عمل آرتروسکوپی زانو
زانو یکی از اعضای بسیار مهم بدن است که در حالت ایستاده بخش زیادی از وزن بدن را تحمل می کند. این مفصل همچنین نقش مهمی را در تعادل و راه رفتن ایفا می کند. بنابراین زمانی که زانو با مشکلی مواجه شود، فرد در ایستادن، حفظ تعادل و راه رفتن با مشکل روبرو می شود. مشکلات به وجود آمده را می توان با استفاده از روش های مختلفی برطرف کرد. زمانی که مشکلات فرد حاد باشد و نتوان از روش های غیر جراحی نتیجه مناسبی دریافت کرد، باید عمل جراحی زانو انجام شود. روش های مختلفی برای جراحی ناحیه زانو وجود دارد که یکی از آن ها عمل آرتروسکوپی زانو است. در این مقاله به طور کامل به شرح جراحی آرتروسکوپی زانو و مطالب مربوط به آن می پردازیم.
جراحی آرتروسکوپی مفصل زانو چیست؟
آرتروسکوپی زانو یکی از عمل های مهم در ناحیه زانو است. متخصصین ارتوپدی به چند منظور از این روش استفاده می کنند. در برخی از موارد جراح برای تشخیص بیماری و اختلالات مفصل زانو از آرتروسکوپی استفاده می کند. در برخی دیگر از موارد جراح برای درمان و رفع مشکلات به وجود آمده در زانو این روش را بر می گزیند. واژه آرتروسکوپی یونانی بوده و به معنای نگاه کردن به مفصل یا درون بینی مفصل است. روش های دیگری هم برای تشخیص بیماری ها و مشکلات ناحیه زانو وجود دارد، اما آرتروسکوپی دقیق ترین روش است. این روش امروزه به یکی از کاربردی ترین عمل های ناحیه زانو تبدیل شده است. دلیل استفاده مداوم جراحان از این روش، سرپایی و ساده بودن و در ین حال اثر بخشی بالای آن است. آرتروسکوپی مفصل زانو با استفاده از چندین برش کوچک انجام شده و کاملا کم تهاجم است. البته این موضوع زمانی کاملا صحت دارد که جراح خوب و با تجربه ارتوپد عمل را انجام دهد. در بخش های بعد توضیحات کامل تری را درباره این عمل ارائه می دهیم.
تاریخچه عمل آرتروسکوپی زانو
برای اولین بار در سال 1912 توسط یک جراح دانمارکی از روش آرتروسکوپی استفاده شد. پس از چند سال یک جراح سوئیسی توانست عمل آرتروسکوپی را به صورت علمی تر در ناحیه زانو انجام دهد. رفته رفته این عمل دستخوش تغییراتی شده و در روش انجام آن پیشرفت هایی به دست آمد. امروزه که بیش از 100 سال از به وجود آمدن این روش می گذرد استفاده های زیادی از آن می شود. جراحان ارتوپدی امروزه از این روش برای مشاهده قسمت داخلی زانو و در پی آن تشخیص مشکلات این نواحی استفاده می کنند. همچنین این عمل جنبه درمانی هم دارد.
کاندید انجام جراحی آرتروسکوپی زانو چه افرادی هستند؟
اگر بخواهیم به طور کلی بگوییم افرادی باید این عمل را انجام دهند که در ناحیه مفصل زانو دچار مشکلاتی شده اند و از روش های دیگر هم نمی توانند نتیجه مناسبی دریافت کنند. همچنین اگر جراح تشخیص دهد که لازم است وضعیت زانو و مفصل آن به طور دقیق تر بررسی شود این عمل انجام می شود.
- افرادی که در ناحیه زانو دچار مشکلاتی شده و با عکسبرداری و آزمون های عادی مشکل تشخیص داده نشده است.
- افرادی که سن آنها بین 20 تا 60 سال است. البته زمانی که زانوی فرد در شرایط خوبی نباشد و درد زیادی را تحمل کند در صورت تایید سلامتی، بیماران در هر سنی که باشند باید این عمل را انجام دهند.
