عمل آرتروسکوپی مفصل لگن یا هیپ
دلایل مختلفی می تواند باعث بروز مشکل در مفصل لگن شود. مفصل لگن به دلیل تحمل فشار زیاد از استحکام بالایی برخوردار است اما این نمی تواند دلیل آسیب پذیر نبودن این قسمت ها باشد. افراد زیادی از ما درباره جراحی آرتروسکوپی لگن و ران سوالاتی دارند. برای پاسخ به سوالات این افراد سعی داریم در این مقاله توضیحات کاملی را ارائه دهیم. اکثر افراد گمان می کنند که تنها در سنین بالا ممکن است مشکلاتی برای لگن و دیگر استخوان ها و مفاصل بدن به وجود آید اما در اکثر موارد این جوانان هستند که در این بخش دچار مشکل می شوند. جراحان در صورت بروز مشکل در ناحیه مفصل لگن و ران روش های مختلفی را به کار می گیرند. یکی از این روش ها که در تشخیص و درمان این نواحی به ما کمک می کند آرتروسکوپی لگن است.
جراحی آرتروسکوپی لگن چیست؟
جراحی آرتروسکوپی مفصل لگن یک عمل مهم در رشته ارتوپدی به حساب می آید که از آن برای رفع مشکلات مختلف مفصل هیپ استفاده می شود. آرتروسکوپی به معنای عمل درون بینی مفصل است. در این عمل این امکان فراهم می شود که بتوانیم جزئیات داخل مفصل را با دقت مشاهده کنیم. به این ترتیب که میله نازک و مینیاتوری تو خالی که مجهز به دوربین پیشرفته است به داخل ساختار مفصل فرستاده میشود و جراح می تواند به طور همزمان جزئیات داخلی مفصل را در مانیتور مشاهده کند. عمل آرتروسکوپی لگن علاوه بر درمان در موارد زیادی برای تشخیص بیماری های این قسمت به کار می رود. می توان آرتروسکوپی را دقیق ترین روش برای تشخیص بیماری های مفصل دانست. در مواردی که نمی توان از روش های دیگر مانند تصویر برداری به نتیجه مناسبی رسید جراح تشخیص می دهد که عمل آرتروسکوپی لگن انجام شود.
روش انجام آرتروسکوپی لگن چگونه است؟
می توان گفت که در اکثر موارد و در عضو های مختلف بدن این عمل به یک شکل انجام می شود و آرتروسکوپی لگن هم از این قاعده مستثنا نیست. در این عمل بیمار با استفاده از دارو های بیهوشی به خواب فرو می رود و دردی را در حین انجام عمل احساس نمی کند. پس از آن برش های میلیمتری و بسیار ظریف در ناحیه اطراف مفصل لگن ایجاد می شود. این برش ها راه را برای عبور آرتروسکوپ به داخل مفصل هیپ باز می کنند. جراح می تواند با استفاده از این برش ها به داخل مفصل لگن و ران دسترسی پیدا کرده و تغییرات لازم را ایجاد کند. آرتروسکوپ به داخل مفصل فرستاده می شود و از این ناحیه تصاویر دقیق و با جزئیات به ما می دهد. جراح میله را تکان داده و تمام جزئیات داخل مفصل و زوایای مختلف را می بیند. این کار باعث می شود مشکلات و ایرادات ناحیه مفصل لگن و ران به درستی تشخیص داده شوند. از داخل فضای توخالی آرتروسکوپ نوری تابانده می شود که باعث بهتر دیده شدن جزئیات می شود. برای انجام عمل به این روش ابتدا یک ماده به داخل مفصل تزریق می شود که باعث فاصله گرفتن اجزای داخلی مفصل لگن و ران از هم و بهتر دیده شدن جزئیات می شود. همچنین باعث می شود مایعات کدر رنگ خارج شوند. جراح برای اینکه مشکلات را رفع کند ابزار پزشکی مخصوص را به داخل مفصل ران و لگن فرستاده و مشکلات این ناحیه را حل می کند. در این عمل نیاز به ایجاد برش های وسیع و باز کردن مفصل نیست و این یکی از اصلی ترین دلایل محبوبیت عمل آرتروسکوپی لگن است.
