عمل تعویض مفصل آرنج یا آرتروپلاستی آرنج
مفصل آرنج یکی از اجزای مهم بدن بوده که در تحرک دست ها به ما کمک می کند. زمانی که برای مفصل آرنج مشکلی به وجود آید در تحرک دست ها هم اختلال به وجود می آید. متخصصان و جراحان ارتوپدی از روش های مختلفی برای درمان مشکلات این مفصل پر تحرک استفاده می کنند. یکی از این روش ها جراحی تعویض مفصل آرنج یا آرتروپلاستی آرنج است. زمانی که فشار زیادی به مفصل آرنج وارد شود و یا این مفصل به علت بیماری یا اختلال خاصی کارایی خود را از دست دهد جراحان ارتوپد از عمل تعویض مفصل آرنج استفاده می کنند. در واقع این عمل زمانی انجام می شود که آرنج بیش از حد تخریب شده و نتوان با استفاده از روش های دیگر جراحی آن را درمان کرد.
جراحی تعویض مفصل آرنج چیست؟
تعویض مفصل آرنج یک عمل جراحی است که در آن مفصل آرنج جدا شده و به جای آن یک مفصل مصنوعی قرار داده می شود. این عمل زمانی انجام می شود که مفصل به درجات مختلف تخریب شده باشد و هیچ راهی به جز تعویض برای درمان آن باقی نمانده باشد. در این حالت هر گونه حرکت مفصل آسیب دیده همراه با درد بوده و کارایی خود را از دست می دهد. درد آرنج نشانه ای تقریبا ثابت در اختلالات این مفصل است. تعویض مفصل در آرنج کمتر از تعویض مفصل در عضو هایی همچون زانو، لگن و شانه انجام می شود زیرا مفصل آرنج دارای اندازه کوچکی بوده و در این ناحیه بافت نرم کمی وجود دارد. آرتروپلاستی آرنج حتما باید توسط جراح ارتوپد کاربلد انجام شود تا بهترین نتیجه حاصل شود.
روش انجام جراحی تعویض مفصل آرنج
زمانی به انجام آرتروپلاستی آرنج نیاز است که در ناحیه آرنج درد زیادی احساس شده و این عضو در تحرک با مشکل روبرو شود. این شرایط زمانی به وجود می آید که مفصل آرنج و سطوح غضروفی آن بیش از حد تخریب شده باشد. در چنین شرایطی لازم است مفصل آرنج عوض شود که این کار با استفاده از عمل جراحی امکان پذیر می شود. برای انجام جراحی برش هایی در ناحیه آرنج ایجاد می شود. البته قبل از آن لازم است که بیمار در حالت بیهوشی قرار گیرد. برش ها معمولاً در ناحیه پشت آرنج ایجاد می شوند. پس از کنار زدن ماهیچه های این ناحیه جراح سطح آسیب دیده مفصل آرنج را جدا می کند. این قسمت شامل سطح پایین استخوان بازو و قسمت بالایی استخوان رادیوس اولنا می شود. پس از جدا کردن قسمت های آسیب دیده، مفصل مصنوعی به جای آنها قرار داده می شود. این مفصل همانند یک لولا عمل کرده و تحرک را در این ناحیه آسان می کند. این مفصل دوتا زائده بلند دارد که در بالا و پایین به داخل کانال استخوان رفته و در جای خود محکم می شوند. برای محکم شدن این مفصل از چسب مخصوص که سیمان استخوانی نام دارد استفاده می شود. پس از جاگذاری مفصل، ماهیچه ها در جای خود قرار گرفته، بخیه ها برش را بسته و روی آن پانسمان می شود.
انواع روش های تعویض مفصل آرنج کدامند؟
به طور کلی عمل تعویض مفصل آرنج به یک روش انجام می شود که در بخش قبل به آن اشاره کردیم. اما میزان آسیب دیدگی مفصل آرنج در همه افراد یکسان نیست. بنابراین مقدار استخوانی که از بالا و پایین سطح مفصلی جدا می شود در همه افراد نمی تواند یکسان باشد. بر این اساس می توان این عمل را درجه بندی کرد. اما روش کار در این عمل به همان شکل است که در قبل اشاره کردیم. ابتدا باید آزمایش هایی روی بیمار انجام شود تا تعیین شود چه مقدار از مفصل آسیب دیده است. میزان آسیب دیدگی مفصل می تواند بر مدت زمان عمل و هزینه آن تأثیر بگذارد.