- افرادی که دارای سلامت بدنی بالایی بوده و سیستم ایمنی قوی دارند.
- افرادی که در ناحیه زانو دچار شل شدگی مفصل، پارگی مینیسک، شکستگی و... شده باشند.
- افرادی که درد زیاد توام با محدودیت حرکت را در ناحیه زانو احساس می کنند.
موارد منع انجام آرتروسکوپی زانو کدامند؟
همانند هر عمل دیگری همه افراد نمی توانند کاندیدای مناسبی برای انجام این عمل باشند. البته تعداد افرادی که نمی توانند این عمل را انجام دهند بسیار کم است. جراح پس از معاینه فرد تشخیص می دهد که گزینه مناسب برای انجام جراحی آرتروسکوپی زانو می باشد یا نه. در صورتی که جراح تشخیص دهد که بیمار کاندیدای مناسبی نیست باید از انجام عمل صرف نظر شود زیرا در غیر این صورت ممکن است مشکلات جبران ناپذیری به وجود آیند. در این بخش موارد منع انجام عمل درون بینی مفصل زانو را قرار می دهیم.
- در مواردی که در بدن بیمار عفونت سطحی وجود داشته باشد. این عفونت ممکن است به صورت مزمن یا حاد باشد. در هر صورت نباید آرتروسکوپی انجام شود زیرا منجر به عفونت مفصلی می شود.
- افرادی که در ناحیه مفصل زانو دچار خشکی شدید یا کامل هستند. در صورتی که این افراد عمل را انجام دهند نتیجه خوبی را دریافت نمی کنند.
- همچنین افرادی که در اطراف مفصل دچار مشکلات و آسیب شده اند گزینه مناسبی برای انجام این جراحی نیستند.
- افرادی که به علت کهولت سن توانایی انجام عمل را ندارند.
اقدامات قبل از جراحی آرتروسکوپی زانو کدامند؟
قبل از انجام آرتروسکوپی در زانو لازم است اقداماتی انجام شود تا فرد در هنگام عمل آمادگی لازم را داشته باشد. جراح قبل از انجام عمل در جلسه مشاوره فرد را معاینه کرده و همچنین نکات لازم را به او می گوید. این اقدامات باید از یک ماه قبل از انجام عمل رعایت شوند. در ادامه اقدامات قبل از عمل آرتروسکوپی زانو را بیان می کنیم.
- مصرف داروهای رقیق کننده خون را باید از چند هفته قبل از آرتروسکوپی قطع کرد. داروهای رقیق کننده خون شامل ایبوپروفن، آسپرین، ناپروکسن، پلاویکس و... می باشند.
- بیمار باید درباره داروهایی که مصرف می کند با پزشک صحبت کند و در صورتی که جراح تشخیص دهد مصرف این داروها قطع شود.
- افرادی که سیگار و الکل مصرف می کنند باید مصرف آن را از یک ماه قبل و بعد عمل قطع کنند. در غیر این صورت بیمار آمادگی لازم را برای انجام جراحی ندارد.
- از 12 ساعت قبل از انجام عمل جراحی زانو نباید چیزی خورد. در صورتی که فرد باید قرص مصرف کند باید آن را با کمترین مقدار آب بخورد.
- در صورتی که فرد قبل از انجام عمل دچار تبخال، سرماخوردگی، آنفولانزا و هر بیماری دیگری شود حتماً باید به جراح اطلاع دهد.
- فرد شب قبل از انجام عمل آرتروسکوپی زانو باید استحمام کند.
- نیم ساعت قبل از انجام جراحی باید در محل انجام عمل حضور داشته باشد.
- توصیه می شود یکی از بستگان بیمار به همراه او باشد.
- باید سوالات خود را یادداشت کرده و در روز عمل آنها را از پزشک بپرسد.
- شب قبل از انجام آرتروسکوپی زانو غذای سبکی میل کند.