عمل آرتروسکوپی لگن چه کاربردی دارد؟
جراحی درون بینی مفصل لگن کاربرد های زیادی دارد. از این روش می توان به تشخیص بیماری های مختلف پرداخت. همچنین می توان این مشکلات را با استفاده از ابزار پزشکی در حین عمل رفع کرد. آرتروسکوپی برای تشخیص بیماری در دیگر مفاصل هم به کار می رود. اکثر جراحان بر این عقیده هستند که آرتروسکوپی بهترین و دقیق ترین روش برای تشخیص مشکلات مفصلی است. همچنین با این روش می توان با تهاجم کمی مشکلات ناحیه لگن و ران را رفع کرد. بنابراین می توان این عمل را جز یکی از بهترین و کاربردی ترین عمل های ارتوپدی به حساب آورد. بیماری های زیادی را با استفاده از این روش می توان تشخیص داد و درمان کرد که در بخش های بعد به آنها می پردازیم. این عمل زمانی بهترین نتیجه را به ما می دهد که توسط یک جراح خوب و ماهر ارتوپدی انجام شود. بنابراین اگر می خواهید بهترین نتیجه را از این عمل دریافت کنید به بهترین جراح ارتوپدی مراجعه کنید.
مزایای جراحی آرتروسکوپی لگن کدامند؟
عمل آرتروسکوپی مفص لگن یا هیپ دارای مزایای زیادی است. مزایای زیاد در کنار عوارض کم باعث شده است تا این عمل به یکی از شایع ترین عمل های ارتوپدی در میان جراحان مختلف تبدیل شود. در این بخش به مزایای عمل آرتروسکوپی لگن می پردازیم.
- آرتروسکوپی مفصل هیپ با کمترین تهاجم انجام می شود و عمل کم خطری است. در حین عمل مفصل باز نمی شود که نتیجه آن بهبودی سریع تر و سادگی عمل است.
- یک روش دقیق برای تشخیص بیماری ها و مشکلات ناحیه لگن است.
- تغییرات زیادی را بدون نیاز به تهاجم پرخطر ایجاد می کند.
- دارای دوره نقاهت کوتاه است.
- درد کمی را برای بیمار به همراه دارد.
- فرد پس از چند روز می تواند به انجام کارهای خود بپردازد.
- دارای عوارض کم و ناچیز است.
- جراح در حین انجام عمل وضعیت مفصل را مرتبا مشاهده کرده و این موضوع باعث می شود که درصد خطای آرتروسکوپی لگن کم شود.
معایب و عوارض جراحی آرتروسکوپی لگن
عوارض عمل آرتروسکوپی لگن انگشت شمار است. این عوارض در اکثر افراد دائمی نیستند و با گذشت زمان از بین می روند. همچنین می توان گفت که این عوارض قابل کنترل هستند. به این گونه که بیماران با انجام اقدامات مناسب می تواند این عوارض را از بین برده و باعث بهبود سریعتر خود شوند. در ادامه معایب جراحی آرتروسکوپی لگن و ران را بیان می کنیم.
- امکان بروز عفونت وجود دارد. بروز عفونت پس از آرتروسکوپی لگن طبیعی بوده و در صورت بروز با مصرف دارو رفع می شود.
- بیمار تا چند روز در ناحیه عمل شده احساس درد دارد. این درد هم با مصرف دارو قابل کنترل است.
- در صورتی که به جراح کم مهارت مراجعه شود امکان آسیب رسیدن به عروق و اعصاب در حین عمل وجود دارد.
- در ناحیه عمل شده ورم ایجاد می شود. با رعایت نکات لازم این تورم بعد از چند هفته جذب می شود. باد کردن و تورم شانه نشانه ای از بهبودی بعد از عمل است.
- ممکن است در ناحیه ای که برش ایجاد شده است مقداری کبودی به وجود آید.
با عمل آرتروسکوپی چه مشکلاتی در ناحیه مفصل لگن رفع می شود؟
شمار زیادی از بیماری ها و اختلالات ناحیه لگن و مفص هیپ را می توان با استفاده از این روش درمان کرد. همچنین می توان از این روش استفاده کرده و مشکلات ناحیه مفصل را تشخیص داد. امروزه این عمل دارای کارایی بسیار بالایی بوده و با تهاجم کمی مشکلات زیادی را در نواحی مختلف بدن رفع می کند. در ادامه به برخی از این موارد می پردازیم.
- برای ترمیم غضروف پاره شده در مفصل لگن به کار می رود.
- برای ترمیم trim های استخوانی به کار می رود. این گونه مشکلات معمولا به دلیل بافت سینوویال ملتهب رخ می دهند.
- برای ترمیم پارگی های لابروم مفصل لگن به کار می رود.
- در برخی موارد به منظور برداشتن بافت های مزاحم داخل مفصل به کار می رود.