چگونه باید از مشکلات احتمالی برای مفصل مصنوعی پیشگیری کرد؟
پس از انجام عمل تعویض مفصل آرنج دست باید تدابیری اتخاذ شود تا مفصل همیشه کارایی خوبی داشته باشد و نتایج عمل بر نگردند. به این منظور بیمار باید در وهله اول انجام عمل را به بهترن جراح ارتوپد و متخصص در آرتروپلاستی به ویژه مفصل آرنج بسپارد و پس از آن باید به توصیه های جراح در زمینه کارهایی که باید قبل و بعد از جراحی انجام دهد، به خوبی عمل کند. در چنین شرایطی عوارض و مشکلات احتمالی به حداقل رسیده و عمر مفصل مصنوعی بیشتر می شود. بیمار باید با جراح ارتوپدی کاملا همکاری کرده و به این منظور باید سوابق پزشکی خود را ارائه داده و به درستی به سوالات جراح پاسخ دهد. همچنین باید با دقت مراقبتهای بعد از عمل را رعایت کند. در این باره نکات کامل تری را در بخش های بعد ارائه می دهیم.
تعویض مفصل آرنج بهتر است یا خشک کردن مفصل آرنج؟
هر کدام از این روش ها مزیت هایی را به همراه دارند. اگر نظر ما را بپرسید تعویض مفصل را توصیه می کنیم. در عمل خشک کردن مفصل آرنج، سطوح مفصلی برداشته می شود. این کار گرچه باعث کاهش درد می شود اما باعث می شود تا تحرک این ناحیه از بین برود. اما آرتروپلاستی آرنج باعث می شود هم درد این ناحیه از بین برود و هم تحرک وجود داشته باشد. این تحرک با انجام تمرینات فیزیوتراپی روز به روز بهتر و دامنه آن بیشتر می شود. پس از انجام عمل خشک کردن مفصل می توان فشار زیادی را به آن ناحیه وارد کرد. اما تحرک آن به کلی از بین می رود. در تعویض مفصل حتی ممکن است حرکت در ناحیه مفصل نسبت به قبل عمل بیشتر هم بشود. مزیت خشک کردن مفصل این است که یک بار انجام می شود اما تعویض مفصل ممکن است هر چند سال به تجدید نیاز داشته باشد.
انواع پروتز های مصنوعی مفصل آرنج
انواع مفصل مصنوعی آرنج را می توان از نظر برند تولیدکننده تقسیم بندی کرد. چندین برند در زمینه تولید مفصل شانه فعالیت می کنند. بهترین برند های تولید مفصل پروتز های مصنوعی را با بهترین کیفیت ها ارائه می دهند و به شدت با هم در رقابت هستند. زیرا کیفیت و دوام مهره اصلی برای انتخاب یک پروتز مصنوعی است. می توان این مفصل ها را از نظر شکل ظاهری هم تفکیک کرد. کمپانی ها محصولات خود را با فرم ها و اجزای مختلفی تولید می کنند تا همه افراد بتوانند از آن ها استفاده کنند. به این گونه که برخی از افراد نیاز دارند که همه مفصل آنها تعویض شود و برخی دیگر لازم دارند که تنها بخشی از مفصل تعویض یا بازسازی شود. مشخص است که نمی توان برای همه این افراد از یک نوع مفصل استفاده کرد. همچنین یک تقسیم بندی دیگر که برای مفصل های شانه وجود دارد نوع اتصال آنها به استخوان است. به نوع اتصالات ایمپلنت ها اتصال سیمانی و غیر سیمانی گفته می شود.
نوع اتصال مفصل مصنوعی آرنج از چیست؟
در جراحی تعویض مفصل آرنج می توان از دو روش برای اتصال بین مفصل مصنوعی یا همان ایمپلنت با استخوان استفاده کرد. یکی از روش های اتصال، استفاده از سیمان استخوانی است. سیمان استخوانی نوعی چسب مخصوص است که به خوبی اتصال بین مفصل و استخوان را ایجاد می کند. جنس این چسب از پلی آکریلات است. این چسب در حین انجام تعویض مفصل آرنج در نقاط مختلف مفصل و استخوان تزریق می شود تا اتصال خوبی برقرار شود. این چسب در حین انجام عمل با استفاده از ترکیبات لازم ساخته می شود.
