جراحی تعویض مفصل شانه
جراحی تعویض مفصل شانه یکی از رایج ترین راهکارهایی است که باعث می شود مفصل شانه دوباره کارایی خود را به دست آورد. شانه یکی از مهم ترین قسمت های بدن است که در تحرک دست ها به ما کمک می کند. یکی از قسمت هایی که در عملکرد شانه نقش اساسی دارد، مفصل شانه است. زمانی که در ناحیه مفصل شانه مشکلاتی به وجود آید باید روش های مختلف پزشکی به کار گرفته شده تا اختلالات این ناحیه رفع شوند. شانه از بخش هایی همچون ترقوه، بازو و کتف تشکیل شده است. زمانی که در هر کدام از این اجزا مشکلی به وجود آید، کارایی شانه مختل می شود. در این مقاله ما به بیان مشکلات ناحیه مفصل شانه و روش تعویض آن می پردازیم. در صورتی که در این ناحیه دچار علائم و مشکلاتی هستید یا قصد انجام عمل تعویض مفصل شانه را دارید این مقاله را تا آخر مطالعه کنید.
جراحی تعویض مفصل شانه چیست؟
تعویض مفصل شانه یک عمل جراحی است که در آن سطوح مفصلی آسیب دیده شانه جدا شده و یک پروتز مصنوعی جای آن را می گیرد. نام دیگر جراحی تعویض مفصل شانه، آرتروپلاستی شانه است. از دلایل عمده انجام این عمل می توان به درد و گرفتگی مزمن و آزاردهنده شانه و همینطور محدودیت تحرک و حرکت اشاره کرد. زمانی که این مشکلات وجود داشته باشد درد شدیدی در شانه به وجود آمده و تحرک این عضو مختل می شود. زمانی که این عمل انجام می شود توانایی افراد به طور کامل یا تا حد قابل توجهی باز می گردد اما باید تا آخر عمر بیشتر ملاحظه این مفصل را داشت و کمتر به آن فشار وارد کرد. وظیفه تشخیص اینکه برای احیای کارایی مفصل از چه روشی استفاده شود بر عهده جراح ارتوپد است. این فرد زمانی که ببیند روش های دیگر برای رفع مشکلات شانه تأثیری ندارند آرتروپلاستی را انتخاب می کند. بسته به وضعیت، تعویض مفصل به صورت کامل یا بخشی انجام می شود.
روش انجام عمل تعویض مفصل شانه
جراحی آرتروپلاستی شانه با روش های مختلفی انجام می شود. البته روند عمل و هدف نهایی به یک شکل است. برای انجام عمل تعویض مفصل شانه ابتدا بیمار در حالت بیهوشی عمومی قرار می گیرد. پس از آن برش هایی در ناحیه شانه ایجاد می شود. محل دقیق این برش ها بسته به وضعیت مفصل ممکن است متفاوت باشد. پس از آن قسمتی از مفصل که آسیب دیده است جدا شده و مفصل مصنوعی و پروتز به جای آن قرار می گیرد. ایمپلنت های جایگزین به شرایط مفصل بیمار بستگی دارد. این عمل معمولاً حدود سه ساعت به طول می انجامد. در طول این مدت بیمار در حالت بیهوشی بوده و دردی را احساس نمی کند. پس از جاگذاری مفصل مصنوعی در شانه برش های ایجاد شده بخیه و پانسمان می شوند. برای اینکه از تعویض مفصل در ناحیه شانه نتیجه خوبی حاصل شود باید به بهترین جراح ارتوپدی مراجعه شود.
انواع جراحی مفصل شانه کدامند؟
همان طور که بیان کردیم تعویض مفصل شانه دارای انواع مختلفی است. انواع مختلف آرتروپلاستی شانه بسته به میزان آسیب دیدگی و اختلال شانه دسته بندی می شوند. به این گونه که در مواردی لازم است مفصل به طور کامل تعویض شده و در مواردی فقط بخشی از آن جدا و تعویض می شود. در ادامه به طور کامل به هر روش پرداخته می شود.