- در برخی موارد برای برداشت خار های استخوانی از آرتروسکوپی لگن استفاده می شود.
- در صورتی که اجزای پوشاننده مفصل دچار مشکل شده باشد می توان از این روش استفاده کرد.
- اگر بیماری آرتروز در مراحل اولیه خود باشد می توان با استفاده از آرتروسکوپی آن را تا حد زیادی درمان کرد.
کاندیدای آرتروسکوپی مفصل لگن چه کسانی هستند؟
به دلیل کم تهاجمی بودن جراحی آرتروسکوپی مفصل هیپ اکثر افراد می توانند این عمل را انجام دهند. این موضوع را می توان یکی از مزایای مهم این عمل دانست. تشخیص کاندید مناسب برای آرتروسکوپی لگن وظیفه جراح است و فرد باید شرایط زیر را داشته باشد.
- افرادی که سن آنها بین 20 تا 70 سال است.
- افرادی که تمام روش های تشخیصی را انجام داده اند اما مشکل مفصل شانه مشخصا تایید نشده است.
- افرادی که نمی توانند برای رفع مشکلات ناحیه مفصل خود از روش های پر تهاجم استفاده کنند.
- افرادی که به دلایل مختلف در ناحیه مفصل لگن با مشکل روبرو شده اند.
- افرادی که سیستم ایمنی قوی دارند.
- کسانی که دارای بیماری های جدی و خطرناک نباشند.
- افرادی که بیهوشی طولانی مدت برای عمل باز مفصل برای آن ها خطر آفرین است.
دوره نقاهت عمل آرتروسکوپی لگن چقدر است؟
آرتروسکوپی لگن یک عمل کم تهاجم بوده و در نتیجه دوره نقاهت چندان طولانی ندارد. این عمل دارای دوره نقاهت تقریبا 5 تا 10 روزه است. بعد از چند روز پیاده روی آرام با کمک واکر یا اطرافیان می تواند انجام شود. توصیه می شود بیمار در این دوره به نکات لازم عمل کرده و از اعمال فشار اضافی روی مفصل پرهیز کند تا این دوره هم کوتاه تر شود. مراقبت های بعد از جراحی که توسط جراح یا کادر درمان بیان می شود باید به دقت انجام شود. همچنین باید تغذیه را با مایعات و غذاهای نرم شروع کرد. برای پرهیز از اعمال فشار اضافی روی لگن و ران باید تا چند هفته و ترجیحا به صورت مادام العمر از توالت فرنگی استفاده کرد. برای جلوگیری از عفونت لازم است داروهای تجویز شده مانند آنتی بیوتیک و همینطور مسکن ها در صورت لزوم مصرف شود.
اقدامات قبل از عمل آرتروسکوپی لگن
اقدامات قبل از جراحی آرتروسکوپی مفصل ران و لگن دارای اهمیت زیادی هستند. این اقدامات حتماً باید انجام شوند تا آمادگی برای انجام عمل به دست آید. بیمار باید انجام این اقدامات را جدی گرفته تا در حین انجام عمل با مشکل روبرو نشود. رعایت نکردن این اقدامات ممکن است مشکلاتی در حین جراحی برای فرد ایجاد کرده و باعث ایجاد عارضه خاص شود. اگر می خواهید در آینده این عمل را انجام دهید این قسمت را با دقت مطالعه کنید.
- بیمار باید مصرف سیگار و الکل را کنار بگذارد تا در حین انجام عمل مشکلاتی مانند خونریزی ایجاد نشود.
- مصرف برخی از داروها را از چند هفته قبل با نظر پزشک قطع شود.
- فرد باید سوابق پزشکی خود را به طور کامل در اختیار جراح بگذارد و او را از داروهای مصرفی خود باخبر کند.
- بیمار قبل از انجام عمل باید به اندازه کافی (هشت ساعت) بخوابد.
- بیمار باید در حین مراجعه برای انجام عمل لباس های گشاد و راحت به تن داشته باشد.
- شب قبل از عمل باید دوش بگیرد.
- مصرف چربی و نمک از یک هفته قبل از انجام عمل باید قطع شود.
- بیمار نباید در ایام قبل از انجام جراحی به رژیم های غذایی سخت رو آورده و به خود فشار وارد کند.
- در صورتی که قبل از جراحی دچار سرماخوردگی یا هر بیماری شود باید اطلاع دهد.
