کاشت مو از پرطرفدارترین جراحی های زیبایی در ایران و جهان به شمار می رود. هزینه کاشت مو با توجه به ماندگاری بالای آن بصرفه است. بهترین دکتر کاشت مو در تهران توسط مجموعه بزرگ جراحان به متقاضیان معرفی می گردد. برای اطلاع از هزینه ها و رزرو وقت مشاوره آنلاین یا حضوری می توانید با شماره زیر تماس حاصل فرمایید.
امروزه ریزش موی شدید به یکی از دغدغه های اصلی مردم تبدیل شده است و همواره به دنبال راه های مختلف برای داشتن موهای پرپشت هستند. راه های زیادی برای رفع این مشکل وجود دارد اما هیچ کدام ماندگاری کاشت مو را ندارد. این موضوع باعث شده است که در سال های اخیر بازار کاشت مو در کشور ما داغ شود. این روش بهترین گزینه برای افرادی است که به دلایلی همچون عوامل ارثی، سانحه، کمبود آهن در بدن، استفاده از دارو، استفاده از مواد شیمیایی و... بخشی از موهای خود را از دست داده اند. از پیوند مو علاوه بر تقویت موهای سر، می توان برای تقویت ریش، ابرو و سبیل نیز استفاده کرد. همچنین می توان در نقاطی از بدن که جای اسکار یا زخم باقی مانده است، مو کاشت.
تاریخچه کاشت مو
یک فرد ژاپنی برای اولین بار در دنیای پزشکی ایده کاشت مو را در سال 1939 مطرح کرد، اما در آن زمان امکانات لازم برای پیوند مو وجود نداشت. پس از بیست سال در سال 1959 یک پزشک آلمانی این کار را عملی کرد. قطعاً همانند هر عمل دیگری این روش هم در اوایل مشکلات و ایرادات زیادی داشت. اما با گذشت زمان و پدید آمدن روش های جدید این معایب روز به روز کمتر شدند. علاوه بر این با گذشت زمان نتایج پیوند مو طبیعی تر شده و امروزه در بهترین حالت خود قرار دارد. امروزه با به وجود آمدن متد های جدید دیگر این روش تهاجمی نبوده و به یک عمل سرپایی تبدیل شده است.
در چه مواردی باید به جای کاشت مو روش های دیگر را انتخاب کرد؟
توصیه می شود در مواردی که ریزش مو خفیف است از روش های درمانی دیگر به جای پیوند مو استفاده کرد. در مواردی که دلیل ریزش مو عوامل ارثی نباشد می توان از روش های دارویی برای تقویت موها استفاده کرد. البته این کار باید زیر نظر یک متخصص پوست و مو انجام شود. در مواردی که فرد به دلایل ارثی و یا به دلیل سانحه دچار طاسی شده باشد، هیچ راهی به جز کاشت مو تاثیر آنچنانی ندارد.
برای کاشت و پیوند از چه موهایی استفاده می شود؟
برای انجام پیوند مو حتما می بایست از ریشه موی خود بیمار استفاده شود. در صورتی که از فولیکول های فرد دیگری استفاده شود، مو رشد نمی کند. معمولاً موی مورد نیاز از قسمت پشت سر برداشته می شود. در صورتی که بانک موی بیمار ضعیف باشد از موهای دیگر نقاط بدن او نیز استفاده می شود. به این عمل کاشت مو به روش BHT گفته می شود. در کاشت مو به روش نواری پس از انجام عمل یک خط در ناحیه پشت سر بر جا می ماند.
در برخی از موارد برای پیوند مو از ناحیه پشت سر و قسمت های دیگر بدن استفاده می شود. دلیل استفاده از موهای ناحیه پشت سر مقاومت بالای این موها است، بنابراین موهای کاشته شده هیچ وقت دچار ریزش نمی شود. در صورتی که پزشک با تجربه باشد پس از انجام روش نواری در ناحیه اهدا کننده تنها یک خط باریک به جا می ماند که به سختی قابل مشاهده است. پس از گذشت چند ماه از عمل، موهای کاشته شده شروع به ریزش می کنند. با گذشت مدتی این موها قوی تر از قبل شروع به رویش می کنند.
