منظور از کاشت مو به روش ترکیبی چیست؟
کاشت مو به روش ترکیبی اصطلاحی است که در موارد ترکیب دو روش پر طرفدار کاشت مو گفته می شود. تمام روش های کاشت مو با یک هدف انجام می شوند اما شیوه انجام آن ها با هم متفاوت است. تفاوت اصلی این روش ها در نحوه برداشت مو است. در روش FUT برای برداشت مو، واحدهای فولیکولی به صورت گروهی و به حالت یک نوار برش داده شده و جدا می شوند. اما در کاشت مو به روش FIT این واحد ها به صورت جداگانه و با استفاده از پانچ مخصوص جدا می شوند. در برخی موارد لازم است این دو روش با هم انجام شوند که این عمل، کاشت مو به روش ترکیبی نام دارد. در کاشت مو با روش ترکیبی می توان سطح گسترده تری را پوشش داد و در این عمل این امکان وجود دارد که در یک جلسه 5000 گرافت مو را برداشت. این تعداد گرافت حدود 13 هزار تار مو را شامل می شوند. این موضوع به یکی از مزایای اصلی پیوند مو به روش ترکیبی تبدیل شده است. با این روش در اکثر موارد می توان طی یک جلسه، کاشت مو را به طور کامل انجام داد.
بهترین راه درمان ریزش مو ارثی
بهترین و کم عارضه ترین راه برای درمان ریزش موی ارثی، کاشت مو است. نتایج کاشت مو به طور دائمی باقی مانده و همین باعث تمایز آن از دیگر روش ها شده است. در دهه های اخیر در زمینه پیوند مو پیشرفت های چشمگیری حاصل شده و روش های جدیدی در این زمینه ابداع شده است. البته در همه این روش ها هدف اصلی عمل، پیوند واحد های فولیکولی به محل کم پشت سر است، اما طریقه انجام، بازدهی و ماندگاری هر کدام از این روش ها با هم متفاوت است. تمام روش های کاشت مو از دو متد FIT و FUT الهام می گیرند. البته این گستردگی در روش FIT بیشتر است. در این میان گاهی لازم است این دو روش با هم انجام شوند که این کار کاشت موی ترکیبی نام دارد. در این مقاله کاشت مو به روش ترکیبی را به طور کامل توضیح می دهیم.
روش انجام کاشت مو به روش ترکیبی
انجام روش ترکیبی به این ترتیب است که ابتدا با استفاده از روش نواری یا همان کاشت مو به روش FUT، فولیکول های مو را جدا کرده و آنها را به ناحیه کم موی سر انتقال می دهند. سپس با استفاده از روش FIT تراکم مو را افزایش می دهند. قبل از اینکه فرد پیوند مو به روش ترکیبی را انجام دهد باید به منظور مشاوره با پزشک به کلینیک مراجعه کند. پزشک در این جلسه بیمار را معاینه کرده و روش های مختلف کاشت مو را برای او بیان می کند. در صورتی که بیمار نیاز به کاشت مو با روش ترکیبی داشته باشد باید بانک موی او مورد بررسی قرار گیرد. همچنین نکاتی که باید توسط بیمار رعایت شود به او توضیح داده خواهد شد.
در روز عمل و قبل از شروع، جراح با در نظر گرفتن خواسته های بیمار محل خط رویش مو را مشخص می کند. پس از آن داروی بی حسی به ناحیه پشت سر تزریق می شود. پس از این که این دارو تاثیر خود را گذاشت عمل پیوند مو شروع می شود. در مرحله اول با استفاده از روش نواری، فلاپ برداشته می شود. پس از آن جراح یا دستیار او شروع به بخیه ناحیه برش می کند. پس از این مراحل فولیکول ها را برای کاشت آماده می کنند و این بهترین زمان است که بیمار مقداری استراحت کند. یک نفر فولیکول ها را از نوار برداشته شده جدا کرده و آنها را برای پیوند آماده می کند. پس از آن باید مو های جدا شده در محل کم موی سر با دقت بالایی پیوند داده شوند.
