)
- مشکلات تعادلی
- مشکل ضعف عضلانی
- مشکلات لوله عصبی (اسپاینابیفیدا)
- کودکانی که به علت وضعیت نامناسب یا ضعف عضلانی دچار کوتاهی قد شده اند.
چه کودکانی نیازمند کاردرمانی ذهنی هستند؟
- کودکان مبتلا به اختلالات طیف اتیسم
- کودکانی که مشکل یادگیری دارند (اعم از خواندن، نوشتن و محاسبه)
- بیش فعالی یا نقص در توجه و تمرکز (ADHD)
- اختلال در مهارت های دستی (مانند دست نویسی ضعیف)
- اختلالات رفتاری (پرخاشگری، نافرمانی، لجبازی، وابستگی و...)
- عقب ماندگی ذهنی (مانند سندرم داون)
- مشکلات ارتباطی و اجتماعی
- مشکلات هوشی و کم توانی ذهنی
- مشکلاتی نظیر افسردگی، وسواس، اضطراب، کمبود اعتماد به نفس
کاردرمانی چگونه به کودکان کمک می کند؟
کاردرمانی با ارائه ی تمرین های مناسب به کودک و همچنین ارائه ی مشاوره به والدین در مورد الگوهای صحیح فعالیت و زندگی کودک در جهت پیشگیری از ناتوانی و بهبود مشکلات ذهنی و حرکتی و ارتقای کیفیت زندگی به کودک و خانواده وی کمک خواهد کرد.
کاردرمانی کودکان در زمینه مشکلات جسمی و حرکتی با کمک به طی کردن سریع تر مراحل رشد حرکتی (مانند گردن گرفتن، نشستن، ایستادن، راه رفتن و..)، بهبود تون عضلانی، رفع و جلوگیری از نقص های مفصلی، بهبود واکنش های تعادلی و انعکاسی، رفع رفلکس های غیر طبیعی، کنترل و یادگیری حرکتی و مواردی از این قبیل و همچنین در زمینه مشکلات ذهنی با بهبود مهارت های شناختی (توجه و تمرکز، حافظه، مهارت حل مسئله و استدلال)، بهبود مهارتهای عاطفی (مثل کنترل هیجان)، رفع مشکلات رفتاری، بهبود حافظه، افزایش درک محیطی، بهبود مهارت های زندگی و بهبود مهارت های اجتماعی به کودک کمک می نماید.
کاردرمانی ذهنی (کار درمانی در زمینه روان)
امروزه سلامت و امنیت روانی به عنوان یکی از رو به رشد ترین اختلالات جامعه شناخته می شود و این زمینه نیازمند رسیدگی و برنامه ریزی گسترده است. کاردرمانی روان به این منظور می تواند بر سلامت روانی و ذهنی کودکان، نوجوانان، سالمندان و افراد دارای مشکلات شدید و مزمن روانی متمرکز شود. کاردرمانی به سلامت روانی به عنوان یکی از مهم ترین زمینه های کاری خود نگاه کرده و می تواند مراجعین خود را در زمینه های ذهنی و روحی نیز به طور موثر یاری کند.
کاردرمانی در حال حاضر خود را بیشتر با مطالعات روانشناسی در قرن 20 منطبق کرده است. کاردرمانی در حوزه روان بخش زیادی از تئوری های خود را از نظریات فروید استنباط کرده است. مانند تئوری او دربارهٔ احساسات و تأثیر آن بر رفتار. فروید در زمینه شخصیت نیز نظریه شخصیت که متاثر از سه نیروی اید، ایگو و سوپر ایگو است را مطرح کرده که این نظریه در کاردرمانی روان زمینه استفاده زیادی پیدا کرده است. عدم تعادل بین سه نیروی ذکر شده باعث تاثیر منفی بر رفتار و تعاملات فرد می شود که باعث ایجاد اختلال در فعالیت های روزمره مانند روابط اجتماعی، شرکت در یک تفریح و یا مدیریت منابع مالی میشود.
کاردرمانی در حوزه روان از نظریات کارل گوستاو یونگ نیز بهره می گیرد و نظریات این اندیشمند را در بهبود و توانبخشی مراجعین خود مورد استفاده قرار می دهد.
مشکلاتی که می تواند تحت پوشش کاردرمانی ذهنی قرار بگیرد شامل موارد زیر می باشد.
