کاشت مو به روش FUT
یکی دیگر از روش های پیوند مو، کاشت مو به روش FUT است. این روش برای افرادی مناسب است که به صورت گسترده موهای کم پشتی دارند. پس از انجام این عمل موها به حالت طبیعی رشد می کنند. برای انجام این روش معمولاً از موهای پشت سر استفاده می شود. در پیوند مو به روش FUT برش نواری شکلی در پوست سر ایجاد شده و فولیکول های مو به طور گروهی از پشت سر جدا می شوند.
منظور از کاشت مو به روش FUT چیست؟
این عمل یک روش برای تقویت و کاشت مو است. در این جراحی ابتدا محل اهدا کننده مشخص می شود. در این ناحیه برشی به شکل یک نوار ایجاد می شود. پس از اینکه ریشه مو برداشته شد، محل بریده شده بخیه می شود. جای برش ایجاد شده به جا می ماند. فولیکول ها از نوار بریده شده جدا می شوند. این واحد ها دارای عصب، سبابه و ماهیچه هستند. رشد این موها طبیعی بوده و تا آخر عمر باقی می ماند در نتیجه از این نوع پیوند مو برای طاسی های گسترده استفاده می شود. در صورتی که طاسی فرد گسترده نباشد می توان از روش های دیگری همچون کاشت مو به روش FIT استفاده کرد. علاوه بر روش انجام عمل، مهارت و توانایی متخصص هم بر نتیجه موفق تاثیر دارد. اگر به دنبال نتیجه طبیعی و مطلوب هستید حتما به دنبال یک جراح متبحر باشید.
روش انجام کاشت مو به روش FUT
روش انجام کاشت مو به روش FUT دارای مراحل متعددی است. برخی از این مراحل ممکن است توسط دستیاران جراح انجام شوند. به طور میانگین برای انجام پیوند مو به روش FUT، 6 الی 8 ساعت زمان لازم است. در این قسمت به بیان مراحل انجام این عمل می پردازیم.
در گام اول باید پوست سر بی حس شود که این کار با استفاده از داروهای بی حسی انجام می شود. باید توجه داشت که سر فقط باید به صورت سطحی بی حس شود.
پس از آن از ناحیه اهدا کننده نواری برداشته می شود. محل اهدا کننده با توجه به میزان سلامت مو و میزان ریزش انتخاب می شود. معمولاً پشت سر برای این کار انتخاب می شود. چرا که دارای موهای مقاوم بوده و کمتر دچار ریزش می شود.
پس از اینکه نوار مورد نیاز از محل اهدا کننده مو برداشته شد، جراح به بخیه کردن آن می پردازد. جای برش ایجاد شده باقی می ماند و تنها راه برای پوشاندن این خط استفاده از موهای اطراف آن است.
پس از آن واحدهای فولیکولی از نوار جدا می شود. این کار زیر میکروسکوپ انجام شده و نیاز به دقت بالایی دارد. واحدهای فولیکولی در این روش کمتر آسیب می بینند.
واحدهای فولیکولی جدا شده در ناحیه کم موی سر کاشته می شوند. این کار باید با ظرافت و حوصله انجام شود. جراح باید در هر نقطه ای که مو می کارد به زاویه مو هم توجه کند. کاشت مو به روش FUT به این گونه است که جراح ابتدا با استفاده از مته مخصوص، سوراخ های ریزی را در پوست ایجاد کرده و سپس واحدهای فولیکولی را به آنجا انتقال می دهد.
پس از اتمام پیوند مو به روش FUT جراح به آرامی محلول ضدعفونی کننده را به سر مالیده و محل اهدا کننده پانسمان می شود.
مزایای کاشت مو به روش FUT
مزایای کاشت مو به روش FUT که آن را به عمل پرطرفداری تبدیل کرده است به شرح زیر هستند.
- نسبت به روش های دیگر هزینه کمتری دارد.
- در ظاهر بسیار طبیعی است.