روش های کاشت مو
امروزه کاشت مو با استفاده از روش های مختلف قابل انجام است. این روش ها همگی با یک هدف انجام می شوند اما نحوه اجرای هر کدام با هم متفاوت است. این جراحی کاملاً بی خطر است اما در هر صورت باید مسائل ایمنی در حین انجام آن رعایت شود. برای انجام پیوند مو لازم است جراح تیم کامل داشته باشد زیرا به تنهایی نمی توان این عمل را انجام داد. برای انجام کاشت مو لازم است به یک پزشک خوب و یک تیم مجرب مراجعه شود. یک جراح حرفه ای کاشت مو از تیم حرفه ای نیز برخوردار است. این موضوع ممکن است باعث افزایش هزینه کاشت مو شود. اما در عوض باعث رسیدن به نتیجه بهتر و طبیعی تر می شود. برای پیوند مو عموما از دو روشFUT و FIT استفاده می شود. دیگر روش های کاشت زیر مجموعه این دو روش به حساب می آید. در ادامه روش های مختلف پیوند مو را با جزئیات کامل بیان می کنیم.
کاشت مو به روش FIT
کاشت مو به روش FIT برای اولین بار در سال 2002 در کشور آمریکا رواج پیدا کرد. در این روش خطرات روش های قبلی از بین رفته و عمل به صورت سرپایی انجام می شود. پیوند مو به روش FIT به این گونه انجام می شود که فولیکول های مو به صورت پراکنده از پشت سر برداشته می شود. بنابراین جای برش در این قسمت باقی نمی ماند. همچنین دیگر لازم نیست محل اهدا کننده مو، بخیه شود. در این عمل واحدهای فولیکولی با استفاده از پانچ جدا شده و برای قرار گرفتن در موقعیت جدید خود آماده می شوند. هر کدام از این واحدها متشکل از یک الی چهار تار مو هستند. پس از انجام کاشت مو به روش FIT افراد می توانند موهای پشت سر خود را هر چقدر که می خواهند کوتاه کنند، زیرا دیگر جای برش در پشت سر باقی نمی ماند و اثرات عمل مشخص نیست.
روش انجام کاشت مو به روش FIT
در این روش فولیکول های مو به صورت تکی جدا می شوند. در روش های دیگر همچون روش FUT یک نوار از پشت سر برداشته می شد و واحدهای فولیکولی به صورت گروهی جدا می شدند. در این بخش به طور کامل روند انجام پیوند مو با روش FIT را بیان می کنیم.
معاینه قبل از عمل
در این جلسه جراح بیمار را معاینه کرده و مشخص می کند از کدام ناحیه فولیکول ها را بردارد. همچنین نکات لازم را به بیمار گفته و به سوالات او پاسخ می دهد.
آمادگی قبل از عمل
قبل از انجام پیوند مو با استفاده از ماژیک مخصوص، محل اهدا کننده به طور دقیق مشخص می شود. موهای ناحیه پشت سر در برابر عوامل ژنتیکی و هورمونی مقاوم هستند. به همین دلیل در اکثر مواقع این ناحیه انتخاب می شود. جراح با استفاده از قلم مخصوص خط رویش مو را مشخص می کند. قبل از انجام عمل می بایست سر بیمار ضد عفونی شود. پس از این کار محلول بی حس کننده تزریق می شود. برای انجام این کار لیدوکائین با استفاده از سوزن های ظریف به سر تزریق می شود. پس از انجام این مرحله بیمار آماده کاشت مو است.
برداشت مو
جراح برای برداشت مو از یک پارچه مخصوص استفاده می کند. برای اینکه کاشت مو به درستی انجام شود و جراح با دقت بالایی کار خود را انجام دهد از عینک های بزرگ نمایی استفاده می شود. معمولاً مو از ناحیه پشت سر برداشته می شود چرا که تارهای موی این ناحیه از مقاومت بالایی برخوردار هستند. ممکن است لازم باشد علاوه بر پشت سر از قسمت های دیگر بدن هم مو برداشت شود. پانچ یک وسیله بسیار ظریف است که با استفاده از حرکت های چرخشی به داخل پوست نفوذ کرده و واحد های فولیکولی را جدا می کند. در این روش فولیکول ها به صورت تکی خارج می شوند. این موضوع باعث می شود مدت زمان برداشت مو در این روش طولانی تر باشد. پس از این کار ناحیه پشت سر پانسمان شده و مدت زمانی برای استراحت بیمار در نظر گرفته می شود. لازم نیست سوراخ های پشت سر بخیه شوند. جای این سوراخ ها پس از یک تا دو هفته به طور کامل محو می شود.