در دیگر موارد از اتصال غیر سیمانی استفاده می شود. در این روش با استفاده از حفره ها و سوراخ هایی که ایجاد می شود اتصال برقرار می شود. در واقع این روش باعث می شود که یک اتصال طبیعی ایجاد شود. استخوان به تدریج رشد کرده و در درون خلل و فرج ها نفوذ می کند و به این گونه محکم می شود. در این نوع عمل از هیچگونه مواد چسبنده ای برای اتصال مفصل های مصنوعی استفاده نمی شود.
کاندیدای انجام جراحی تعویض مفصل آرنج چه کسانی هستند؟
افراد زیادی می توانند برای انجام آرتروپلاستی آرنج گزینه مناسبی باشند. افرادی که واجد شرایط این عمل بوده و در ناحیه آرنج مشکلات حرکتی و درد دارند هرچه زود تر باید عمل شوند. این افراد باید شرایط زیر را داشته باشد.
- افرادی که مفصل آرنج آنها تخریب شده باشد و این موضوع باعث شده تحرک آرنج آن ها محدود شود.
- افرادی که به دلیل مشکلات مفصلی در ناحیه مفصل آرنج درد زیادی را تحمل می کنند. این درد در مواردی غیر قابل تحمل است.
- افرادی که دارای سن 20 تا 70 سال هستند. بهتر است افرادی که در این محدوده سنی نیستند این عمل را انجام ندهند.
- افرادی که تمام روش های دیگر عمل مفصل برای آن ها کارساز نباشد.
- افرادی که به دلیل شکستگی در این ناحیه با مشکلات روبرو شده اند.
- افرادی که به دلیل بیماری یا فشار زیاد، مفصل آنها آسیب دیده است.
- افرادی که وزن آنها بیش از حد زیاد نباشد.
- افرادی که سیستم ایمنی قوی و فعال دارند.
- افرادی که دارای بیماری و مشکلات قلبی، دیابت، فشار خون و... نباشند.
مزایای عمل جراحی تعویض مفصل آرنج کدامند؟
آرتروپلاستی مفصل آرنج مزایای زیادی را به همراه دارد. این عمل مشکلات ناحیه مفصل را رفع کرده و کارایی آن را افزایش می دهد و به همین دلیل اکثر افرادی که این عمل را انجام می دهند از نتیجه آن راضی هستند. در این بخش مزیت های عمل تعویض مفصل آرنج را بیان می کنیم.
- باعث می شود دردی که به دلیل مشکلات مفصلی به وجود آمده است از بین برود.
- کارایی مفصل را بالا می برد و باعث می شود فرد تحرک خود را در ناحیه دست دوباره به دست آورد.
- پس از انجام آرتروپلاستی آرنج فرد به استقلال رسیده و در انجام کارهای مختلف به کمک کسی نیاز ندارد.
- تحرک در آرنج و دست خیلی سریع به دست می آید.
- آسیب هایی که به دلیل آرتروز، روماتیسم و بیماری های دیگر به وجود آمده اند را رفع می کند.
- بیشتر افراد می توانند کاندیدای مناسبی برای انجام این عمل باشند.
- مفصل هایی که استفاده می شوند دارای طول عمر طولانی هستند.
معایب و عوارض جراحی تعویض مفصل آرنج کدامند؟
آرتروپلاستی مفصل آرنج در کنار مزایای زیادی که دارد معایبی را هم به همراه دارد و این طبیعی است. با گذشت زمان برخی از این عوارض از بین می روند. برخی از این عوارض به علت کم بودن مهارت جراح به وجود می آیند. در چنین شرایطی ممکن است عوارض ناخوشایندی به دنبال عمل ایجاد شود. عوارض عمل تعویض مفصل آرنج به شرح زیر است.
- یکی از عوارضی که این عمل ممکن است داشته باشد عفونت و التهاب است. اکثر عمل ها ممکن است با عفونت همراه باشند و این عفونت با استفاده از دارو رفع می شود. البته اکثر افراد دچار این عارضه نمی شوند زیرا با استفاده از دارو از آن پیشگیری می شود.
- یکی دیگر از عوارض آرتروپلاستی آرنج، آسیب به اعصاب و عروق است. در ناحیه آرنج عروق و عصب های مهمی وجود دارد. در صورتی که جراح مهارت کافی نداشته باشد و یا با دقت لازم عمل را انجام ندهد ممکن است به عروق آسیب برسد که نتیجه آن خونریزی است.
- در برخی از موارد امکان دارد مفصل پس از انجام عمل دچار لق شدگی شود. این موضوع ممکن است باعث شود که دوباره نیاز به انجام عمل یا ترمیمی باشد.