- رشد مو پس از مدتی کوتاهی افزایش می یابد.
- در اکثر موارد می توان عمل را در یک جلسه انجام داد.
- افرادی که دچار طاسی های گسترده هستند می توانند از این روش استفاده کنند.
اقدامات قبل از کاشت مو به روش FUT
بیمار در مرحله اول باید از لحاظ جسمی و روحی برای انجام این عمل آماده باشد. سپس به انجام اقدامات قبل از پیوند مو به روش FUT بپردازد. پزشک قبل از انجام عمل باید از سلامت عمومی بیمار مطمئن شود. در ادامه توصیه ها و اقدامات قبل از کاشت مو با روش FUT را بیان می کنیم.
- در صورتی که از داروی رقیق کننده خون استفاده می کنید باید به متخصص اطلاع دهید. ممکن است جراح مصرف این داروها را تا مدتی قطع و یا روش مصرف آنها را برای شما عوض کند. علاوه بر این اگر دارویی مصرف می کنید باید به جراح اطلاع دهید.
- بیماران تنفسی که از اسپری استفاده می کنند، باید آن را در روز عمل به همراه خود داشته باشند.
- باید مراقب بود که قبل از کاشت مو پوست سر دچار آفتاب سوختگی نشود.
- جراح مصرف داروهای ضد التهابی را تا دو هفته قبل از عمل ممنوع می کند.
- مصرف ویتامین B و E باعث افزایش خونریزی می شود. بنابراین نباید دو هفته قبل از عمل مصرف شوند. باید توجه داشت که مولتی ویتامین ها هم جز این لیست هستند.
- بیماران قلبی باید در تمام مدت داروهای خود را طبق دستور پزشک مصرف کنند. این موضوع حتی در روز عمل هم باید رعایت شود. افرادی هم که فشار خون دارند باید این موضوع را رعایت کنند.
- افراد سیگاری و الکلی کاندید مناسبی برای کاشت مو به روش FUT نیستند. بنابراین افرادی که قصد انجام پیوند مو دارند باید یک ماه قبل از آن مصرف سیگار را قطع کنند. این نکته پس از عمل هم باید رعایت شود.
- نباید در روزهای نزدیک به جراحی موهای خود را رنگ کرد.
- سعی کنید شب قبل از پیوند مو استحمام کنید. البته این کار باید با مشورت متخصص کاشت مو انجام شود.
- از روزی که شما معاینه می شوید تا روز عمل باید روزی 10 دقیقه ناحیه اهدا کننده مو را ماساژ دهید. ماساژ دادن ناحیه اهدا کننده باعث انعطاف پذیری و نرم شدن پوست آن می شود.
- نباید در روز عمل از نوشیدنی های کافئین دار استفاده کرد.
- نباید از ژل یا هرگونه مواد حالت دهنده استفاده کرد.
- زمان شست و شو دادن مو را جراح تعیین می کند. جراحان در این باره نظرات مشابهی ندارند. بنابراین این موضوع را از پزشک خود جویا شوید.
- در روز عمل بیمار باید صبحانه سبکی میل شود. البته باید این موضوع را هم بیان کنیم که بسیاری از پزشکان معتقدند که باید قبل از کاشت مو صبحانه و ناهار خورد و برخی دیگر معتقدند که بیمار باید ناشتا باشد. بنابراین بهتر است در این باره از جراح خود پیروی کرد.
مراقبت های بعد از کاشت مو به روش FUT
کاشت مو به روش FUT یک عمل حساس بوده و باید با دقت بالایی انجام شود. حساسیت این عمل باعث شده است که مراقبت های بعد از آن از اهمیت بالایی برخوردار باشند. اگر قصد پیوند مو به روش FUT را دارید حتماً این بخش را با دقت مطالعه کنید.