در مرحله بعد کاشت مو به روش ترکیبی از روش FIT استفاده می شود. این مرحله به منظور متراکم سازی موهای کاشته شده انجام می شود. در این روش بر خلاف روش های قبل واحدهای فولیکولی به صورت تک تک از ناحیه پشت و کنار سر جدا می شود. با استفاده از روش FIT می توان هزار گرافت را جدا کرد که این گرافت ها بین موهای کاشته شده قرار می گیرند. انجام این دو روش با هم باعث شده است که نتیجه کاشت مو به روش ترکیبی بسیار طبیعی به نظر برسد. همچنین تراکم کاشت مو به روش ترکیبی بسیار بالا است و در اکثر موارد عمل در یک جلسه انجام شده و نیاز به برگزاری جلسه تکمیلی نیست.
چه کسانی کاندیدای مناسبی برای کاشت مو به روش ترکیبی هستند؟
همانطور که بیان کردیم کاشت مو به روش ترکیبی تراکم بالایی را به ما می دهد. بنابراین افرادی مناسب این عمل هستند که سطح طاسی آنها گسترده باشد. در مواردی که فرد اصرار دارد پیوند مو را در یک جلسه انجام دهد و این کار با روش های دیگر امکان پذیر نباشد از پیوند مو به روش ترکیبی استفاده می شود.
- در این روش از روش FUT و FIT به صورت همزمان استفاده می شود. بنابراین فردی که کاندید این عمل است نباید با تهاجمی بودن روش FUT مشکلی داشته باشد.
- افرادی که نیاز به حداقل 4000 گرافت مو داشته باشند، کاندیدای مناسبی برای پیوند مو به روش ترکیبی هستند زیرا با یک روش نمی توان این حجم گراف را جدا کرد.
- فرد مراجعه کننده باید از انجام دو روش رضایت داشته باشد. بیشتر نارضایتی ها در مورد پیوند مو به روش FUT و روش برداشت مو به این شکل است.
- فرد باید بانک موی پرپشتی داشته باشد. توجه داشته باشید که به بانک موی قوی تری لازم است زیرا هر دو روش با هم انجام می شوند. پشت سر فرد باید به مقدار کافی مو داشته باشد.
- متقاضی باید این توانایی را داشته باشد که چند ساعت بر روی شکم بخوابد. ممکن است افراد سالخورده یا افراد با بیماری های خاص نتوانند این شرایط را تحمل کنند.
- انتخاب کاشت مو به روش ترکیبی مستلزم دو موضوع مهم است. اول اینکه فرد باید در ناحیه وسیعی دچار طاسی شده باشد. دوم اینکه باید بانک موی لازم را داشته باشد. به عنوان مثال افرادی که در بخش کوچکی دچار کم پشتی مو هستند گزینه مناسبی برای انجام این عمل نیستند. زیرا با یک روش هم می توان بخش های خالی سر این افراد را پر کرد.
- انجام این عمل نیازمند تجربه و تبحر بالایی است. بنابراین باید به یک جراح کارکشته مراجعه کرد.
چرا کاشت مو به روش ترکیبی به وجود آمد؟
افرادی وجود دارند که در ناحیه وسیعی از قسمت بالای سر دچار طاسی بوده و با استفاده از یک روش نمی توان نتیجه ای که باید را برای این افراد به ایجاد کرد. زیرا در یک روش نمی توان بالاتر از حدی مو برداشت کرد. همین موضوع باعث شد که متخصصان کاشت مو، روش ترکیبی را ابداع کنند. در این عمل روش جدیدی ابداع نشده است و در واقع فقط دو روش با هم تلفیق شده اند.
مزایای کاشت مو به روش ترکیبی
- مناسب برای افرادی که دچار طاسی وسیع و فوق وسیع هستند.
- عمل در یک جلسه و در مدت زمان کوتاهی انجام می شود.
- می توان در این عمل تا 10 هزار تار مو استخراج کرد.
- تراکم کاشت مو به روش ترکیبی بسیار بالا است.
- نتیجه عمل کاملاً طبیعی به نظر می رسد.
- برای اکثر افراد قابل انجام است.
- دوره نقاهت پیوند مو به روش ترکیبی نسبتا کوتاه است.
معایب کاشت مو به روش ترکیبی
معایب و عوارض کاشت مو به روش ترکیبی مشابه معایب کاشت مو به روش FUT و روش FIT هستند. حدود 70 درصد از واحدهای فولیکولی به روش FUT برداشته می شوند. بنابراین معایب کاشت مو به روش ترکیبی مشابه این روش است. معضل اصلی پیوند مو به روش ترکیبی این است که پس از انجام عمل، جای برش به جا می ماند. البته این امکان وجود دارد که در ناحیه برش مقداری مو کاشت و برش را محو کرد.