- امکان دارد پس از عمل بیمار بیش از حد خونریزی داشته باشد. در موارد عادی این خونریزی کم بوده و پس از یک الی دو روز متوقف می شود.
- در ناحیه عمل شده مقداری کبودی و ورم به وجود می آید که پس از چند هفته از بین میرود.
- تا چند روز بیمار در ناحیه آرنج احساس درد دارد. البته این درد نسبت به درد های قبل از عمل بسیار کمتر است.
دوره نقاهت جراحی تعویض مفصل آرنج
دوره نقاهت عمل تعویض مفصل آرنج بین 2 تا 4 هفته است. توصیه می شود افرادی که شاغل هستند حداقل دو هفته مرخصی بگیرند و در خانه استراحت کنند. در دوره نقاهت آرتروپلاستی آرنج باید از غذاهای مقوی استفاده شود. تغذیه را باید با مواد غذایی آبکی و نرم شروع کرد. در روزهای اول بیمار باید هرچه قدر هم کوتاه مقداری پیاده روی کند تا خون به درستی در بدن جریان داشته باشد. همچنین باید مراقب باشد که فشاری به آرنج او وارد نشود. بیمار در این دوره باید به درستی و سر وقت داروهای خود را مصرف کند. همچنین باید پانسمان زخم خود را به موقع عوض کرده و محل عمل را ضدعفونی کند. این کار باعث جلوگیری از بروز عفونت می شود.
اقدامات قبل از انجام جراحی تعویض مفصل آرنج
قبل از انجام عمل بیمار باید نکاتی را رعایت کند و به این گونه باعث شود آمادگی برای عمل حاصل شود. به این منظور هم باید در این زمینه مطالعه داشته باشد و هم به توصیه جراح عمل کند.
- مصرف سیگار و الکل باید از یک ماه قبل از آرتروپلاستی به کلی قطع شود.
- مصرف داروهایی همچون بروفن، آسپرین و... ممنوع است.
- بیمار باید قبل از عمل فضا را برای دوره نقاهت آماده کند.
- روز قبل از عمل باید دوش گرفته و محل عمل را با آب و صابون بشوید.
- بهتر است در روز انجام آرتروپلاستی آرنج لباس گشاد و دکمه ای بر تن داشته باشد. این کار باعث می شود در حین تعویض لباس به آرنج فشار وارد نشود.
- جراح را از سوابق پزشکی و دارو هایی که مصرف می کند مطلع سازد.
- در صورتی که قبل از عمل دچار سرماخوردگی، تبخال، آلرژی و یا هر بیماری دیگری شود باید اطلاع دهد.
- مصرف غذا را باید از 8 ساعت قبل از عمل قطع کند و در روز جراحی ناشتا باشد.
- آزمایش های لازم را انجام دهد.
- یکی از بستگان بیمار همراه او باشد.
- شب قبل از عمل باید به اندازه کافی بخوابد.
مراقبت های بعد از عمل تعویض مفصل آرنج
بعد از انجام جراحی تعویض مفصل در ناحیه آرنج لازم است مراقبت هایی انجام شوند. انجام این کارها در نتیجه عمل تاثیر مثبت می گذارد. خانواده بیمار باید در انجام این مراقبت ها به او کمک کنند. این کارها باید از 4 تا 6 هفته بعد از عمل انجام شوند تا بیمار به طور کامل بهبود یابد. مراقبت های بعد از جراحی آرتروپلاستی آرنج به شرح زیر هستند.
- برای اینکه درد ناشی از عمل کاهش یابد باید از مسکن های معمولی استفاده کرد. این کار باید طبق دستور پزشک و زیر نظر او انجام شود.
- برای جلوگیری از عفونت باید آنتی بیوتیک با دوز مشخص مصرف کرد.
- از غذاهایی استفاده شود که هضم آنها آسان باشد.
- پس از استراحت در روز عمل بیمار باید از تخت خارج شود و به آرامی قدم بزند.
- هر روز باید پانسمان تعویض شده و ضد عفونی شود.
- به هیچ عنوان آب با محل عمل تماس نداشته باشد زیرا باعث به تعویق افتادن بهبودی زخم ها و بروز عفونت می شود.
- از انجام کارهایی که به آرنج فشار وارد می کنند خودداری شود.
- نباید تا چند هفته به استخر رفت.
- بیمار باید تا چند وقت به حالت طاق باز بخوابد.
- فرد در خواب غلت نخورد. به این منظور می تواند تعدادی بالش را کنار خود قرار دهد.
