عمل لیفت سینه یا ماستوپکسی چیست؟
لیفت سینه یا ماستوپکسی یک عمل زیبایی است که برای بالا کشیدن سینه های دچار افتادگی به کار می رود. از عمل ماستوپکسی (mastopexy) برای جمع کردن پوست اضافه سینه استفاده می شود. در حین انجام عمل لیفت سینه، جایگاه نوک سینه تغییر کرده و به بالا کشیده می شود. باید توجه داشت که ارتباط قسمت نوک سینه با غدد شیردهی در حین جراحی قطع نشود.
ضرورت انجام عمل لیفت سینه
سینه یکی از اجزای بدن است که در تناسب اندام بانوان نقش مهمی را ایفا می کند. سینه ها ممکن است به دلایل مختلفی دچار افتادگی شده و حالت توپر و گرد آن ها از بین برود. بنابراین خانم های زیادی به دنبال راه های رفع این مشکل هستند. بهترین راه برای خوش فرم کردن سینه ها، لیفت سینه است. انجام این عمل باعث افزایش اعتماد به نفس، راحتی در انتخاب و پوشیدن لباس و از بین رفتن محدودیت های فیزیکی می شود. امروزه ماستوپکسی به یکی از محبوب ترین عمل های زیبایی تبدیل شده است و این محبوبیت به دلیل نتایج مثبت و فواید فراوان این عمل به دست آمده است. در این مقاله تمام نکات مربوط به عمل لیفت سینه را بیان می کنیم. اگر از افتادگی سینه رنج می برید و به فکر انجام عمل لیفت سینه هستید بهتر است این مقاله را به دقت مطالعه کنید.
دلایل افتادگی سینه بانوان
قبل از اینکه توضیحات مورد نیاز درباره عمل لیفت سینه را ارائه کنیم، لازم است دلایل افتادگی سینه را بدانیم.
افزایش سن
یکی از اصلی ترین دلایل افتادگی سینه، افزایش سن است. انعطاف پذیری سینه و پوست آن در سنین بالا کمتر شده و هر چه سن بیشتر شود، سینه ها افتاده تر و شل تر می شود.
تغییر وزن مداوم
هنگامی که بانوان در زمان کوتاه، تغییر وزن زیادی داشته باشند ممکن است دچار افتادگی در ناحیه سینه شوند. زمانی که وزن فرد تغییر می کند، سینه ها نیز به طبع آن دچار تغییر حجم شده و حالت افتاده پیدا می کنند.
بارداری و شیردهی
شیردهی یکی از اصلی ترین دلایل افتادگی سینه بانوان محسوب می شود. این مسئله به دلیل تغییرات هورمونی و اعمال نیروی کشش بر سینه است. توصیه می شود عمل ماستوپکسی پس از دوران شیردهی انجام شود تا تغییرات حاصله ماندگاری بیشتری داشته باشد.
عوامل ژنتیکی
تعداد چشمگیری از افراد به دلایل ژنتیکی دچار این مشکل می شوند که کاندید مناسبی برای انجام عمل محسوب می شوند. حجم بیش از حد سینه و کشش پوستی نامناسب می تواند تحت تاثیر مسائل ژنتیکی باشد.
چه کسانی کاندید مناسبی برای انجام عمل لیفت سینه هستند؟
مانند باقی عمل های جراحی، شرایطی وجود دارد که تعیین می کند چه کسانی کاندید مناسبی برای انجام عمل لیفت سینه یا ماستوپکسی هستند که این موارد را در ادامه مشاهده می کنید.
- افرادی که دارای سینه های افتاده هستند و با تمرین و ورزش قادر به بهبود آن نیستند.
- کسانی که دچار عدم تقارن سینه ها هستند.
- فرد متقاضی عمل لیفت سینه باید از لحاظ جسمی و روحی سالم بوده و انتظارات معقول و منطقی از جراحی داشته باشد.
- افرادی که دیگر قصد باردار شدن ندارند، کاندید مناسبی برای انجام عمل لیفت سینه هستند.
- فرد باید درباره این عمل اطلاعات کافی داشته باشد و با آگاهی آن را انجام دهد.
- افراد باید بالای 18 سال سن داشته باشند. لیفت سینه زمانی انجام می شود که فرد از لحاظ جسمی و روحی به حداکثر رشد خود رسیده باشد.
جلسه مشاوره عمل لیفت سینه
بیمار باید قبل از انجام عمل ماستوپکسی به طور کامل و مفصل با جراح مشورت کند. در این جلسه بیمار از اولویت ها و انتظاراتش صحبت می کند. جراح اطلاعات مربوط به عمل را برای بیمار بازگو کرده و تاریخچه پزشکی وی را به دقت مورد بررسی قرار می دهد. بافت سینه از لحاظ فیزیکی مورد معاینه قرار گرفته و میزان تغییرات مورد نیاز مشخص می شود. همچنین اطلاعاتی درباره مراقبت های قبل و بعد از عمل لیفت سینه نیز به بیمار ارائه داده می شود. هزینه نهایی عمل لیفت سینه در جلسه مشاوره و بعد از معاینه کامل مشخص می شود.