سن مناسب برای انجام جراحی آرتروسکوپی زانو کدام است؟
سن مناسب انجام آرتروسکوپی زانو به موارد زیادی وابسته است. در صورتی که عمل سنگین باشد برای سنین 20 تا 70 سال مناسب است. در صورتی که انجام این عمل ضروری باشد فرد در هر سنی باشد باید عمل انجام شود. اما در مواردی که لازم است تعویض مفصل انجام شود نباید عمل را برای افراد کمتر از 20 سال انجام داد. دلیل این محدودیت این است که این افراد در سن رشد بوده و در صورت انجام عمل خیلی زود لازم است مفصل را تعویض کنند. در صورت لزوم بیمار در هر سنی که باشد باید عمل را انجام دهد. البته گرفتن این تصمیم با جراح است و او تعیین می کند که چه کسی برای انجام عمل مناسب تر است.
روند انجام عمل آرتروسکوپی زانو چگونه است؟
می توان گفت جراحی آرتروسکوپی یکی از عمل های مهم و کارآمد در زمینه بیماری های زانو و مفصل آن است. قبل از انجام جراحی آرتروسکوپی در ناحیه زانو جراح روش بی حسی یا بیهوشی بیمار را انتخاب می کند. در این باره در بخش های بعدی نکاتی را بیان می کنیم. پس از گذراندن این مرحله در ناحیه زانو شکاف ها و برش های کوچکی ایجاد می شود. پس از ایجاد برش های لازم، مایعات استریل به داخل این برش ها تزریق می شوند. این کار برای ضدعفونی و بهتر دیده شدن جزئیات داخل زانو انجام می شوند. پس از آن از طریق برش های ایجاد شده آرتروسکوپ به داخل زانو فرستاده می شود. آرتروسکوپ مجهز به دوربین بوده و از این طریق جراح می تواند جزئیات داخل زانو را مشاهده کرده و به طور دقیق مشکلات داخل زانو را تشخیص دهد. پس از آن ابزار های مخصوص از طریق برش های ایجاد شده برای رفع مشکلات به داخل فضای مفصلی فرستاده می شود. این ابزارها دارای اندازه بسیار کوچک هستند. پس از اینکه مشکلات داخلی زانو رفع شوند دوباره باید پای فرد ضد عفونی شود سپس برش ها با بخیه بسته شود. در آخر بیمار به اتاق ریکاوری منتقل می شود.
مراقبت های بعد از جراحی آرتروسکوپی زانو
مراقبت های بعد از عمل آرتروسکوپی زانو شامل چندین مورد هستند. رعایت و انجام این اقدامات بسیار مهم بوده و در نتیجه عمل و بهبودی بیمار تاثیر بسزایی دارند. بیمار باید این اقدامات را فرا گرفته و به طور دقیق به آنها عمل کند. ما در این بخش سعی داریم به بیان تمامی اقدامات بعد از جراحی آرتروسکوپی زانو بپردازیم.
- در روزهای اول لازم است که بیمار در هنگام راه رفتن از چوب دستی استفاده کند. بیمار باید به شکلی راه برود که فشار اضافی بر زانوی عمل شده وارد نشود.
- به طور مداوم و روزانه باید تمریناتی انجام شوند تا زانو هر چه زودتر به حالت عادی خود برگردد و تحرک خود را باز یابد.
- در روزهای اول باید از کمپرس سرد برای کاهش تورم استفاده شود.
- بیمار باید چگونگی تعویض پانسمان را یاد گرفته و به طور مرتب آن را تعویض کند. می توان از یکی از بستگان هم برای انجام این کار کمک گرفت.
- در روزهای اول ممکن است لازم باشد که پانسمان در روز چند بار تعویض شود.
- در هنگام راه رفتن باید از زانوبند های مخصوص استفاده شود. این زانو بند باعث می شود فشار زیادی به زانو وارد نشده و زخم ها به درستی جوش بخورند.
- بیمار باید پس از انجام این عمل از برنامه غذایی مناسبی استفاده کند. در این زمینه می تواند از جراح خود یا متخصص تغذیه کمک بگیرد.
- توصیه می شود چند ساعت پس از این جراحی بیمار آب زیادی مصرف کند.