نگهداری و آماده سازی گرافت ها
پس از استخراج واحد های فولیکولی به منظور نگهداری، آنها را در سرم نمک نگه می دارند. این محلول باید سرد باشد و با این کار مانع وارد شدن آسیب به واحدهای فولیکولی می شویم. می توان فولیکول ها را تا چند ساعت در این محلول نگه داشت. این واحد ها بسیار آسیب پذیر هستند. به همین دلیل انجام این مرحله ضروری است.
مرحله کاشت مو
برای انجام این کار در ناحیه که دچار طاسی شده است شکاف هایی به طول 0.8 تا 1.5 میلی متر ایجاد می شود. عمق این شکاف ها بین 3 تا 4 میلی متر است. در حین انجام این کار باید به زاویه ای که تیغ فرو می رود توجه شود. زاویه قرارگیری مو در مناطق مختلف سر متفاوت است. در حین کاشت مو باید به عمق شکاف های ایجاد شده توجه شود. در صورتی که مو در عمق کم یا زیاد قرار گیرد و در جای مناسب خود نباشد، نتیجه موفقیت آمیزی حاصل نشده و حالت غیرطبیعی ایجاد می شود. پس از اینکه شکاف ایجاد شد موها در داخل این شکاف ها قرار می گیرند.
کاشت مو به روش SUT
کاشت مو به روش SUT یکی از بهترین روش های پیوند مو می باشد. این روش یک عمل غیر تهاجمی بوده و برای انجام آن نیاز به تزریق داروی بیهوشی نیست. روش SUT هیچ گونه عوارض جدی را برای بیمار به همراه ندارد. برای انجام این عمل نیاز نیست با استفاده از تیغ جراحی در قسمت پشت سر برش ایجاد کرد. برای انجام این عمل از دستگاه های اتوماتیک استفاده می شود. در نتیجه این امکان فراهم می شود که 3 برابر روش های قدیمی مو برداشته شود. در پیوند مو با روش SUT می توان تا 14000 گرافت را پیوند زد. با استفاده از این روش، نتیجه کاملاً طبیعی حاصل شده و تشخیص اینکه فرد مو کاشته است بسیار دشوار است. علاوه بر این پس از انجام این روش لازم نیست جلسات ترمیمی متعددی برای بیمار برگزار شود.
کاشت مو به روش FUT
نحوه انجام این عمل با روش FIT بسیار شباهت دارد. این دو روش تنها در نحوه برداشت مو با هم تفاوت دارند. در کاشت مو با روش FUT در ناحیه پشت سر برش ایجاد شده و واحدهای فولیکولی به صورت یک جا جدا می شود. این موضوع باعث شده است که این عمل تقریبا تهاجمی باشد. مدت زمان لازم برای انجام پیوند مو به روش FUT حداکثر 5 ساعت است. بیمار در هیچکدام از مراحل این عمل بیهوش نیست. برای انجام این عمل لازم نیست تمام موهای سر تراشیده شود و با انجام این روش می توان به تراکم بالایی دست یافت. پس از جدا کردن نوار، فولیکول های مو از نوار بریده شده جدا می شوند. ادامه این عمل کاملا شبیه به روش FIT است. برای کاشت مو شکاف هایی در ناحیه ی کم پشت سر ایجاد شده و گرافت ها در درون آنها قرار می گیرند که این مرحله باید با دقت بالایی انجام شود.
کاشت مو به روش PRP
PRP یک روش درمانی است که با انجام آن امکان تولید دوباره سلول های بدن وجود دارد. این روش در گذشته هم وجود داشت اما در سال های اخیر دانشمندان دریافتند که می توان کاشت مو را نیز با این روش انجام داد. کاشت مو به روش PRP یک روش طبیعی به حساب می آید. به این گونه که با استفاده از پلاکت ها می توان باعث احیای سلول های مرده مربوط به رویش مو شد. میزان موفقیت این عمل به تعداد جلسات درمانی بستگی دارد. PRP پلاکت های غنی شده ای هستند که از خون جدا می شوند. پی آر پی، چند برابر خون انسان پلاکت در خود دارد. این پلاکت ها علاوه بر ترمیم مو باعث ترمیم قسمت های آسیب دیده بدن نیز می شوند.