اقدامات قبل از عمل لیفت سینه
اقدامات قبل از عمل ماستوپکسی شامل موارد متعددی است و باعث می شود تا روند جراحی به نحو احسن پیش رفته و همینطور در جلوگیری از بروز عوارض نقش موثری ایفا می کند. در این بخش به مراقبت ها و اقدامات قبل از عمل اشاره می شود.
- انجام آزمایشات خون و ماموگرافی قبل از عمل ماستوپکسی مورد نیاز است.
- بیمار قبل از عمل باید تغذیه مناسب داشته و مصرف میوه و سبزیجات را به برنامه غذایی خود اضافه کند.
- یک ماه قبل از انجام ماستوپکسی باید مصرف سیگار را قطع کرد.
- مصرف آسپرین و داروهای مشابه که باعث رقیق شدن خون می شود، یک ماه قبل از عمل ممنوع است.
- بهتر است بیمار شب قبل از عمل استحمام کند.
- بیمار نباید از شب قبل از عمل چیزی میل کند.
- یکی از بستگان یا دوستان بیمار باید در روز عمل همراه او باشد.
- قبل از عمل مشاوره با پزشک و معاینه فیزیکی سینه لازم است.
روش انجام جراحی لیفت سینه
ماستوپکسی یا لیفت سینه یک روش جراحی برای بالا کشیدن سینه هایی است که دچار افتادگی هستند. برای انجام این عمل به یک الی دو ساعت زمان نیاز است و ممکن است لازم باشد عمل در دو جلسه انجام شود. ممکن است برخی از بانوان قصد داشته باشند هم سینه های خود را لیفت کرده و هم حجم آن را کاهش دهند. در این صورت می توان لیفت سینه را با روش های دیگر مانند ماموپلاستی ترکیب کرد. برای انجام عمل لیفت سینه چند روش وجود دارد که در ادامه هر کدام را بیان می کنیم. همچنین ممکن است فرد علاوه بر لیفت سینه قصد افزایش حجم سینه را نیز داشته باشد که در این صورت عمل لیفت سینه و پروتز سینه همزمان یا پروتز پکسی انجام می شود.
لیفت سینه به روش هلالی
قبل از انجام هر کدام از روش های لیفتینگ در ناحیه سینه، باید سطح سینه کاملا تمیز شده تا از بروز عفونت جلوگیری شود. روش هلالی بیشتر برای افرادی استفاده می شود که سینه های کوچک تری دارند. در این روش برش کم تری ایجاد می شود. برای انجام لیفت سینه به روش هلالی یک برش در قسمت تحتانی و زیر چین سینه ایجاد می شود.
عمل لیفت سینه لنگری
برای انجام این روش لازم است برش هایی بیشتری ایجاد شود. بنابراین زخم های ایجاد شده در روش لنگری بیشتر از روش های دیگر است. این عمل برای بانوانی کاربرد دارد که در ناحیه سینه و نوک آن دچار افتادگی شدید و حجم بالا هستند. می توان این روش را هم زمان با عمل کوچک کردن سینه یا ماموپلاستی کاهشی انجام داد.
عمل لیفت سینه به روش گرد
در این عمل برش دایره شکلی در اطراف قسمت تیره سینه ایجاد می شود. این عمل بیشتر برای افرادی مناسب است که دچار افتادگی های درجه معمولی و متوسط هستند.
دوره نقاهت عمل لیفت سینه
بیمار چند ساعت پس از عمل لیفت سینه مرخص می شود. ممکن است به ناحیه سینه ها درن آبکشی متصل شود. این کار به دلیل خارج شدن مایعات و خونابه ناشی از جراحی است. تورم ناشی از عمل با مرور زمان کاهش پیدا می کند. پس از چند هفته درصد بالایی از تورم از بین رفته و فقط ناحیه برش رنگ صورتی پیدا می کند. به طور کلی تورم چند ماه پس از عمل لیفت سینه از بین رفته و دو هفته پس از عمل کبودی ها کاهش می یابد. بیمار در دوران نقاهت عمل لیفت سینه ممکن است در ناحیه تحت جراحی احساس درد داشته باشد که جراح برای تسکین این درد از مسکن های ساده استفاده می کند. بیمار تا مدتی در محل عمل دچار بی حسی می شود که به مرور زمان این حالت از بین می رود. به طور کلی دوره نقاهت و بهبودی عمل ماستوپکسی حداکثر دو هفته است. پس از آن بیمار می تواند به انجام فعالیت های خود بپردازد اما لازم است از اهمال فشار زیاد و غیر ضروری به بافت سینه خودداری شود. بخیه های ایجاد شده باید توسط جراح کشیده شود. در صورتی که از بخیه های جذبی استفاده شود لازم به انجام این کار نیست.