بهترین دکتر کاشت موی ترکیبی چه ویژگی هایی دارد؟
جراحی باید این عمل را انجام دهد که به هر دو روش مسلط باشد. به این منظور باید در انجام هر کدام از این روش ها چند سال تجربه داشته باشد. بهترین جراح کاشت موی ترکیبی باید تشخیص دهد که برای هر فرد و در هر روش، چه مقدار واحد فولیکولی استخراج کند. علاوه بر این باید کاشت مو به روش FUT را به گونه ای انجام دهد که جای اسکار به وجود آمده بیش از حد پهن نشود. جای برش باید به اندازهای باشد که بتوان با استفاده از موهای خود بیمار آن را پوشاند. واحدهای فولیکولی باید به گونه ای استخراج شوند که به دیگر واحدها آسیب وارد نشود. به دلیل ترکیبی بودن عمل نباید با روش FIT پشت سر را بیش از حد خالی کرد. یک جراح خوب باید قبل از انجام عمل سوابق پزشکی مراجع را بررسی کند. همچنین برداشت باید به گونه ای باشد که بیمار در صورت میل به برداشت مجدد، این امکان را داشته باشد.
هزینه کاشت مو به روش ترکیبی
تعیین هزینه کاشت مو به روش ترکیبی کار بسیار دشواری است. میزان کم پشتی موهای افراد و سطح بانک موی آنها با هم متفاوت است. بنابراین برای همه افراد یک مقدار تار مو لازم نیست. قیمت کاشت مو به روش ترکیبی به عواملی همچون تجربه و توانایی پزشک، میزان طاسی فرد، زمان عمل، تعداد گرافت های لازم و... بستگی دارد. بیمه در زمینه پرداخت هزینه کاشت مو هیچگونه کمکی نمی کند. البته باید بیان کنیم که نسبت به تراکم به دست آمده، هزینه این عمل مناسب است.
کاشت مو به روش ترکیبی
دلیل اصلی به وجود آمدن ریزش مو، عوامل ژنتیکی و ارثی هستند که این مشکل بیشتر برای آقایان به وجود می آید. راه های درمانی ممکن است نتواند به طور دائمی جلوی این نوع ریزش را بگیرند. در مواردی که دلیل ریزش مو عوامل دیگری باشند، امید بازگشت و احیای مو بیشتر است. مو تاثیر زیادی بر زیبایی انسان می گذارد و کسانی که دچار طاسی هستند پیرتر به نظر می رسند. بهترین و دائمی ترین راه برای رفع این مشکل، کاشت مو است. یکی از بهترین راه های پیوند مو نیز کاشت مو به روش ترکیبی است.
دلایل ریزش موی ژنتیکی
ریزش موی ژنتیکی در مردان ممکن است به دلیل سابقه ریزش در خانواده پدری و مادری ایجاد شود. بنابراین زمانی که پدر دارای موهای پرپشتی است نمی توان گفت فرزند هم دچار ریزش مو نمی شود. دلیل اصلی به وجود آمدن ریزش مو DHT است. DHT یک نوع تستسترون است که به واحد های فولیکولی متصل می شود. به مرور زمان این عنصر باعث نازک شدن و ریزش مو می شود. در برخی از موارد این مدت زمان کوتاه تر است و فرد در مدت زمان کوتاهی بخش اعظمی از موهای خود را از دست می دهد.
علائم ریزش مو
این سوال را بسیاری از افراد می پرسند که چگونه باید فهمید که مو در معرض خطر است یا این که به طور استاندارد در هر روز چقدر مو می ریزد. علت غفلت افراد از ریزش مو این است که در اکثر موارد، ریزش در یک دوره طولانی رخ داده و افراد گمان می کنند این ریزش طبیعی است. تنها زمانی که ریزش به شکل چشمگیری افزایش یابد، احساس خطر کرده و به پزشک مراجعه می کنند. بنابراین اگر فرد دچار ریزش مو در هر سن و به هر مقداری شود باید به متخصص مراجعه کند. مراجعه به یک فرد متخصص ارزش این را دارد که فرد به علت عدم آگاهی موهای خود را از دست بدهد.