مراقبت های بعد از جراحی آرتروسکوپی لگن کدامند؟
مراقبت های بعد از عمل آرتروسکوپی مفصل لگن نیز از اهمیت بسیار بالایی برخوردارند. این مراقبت ها باعث می شوند دوره نقاهت کمتر شده و نتیجه خوبی از این جراحی حاصل شود و همینطور از بروز عوارض جلوگیری شود. در این بخش به تعدادی از این نکات می پردازیم.
- بیمار باید تا چند روز استراحت کرده و به انجام فعالیت های سنگین نپردازد.
- برای راحتی و جلوگیری از بروز مشکل بهتر است حداقل تا دو هفته از توالت فرنگی استفاده کند.
- در صورتی که عمل سنگین بوده و بیمار نتواند به راحتی راه برود می تواند از چوب دستی یا کمک اطرافیان به طور موقت استفاده کند.
- نباید تا چند هفته به انجام ورزش های سنگین و ورزش های آبی بپردازد.
- بیمار باید سعی داشته باشد به حالت طاق باز بخوابد.
- نباید تا یک ماه الکل و سیگار مصرف شود. مصرف الکل و سیگار باعث بهبودی دیرتر و طولانی شدن دوره نقاهت می شود.
- تا چند روز بیمار باید از لباس ها و شلوارهای راحت و گشاد استفاده کند.
- پانسمان زخم ها به طور مرتب عوض شود.
- بیمار باید سعی خود را به کار گیرد تا آب با ناحیه عمل شده تماس نداشته باشد تا امکان بروز عفونت به حداقل برسد.
- باید توصیه های جراح را جدی گرفته و داروها طبق دستور او مصرف شوند.
آیا عمل آرتروسکوپی لگن شامل خدمات بیمه می شود؟
کمک هزینه بیمه تنها به عمل هایی تعلق می گیرد که به منظور درمان انجام می شوند. آرتروسکوپی هم از جمله عمل هایی است که دلیل اصلی انجام آن درمان است. به همین دلیل امکان اینکه خدمات بیمه به این عمل اختصاص داده شوند زیاد است. اما همه این شرکت ها به یک شکل و مقدار این عمل را پوشش نمی دهند. بنابراین همه افراد قبل از این عمل و دیگر عمل ها باید تحقیقات لازم را انجام دهند. جراح می تواند درباره نوع پوشش بیمه های مختلف به بیمار کمک کند. در صورت لزوم فرد باید به مراکز و نمایندگی های بیمه مراجعه کند و درباره نوع بیمه خود سوالاتی را مطرح کند. همچنین افرادی که دارای بیمه نیستند باید قبل از عمل برای دریافت آن اقدام کنند. این افراد باید توجه داشته باشند چه نوع بیمه ای را تهیه کنند که خدمات خوبی را به این عمل ارائه دهد. هر شرکت بیمه در مجموعه خود دارای انواع مختلفی از بیمه ها است.
درد بعد از جراحی آرتروسکوپی در ناحیه لگن
درد بعد از آرتروسکوپی مفصل لگن طبیعی بوده و اکثر افراد ممکن است دچار آن شوند. بیمار در حین انجام عمل این درد را احساس نمی کند. اما پس از بی اثر شدن داروها مقداری احساس درد طبیعی است. این درد در روزهای اول بیشتر است و با گذشت زمان کاهش می یابد. البته این درد را نمی توان با ناراحتی و درد عمل های تهاجمی و باز مقایسه کرد. شدت درد بعد از آرتروسکوپی لگن بسیار کم بوده و کاملاً قابل تحمل است. جراح برای اینکه بیمار بتواند به راحتی استراحت کرده و این درد ها او را اذیت نکند داروهای مسکن ساده برای او تجویز می کند. پس از 2 الی 3 روز این درد کاملا از بین می رود. البته منظور این نیست که بیمار می تواند پس از آن کارهای سنگین انجام دهد. در صورت وارد شدن فشار به لگن این درد بیشتر می شود. بنابراین بیمار تا چند هفته باید مراقب باشد که فشار غیر ضروری به این ناحیه وارد نشود. در صورتی که درد و ناراحتی غیر طبیعی و ادامه دار باشد باید به جراح اطلاع داده شود.
