کاشت مو به روش FIT
کاشت مو به روش FIT یکی از بهترین روش های کاشتن موی طبیعی به حساب می آید. در این روش از پانچ مخصوص برای خارج کردن واحدهای فولیکولی استفاده می شود. این واحد ها پس از استخراج به قسمت های کم مو یا بی مو پیوند داده می شوند. پس از این که این روش عمل کاشت مو رواج پیدا کرد، روش های تکمیلی دیگری همچون کاشت مو به روش MICRO FIT و کاشت مو به روش SUT نیز ابداع شدند. نتیجه این متد بسیار طبیعی بوده و دارای تراکم بالایی است. از این عمل علاوه بر سر برای کاشت ریش و ابرو هم استفاده می شود.
روش انجام کاشت مو به روش FIT
کاشت مو به روش FIT دارای مراحل مختلفی است که در این بخش به طور کامل به آن ها می پردازیم. این عمل غیر تهاجمی بوده و دوره نقاهت کوتاهی دارد. قبل از اینکه عمل کاشت انجام شود، جراح فرد را معاینه کرده و تراکم مو را مورد بررسی قرار می دهد. همچنین مشاوره های لازم را به او ارائه می دهد. به طور کلی کسی که قصد انجام کاشت مو به روش FIT را دارد باید مراحلی همچون مراجعه به جراح، گرفتن عکس، مشخص شدن محل اهدا کننده مو و آماده سازی واحد های استخراج شده، پیوند مو و مراقبت های بعد از کاشت مو FIT را پشت سر بگذارد. تمامی این مراحل باید با دقت بالایی انجام شود.
مراجعه به مرکز کاشت مو
در مرحله اول فرد متقاضی باید برای مشاوره به کلینیک مراجعه کند. البته قبل از تصمیم قطعی برای انجام کاشت مو در یک مجموعه فرد باید از کیفیت خدمات آن مجموعه مطمئن شود. پس از این کار لازم است برای مشاوره و معاینه تخصصی به کلینیک مراجعه شود. جراح ابتدا فرد را معاینه کرده و مشخص می کند که آیا کاندید مناسبی برای انجام کاشت مو است یا خیر. سپس از وی خواسته می شود که تمام انتظارات خود را بیان کند. نکاتی در زمینه مراقبت های قبل و بعد از عمل گفته می شود. جراح درباره رژیم غذایی فرد در این مدت صحبت می کند و در صورتی که سوالی داشته باشد و یا از موضوعی نگران باشد، اطلاعات لازم را از جراح دریافت می کند. متقاضی کاشت مو هم باید درباره سوابق پزشکی خود و خانواده اش صحبت کند.
مرحله عکس برداری
در این مرحله عکس هایی از سر مراجع از زوایای مختلف گرفته شده و در پرونده ثبت می شود. گرفتن این عکس ها باعث می شود تغییرات ایجاد شده پس از عمل بهتر مشخص شود. در تمامی مراحل از متقاضی عکس گرفته می شود. همچنین پس از آن در مراحل مختلف نیز عکس هایی از فرد گرفته می شود. این کار توسط کارکنان مرکز جراحی انجام می شود.
مشخص کردن خط رویش مو
این کار باید با توافق فرد و پزشک انجام شود و در صورتی که در این زمینه انتظارات ناممکنی داشته باشد، مشاوره لازم را دریافت کرده و انتظارات او تعدیل می شود. همچنین در این مرحله مشخص می شود که از چه نقاطی باید واحدهای فولیکولی برداشته شده و به چه نقاطی پیوند داده شود. همچنین، محل قطعی خط رویش با استفاده از ماژیک مخصوص مشخص می شود. در این روش لازم نیست موهای ناحیه کم پشت، تراشیده شود. اما قسمتی که مو از آن برداشته می شود باید تراشیده شود. خط رویش مو بر اساس ابعاد صورت و موهای کناری تعیین می شود.