- برای اینکه روند بهبود بیماری سریع طی شود نباید مشروبات الکلی و سیگار مصرف کرد.
- تمرینات فیزیوتراپی طبق دستور فیزیوتراپیست انجام شوند تا دامنه حرکت مفصل به مرور بازیابی شود.
عمر مفید مفصل مصنوعی آرنج چقدر است؟
مفصل های مصنوعی دارای دوام بالایی بوده و سال های طولانی کارآیی خود را حفظ می کنند. در صورتی که شرایط ایده آل باشد این مفصل ها تا 25 سال هم عمر می کنند. اما لازمه آن این است که شرایط ایده آلی مهیا باشد. برخی از این شرایط به بیمار، برخی به جراح و برخی هم به کیفیت مفصل بستگی دارند. در صورتی که پزشک ارتوپد مهارت کمی داشته باشد ممکن است مفصل ها دچار شل شدگی شده و لق شوند. در چنین شرایطی به مفصل آسیب وارد شده و عمل باید دوباره تکرار شود. همچنین اگر بیمار به نکاتی که جراح بیان کرده است توجه نداشته باشد و فشار زیادی را به مفصل وارد کند احتمال بروز آسیب و کاهش عمر مفصل مصنوعی وجود دارد. اگر کیفیت ساخت مفصل ها کم باشد قطعاً عمر مفید آنها هم کم بوده و خیلی زود آسیب می بیند. بنابراین بیمار باید در تهیه مفصل و انتخاب جراح دقت کافی را داشته باشد و همچنین اقدامات لازم را انجام دهد تا عمر این مفاصل بیشتر باشد.
چه زمانی بیمار می تواند پس از انجام جراحی تعویض مفصل آرنج در این ناحیه تحرک داشته باشد؟
بیمار نباید برای تحرک در این ناحیه عجله داشته باشد و به آرنج فشار وارد کند. جراحان ارتوپدی بر این باورند که در هفته اول حتما نباید با دست عمل شده یک لیوان را جابجا کرد چه برسد به اینکه بیمار بخواهد فشاری را به این ناحیه وارد کند. بنابراین در روز های اول بیمار باید به دست خود استراحت بدهد. متخصص ارتوپدی در رسیدن به تحرک لازم در ناحیه عمل شده به بیمار کمک می کند. بیمار باید این تمرینات را با دقت انجام دهد تا خیلی زود بتواند به حالت عادی برگردد. همچنین باید استراحت را در هفته اول در دستور کار خود قرار داده و در هفته های اولی هیچگونه کاری را با دست عمل شده انجام ندهد. در چنین شرایطی می توان تضمین کرد که بیمار خیلی زود می تواند به حالت عادی بازگردد.
هزینه جراحی تعویض مفصل آرنج
شاید از خودتان بپرسید که هزینه عمل تعویض مفصل آرنج چقدر است. برای پاسخ باید بگویم که تنها یک عامل در تعیین قیمت جراحی تعویض مفصل آرنج تاثیرگذار نبوده و عوامل زیادی در این زمینه موثرند. جراح این عوامل را بررسی کرده و بر اساس آنها هزینه را تعیین می کند. یکی از عواملی که بر هزینه عمل تاثیر بیشتری دارد مهارت جراح است. هر چه ارتوپد از مهارت بیشتری برخوردار باشد نتیجه بهتری حاصل شده و در پی آن قیمت جراحی هم بیشتر می شود. یک عامل دیگر وضعیت و شرایط مفصل است. هر چه این مفصل بیشتر تخریب شده باشد باعث بیشتر شدن زمان عمل و در پی آن بالا رفتن قیمت آرتروپلاستی مفصل آرنج می شود. یک پارامتر تعیین کننده دیگر هزینه اتاق عمل است. هزینه اتاق عمل به امکانات آن و قیمت نهایی به خصوصی یا دولتی بودن بیمارستان بستگی دارد. یک عامل مهم دیگر هم دستمزد دستیاران و همکاران جراح است که باید آن را در نظر گرفت.