- بعد از عمل بیمار باید در زاویه 45 درجه بخوابد. خوابیدن در این حالت باعث کاهش تورم می شود. همچنین باعث می شود بیمار در خواب سر خود را لمس نکند. تا چند وقت نباید سر را لمس کرد و همچنین خارش و مالیدن محل کاشت مو ممنوع است.
- دستورالعمل های متخصصین درباره شستشوی مو پس از کاشت متفاوت است. برخی از این جراحان توصیه دارند که یک روز پس از عمل باید سر را شست و شو داد. اما برخی معتقدند که این کار باید سه روز پس از عمل انجام شود. بهترین کار این است که بیمار به توصیه های جراح خود عمل کند.
- مصرف دارو در روند بهبودی و نتیجه عمل تاثیر زیادی دارد.
- مصرف سیگار و الکل بر نتیجه عمل و روند بهبودی نتیجه منفی دارد، بنابراین نباید حداقل تا یک ماه استفاده شوند.
- تا یک ماه نباید نور خورشید به طور مستقیم به سر برخورد کند. برای جلوگیری می توان از کلاه های سبک استفاده کرد.
- مراجع بهتر است تا دو هفته موهای خود را کوتاه نکند. همچنین بهتر است موهای اطراف برش ایجاد شده را کوتاه نکرده تا بعدا بتوان با استفاده از آن ها این برش را پوشاند.
- تا یک ماه پس از کاشت مو به روش FUT نباید فعالیت و ورزش سنگین انجام داد.
- نباید به سر فشار یا ضربه وارد کرد.
- بهتر است تا چند روز آب باران به سر بیمار اصابت نکند.
شست و شوی سر پس از کاشت مو به روش FUT چگونه است؟
در روز عمل می بایست پوست سر را تمیز کرد. تا یک الی دو روز در محل کاشت و برداشت مو خونریزی وجود دارد. این خونریزی ها جزئی بوده و با استفاده از پارچه و گاز می توان آن را تمیز کرد. نباید در حین انجام این کار فشار به سر وارد شود. در روز دوم یا سوم با صلاحدید پزشک می توان سر را شستشو داد. نباید آب با فشار به سر برخورد کند. می توان از یک کاسه برای شستشو دادن سر استفاده کرد. همچنین شامپو را باید با آب قاطی کرده و سپس بر روی سر ریخت. به هیچ وجه نباید به طور مستقیم زیر دوش قرار گرفت. بهترین راه استفاده از یک کاسه است. به این گونه که اول کاسه را از آب پر کرده سپس با استفاده از آن سر شستشو داده می شود. موها را باید به آرامی خشک کرد. نباید از شانه استفاده شود. همچنین باید برای خشک کردن سر از سشوار استفاده شود. بهتر است اجازه دهید موهای شما در هوای آزاد خشک شوند. بهتر است تا چند روز از این روش برای شستشوی مو پس از کاشت مو به روش FUT استفاده شود.
پس از دو هفته فرد می تواند سر خود را به آرامی ماساژ دهد. پس از یک هفته می توان همانند گذشته دوش گرفت. باید مراقب بود که محل کاشت مو زخمی نشود. ایجاد زخم در این ناحیه باعث از بین رفتن واحد های فولیکولی می شود.
عوارض کلی کاشت مو به روش FUT
به طور کلی پس از کاشت مو به روش FUT عوارض عمومی در میان افراد به وجود می آید. اکثر این عارضه ها موقتی بوده و پس از چند روز از بین می رود.
تورم در ناحیه صورت بعد از کاشت موی FUT
پس از اینکه پیوند مو به روش FUT انجام شود، ورم در ناحیه صورت به خصوص اطراف چشم ها به وجود می آید. این تورم در تمام افراد به وجود می آید. همچنین پوست سر مقداری دچار تغییر رنگ می شود. زمانی پوست دچار تغییر رنگ می شود که کبودی از بین برود. همچنین ناحیه اهدا کننده و محلی که مو در آن کاشته می شود نیز دچار بی حسی می شود. چند هفته زمان لازم است تا حس به این نقاط برگردد.