روش انجام کاشت مو به روش PRP
در مرحله اول مقداری خون از بیمار گرفته می شود. پس از آن خون برداشته شده در یک سانتریفیوژ قرار گرفته و مولفه های آن از هم جدا می شود. این عمل باعث می شود غلظت پلاکت ها افزایش یابد. پلاکت های خون باعث احیای واحدهای آسیب دیده می شود. پس از بالا رفتن غلظت، پلاکت ها در مناطق مختلف جمجمه تزریق می شوند. این کار باعث می شود سلول های پیش ساز فولیکولی فعال شوند.
مزایای کاشت مو به روش PRP
- در بیشتر موارد از PRP به عنوان یک روش برای پیشگیری از ریزش مو استفاده می شود.
- با انجام این روش افراد بدون نیاز به کاشت مو به تراکم در ناحیه کم پشت سر می رسند.
- باعث ضخیم شدن موهای فرد می شود.
- می توان این پلاکت ها را در ناحیه اهدا کننده تزریق کرده و باعث رشد مجدد مو در این قسمت شد.
معایب و عوارض کاشت مو به روش PRP
- مدت زمانی که لازم است این عمل به نتیجه برسد، 6 الی 12 ماه است.
- 10 درصد از افراد از این روش نتیجه نمی گیرند.
- افرادی که دارای بیماری هایی همچون دیابت، سرطان خون، اختلالات انعقاد خون و ترومبوسیتوپنی هستند، نمی توانند این عمل را انجام دهند. همچنین افرادی که داروهایی از قبیل داروهای ضد انعقاد خون، آسپرین و... مصرف می کنند نیز نباید کاشت مو به روش PRP را انجام دهند.
مراحل کاشت مو
در تمام روش های پیوند مو از ناحیه پشت سر مو برداشته می شود. پس از این که موهای برداشته شده آماده شدند، برش های کوچکی در ناحیه کم پشت سر ایجاد شده و پیوند انجام می شود. این کار باید طی چهار مرحله انجام شود. در مرحله اول فولیکول ها از ناحیه بانک مو برداشته می شوند. روش برداشت به روش کاشت مو بستگی دارد. پس از آن واحدهای فولیکولی در محلول نمکی قرار گرفته تا آسیبی به آنها وارد نشود. سپس شیار های ظریفی در ناحیه طاسی سر ایجاد می شود. طول این شیارها بین 3 الی 4 میلی متر است. پس از آن عمل پیوند مو انجام می شود. انجام هر کدام از این مراحل نیاز به مهارت بالایی دارد.
چگونه مشخص می شود که کدام روش کاشت مو برای فرد مناسب است؟
یکی از متداول ترین سوالاتی که اکثر افراد می پرسند این است که کدام روش کاشت مو برای آن ها مناسب است یا کدام روش برای آنها مفیدتر واقع خواهد شد. در پاسخ به این افراد باید ذکر کنیم که هر کدام از روش های پیوند مو برای موارد خاصی مفید هستند. بسیاری از جراحان توصیه دارند که روش FUT انجام شود. بهتر است این روش در دو مرحله و به فاصله یک سال انجام شود. برای انجام این عمل لازم است در پشت سر برشی ایجاد شود. با انجام این عمل تراکم بالایی حاصل شده به گونه ای که افرادی که دچار طاسی کامل هستند هم می توانند این عمل را انجام دهند. افرادی که به دلایل مختلف نمی خواهند عمل جراحی انجام دهند گزینه مناسبی برای انجام کاشت مو به روش FIT هستند. باید اشاره شود که در روش FUT تمام موهای فرد تراشیده نشده و تنها موهای قسمت اهدا کننده کوتاه می شود. در مواردی که بیمار به مقدار کمی مو نیاز دارد بهتر است از روش FIT استفاده شود. این روش برای کاشت ریش، کاشت ابرو، کاشت سبیل و... بسیار مناسب است. در روش FIT علاوه بر پشت سر از نواحی دیگر بدن هم می توان مو برداشت کرد. این امکان وجود دارد که دو روش FIT و FUT به طور همزمان انجام شوند. به این عمل کاشت مو به روش ترکیبی گفته می شود.
در صورتی که فرد میل دارد مدت زمان عمل او کوتاه تر باشد بهتر است روش نواری را انتخاب کند.
منطقی است که روش انجام کاشت مو را جراح مشخص کند زیرا بیشتر با این موضوع آشنایی دارد و می داند چه نوع پیوند مویی برای بیمار مناسب تر است.