- از مواد غذایی استفاده شود که دارای پروتئین و کلسیم کافی باشند. این مواد غذایی به ترمیم بهتر و سریع تر زانو کمک می کنند.
- تا حداقل چند هفته باید مصرف دخانیات و مشروبات الکلی را کنار گذاشت.
- انجام ورزش های سنگین را باید به حداقل شش هفته بعد از عمل موکول کرد. همچنین تا چند وقت نباید به انجام ورزش هایی همچون شنا پرداخت.
چگونه باید پس از آرتروسکوپی زانو از زخم ها مراقبت کرد و درد را کاهش داد؟
پس از انجام این جراحی باید تدابیری اتخاذ شود تا از زخم ها مراقبت شده و همچنین درد بعد از عمل کاهش یابد. تا زمانی که بیمار در بیمارستان است پرستاران از زخم های او مراقبت کرده و پانسمان او را تعویض می کنند. اما زمانی که بیمار مرخص می شود باید خود به طور منظم این پانسمان ها را تعویض کند. قبل از قرار دادن پانسمان جدید باید محل بخیه ها را کاملا ضدعفونی کرد. جراح یا دستیاران او طریقه تعویض پانسمان و مراقبت از زخم را به بیمار آموزش می دهند. این کار باید تا دو هفته بعد از انجام عمل ادامه پیدا کرده و پس از سه هفته برای کشیدن بخیه ها به جراح مراجعه شود.
برای کنترل درد باید به نکات زیادی توجه داشت. ممکن است برای برخی از بیماران پیش آید که تا مدتی پس از عمل در ناحیه زانو احساس درد داشته باشند. در اکثر موارد پس از یک الی دو هفته این درد از بین می رود. اما جراح برای کنترل درد در این مدت داروهایی را تجویز می کند. همچنین برای جلوگیری از عفونت برای بیمار آنتی بیوتیک تجویز می شود.
در جلسه مشاوره قبل از انجام آرتروسکوپی چه می گذرد؟
در جلسه مشاوره قبل از انجام این جراحی بیمار به طور دقیق معاینه می شود. جراح از بیمار میخواهد آزمایش های لازم را انجام دهد و نتیجه آن ها را به او ارائه دهد. همچنین درباره مشکلات زانو از بیمار سوالاتی می پرسد. بیمار در این جلسه انتظارات خود از انجام این عمل را بیان می کند. همچنین سوابق پزشکی خود را ارائه می دهد. در صورتی که از هر گونه دارویی استفاده می کند باید به جراحی اطلاع دهد. همچنین اگر سوالی درباره عمل دارد باید آن را مطرح کند. علاوه بر این جراح درباره روند انجام عمل توضیحاتی را به بیمار می دهد. همچنین در زمینه مراقبت های قبل و بعد از عمل اطلاعات کافی را در اختیار بیمار قرار می دهد. در این جلسه زمان انجام عمل برای بیمار هم اعلام می شود.
توانبخشی و فیزیوتراپی بعد از جراحی آرتروسکوپی زانو
پس از انجام این عمل لازم است حرکات و تمرینات مخصوصی انجام شود تا بیمار بتواند در ناحیه زانو به توانایی لازم برسد. به این منظور لازم است به یک فرد متخصص مراجعه شود. جراح ارتوپدی برای دریافت این آموزش ها و تمرینات بیمار را به متخصص فیزیوتراپی ارجاع می دهد. فیزیوتراپیست در زمینه های مختلف با بیمار تمرین کرده و تمرینات مخصوصی برای منزل هم تجویز می کند. این نکات شامل مواردی همچون چگونگی نشستن و راه رفتن با عصا می باشد. علاوه بر این تمریناتی را به بیمار می دهد که در کاهش درد به او کمک می کنند. متخصص فیزیوتراپی نقش مهمی را در بهبود و افزایش توانایی حرکت زانو پس از جراحی ایفا می کند. بنابراین برای انجام تمرینات پس از جراحی آرتروسکوپی زانو باید به بهترین متخصص فیزیوتراپی مراجعه شود.