استخراج واحدهای فولیکولی
معمولاً ناحیه اهدا کننده، پشت و کنار سر است. پس از اینکه محل مناسب برای این کار مشخص شد در این ناحیه از بی حس کننده موضعی استفاده می شود. زمانی که در پشت یا کنار سر داروی بی حسی تزریق شود، دیگر لازم نیست محل پیوند هم بی حس شود؛ زیرا با یک بار تزریق تمام پوست سر بی حس می شود. پس از چند دقیقه می توان پروسه استخراج را شروع کرد. بانک مو باید مقدار لازم مو برای پیوند را داشته باشد. در کاشت مو به روش FIT موهای ناحیه اهدا کننده دچار ریزش نمی شود. همچنین موهای کاشته شده دارای مقاومت بالایی هستند. پس از استخراج فولیکول ها هیچ گونه جراحتی به صورت دائمی در پشت یا کنار سر به جا نمی ماند. البته این موضوع علاوه بر تاثیر کاشت مو به روش FIT به مهارت جراح هم بستگی دارد. این واحدها در ظرف های مخصوص و در دمای کم به طور جداگانه قرار گرفته و فولیکول ها با توجه به تعداد تار مو دسته بندی می شود. جراح با استفاده از پانچ مخصوص که لبه های بسیار تیزی دارد، عمل استخراج را انجام می دهد. پس از اینکه این واحد ها جدا شدند با استفاده از انبرک آن ها را از پوست سر جدا می کنند. در هر جلسه می توان به حدود 1500 تا 2500 واحد فولیکولی را از سر جدا کرد. زمانی که استخراج به پایان رسید می توان واحد های استخراج شده را در تعداد موها ضرب کرده و تعداد موهای کاشته شده را به دست آورد.
آماده کردن واحدهای فولیکولی
پس از استخراج واحدهای فولیکولی باید آنها را در محلول مخصوص نگهداری کرد. این کار باعث می شود به سلول های مو آسیب وارد نشود. یکی از اقدامات اصلی کاشت مو به روش FIT آماده کردن واحدهای فولیکولی است. این کار باید با استفاده از عینک ذره بینی انجام شود. همچنین در این مرحله از چراغ های LED برای تنظیم دما استفاده می شود. انجام این کار نیاز به مهارت و دقت بالایی دارد.
روش نگهداری واحدهای فولیکولی
این مرحله هم یکی از اصلی ترین مراحل کاشت مو به روش FIT به حساب می آید. واحد های فولیکولی در هوای آزاد آسیب می بینند، بنابراین برای این که تا زمانی که خارج از بدن هستند آسیب نبینند، باید از آنها مراقبت شود. به این منظور واحد های فولیکولی در محلول مایع با دمای پایین نگهداری می شود.
مرحله استراحت
کاشت مو به روش FIT مقداری زمان بر است. بنابراین زمانی که استخراج انجام شود بیمار باید مدتی استراحت کند و برای مرحله کاشت آماده شود. معمولاً در بین این دو مرحله نیم ساعت به بیمار برای استراحت زمان داده خواهد شد. پس از گذشت این زمان کاشت واحدهای فولیکولی شروع می شود.
کاشت مو
این بخش آخرین مرحله کاشت مو به روشFIT است. در این مرحله واحد های فولیکولی در محل کم مو کاشته می شوند. در حین کاشت جراح باید به زاویه مو و عمق آن توجه داشته باشد. در افرادی که بیشتر دچار کم پشتی مو هستند ممکن است لازم باشد این کار در دو جلسه انجام شود. فرد هنگام کاشت مو دردی را احساس نمی کند، فقط ممکن است طولانی بودن زمان عمل او را اذیت کند.
کاندیدای مناسب برای کاشت مو به روش FIT چه کسانی هستند؟
کسانی که دچار طاسی متوسط و ضعیف هستند، کاندید مناسب تری برای انجام این عمل هستند. همچنین فرد باید بانک موی قوی داشته باشد. در گذشته تعداد مویی که پیوند زد می شد، محدود بود، اما امروزه با پیشرفت هایی که در زمینه کاشت مو به روش FIT حاصل شده است این امکان به وجود آمده است که در هر جلسه حدود 7 هزار تار مو پیوند زده شود. بنابراین اکثر افراد می توانند این عمل را انجام دهند. فرد مراجعه کننده نباید سیگاری باشد و در صورتی که دارو مصرف کند باید مصرف آن را موقتاً قطع کند.