عوارض کاشت مو
در صورتی که برای انجام کاشت مو به یک جراح متبحر که به کار خود مسلط است مراجعه شود، عوارض خطرناکی بیمار را تهدید نمی کند. اما عوارض موقتی همیشه به همراه عمل های جراحی هستند و پس از مدتی از بین می روند. یکی از عوارض کاشت مو، تورم است که در اکثر جراحی ها به وجود می آید. بیمار می تواند برای رفع تورم از کمپرس های آب سرد استفاده کند. همچنین خوابیدن به صورت نیمه نشسته نیز باعث کاهش و جلوگیری از ایجاد تورم می شود. در صورتی که در ناحیه اهدا کننده و ناحیه پیوند مو، درد وجود داشته باشد می توان با استفاده از مسکن های معمولی این درد را کاهش داد که به این منظور جراح مسکن هایی را برای بیمار تجویز می کند. همچنین در ناحیه ای که مو کاشته شده است، خارش به وجود می آید که به هیچ وجه نباید سر را خاراند. برای رفع این مشکل می توان سر را مرطوب کرد. این کار بهتر است با استفاده از سرم های شستشو و یا بتامتازون انجام شود. علاوه بر این مصرف آنتی هیستامین نیز به کاهش خارش در این ناحیه کمک می کند.
نقش جراح در نتیجه کاشت مو
در هر کدام از مراحل کاشت مو تخصص جراح تأثیرگذار است. نه تنها برای پیوند مو بلکه در تمام عمل های جراحی نیز مهارت جراح تاثیر بسیار بالایی بر نتیجه عمل دارد. هر چه مهارت جراح کاشت مو بالاتر باشد، نتیجه بهتر و طبیعی تری حاصل می شود. یک جراح خوب باید با تمام روش های پیوند مو آشنایی داشته و بتواند آن ها را به بهترین نحو ممکن انجام دهد. همچنین باید بتواند مو را در مناطق مختلف سر با زاویه درست قرار دهد.
مراقبت های قبل از کاشت مو
- مصرف ویتامین E را باید سه هفته قبل از عمل کاشت مو متوقف کرد.
- به افراد سیگاری توصیه می شود 4 هفته مانده به عمل مصرف خود را قطع کنند.
- در صورتی که به بیماری خاصی مبتلا هستید به جراح اطلاع دهید.
- مصرف آسپرین از دو هفته قبل از پیوند مو ممنوع است.
- چند ساعت قبل از پیوند مو باید یک غذای سبک مصرف شود.
- در روز قبل از عمل نباید ناپروکسن و ایبوپروفن مصرف کرد.
- روز قبل از کاشت مو باید دوش گرفت و می توان موهای خود را با استفاده از نرم کننده شست و شو داد.
- در صورتی که روش FUT را انتخاب کرده اید از سه هفته قبل موهای خود را کوتاه نکنید.
- بیمار باید شب قبل به طور کامل استراحت کند تا در هنگام انجام عمل سرحال باشد.
- حتماً باید قبل از انجام پیوند مو جلسه مشاوره ای برای متقاضی برگزار شود. این جلسه به منظور معاینه بیمار و ارائه اطلاعات لازم به او برگزار می شود. همچنین در این جلسه به سوالات بیمار پاسخ داده شده و از او سوالاتی نیز پرسیده می شود.
- قبل از انجام این جراحی حتما باید آزمایش خون از فرد گرفته شود.
مراقبت های بعد از کاشت مو
مراقبت های بعد از کاشت مو به اندازه مهارت جرات در نتیجه عمل تاثیر دارند. این مراقبت ها شامل موارد زیر هستند.
- مصرف داروهایی که باعث ایجاد اختلال در انعقاد خون می شوند ممنوع است. داروهایی که منجر به اختلال در انعقاد خون می شوند شامل بروفن، آسپرین، مفنامیک اسید، ایندومتاسین، انواع مولتی ویتامین ها، ویتامینE، پیروکسیکام و سلکوکسیب هستند.
- تا 3 روز پس از جراحی نباید دوش گرفت. دوش گرفتن در این مدت باعث آسیب رسیدن به پانسمان و بروز عفونت می شود.
- مصرف آنتی بیوتیک به منظور کاهش بروز عفونت توصیه می شود. این داروها توسط جراح تجویز می شوند.
- تا دو هفته پس از کاشت مو نباید کار سنگین و یا ورزش سنگین انجام داد.
- نباید تا مدتی شنا کرد.
- بخیه ها را باید دو هفته پس از عمل کشید.