عمل جراحی تعویض کامل مفصل شانه
شایع ترین عملی که روی مفصل شانه انجام می شود، تعویض کامل مفصل شانه است. در این عمل مفصل به طور کامل جدا شده و عضو مصنوعی به جای آن قرار می گیرد. این اجزا شامل یک توپ فلزی به عنوان سر استخوان بازو که به طور کامل صیقل داده شده است و یک کاسه و میله پلاستیکی که به آن متصل هستند، می باشد. برای اینکه همه افراد بتوانند این عمل را انجام دهند این پروتز ها در سایز های مختلفی تولید می شوند. برای چسباندن این اجزا به استخوان از دو روش استفاده می شود. در برخی از موارد که جنس استخوان خوب است از روش پرس فیت استفاده می شود. در غیر این صورت از چسب مخصوص استخوان استفاده می شود. در هر دو شرایط مفصل به طور محکم در جای خود قرار می گیرد.
عمل جراحی نیمه آرتروپلاستی شانه
در این روش تنها توپ صیقل داده شده به جای مفصل قرار گرفته و دیگر اجزای شانه بدون ایجاد تغییرات در جای خود باقی می مانند. در این عمل مفصل و بخشی از استخوان شانه جدا و پروتز جای آن قرار داده می شود. این جراحی زمانی انجام می شود که استخوان شانه دچار شکستگی شده باشد اما این شکستگی به حفره آسیبی وارد نکرده باشد. به این عمل نیمه آرتروپلاستی میله ای هم گفته می شود. در برخی از موارد ممکن است جراح پس از مشاهده وضعیت مفصل در حین عمل تصمیم بگیرد که کدام روش را انجام دهد.
جراحی تعویض کامل مفصل شانه معکوس
تعویض کامل مفصل شانه معکوس یکی دیگر از روش های تعویض مفصل است. این روش برای افرادی مناسب است که در ناحیه سر شانه دچار پارگی ماهیچه شده اند. همچنین افرادی که دچار بیماری مفصلی سر ماهیچه هستند برای این عمل گزینه مناسبی هستند. افرادی هم که در عمل های قبلی با روش های دیگر نتیجه مناسبی نگرفته باشند برای انجام این جراحی گزینه مناسبی هستند. در این روش جای گوی و حفره با هم عوض شده و بیمار می تواند تحرک بیشتری داشه باشد.
عمل جراحی نیمه آرتروپلاستی سطحی
در این عمل مفصلی که در ناحیه شانه قرار می گیرد فاقد میله است. این عمل در مواردی استفاده می شود که شانه بیمار آسیب ندیده باشد و می تواند پروتز را بدون میله نگه دارد. افرادی که دچار آرتریت شانه هستند برای انجام این جراحی مناسب هستند. همچنین افرادی که تحرک بیشتری داشته و در سن جوانی هستند برای انجام این جراحی مناسب هستند زیرا استخوان آن ها از مقاومت بیشتری برخوردار است. ماندگاری اجزای تعویض شده در این روش می تواند از روش های دیگر بیشتر باشد.
انواع پروتز مصنوعی برای شانه
پروتز های مصنوعی که برای شانه استفاده می شوند دارای انواع مختلفی هستند. این پروتز ها از نظر برند تولید کننده، کیفیت ساخت، سایز و... با هم تفاوت دارند. شرکت های تولید کننده این ایمپلنت ها محصولات خود را با کیفیت و سایز های مختلفو برای افراد مختلف تولید می کنند. این پروتز ها از نظر شکل ظاهری هم با هم تفاوت دارند. برخی از این مفصل های مصنوعی شانه دارای یک گوی و یک میله متصل به آن هستند. برخی دیگر از این مفصل ها بدون میله بوده و به جای مفصل شانه قرار می گیرند. هر کدام از این مفصل های مصنوعی برای بخشی از افراد استفاده می شوند. پروتز مصنوعی شانه در داخل بافت این ناحیه و به جای مفصل قرار گرفته و در ظاهر قابل مشاهده نیست. جراح پس از این که بیمار را معاینه کند متوجه می شود که از چه نوع پروتزی باید برای او استفاده شود. در برخی از موارد هم لازم است جراح در حین عمل و مشاهده مفصل تصمیم بگیرد که از چه نوع مفصلی برای بیمار استفاده کند.