نتایج عمل آرتروسکوپی زانو
در اکثر موارد از این عمل نتایج خوبی حاصل می شود. درصد بالایی از افرادی که این عمل را انجام داده اند از نتایج آن راضی بوده اند. این عمل باعث رفع مشکلات در بخش های مختلف زانو می شود. یکی از مشکلاتی که می توان با استفاده از این روش آن را رفع کرد پارگی مینیسک است. در صورتی که مفصل زانو دچار شکستگی شده باشد می توان از این روش نتیجه خوبی را دریافت کرد. همچنین در مواردی برای رفع مشکلات رباط صلیبی به کار می رود. در مواردی هم که فرد دچار زانو درد باشد از آرتروسکوپی زانو برای بررسی دلیل به وجود آمدن آن استفاده می شود. در تمام این موارد می توان با کمترین عوارض از این عمل بهترین نتایج را دریافت کرد. فرد بعد از این عمل می تواند توانایی خود را در ناحیه زانو به دست آورد و به زندگی عادی خود برگردد.
مزایای جراحی آرتروسکوپی زانو کدامند؟
آرتروسکوپی یک عمل سرپایی و کم تهاجم است که برای رفع مشکلات و اختلالات به وجود آمده در ناحیه زانو به کار می رود و این مورد را می توان اصلی ترین و مهم ترین مزیت این عمل به حساب آورد. این روش نسبت به روش های دیگر جراحی مفصل زانو دارای مزیت هایی است که در این بخش به آن ها می پردازیم.
- آرتروسکوپی یک عمل کم تهاجم نسبت به دیگر عمل های ناحیه زانو است. در این عمل احتمال آسیب رسیدن به عروق و اعصاب در صورت مهارت جراح به حداقل می رسد.
- امکان بروز عفونت در ناحیه زانو بسیار کم است. در مواردی برای اطمینان از آنتی بیوتیک استفاده می شود.
- آرتروسکوپی دارای دوره نقاهت کوتاهی است که این موضوع هم یکی از مزایای این عمل به حساب می آید.
- بیمار خیلی زود از بیمارستان مرخص شده و می تواند در منزل استراحت کند.
- عمل دارای درد کمی است. در اکثر موارد از داروی بی حسی در حین عمل استفاده می شود. همچنین عمل با کمترین خونریزی انجام می شود.
- در حین انجام این عمل نیاز به باز کردن مفصل نیست.
- پس از انجام عمل بیمار می تواند در همان روز اول با استفاده از چوب دستی راه برود.
- از این روش برای درمان مشکلات مختلف زانو استفاده می شود.
- یک روش قطعی و نهایی برای تشخیص مشکلات ناحیه زانو است.
عوارض جراحی آرتروسکوپی زانو کدامند؟
آرتروسکوپی زانو همانند هر جراحی عوارضی را به همراه دارد که این عوارض نسبت به مزایای آن بسیار ناچیز هستند. این معایب در اکثر موارد موقتی بوده و با گذشت زمان از بین می روند. این عوارض به شرح زیر می باشند.
- یکی از عوارضی که این جراحی به همراه دارد ورم است. پس از انجام آرتروسکوپی زانو مقداری تورم در ناحیه زانو به وجود می آید. در برخی از موارد ممکن است این ورم تا چند ماه در ناحیه زانو باقی بماند. در صورتی که این ورم غیر طبیعی بوده و یا به طور طولانی مدت ادامه داشته باشد باید به جراح اطلاع داد.
- در موارد نادر ممکن است پس از عمل دوباره مشکلات قبلی به وجود آیند. این آسیب ها ممکن است در ناحیه غضروفی به وجود آیند.
- در صورتی که در اطراف مفصل زانو اسکار به وجود آید و یا در این ناحیه تورم وجود داشته باشد ممکن است مفصل زانو دچار سفتی شود.
- در موارد نادر ممکن است پس از عمل بیمار دچار عفونت یا لخته شدن خون شود.
- در برخی از موارد ممکن است بیمار دچار تب و لرز شود.
- ممکن است فرد در ناحیه ساق پا یا اطراف آن احساس درد داشته باشد.