- مصرف ویتامین c باعث کوتاه شدن دوره نقاهت کاشت مو می شود. توصیه میشود تا چند روز این دارو را مصرف کنید.
- ممکن است لازم باشد عمل پیوند مو در دو جلسه انجام شود. باید فاصله این جلسات حداقل 6 ماه باشد.
- نتیجه نهایی کاشت مو حداقل پس از شش ماه مشخص می شود. بنابراین لازم است بیمار مقداری صبور باشد.
- نباید تا دو هفته سر را خاراند.
- معمولاً حدود سه هفته پس از جراحی موها شروع به ریزش می کنند. بسیاری از افراد در این زمان نگران می شوند اما جای نگرانی نیست. موهای ریخته شده پس از مدتی دوباره رشد می کنند.
سن مناسب برای کاشت مو
تمامی افراد با هر سنی می توانند کاشت مو انجام دهند. در صورتی که فرد به دلیل سانحه، سوختگی و... مو های خود را از دست داده باشد با تایید جراح و بدون در نظر گرفتن سن، می توان پیوند مو را برای او انجام داد. اما اگر مو به دلیل عوامل ارثی ریزش پیدا کند، بهتر است پیوند مو پس از 25 سالگی انجام شود. در این سن موهای خود فرد کمتر دچار ریزش شده و در نتیجه نهایی تغییر آنچنانی به وجود نمی آید.
کاشت مو بانوان
ممکن است برخی از افراد گمان کنند که بانوان دچار ریزش مو یا طاسی نمی شوند. اما ممکن است بانوان هم به درجات مختلف دچار ریزش مو شوند. البته تعداد بانوانی که دچار ریزش مو و طاسی می شوند کمتر از مردان است. معمولاً بانوان به دلایل تغییرات هورمونی و عوامل ژنتیکی دچار ریزش مو می شوند. ریزش مو در بانوان بیشتر در قسمت جلوی سر دیده می شود. تغییرات هورمونی معمولاً در دوران بارداری رخ می دهد، بنابراین اکثر بانوان در این دوران ریزش مو دارند. البته این ریزش مو در کل بسیار ناچیز است. در برخی موارد می توان این مشکل را با استفاده از روش های دارویی برطرف کرد اما در مواردی که فرد دچار طاسی شده باشد و پیاز موی او از بین رفته باشد لازم است که کاشت مو بانوان انجام شود. در ادامه بیان می کنیم چه خانم هایی کاندید مناسبی برای کاشت مو هستند.
- بانوانی که به علت تاثیرات هورمونTDH دچار ریزش مو نشده باشند.
- بانوانی که نوع ریزش موی آنها به صورت سکه ای است.
- بانوانی که الگوی ریزش موی مشابه مردان دارند.
- بانوانی که بر اثر سوانح یا انجام عمل، بخشی از موهای خود را از دست داده باشند.
- بانوانی که دلیل اصلی ریزش موی آنها، وارد شدن فشار به مو باشد.
تمامی این افراد کاندید مناسب کاشت مو برای بانوان هستند.
اطلاعات تکمیلی درباره کاشت مو
لازم دانستیم در این بخش اطلاعات تکمیلی را درباره کاشت مو بیان کنیم. اکثر افراد بر این باورند که تعداد موهایی که می توان کاشت، نامحدود است. اما اینگونه نیست و افراد بیشتر از مقدار معینی نمی توانند مو بکارند. دلیل این محدودیت این است که نمی توان بیش از حد معینی از بانک مو واحدهای فولیکولی استخراج کرد.
کاشت موی طبیعی روشی است که باعث پرپشت شدن موهای کم پشت می شود. بنابراین افرادی که به طور کامل دچار طاسی هستند نمی توانند از این روش نتیجه مطلوبی بگیرند.
برای قرار دادن موهای استخراج شده در داخل سر لازم است فضایی وجود داشته باشد. به این گونه که لازم است در لابلای موها فضاهای خالی وجود داشته باشد تا بتوان شیارهای لازم را ایجاد کرد. این کار برای افرادی که به طور کامل دچار طاسی هستند راحت تر انجام می شود. البته لازم است بگوییم که این شیارها فضای کمی را در بر می گیرند. این شکاف ها نباید بیش از حد به هم نزدیک باشند. در صورتی که شکاف های ایجاد شده به هم نزدیک باشند، پوست سر دچار پارگی شده و شکاف ها با هم ادغام می شوند که این موضوع باعث می شود زاویه موهای کاشته شده تغییر کرده و یا به دلیل درگیر نبودن با پوست دچار ریزش شوند.