- اسکیزوفرنی و اختلالات سایکوتیک
- اختلال افسردگی
- اختلال اضطرابی و استرس بعد از حادثه
- اختلال وسواسی جبری
- اختلالات عصبی رشدی مانند اوتیسم
- اختلال کم توجهی و بیش فعالی
- اختلالات یادگیری
کاردرمانی ذهنی با هدف توانبخشی اختلالات ذکر شده در بالا، مهارت های زیر را در مراجعین خود هدف قرار می دهد.
- استفاده از زمان
- تعیین برنامه روزانه
- توانایی های مقابله ای
- مهارتهای اجتماعی
- مدیریت مالی
- مراقبت از فرزندان
- مهارتهای مراقبت از خود
کاردرمانی سالمندان
سالمندی امروزه یکی از مشکلات اصلی و عمیق جوامع مختلف است که راهکارهای مختلفی برای آن ارائه شده است. یکی از اصلی ترین مواردی که در این بین باید مد نظر قرار داده شود، سلامت و توانایی افراد سالمند است. با استفاده از روش های مختلف تلاش می شود که سالمندان تا حد ممکن متکی به خود بوده و افراد زیادی برای راحتی آن ها درگیر نشوند. کاردرمانی سالمندان به این منظور بسیار کارآمد بوده و می تواند اثرات مثبت قابل توجهی بر راحتی و افزایش کیفیت زندگی سالمندان عزیز داشته باشد.
کاردرمانی در سالمندان برای حفظ استقلال آن ها در انجام کارها، مشارکت در فعالیتهای معنادار و افزایش کمی و کیفی سطح رفاه آن ها تلاش می کند. برخی از زمینه هایی کاردرمانی به کمک افراد سالمند می آید موارد زیر است.
- سالمندان دچار بیماری آلزایمر، پارکینسون
- مشکلات شناختی
- ناتوانی در حرکت کردن
- کاهش بینایی و شنوایی
- کمک به انجام فعالیت های روزمره زندگی مثل مراقبت از خود، بهداشت و سلامت، تفریح و استفاده از ابزار و وسایل
کاردرمانی در حوزه سلامت و تندرستی
حوزههای تمرین سلامت و تندرستی به دلیل افزایش نیاز به خدمات مربوط به تندرستی، در کاردرمانی ایجاد شده است. علم کاردرمانی می تواند در ارتقای سلامت کلی جامعه و بهبود کیفیت و سبک زندگی اشخاص نقش بسیار مهمی داشته باشد. کاردرمانگر در حوزه کاردرمانی سلامت و تندرستی بر موارد زیر تمرکز کرده و سعی در ارتقاء و بهبود آن ها دارد.
- پیشگیری از بیماری ها و بهداشت عمومی
- پیشگیری از بحران بعد از حادثه
- بهبود کیفیت زندگی افراد مبتلا به بیماری های مزمن
- تدوین برنامه مراقبت از سلامت
- ارتقای عوامل موثر بر کیفیت زندگی
- ارتقای تمرینات سالم زندگی، مشارکت اجتماعی و عدالت کاری
کاردرمانی در حوزه توانبخشی
کاردرمانگر یکی از نیروهای متخصص در زمینه رفع نیازها و بهبود شرایط زندگی افراد معلول و توان جو محسوب می شود. کاردرمانی در حوزه توانبخشی برنامه ها و اقدامات گسترده و فراگیری را دنبال می کند. به عنوان مثال توانبخشی در بیمارستان و مراکز درمانی، توانبخشی در منزل و برنامههای توانبخشی روزانه.
برای مشخص کردن طرح درمانی، کاردرمانی توانبخشی تمام جنبههای فیزیکی، شناختی، روانی-اجتماعی و نیازهای محیطی که می تواند بر زندگی و اطرافیان مراجع تأثیر بگذارد را مد نظر قرار می دهد. کاردرمانی در حوزه توانبخشی بسیار وسعت داشته و محدود به افراد و شرایط خاص نمی شود. در ادامه بخش محدودی از زمینه های فعالیت کاردرمانی در حوزه توان بخشی و ارائه خدمات به توان جو مطرح می شود.
- کار با افراد اتیسم در برنامه جامع توانبخشی روزانه با هدف افزایش توانایی مشارکت و برقراری رابطه موثر در جامعه.