مزایای کاشت مو به روش FIT
- نسبت به دیگر روش ها غیر تهاجمی است.
- دوره نقاهت و بهبودی کوتاهی دارد.
- برای طاسی متوسط و خفیف کاربرد دارد.
- می توان از این روش در قسمت ابرو، ریش و سبیل استفاده کرد.
- جای جراحت بر روی سر باقی نمی ماند.
معایب کاشت مو به روش FIT
- هزینه بیشتر نسبت به روش های قدیمی
- طولانی بودن زمان عمل
- برای افرادی که کاملاً طاس هستند مناسب نیست.
مراقبت های بعد از کاشت مو به روش FIT
در این بخش مراقبت های بعد از کاشت مو با روش FIT را بیان می کنیم. این اعمال باید پس از انجام کاشت مو بسیار جدی گرفته شود.
- جراح یک دفترچه راهنما به فرد ارائه می دهد. در این دفترچه طریقه شست و شو و مراقبت از مو و روش مصرف داروهای لازم درج شده است و حتما باید این دفترچه را مطالعه کرد.
- هشت روز طول می کشد تا فولیکول ها تثبیت شوند.
- تا دو هفته نباید سر را خاراند.
- پس از دو هفته بیمار به زندگی عادی باز می گردد.
- به طور طبیعی حدود هفته سوم تا ششم، 80 درصد موها شروع به ریزش می کنند. طبیعی است که فرد در این مرحله نگران شود. اما باید بدانید که ریشه مو از بین نرفته است. پس از ریزش اول مو ها قوی تر رشد می کنند؛ بنابراین جای نگرانی نیست.
- پس از شش ماه تغییرات چشمگیری در رشد مو ایجاد می شود.
- پس از یک سال 100 درصد موهای کاشته شده رشد می کنند.
- از فرد خواسته می شود هر چند وقت یک بار عکس های خود را ارسال کند.
- تا یک ماه توصیه می شود سیگار مصرف نشود.
- در روزهای اول صورت ورم می کند که کاملاً طبیعی است.
- باید داروها و محلول های تجویز شده را سر وقت استفاده کرد.
کاشت مو به روش FIT چه تفاوتی با کاشت مو به روش FUT دارد؟
در روش قدیمی FUT برای پیوند مو، موهای پشت سر به حالت یک نوار برداشته شده و زیر میکروسکوپ قرار می گرفت. از این روش برای طاسی های وسیع تر استفاده می شد، تا زمانی که بانک مو وجود داشته باشد میتوان پیوند را ادامه داد. بنابراین میزان تراکم به بانک موی خود فرد بستگی زیادی دارد. اما ایراد این روش این است که زمان بیشتری لازم است تا پوست پشت سر بهبود پیدا کند. همچنین در محلی که واحدهای فولیکولی برداشته شده اند، جای برش برای همیشه باقی می ماند. تنها راه این است که فرد با موهای بلند تر این برش را بپوشاند. اما در پیوند مو به روش FIT مو به صورت تکی جدا شده و محل اهدا کننده هیچ گونه آسیبی نمی بیند. این روش نسبت به کاشت مو به روش FUT غیر تهاجمی تر است. پس از انجام این عمل پوست سر خیلی زودتر بهبود پیدا می کند.
هزینه کاشت مو به روش FIT
کاشت مو با تکنیک FIT از روش های پرطرفدار امروزی است و همین امر باعث می شود تا قیمت های متنوع زیادی به گوش متقاضیان این عمل برسد. اصلی ترین عامل در تعیین هزینه این روش کاشت مو، تعداد پیوند مورد نیاز و طاسی فرد است و به همین دلیل نمی توان قیمت دقیقی را به اطلاع فرد رساند. در صورت معاینه و مشخص شدن روش و حجم کار، هزینه کاشت موی FIT به مراجع اعلام می شود.