بهترین جراح آرتروسکوپی لگن کیست؟
بهترین جراح آرتروسکوپی مفصل لگن فردی است که بتواند این عمل را با خطر کمتری انجام دهد. مراجعه به جراحان خوب از اهمیت بالایی برای این عمل حساس برخوردار است. در صورتی که انجام عمل به یک جراح کم مهارت و کم دقت سپرده شود ممکن است مشکلاتی به وجود آیند. در چنین شرایطی ممکن است به عروق و اعصاب آسیب وارد شده و یا عمل نتیجه خوبی را به ما ندهد. یک جراح ارتوپدی خوب باید بتواند بهترین نکات و مشاوره ها را به بیمار بدهد. این فرد باید بر انجام اقدامات قبل و بعد از آرتروسکوپی لگن تاکید ویژه داشته و دستورالعمل های دقیق را برای بیمار تهیه کند. بهترین جراح ارتوپدی فردی است که بتوانند در شرایط مختلف هر بیمار بهترین روش درمانی را برای او انتخاب کند. همچنین پس از این که عمل را انجام می دهد بیمار را مرتبا معاینه کرده و در صورت بروز هر گونه مشکل به رفع آن بپردازد. همچنین آرتروسکوپی را در همه مفاصل بدن به خوبی انجام می دهد و علاوه بر این جراحی در انجام دیگر عمل های ارتوپدی نیز تبحر بالایی دارد.
هزینه جراحی آرتروسکوپی لگن
هزینه آرتروسکوپی لگن بسته به شرایط مختلفی ممکن است متغیر باشد. عوامل زیادی بر قیمت جراحی آرتروسکوپی لگن و ران تاثیر می گذارند. اکثر پزشکان بر این باورند که هزینه این عمل زمانی دقیقا قابل تعیین است که بیمار معاینه شده باشد. زمانی که فرد معاینه می شود از او خواسته می شود که آزمایش های لازم را انجام دهد. در چنین شرایطی مشکلات مفصل مشخص شده و راحت تر می توان این هزینه را مشخص کرد. در ادامه عوامل تاثیرگذار بر هزینه جراحی آرتروسکوپی لگن را بیان می کنیم.
جراح
تجربه و مهارت جراح در تعیین قیمت آرتروسکوپی لگن و هیپ تاثیر بسزایی دارد. منطقی است که هر چه فرد بتواند این عمل را بهتر انجام دهد و در انجام آن تجربه بیشتری داشته باشد دستمزد او هم بیشتر است. امکان بروز مشکل و خطر در حین عمل زمانی که توسط جراح بهتری انجام شود کمتر است.
وضعیت مفصل لگن
یک عامل اصلی که باعث می شود نتوان برای همه افراد یک هزینه ثابت را در نظر گرفت وضعیت و مشکلات متفاوت بیماران است. تنها دلیلی که جراحان می گویند بیماران حتماً باید معاینه شوند سپس هزینه برای آنها تعیین شود همین موضوع است. شدت عمل و نوع روش مورد استفاده برای هر فرد متفاوت است و این امر باعث تغییر در هزینه های عمل می شود.
هزینه بیمارستان و مرکز جراحی
قیمت بیمارستان و مرکز جراحی از دیگر عوامل موثر بر هزینه عمل آرتروسکوپی لگن است. هزینه اتاق عمل بر اساس امکانات آن تعیین می شود. امکانات و تجهیزات مورد نیاز در بیمارستان های خصوصی با دولتی متفاوت و هزینه آن هم متغیر است.
هزینه های جانبی
هزینه های جانبی مانند لباس اتاق عمل، دارو، رفت و آمد و .. هم یم تواند قیمت نهایی عمل مفصل شانه را تحت تاثیر قرار دهد.
چگونه باید یک جراح ارتوپدی خوب را برای انجام آرتروسکوپی لگن پیدا کرد؟
برای پیدا کردن بهترین متخصص ارتوپدی یک راه ساده وجود دارد و آن هم مراجعه به سایت جراحان است. جراحان در همه رشته های پزشکی بهترین متخصصین را معرفی می کند. همچنین بیمار برای اینکه بتواند برای انجام آرتروسکوپی یک جراح خوب را پیدا کند باید تحقیقات زیادی را انجام دهد. این فرد باید به بررسی سوابق کاری جراحان مختلف بپردازد. می تواند از تجربه افرادی که این عمل را در گذشته انجام داده اند استفاده کند. همچنین باید سعی داشته باشد درباره این رشته و این عمل اطلاعات خود را بالا ببرد تا راحت تر بتواند یک جراح ارتوپدی خوب را پیدا کند. در بخش های قبل درباره بهترین جراح مطالبی را بیان کردیم. بیمار باید آن ویژگی ها را در نظر بگیرد تا بتواند یک جراح خوب را پیدا کند.