برند های مختلف مفصل مصنوعی شانه
برند های تولید کننده مفصل مصنوعی شانه شامل موارد زیادی هستند. شرکت ها و برند های زیادی در تولید این مفصل ها فعالیت می کنند. این برند ها از نظر جنس پروتز، کیفیت، هزینه خرید و... با هم تفاوت هایی دارند. این برند ها در این چند مورد همواره با هم در رقابت بوده و هر کدام به دنبال تولید محصولات بهتر و جذب مشتریان به سمت خود هستند. مفاصل مصنوعی ابتدا باید از کیفیت بالایی برخوردار بوده و دارای عمر زیادی باشند. بهترین برند های تولید کننده مفصل مصنوعی شانه به دنبال این هستند که محصولات خود را با دوام بالایی تولید کرده تا در حین استفاده و وارد شدن فشار به آن ها دچار مشکل نشوند. هرچه دوام و کیفیت این پروتز ها بیشتر باشد هزینه خرید آنها هم بیشتر است. از جمله برندهای معروف پروتز شانه می توان به WRIGHT، Medacta، djo surgical و exactech اشاره کرد.
کاندیدای عمل جراحی تعویض مفصل شانه چه کسانی هستند؟
کاندیدای تعویض مفصل شانه افرادی هستند که در ناحیه شانه و مفصل آن دچار مشکل بوده و با انجام این جراحی مشکل آنها برطرف می شود. شاخصه اصلی بین تمام کاندیداهای انجام جراحی تعویض مفصل شانه، درد مزمن و پیش رونده و محدودیت حرکت است.
- افرادی که به دلیل مشکلات مفصل درد زیادی را در ناحیه شانه هایشان احساس می کنند. این درد ممکن است باعث به وجود آمدن اختلال در تحرک شود.
- افرادی که سن مناسبی برای انجام آرتروپلاستی دارند.
- افرادی که در تحرک شانه و مفصل آن با مشکل روبرو هستند.
- افرادی که روش های دیگر همچون تزریق کورتیزون، فیزیوتراپی و استفاده از داروی ضد التهاب به آنها نتیجه مناسب را ندهد.
- افرادی که دلیل به وجود آمدن مشکل مفصلی شانه آن ها دچار شکستگی شده باشد.
- افرادی که در ناحیه مفصل شانه دچار نکروز و استئونکروز هستند.
- افرادی که به دلیل وارد شدن ضربه دچار التهاب مفصلی شده اند.
- افرادی که روماتیسم مفصلی دارند.
- کسانی که دچار آرتروز هستند. این بیماری باعث تخریب شدید مفصل شانه می شود.
مزایای تعویض مفصل شانه کدامند؟
مزایای عمل تعویض مفصل شانه شامل موارد زیادی هستند. با انجام این عمل مشکلات زیادی در ناحیه شانه حل می شود و فرد می تواند تا حد زیادی به زندگی عادی خود برگردد. در ادامه مزایای جراحی تعویض مفصل شانه را بیان می کنیم.
- درد ناشی از مشکلات به وجود آمده در مفصل از بین می رود. این درد ممکن است به حدی زیاد باشد که در تحرک شانه ها هم تاثیر بگذارد.
- با انجام این عمل تحرک فرد به طور کامل یا تا حد قابل قبولی بر می گردد.
- مشکلاتی که به دلیل آرتروز به وجود می آیند از بین می رود.
- پس از چند وقت فرد می تواند به انجام کارهای خود بپردازد.