ریزش مو پس از پیوند مو به روش FUT
پس از یک هفته موهای کاشته شده شروع به ریزش می کند. در این زمان نباید نگران بود. زیرا واحد های فولیکولی در جای خود قرار داشته و هیچ آسیبی به آنها وارد نشده است. پس از آن موها دوباره شروع به رویش می کنند. مدتی زمان می برد تا موها به حالت قبل رشد کنند. اوایل مو به طور نامنظم رویش می کنند. معمولاً پس از اینکه موها کوتاه شوند به طور یکنواخت رشد می کنند.
ایجاد درد و بی حسی پس از پیوند مو به روش FUT
بی حسی در اکثر موارد به علت نوار برداشته شده در پشت سر به وجود می آید. به طور طبیعی این مشکل پس از چند ماه بهبود پیدا می کند. ممکن است برخی افراد به طور دائم دچار اختلالات حسی شوند حتی ممکن است برخی از افراد برای همیشه این مشکل را داشته باشند. این عارضه ممکن است با درد نیز همراه باشد. البته این مورد یکی از عوارض نادر کاشت مو به روش FUT به حساب می آید.
نرسیدن به نتیجه مورد نظر
در تمام عمل های زیبایی این امکان وجود دارد که نتیجه مطلوبی حاصل نشود و کاشت مو هم از این قاعده مستثنا نیست. ممکن است موهای کاشته شده آن طور که باید رشد نکنند. بیمار باید تا جایی که می تواند سعی کند که جراح ماهر و تیم حرفه ای پیدا کند تا احتمال بروز این مشکلات به حداقل برسد.
ایجاد تغییرات در بافت مو
ممکن است پس از کاشت مو به روش FUT تغییراتی در بافت مو به وجود آید. به این گونه که ممکن است موهای کاشته شده زبرتر از موهای خود فرد شوند. در اکثر موارد این تغییرات بعد از مدتی از بین رفته و مو به حالت قبلی خود بر می گردد. در موارد نادر ممکن است این تغییرات تا همیشه باقی بماند.
ایجاد جوش پس از کاشت مو به روش FUT
در بعضی موارد زمانی که موها شروع به رشد می کنند در سطح پوست جوش هایی به وجود می آید. در صورت بروز این جوش ها می توان از پمادهای مخصوص استفاده کرد. پماد های مصرفی حتما باید توسط پزشک تجویز شوند. به همین دلیل ما در این بخش نام دارویی را ذکر نمی کنیم. ممکن است متخصص کاشت مو در هنگام بیان مراقبت های بعد از کاشت مو به روش FUT، به این موضوع اشاره کند. در صورتی که این مورد را فراموش کرده باشد حتما از او بپرسید که در چنین شرایطی چه پمادی باید مصرف شود.
ایجاد اسکار پس از پیوند مو با روش FUT
اسکار به دلیل ایجاد برش در نواحی مختلف بدن به وجود می آید. در ناحیه ای که مو کاشته می شود جای زخم ها پس از مدتی محو می شود. اما در قسمت پشت سر جای برش باقی می ماند. جای این برش به مرور زمان کمرنگ می شود اما از بین نمی رود.
واکنش به داروی بی حسی
قبل از انجام عمل کاشت مو به روش FUT از داروی بی حسی استفاده می شود. این دارو ممکن است باعث بروز حساسیت در بدن شود. همچنین داروی بی حسی ممکن است بر قلب تاثیر گذاشته و در مواردی ممکن است باعث نامنظم شدن ضربان قلب و حتی حمله قلبی شود. توصیه می شود بیماران قلبی و افراد دارای فشار خون این عمل را انجام ندهند. این افراد معمولاً به اپی نفرین حساس هستند. همچنین ممکن است به برخی از افراد پس از تزریق، شوک وارد شود. در مواردی این موضوع فشار خون را کاهش داده و بیمار غش می کند. البته جای نگرانی نیست زیرا خیلی سریع بهبود می یابد. در صورتی که فرد به بیماری های قلبی مبتلا باشد باید به پزشک اطلاع دهد. در مواردی که بیمار سلامت باشد مشکلی به وجود نمی آید.