بهترین جراح ارتوپدی برای انجام آرتروسکوپی کیست؟
بهترین جراح ارتوپدی فردی است که قبل از انجام این جراحی بیمار را به درستی معاینه کند. این جراح به طور دقیق آزمایشات و سوابق پزشکی بیمار را مورد بررسی قرار می دهد. همچنین خواسته های او را گوش کرده و در حین انجام عمل آنها را در نظر می گیرد. این جراح در زمینه انجام آرتروسکوپی تجربه و تخصص کافی را دارد. پس از انجام این جراحی در چندین جلسه بیمار را معاینه کرده و نتیجه عمل را مشاهده می کند. جراحی را می توان بهترین دانست که عمل را با کمترین تهاجم و عوارض انجام دهد. علاوه بر این در تعیین دستیاران خود نهایت دقت را به کار گرفته و متبحر ترین افراد را در هر زمینه ای انتخاب می کند. در چنین شرایطی نتیجه خوبی از عمل حاصل می شود. به این دلیل است که ما همیشه در سایت جراحان توصیه داریم که به بهترین جراحان مراجعه شود.
روش بیهوشی یا بی حسی قبل از عمل
قبل از انجام عمل آرتروسکوپی لازم است بیمار در حالت بیهوشی یا بی حسی قرار گیرد که این کار توسط متخصص هوشبری انجام می شود. این متخصص از روش های مختلفی برای بیهوشی یا بی حسی استفاده می کند. در برخی از موارد از بی حسی موضعی در ناحیه زانو استفاده می شود. در مواردی از بی حسی اسپاینال یا نخاعی استفاده می شود. به این گونه که فرد از ناحیه کمر به پایین بی حس می شود. در برخی دیگر از موارد هم لازم است از بیهوشی عمومی استفاده شود. به این گونه که در حین انجام عمل بیمار بیهوش بوده و به خواب فرو می رود. روش بی حسی و بیهوشی بر اساس وضعیت بیمار تعیین می شود. جراح ارتوپدی و متخصص بیهوشی در نهایت در این زمینه تصمیم می گیرند. در صورتی که فرد به داروی بیهوشی یا بی حسی حساسیت داشته باشد حتماً باید اطلاع دهد.
علائم و مشکلات در زانو که نیاز به انجام آرتروسکوپی دارند
یکی از علائم اصلی که تقریبا در تمام مشکلات زانو دیده می شود، درد است. در اکثر موارد افرادی که برای انجام این عمل مراجعه می کنند در این ناحیه احساس درد دارند. همچنین ممکن است زانو در فرم هم دچار تغییراتی شده باشد. درد ناحیه زانو ممکن است در هنگام راه رفتن و دویدن افزایش یابد و در مواردی علائمی همچون ورم، کبودی، قرمزی هم مشاهده شود. در صورتی که هر کدام از این علائم به وجود آیند باید سریعا به ارتوپد مراجعه شود. در برخی از موارد در حین راه رفتن از زانو صدای تق تق شنیده می شود. بیمار در حین مراجعه به جراح باید او را از تمام علائمی که دارد مطلع کند.
ضرورت انجام جراحی آرتروسکوپی زانو
مشکلات زیادی در زانو در نهایت منجر به عمل آرتروسکوپی می شود. از این عمل برای رفع مشکلات مختلفی همچون شل شدگی مفصل زانو، فرم غیرطبیعی مینیسک، پارگی در ناحیه مینیسک، شکستگی در ناحیه مفصل زانو، زانو درد مداوم، پارگی رباط صلیبی و... استفاده می شود. از آرتروسکوپی مفصل زانو برای بررسی اختلالات زانو و رفع آن هم استفاده می شود.