- آسیب ها و اختلالاتی که بر اثر روماتیسم مفصلی به وجود آمده اند را برطرف می کند.
- مفصل های استفاده شده دوام بالایی داشته و ماندگاری زیادی دارد.
- با در نظر گرفتن شرایط، اکثر افراد یم توانند از این عمل برای درمان اختلالات شانه استفاده کنند.
- با انجام تمرینات فیزیوتراپی فرد خیلی زود می تواند تحرک خود را به دست آورد.
- در مواردی که مفصل شانه آسیب جدی دیده باشد این روش می تواند کارساز باشد.
عوارض جراحی تعویض مفصل شانه
آرتروپلاستی شانه ممکن است در کنار مزایای زیادی که دارد معایب و عوارضی را هم به همراه داشته باشد. در اکثر موارد عوارض آرتروپلاستی شانه جدی نبوده و رفع می شوند. برخی از این عوارض خود پس از مدتی از بین رفته و برخی دیگر قابل درمان می باشند. عوارض تعویض مفصل شانه شامل موارد زیر هستند.
آسیب دیدن پروتز
پروتز معمولاً از متریال و اجزای بادوامی ساخته می شود. اما در موارد نادر ممکن است دچار مشکلاتی شود. علاوه بر این پس از پایان رسیدن عمر پروتزهای فرسوده شده و در عملکرد آنها مشکل به وجود می آید. البته منظور ما این نیست که این پروتز ها عمر کوتاهی دارند بلکه با استفاده صحیح و فشار نیاوردن، عمر مفصل مصنوعی شانه می تواند تا سالها ادامه داشته باشد.
وارد شدن آسیب به عصب
در برخی از موارد ممکن است به عصب های اطراف شانه در حین عمل و جاگذاری پروتز آسیب وارد شود. این مشکل در صورت مهارت و تجربه بالای جراح بسیار نادر خواهد بود.
عفونت
اکثر عمل های جراحی عوارضی همچون عفونت را به همراه دارند. در این عمل هم امکان بروز عفونت در ناحیه عمل یا اطراف آن وجود دارد. در چنین شرایطی از آنتی بیوتیک برای رفع عفونت استفاده می شود. در صورتی که این روش نتیجه ندهد بیمار باید به جراح اطلاع داده تا درمان های جدی تر پیگیری شود. در مواردی حتی ممکن است نیاز به جراحی مجدد و برداشتن پروتز باشد.
ورم
پس از انجام تعویض مفصل شانه بدن در ناحیه عمل شده دچار تورم می شود. این ورم پس از مدتی از بین می رود. در مواردی چند ماه طول می کشد تا این ورم شانه به کلی برطرف شود.
درد
در هنگام انجام جراحی بیمار دردی را احساس نمی کند. اما پس از آن در ناحیه شانه مقداری درد وجود دارد. درد عمل مفصل شانه با استفاده از مسکن های معمولی کم می شود.
دوره نقاهت عمل تعویض مفصل شانه
دوره نقاهت عمل آرتروپلاستی شانه بین 2 تا 3 هفته است. در این دوره بیمار باید مراقب بوده و به نکاتی که جراح توصیه کرده است توجه و با دقت عمل کند. بیمار بهتر است در روزهای اول از غذا های آبکی و نرم استفاده کند. تا چند ساعت بعد از عمل نباید چیزی خورد. در دوره نقاهت عمل مفصل شانه نباید هیچگونه فشاری به این ناحیه وارد شود. بیمار باید پانسمان های این ناحیه را به موقع عوض کند و در زمان مناسب برای کشیدن بخیه ها به پزشک مراجعه کند. برای کاهش ورم و کبودی می تواند از کمپرس آب سرد استفاده کند. برنامه غذایی بیمار باید شامل پروتئین ها، ویتامین ها، آهن و... بوده تا هرچه سریعتر بهبود یابد. در دوره نقاهت جراحی تعویض مفصل شانه نباید به انجام ورزش های سنگین و ورزش های آبی پرداخت. لازم است شرایط منزل برای استراحت آماده بوده و کلیه آیتم های مورد نیاز در دسترس فرد باشد تا برای برداشتن چیزی دست خود را بیش از حد بالا نبرده و تحرک نداشته باشد.