قیمت خرید پروتز مفصل آرنج
قیمت پروتز مصنوعی آرنج بسته به عوامل خاصی متغیر است. یک عامل تعیین کننده برند سازنده است. هرچه دوام و کیفیت ساخت پروتز بیشتر باشد قیمت آن هم بیشتر است. همچنین میزان آسیب دیدگی مفصل و نوع مفصل هم در قیمت تاثیر می گذارد. اکثر مفصل های مصنوعی تولید کشورهای خارجی بوده و در تعیین قیمت آنها قیمت ارز تاثیر می گذارد. باید توجه داشت که هزینه این ایمپلنت ها از هزینه عمل جدا است. بیمار پس از معاینه و تعیین نوع پروتز باید به مراکز مربوطه برای تهیه مفصل مراجعه کند. در این زمینه باید از جراح کمک بگیرد تا بتواند پروتز مصنوعی خوب و با کیفیتی را تهیه کند.
آیا بیمه هزینه عمل تعویض مفصل آرنج را پوشش می دهد؟
شاید این سوال برای شما هم پیش آمده باشد که آیا این عمل مشمول خدمات بیمه می شود یا خیر. جواب ما به این سوال بله است. اما خدمات و سقف پوشش بیمه برای عمل آرتروپلاستی آرنج به موارد زیادی بستگی دارد. یک عامل تاثیرگذار شرکت بیمه ای است که با آن قرارداد بسته شده است. شرکت های بیمه دارای طرح های پرداخت مختلفی هستند. به عنوان مثال همه شرکت ها بیمه های تکمیلی را ارائه می دهند که درصد بالایی از هزینه ها را پرداخت می کنند. در مواردی حتی همه هزینه درمان را پرداخت می کنند. اما بیمه های معمولی هزینه های کمتری را برای این عمل پرداخت می کنند.
چه عواملی باعث می شوند که به انجام آرتروپلاستی آرنج نیاز باشد؟
عوامل زیادی ممکن است باعث شوند که فرد به جراح ارتوپدی برای انجام این عمل مراجعه کند. یک عامل مهم که اکثر افراد آن را دارند درد در ناحیه آرنج است. یکی دیگر از این عوامل محدودیت در تحرک است. در واقع مشکلات ناحیه مفصل باعث می شوند که این عضو کارایی خود را از دست بدهد و فرد نیاز به کمک دیگران برای انجام کارهای خود داشته باشد. بنابراین می توان گفت یکی دیگر از عوامل رو آوردن به این عمل میل به استقلال برای انجام کارهای خود است.
درد بعد از عمل تعویض مفصل
بروز درد در ناحیه آرنج پس از انجام عمل جای نگرانی ندارد و کاملاً طبیعی است. این درد در همه افراد به وجود می آید. جراح برای اینکه این درد کنترل شود داروهایی را تجویز می کند که تا حد قابل توجهی درد را کاهش می دهند. البته این درد بسیار کمتر از درد مفصلی قبل از عمل است که بیماران را تحمل کرده است. بیمار نباید تا چند هفته هیچ گونه فشاری به ناحیه مفصل وارد کند تا درد افزایش نیابد.
فیزیوتراپی بعد از تعویض مفصل آرنج چه تاثیری دارد؟
انجام تمرینات فیزیوتراپی تاثیر بسزایی در بازگشت تحرک به ناحیه آرنج دارد. البته این شرایط زمانی به وجود می آید که تمرینات توسط بهترین متخصص فیزیوتراپی با بیمار انجام شوند. بیمار باید در همان روزهای اول به یک فیزیوتراپیست آرنج خوب مراجعه کند. انجام تمرینات فیزیوتراپی باید در جلسات متعددی انجام شود. بیمار باید حداقل 6 هفته به این متخصص مراجعه کند. زمانی که فیزیوتراپیست از عملکرد و تحرک آرنج راضی باشد تمرینات را متوقف می کند.
بهترین جراح عمل تعویض مفصل آرنج چه شرایطی دارد؟
بهترین دکتر جراحی تعویض مفصل آرنج باید از همه نظر بهترین باشد. در واقع این جراح باید شرایط ویژه ای را برای بیمار خود مهیا کند تا نتیجه خوبی حاصل شود. تمام انتظارات بیماران از جراحان در این خلاصه می شود که عمل در سلامت کامل انجام شده و نتیجه خوبی از آن حاصل شود. جراح در مرحله اول باید بتواند عمل را با کیفیت بالا انجام دهد. این موضوع مستلزم داشتن مهارت و تجربه کافی است. همچنین باید با دقت بالایی بیمار را معاینه کند و مشکلات او را تشخیص دهند. بهترین دکتر آرتروپلاستی آرنج پس از عمل هم پیگیر وضعیت بیمار است و او را در چند جلسه معاینه می کند. همچنین در پیدا کردن یک متخصص فیزیوتراپی خوب به بیمار کمک می کند.