- افزایش کیفیت زندگی افراد مبتلا به بیماری سرطان با هدف ارتقای سطح مشارکت آنها در انجام فعالیت های معنادار، کنترل استرس و اضطراب، کنترل درد و مدیریت خستگی.
- کمک به اشخاصی که دچار قطع عضو و یا از کار افتادن یکی از اندام های بدن شده اند، برای مثال پوشیدن لباس یا دست مصنوعی به تنهایی، غذا خوردن، کار با ابزار و.... به طوری که تا حد امکان فرد را از کمک و مراقبت دائمی اطرافیان بی نیاز کند.
- استفاده از تکنولوژیهای جدید مانند نرم افزار تبدیل گفتار به متن برای افراد کم توان و یا بازیهای ویدئویی و ابزارهای نوین توانبخشی.
- فراهم کردن تمرینات و استرانژی های جبرانی برای بازماندگان جنگ و نبرد، مانند افرادی که دچار آسیب های مغزی شده و به دنبال ان در توانایی های شناختی با مشکل مواجه شده اند.
کاردرمانی در منزل
یکی از شاخه های اصلی توانبخشی (مانند فیزیوتراپی، گفتاردرمانی و...)، علم کاردرمانی است که به منظور کمک به ارتقاء استقلال مراجع در انجام فعالیت های روزمره و عدم اتکا به دیگران و در نتیجه بهبود کیفیت زندگی او انجام می شود. هدف از کاردرمانی بهبود وضعیت سلامت و افزایش استقلال افرادی است که با مشکلاتی مانند اختلالات، ضایعه، ناتوانی های جسمی و حرکتی و... دست و پنجه نرم می کنند.
در جوامع مدرن امروزه دسترسی سریع و آسان به خدمات در اولویت افراد قرار گرفته و به طبع آن ارائه انواع سرویس ها و خدمات در محل، به منظور جلوگیری از اتلاف وقت وهزینه های رفت و آمد انجام می شود. خدمات پزشکی و توانبخشی از جمله کاردرمانی هم از این قاعده مستثنی نیست. یکی از خدمات بسیار ارزشمندی که مراجعین می توانند از آن بهره ببرند، "کاردرمانی در منزل" است.
در زمینه خدمات کاردرمانی به دلیل وجود محدودیت ها در برخی از مراجعین، ممکن است حضور مستمر و منظم در کلینیک کاردرمانی برای آن ها امکان پذیرنباشد و یا اینکه به هر دلیلی( ترافیک شهری، مشغله و ...) تمایلی به حضور در مراکز کلینیکی نداشته باشند، دریافت خدمات کاردرمانی در منزل خود شخص ارزشی دوچندان دارد. در این حالت شخص در منزل خود و در محیطی آرام و به دور از هرگونه تنش، خدمات تخصصی را دریافت کرده و کیفیت جلسات و اثربخشی آن ها نیز دوچندان می شود.
مزایای کاردرمانی در منزل
ارائه خدمات کاردرمانی در منزل به مددجویان این رشته از فواید و مزایای بسیار زیادی برخوردار است که در ادامه ذکر می شود.
- کمک به تسریع روند درمان
- افزایش آسایش و راحتی بیماران و خانواده آن ها
- صرفه جویی در زمان و هزینه
- کاهش وابستگی به اطرافیان
- آشنایی درمانگر با محیط زندگی فرد و کمک به طرح بهتر برنامه درمانی
- آشنایی بیشتر با خانواده توان جو و ارائه دستورالعمل های موثر در جهت بهبود شرایط فرد
مثال هایی از موارد استفاده کاردرمانی در منزل
- بیماری ها و آسیب های نورولوژی بزرگسال و بیماری های نورودژنریتیو(سکته مغزی، پارکینسون، MS، ضربه مغزی و ضایعات نخاعی، Muscular dystrophy، ALS و...)
- مشکلات ارتوپدیک و اعصاب محیطی (پارگی تاندون و عصب و...)
- اختلالات جسمی کودکان (فلج مغزی و تاخیر حرکتی و...)
- اختلالات تکاملی عصبی (طیف اوتیسم و ADHD و...)
- اختلالات ذهنی کودک (سندروم داون، ناتوانی های هوشی و...)
- مشکلات روانی اجتماعی (اسکیزوفرنی و اختلالات دوقطبی و...)
اگر در شهر مشهد یا تهران هستید می توانید از خدمات کاردرمانی در منزل مشهد و تهران توسط بهترین متخصصین بهره مند شوید.