مراقبت های بعد از جراحی لیفت سینه
مراقبت های بعد از عمل ماستوپکسی توسط جراح به بیمار توضیح داده می شود. انجام این اقدامات و مراقبت ها بسیار حائز اهمیت بوده و تاثیر چشمگیری بر نتیجه موفق جراحی می گذارد. با رعایت دستورات جراح بعد از عمل بالا کشیدن سینه تا حد زیادی از بروز عوارض مرسوم جلوگیری می شود.
- بیمار در هنگام خواب باید در حالت طاق باز باشد. تا دو هفته نباید روی پهلو خوابید و قسمت بالا تنه بالاتر از دیگر قسمت های بدن قرار گیرد.
- بهتر است از میوه و سبزیجات و مایعات بیشتر استفاده شود.
- تا دو هفته پس از عمل نباید رابطه جنسی داشت.
- تا دو هفته نباید به طور طولانی خم شد.
- از وارد شدن فشار و ضربه به سینه جلوگیری شود.
- تا چند هفته نباید فعالیت های سنگین و ورزش های پرتحرک انجام شود.
- نظافت سینه ها باید به طور کامل رعایت شود. در غیر این صورت ممکن است عفونت ایجاد شود. جراح مشاوره کامل درباره نظافت سینه ها را به بیمار ارائه می دهد. باید به این توصیه ها توجه شود.
- به مدت 4 الی 6 هفته از گن مخصوص سینه استفاده شود.
عوارض عمل جراحی لیفت سینه (ماستوپکسی)
عوارض و خطرات عمل لیفت سینه مانند دیگر عمل های زیبایی قابل انتظار هستند. این عوارض در بیشتر موارد برای همه افراد ایجاد شده و موقتی هستند. در ادامه عوارض عمل جراحی لیفت سینه را بیان می کنیم.
مشکلات مربوط به بیهوشی
ممکن است بدن برخی از افراد نسبت به داروهای مورد استفاده برای بیهوشی حساس بوده و به دنبال آن دچار مشکل شود.
خونریزی پس از عمل
بعد از انجام عمل لیفت سینه، مقدار بسیار کم خونریزی طبیعی بوده و با گذشت زمان از بین می رود. در صورتی که خونریزی زیاد باشد و به طور مکرر رخ دهد باید به پزشک مراجعه کرد.
ایجاد عفونت
در مواردی ممکن است پس از انجام لیفت سینه بدن دچار عفونت شود. در چنین مواردی می توان با استفاده از آنتی بیوتیک عفونت را از بین برد. در صورتی که عفونت وسیع باشد، نیاز به بستری خواهد بود.
از بین رفتن حس در سینه
تا چند وقت پس از عمل لیفت سینه، بیمار احساس لمسی در نوک سینه و محل های برش را از دست می دهد. این مورد ناشی از آسیب به نورون های سطحی سینه بوده و با گذشت زمان برطرف می شود.
از دیگر عوارض عمل ماستوپکسی می توان به بهبود نامناسب زخم ها، عدم تقارن سینه ها به علت مهارت پایین جراح، آسیب به بافت سینه، جمع شدن مایعات زیر پوست و ایجاد ترومبوز وریدی در موارد نادر اشاره کرد. در مواردی نیز ممکن است نیاز به انجام مجدد جراحی باشد. توجه داشته باشید مواردی که به عنوان عوارض لیفت سینه بیان شد برای تمام افراد ایجاد نشده و معمولا به دنبال مهارت ناکافی و پایین جراح و در موارد خاص رخ می دهد.
هزینه عمل لیفت سینه
قیمت عمل لیفت سینه مانند تمام عمل های زیبایی دیگر نیاز به معاینه و بررسی مستقیم توسط پزشک دارد و نمی توان رقم دقیقی برای آن اعلام کرد. از اصلی ترین موارد موثر در هزینه عمل لیفت سینه می توان به مهارت و تجربه جراح، محل جراحی و حجم مشکلات بیمار اشاره کرد. در برخی از موارد که حجم سینه زیاد و افتادگی محسوس باشد باید از روش های جبرانی مانند ماموپلاستی استفاده کرد که در این صورت هزینه نهایی بیشتر می شود. به طور کلی می توان رقمی بین 35 تا 45 میلیون تومان را به عنوان هزینه عمل لیفت سینه یا ماستوپکسی در نظر گرفت.