اقدامات قبل از عمل تعویض مفصل شانه
قبل از انجام جراحی تعویض شانه باید اقداماتی انجام شوند تا فرد برای انجام عمل آمادگی کامل داشته و نتایج موفقیت آمیزی کسب کند. جراح در روز معاینه بیمار این نکات را به او گوشزد می کند.
- از داروهای رقیق کننده خون استفاده نشود.
- بیمار در روز عمل بهتر است لباس های گشاد و دکمه ای بپوشد.
- از مصرف الکل و سیگار از یک ماه قبل جراحی شانه خودداری شود.
- در صورتی که داروی خاصی مصرف می شود حتماً باید به جراح اطلاع داده شود.
- در صورتی که فرد به هرگونه بیماری مبتلا است به پزشک اطلاع دهد.
- شب قبل از عمل باید استحمام کرده و خود را با آب و صابون شستشو دهد.
- از 12 ساعت قبل از عمل نباید هیچ چیزی بخورد و در روز عمل ناشتا باشد.
- طبق دستور پزشک آزمایشات را انجام دهد.
- بیمار باید قبل از عمل به اندازه کافی استراحت کرده و شب قبل از عمل به خوبی بخوابد.
- نیم ساعت قبل از انجام تعویض مفصل باید در محل حاضر باشد.
مراقبت های بعد از عمل تعویض مفصل شانه
انجام مراقبت های بعد از جراحی تعویض شانه از اهمیت بالایی برخوردار بوده و حتماً باید با دقت انجام شوند. هر چه این اقدامات کاملتر و بهتر انجام شوند بیمار سریع تر بهبود یافته و نتیجه بهتری هم دریافت می شود. این اقدامات عبارتند از:
- برای از بین بردن یا کم کردن درد از مسکن معمولی استفاده شود. انجام این کار باید با هماهنگی جراح باشد.
- برای جلوگیری از بروز عفونت از آنتی بیوتیک استفاده می شود.
- در روز اول بهتر است بیمار از غذاهای نرم و آبکی استفاده کند.
- بیمار می تواند برای مراقبت از شانه و دست از یک اسلینگ یا ثابت کننده دست استفاده کند. به مدت چند هفته باید از این اسلینگ استفاده شود.
- بیمار باید به طور روزانه پانسمان زخم ها را عوض کند. در حین انجام این کار باید زخم ها را ضدعفونی کند.
- تا زمانی که زخم ها بسته و خشک نشده اند نباید رطوبت به آن ها برسد.
- از انجام کارهای سنگین و وارد کردن فشار به شانه تا 6 هفته خودداری شود.
- برای این که دست تحرک خود را به دست آورد باید تا چند هفته تمرین های مخصوص انجام شوند. این تمرینات باید زیر نظر متخصص فیزیوتراپی انجام شوند.
- تا چند هفته نباید از مشروب و دخانیات استفاده شود.
- تا زمان بهبودی زخم ها نباید به استخر رفت.
- پس از بسته شدن زخم ها می توان محل عمل را به طور معمولی شستشو داد.
هزینه جراحی تعویض مفصل شانه
هزینه عمل تعویض مفصل شانه به عوامل زیادی بستگی دارد. معمولا هرچه جراح در انجام عمل تعویض مفصل شانه تبحر بیشتری داشته باشد هزینه هم افزایش می یابد. همچنین هزینه خرید پروتز و مفصل مصنوعی هم بر عهده بیمار است. یکی دیگر از مواردی که روی قیمت تعویض مفصل شانه تاثیر می گذارد وسعت اختلالات به وجود آمده در ناحیه شانه و نوع عمل است. اگر به خاطر داشته باشید در ابتدای مقاله بیان کردیم که این عمل به چند روش انجام می شود. هر کدام از این عمل ها با هزینه متفاوتی نسبت به دیگری انجام می شوند. در تعیین هزینه عمل آرتروپلاستی شانه باید به هزینه های مرکز جراحی هم توجه شود.