واکنش آلرژیک بعد از کاشت مو به روش FUT
در برخی از موارد ممکن است به علت مصرف دارو، ایجاد بخیه، مصرف غذا و یا هر دلیل دیگری که به کاشت مو مربوط باشد، فرد دچار واکنش های غیر منتظره و آلرژیک شود. بیمار باید پزشک را از داروهایی که در چند ماه قبل مصرف کرده است مطلع کند. همچنین اگر یکی از افراد خانواده او آلرژی دارند باید اطلاع دهد.
به وجود آمدن فولیکولیت پس از کاشت مو FUT
فولیکولیت زمانی رخ میدهد که فولیکول های مو آلوده به باکتری شوند که این مشکل معمولاً پس از کاشت مو رخ می دهد. در صورتی که علائمی همچون قرمزی، ایجاد جوش های چرکی، خارش و... در قسمت عمل شده مشاهده شود، این عارضه رخ داده است. در چنین شرایطی حتما باید به پزشک مراجعه کرد و راه درمان استفاده از آنتی بیوتیک است.
آیا مصرف سیگار بر نتیجه کاشت مو به روش FUT تاثیر دارد؟
مصرف سیگار باعث می شود جریان خون کاهش یافته و عروق خونی منقبض شوند. با مصرف سیگار ظرفیت حمل اکسیژن در خون کاهش می یابد. مصرف سیگار پس از کاشت مو باعث بروز عفونت، تعویق در بهبود و گسترش زخم می شود. همچنین باعث به تاخیر افتادن رشد مو می شود. به همین دلیل جراحان توصیه دارند که یک ماه قبل و بعد از پیوند مو به روش FUT نباید سیگار کشید.
استفاده از محلول ماینوکسیدیل بعد از کاشت مو
پس از اینکه عمل کاشت مو انجام شود بیمار باید ماینوکسیدیل مصرف کند. برای مردان از محلول 5 درصد و برای زنان از محلول 2 درصد استفاده می شود. هر فرد می بایست روزانه یک الی دو بار از این محلول استفاده کند. برخی از افراد ممکن است پس از استفاده از ماینوکسیدیل دچار قرمزی در ناحیه پوست سر شوند. این افراد باید مصرف این محلول را تا یک هفته متوقف کرده و پس از آن دوباره مصرف خود را شروع کنند. پس از چند ماه می توان مصرف محلول را قطع کرد. در صورتی که بدن فرد به این دارو حساسیت داشته باشد می تواند مصرف آن را متوقف کند.
میزان ماندگاری کاشت مو با روش FUT چقدر است؟
موهایی که در این عمل استفاده می شود از ناحیه ای جدا می شوند که دچار ریزش نمی شود. همچنین طریقه قرارگیری این واحدها در سر به گونه ای است که دچار ریزش نشوند. بنابراین می توان گفت پیوند مو به روش FUT نتیجه ای دائمی دارد.
بیمار پس از چه مدت بهبود می یابد؟
بسته به سرعت عمل و تایپ بدنی، فرد پس از 10 الی 14 روز به طور کامل بهبود یافته و می تواند کارهای روزمره خود را انجام دهد. البته نباید تا یک ماه کار سخت انجام داد.
هزینه کاشت مو به روش FUT
هزینه کاشت مو به روش FUT بسته به عوامل مختلفی تغییر می کند. هرچه متخصص کاشت مو توانایی بیشتری داشته باشد، دستمزد او هم افزایش می یابد. همچنین سطح طاسی بیمار در تعیین قیمت کاشت مو به روش FUT تاثیرگذار است. این هزینه پس از معاینه بیمار مشخص می شود.