هزینه عمل آرتروسکوپی مفصل زانو
هزینه جراحی آرتروسکوپی زانو به عوامل و شرایط زیادی بستگی دارد. نمی توان به طور دقیق بیان کرد که این عمل با چه هزینه ای انجام می شود زیرا مشکلات به وجود آمده در زانو در همه افراد دارای مقدار و شرایط یکسان نیستند. همچنین همه جراحان با یک دستمزد مشخص عمل آرتروسکوپی را انجام نمی دهند. هر چه متخصص ارتوپدی دارای تجربه و تخصص بالاتری باشد دستمزد بیشتری را دریافت می کند. در صورتی که بیمار پس از عمل در بیمارستان بستری شود هزینه از او دریافت می شود. جراح در تعیین هزینه به دستمزد دستیاران، هزینه مرکز جراحی، دستمزد متخصص هوشبری و... توجه دارد. آرتروسکوپی یک عمل درمانی است و شرکت های بیمه آن را پوشش می دهند. در نهایت زمانی قیمت جراحی آرتروسکوپی زانو تعیین می شود که جراح بیمار را معاینه کند.
دوره نقاهت آرتروسکوپی زانو چقدر است؟
آرتروسکوپی زانو به دلیل اینکه یک عمل غیر تهاجمی است دارای دوره نقاهت کوتاهی است. این دوره بین 1 تا 3 هفته است. مدت زمان بهبودی بیمار به سیستم بدنی او، سطح انجام عمل، مهارت جراح و... بستگی دارد. در دوره نقاهت جراحی آرتروسکوپی در ناحیه زانو باید پانسمان زانو به طور مرتب تعویض گردد. نکات مربوط به این کار به بیمار آموزش داده می شوند. همچنین باید بیمار در این دوره تغذیه مناسبی داشته باشد. تا زمان بهبودی باید از داروهای تجویزی استفاده شود. این داروها شامل آنتی بیوتیک و مسکن هستند. پس از گذشت دو الی سه هفته باید برای کشیدن بخیه ها به پزشک مراجعه شود. در صورتی که لازم باشد باید پانسمان در هر روز چند بار تعویض شود. به بیمار توصیه می شود در هفته های اول از دستگیره در هنگام راه رفتن از پله استفاده کند. همچنین در این زمان باید مراقب باشد که در هنگام راه رفتن و استحمام لیز نخورد.
متخصص ارتوپدی قبل از انجام آرتروسکوپی چه آزمایشاتی را انجام می دهد؟
قبل از انجام این جراحی لازم است آزمایشات و عکسبرداری هایی روی زانو انجام شود. برخی از این آزمایش ها زانو را بررسی کرده و برخی دیگر برای بررسی سلامت عمومی فرد هستند. آرتروسکوپی خود در مواردی برای تشخیص مشکلات به وجود آمده در این ناحیه به کار می رود. قبل از انجام عمل از بیمار خواسته می شود که آزمایش خون گرفته و نتیجه آن را به پزشک تحویل دهد. همچنین از آزمایش ام آر آی هم استفاده می شود. علاوه بر این آزمایشات دیگری هم انجام می شود. پس از انجام این آزمایشات و انجام بررسی های لازم عمل انجام می شود.
دلایل به وجود آمدن مشکلات در زانو
دلایل زیادی ممکن است باعث شوند که مشکلات و اختلالاتی در زانو به وجود آمده و نیاز به انجام آرتروسکوپی باشد. یکی از عواملی که می تواند باعث شود که زانو آسیب ببیند وارد شدن فشار به این قسمت است. به عنوان مثال افرادی که بیش از حد اضافه وزن دارند در دراز مدت در این ناحیه دچار مشکل می شوند. همچنین زمانی که مینیسک زانو دچار آسیب دیدگی شود علائمی همچون درد در این ناحیه به وجود می آیند. در صورتی که فشار بیش از حد به زانو وارد شود و مینیسک زانو پاره شود عملکرد این عضو مختل می شود. یکی از عوامل دیگر که باعث ایجاد اختلالات در زانو می شود آرتروز است. انحراف زانو هم می تواند یک دلیل دیگر باشد. زمانی که کیسه های مفصل دچار التهاب شوند در ناحیه زانو احساس درد به وجود می آید. افرادی که دچار نقرس کاذب هستند ممکن است به انجام جراحی آرتروسکوپی زانو نیاز داشته باشند.