قیمت خرید پروتز شانه
تامین هزینه پروتز بر عهده بیمار بوده و جدا از دستمزد جراح است. این پروتز ها دارای کیفیت و برند های مختلفی هستند و دارای قیمت متفاوتی هم می باشند. هر چه برند تولید کننده معتبر تر بوده و پروتزهای با دوام تری را تولید کند هزینه خرید آنها هم بیشتر می شود. جراح باید ابتدا بیمار را معاینه کرده و پس از آن تعیین کند که باید از چه پروتزی استفاده کند. حتی اندازه و سایز پروتز هم می تواند در قیمت آن موثر باشد. معمولاً جراحان بیماران را در خرید پروتز و انتخاب برند کمک می کنند. توصیه ما این است که بیماران از پروتزهای بهتر و با کیفیت تر استفاده کنند. حتی اگر هزینه خرید آن ها بیشتر باشد در چنین شرایطی می توان عمر پروتز ها را تضمین کرد.
آیا بیمه هزینه جراحی تعویض مفصل شانه را پرداخت می کند؟
بیمه ها معمولاً در زمینه های درمانی فعالیت می کنند. به این معنی که زمانی هزینه یک عمل را پوشش می دهند که عمل جنبه درمانی داشته باشد. تعویض مفصل هم یک عمل درمانی بوده و طبق این اصل باید مشمول این خدمات شود. بیمار قبل از انجام عمل باید دفترچه بیمه خود را بررسی کرده و همچنین بررسی کند که چه شرکت های بیمه ای این عمل را پوشش می دهند. معمولاً پس از انجام عمل هزینه تعهد شده به بیمار پرداخت می شود. البته در برخی از مراکز ممکن است از همان اول هزینه ای که بیمه پرداخت می کند از حساب بیمار کم شود. در برخی از موارد ممکن است لازم باشد که نماینده شرکت بیمه صحت انجام عمل را تایید کند و پس از آن هزینه ها پرداخت شوند.
علائم نیاز به تعویض مفصل شانه
در اکثر موارد بیمارانی که برای انجام این جراحی مراجعه می کنند احساس درد دارند. بنابراین می توان گفت یکی از عللی که باعث می شود در این ناحیه عمل انجام شود درد است. یکی دیگر از عوامل نیاز به انجام عمل از بین رفتن کارایی مفصل و تحرک در ناحیه دست است. این مشکل ممکن است به دلیل درد زیاد و یا آسیب دیدگی مفصل به وجود آید. همچنین در مواردی که بخش یا همه مفصل از بین رفته باشد نیاز به انجام عمل می باشد. عوامل زیادی در به وجود آمدن چنین شرایطی می تواند موثر باشد. این عوامل می تواند شامل بیماری هایی همچون روماتیسم مفصلی، آرتروز و... باشند. در اکثر موارد علت بروز مشکلات در شانه و مفصل حوادث و در پی آن شکستگی در این نواحی است.
فیزیوتراپی بعد از عمل آرتروپلاستی شانه
پس از انجام تعویض مفصل در ناحیه شانه لازم است فیزیوتراپی انجام شوند تا شانه و مفصل جدید کارایی خود را به دست آورند. به همین منظور باید به فیزیوتراپیست مراجعه شود. فیزیوتراپی بعد از تعویض مفصل بسیار حائز اهمیت بوده و حتماً باید انجام شود. این تمرینات حتماً باید زیر نظر بهترین متخصص فیزیوتراپی انجام شوند تا بهترین نتیجه حاصل شود. برای اینکه این جلسات نتیجه خوبی بدهند باید تا چند هفته تداوم داشته باشند. در این جلسه ها تمرینات مختلفی با فرد انجام شده و باعث می شوند که تحرک بیمار به حالت عادی برسد. معمولاً این جلسات هر روز انجام می شوند.