بهتر است فاصله بین موهای کاشته شده دو الی سه برابر فاصله موهایی باشد که به طور طبیعی پر پشت هستند. این موضوع باعث می شود که تراکم موهای کاشته شده کمی کمتر از تراکم موهای طبیعی باشد.
در برخی از منابع ذکر شده است که کاشت مو باعث بروز سرطان می شود. این موضوع اصلاً ریشه علمی نداشته و تا به حال نیز مشاهده نشده است که کسی به علت پیوند مو دچار سرطان شده باشد. در واقع انجام این عمل هیچ کدام از عوامل سرطان پوست را تحریک نمی کند. در سرطان پوست عواملی همچون اشعه خورشید، عوامل ژنتیکی، سیلیکون، مریضی های ارثی و... دخیل هستند.
ممکن است تا چند روز فرد درد داشته باشد. این مشکل در گذشته بیشتر رخ می داد. در روش های قدیمی وسایلی که برای کاشت مو به کار می رفتند از ظرافت کافی برخوردار نبودند. اما امروزه از وسایل ظریف و دقیق استفاده شده و فرد دچار سردرد های شدید نمی شود.
بیمار می تواند محل خط رویش مو را تعیین کند. البته این خط باید در جایی باشد که طبیعی به نظر برسد. بهتر است جای خط رویش مو توسط جراح تعیین شود.
نمی توان از موهای فرد دیگری برای پیوند مو استفاده کرد.
کاشت مو تا چه حد می تواند به بیمار کمک کند؟
فرد قبل از انجام عمل پیوند می بایست اطلاعات خود را افزایش دهد تا بداند این عمل تا چه حد کارآمد است. این عمل در واقع باعث از بین رفتن کم پشتی سر شده و نباید از آن انتظار داشت که تراکمی همانند کلاه گیس را به ما بدهد. البته باید ذکر کنیم که این روش تراکم قابل قبولی را ایجاد می کند. یکی از دلایلی که باعث بالا رفتن انتظارات افراد در این زمینه شده است، تبلیغات دروغین برخی از کلینیک ها است. یکی از راه هایی که باعث می شود اطلاعات فرد در زمینه کاشت مو افزایش یافته و بداند که این عمل چقدر موثر است این است که افرادی که این عمل را انجام داده اند را از نزدیک مشاهده کرده و از آنها مشورت بگیرد.
در جلسه مشاوره کاشت مو چه اقداماتی انجام می شود؟
در این جلسه بیمار می تواند نمونه کارهای جراح مورد نظر خود را مشاهده کند. همچنین بیمار معاینه شده و میزان تغییراتی که می توان روی فرد ایجاد کرد، مشخص می شود. بیمار می تواند درباره روش انجام عمل و موارد مربوط به آن سوالاتی را مطرح کند. در صورتی که بیمار در اثر موضوع خاصی استرس دارد بهتر است با جراح خود در میان بگذارد.
روش های جدید کاشت مو
در بخش های قبلی به طور کامل به بیان روش های مختلف پیوند مو پرداختیم. برخی از این روش ها قدیمی بودند. امروزه روش های جدیدی در این عرصه ظهور کرده اند. تمامی روش های جدید کاشت مو زیر مجموعه روش های FIT و FUT هستند. این روش ها شامل زیر مجموعه هایی همچون micro FIT،SUT ، BHT و... هستند. در روش SUT می توان بدون تهاجم در یک جلسه تا 15 هزار تار مو را پیوند زد.
هزینه کاشت مو
هزینه کاشت مو در اکثر موارد بر اساس تعداد گرافت های مورد نیاز مشخص می شود. گرافت یا گرفت از دسته های یک تا چهار تایی تار مو تشکیل می شود. این واحدها در روش های جدید به صورت تکی از مو جدا می شوند. اما در روش نواری این گرافت ها به طور یکجا از سر جدا می شوند. هزینه کاشت مو بر اساس میزان زحمت جراح، زمان عمل و روش مورد استفاده تعیین می شود. معمولاً در روش FIT قیمت کاشت مو بیشتر است. عواملی از جمله مقدار موی برداشته شده، تعداد جلسات، توانایی جراح، دستمزد تیم جراحی و. بر هزینه پیوند مو تاثیر گذارند.