درد بعد از عمل تعویض مفصل
پس از این که عمل انجام شده و تاثیرات داروی بیهوشی کم شود فرد در ناحیه شانه و اطراف آن احساس درد خواهد داشت. این درد ممکن است تا چند روز وجود داشته باشد. وجود این درد طبیعی بوده و جای نگرانی ندارد. زمانی که بیمار دست را تکان می دهد یا به دست و شانه فشار وارد می کند این درد بیشتر می شود. پزشک بر اساس سطح عمل و میزان درد داروهایی را برای تسکین آن تجویز می کند. این داروها باید تهیه شده و به موقع مصرف شوند. بیمار باید یک تا دو هفته اول عمل از این دارو ها استفاده کند. پس از آن بیمار رو به بهبودی رفته و این درد هم از بین می رود. البته تا چند هفته اگر به شانه فشار وارد شود دردی در این ناحیه گسترش پیدا می کند. در صورتی که درد بعد از عمل غیر طبیعی و طولانی باشد باید به جراح اطلاع داد. ممکن است درد بعد از عمل تعویض مفصل شانه در گردن، دست ها و پشت هم احساس شود که با گذشت زمان بهبود می یابد.
بهترین دکتر تعویض مفصل شانه
برای انجام این عمل باید به بهترین دکتر آرتروپلاستی شانه مراجعه شود. بیمار باید با انجام تحقیقات لازم جراح خوب را پیدا کند. بهترین متخصص ارتوپدی باید در تمام مراحل درمان حرفه ای برخورد کرده تا به نتیجه ایده آل برسد. این مراحل شامل معاینه قبل از عمل، انجام عمل و معاینه بعد از عمل می باشند. یک جراح خوب باید به خوبی و به طور کامل مشکلات مفصل را تشخیص داده و بهترین روش ها را برای انجام عمل انتخاب کند. این فرد در جلسه مشاوره توضیحات لازم را به بیمار می دهد. همچنین در مورد سوابق پزشکی سوالاتی را می پرسد. علاوه بر این قبل از عمل آزمایشات بیمار را بررسی می کند.
بهترین سن برای انجام آرتروپلاستی شانه
اگر شما به دنبال انجام این عمل هستید حتماً تا به حال از خودتان پرسیده اید که سن مناسب انجام تعویض مفصل چه سنی است. اکثر جراحان بر این باورند که سن مناسب برای انجام این جراحی بالای 20 سال است. جراحان ارتوپد شانه بر این باورند که عمل باید زمانی انجام شود که بیمار از سن رشد عبور کرده باشد. زیرا اگر در سن رشد باشد استخوان ها به رشد ادامه داده و پس از مدتی مفصل جاگذاری شده برای او نامناسب بوده و باید دوباره عمل انجام شود. همچنین اگر سن بیمار بیش از حد زیاد باشد بهتر است این عمل انجام نشود. به طور حدودی سن انجام این عمل بین 20 تا 60 سال است. در صورتی که انجام این عمل حیاتی باشد در هر سنی که بیمار دارد باید انجام شود.
چه افرادی نباید عما تعویض مفصل شانه را انجام دهند؟
- افرادی که در سن کم هستند بهتر است از این عمل استفاده نکنند.
- افرادی که سن آنها بیش از حد بالا بوده و استفاده از داروی بیهوشی برای آنها مضر باشد. انجام عمل برای این افراد سنگین بوده و دوره بهبودی آنها بسیار طولانی است.
- افرادی که یک بیماری جدی دارند و عمل برای آنها خطر ساز است.
- افرادی که دوره های شیمی درمانی یا پرتو درمانی را می گذرانند.
- افراد دچار پوکی استخوان پیشرفته
- افرادی که دیابت شدید و پیشرفته دارند.
- افرادی که وزن آنها بیش از حد زیاد است.