کاشت مو به روش BHT
معمولا در اکثر موارد افراد برای تقویت موی سر، کاشت مو را انجام می دهند و برای این کار از موهای پشت سر به عنوان بانک مو استفاده می شود. اما برخی از افراد ممکن است در قسمت پشت سر موی کافی را برای کاشت مو نداشته باشند. در چنین مواردی جراح از مو های دیگر نقاط بدن استفاده می کند. معمولاً از موهای قسمت های مختلفی از بدن همچون شکم، سینه، بازو، زیر بغل، پایین ریش و... استفاده می شود. موهای این قسمت ها ساختاری شبیه به موی سر داشته و می توان با استفاده از آنها نتیجه خوبی را دریافت کرد. به این روش، کاشت مو به روش BHT گفته می شود.
منظور از کاشت مو به روش BHT چیست؟
بسیاری از افراد ممکن است در ناحیه سر موی زیادی نداشته باشند که به عنوان بانک مو از آنها استفاده کنند. همچنین ممکن است برخی افراد بدن پر مویی داشته باشند. در چنین مواردی از کاشت مو به روش BHT استفاده می شود. همچنین ممکن است بیمار به عنوان تکمیل کاشت مو نیز از این عمل استفاده کند. به این گونه که از موهای سر استفاده کرده و علاوه بر آن برای پر کردن موهای کاشته شده از این روش استفاده می شود. در پیوند مو به روش BHT، واحد های فولیکولی توسط روش های غیر تهاجمی همچون روش FIT جدا می شوند. بنابراین هیچ گونه جراحت و زخمی به طور دائمی در ناحیه اهدا کننده مو به وجود نمی آید. در این روش هم پس از استخراج، واحد ها همانند روش های دیگر به قسمت های کم پشت سر پیوند داده می شوند.
کاندیدای مناسب برای کاشت مو به روش BHT چه افرادی هستند؟
به طور معمول و اصولی از موهای کنار و پشت سر برای پیوند مو استفاده می شود. موهای این نواحی دارای مقاومت بالاتری بوده و کمتر دچار ریزش می شود. اما در مواردی ممکن است موهای این قسمت ها کم پشت باشند که چنین افرادی بهترین کاندید برای انجام پیوند مو به روش BHTهستند.
می توان از موهای سر و بدن به طور ترکیبی استفاده کرد. به گونه ای که درصد بالایی از موها از سر گرفته شده و برای پر کردن آنها از موهای بدن استفاده می شود. بنابراین افرادی که قصد دارند پس از عمل موهای پرپشتی داشته باشند گزینه مناسبی برای این عمل هستند.
موهای مورد استفاده برای کاشت مو به روش BHT چگونه انتخاب می شود؟
جنس و رشد مو در نواحی مختلف بدن با هم تفاوت دارد. بنابراین باید از واحد های فولیکولی موهایی استفاده شود که از نظر شکل و رشد بیشترین شباهت را به موی سر داشته باشد. در ناحیه ای که مو برداشته می شود باید میزان تراکم بیشتر از 40 گرافت مو در سانتی متر مربع باشد. موهای ناحیه برداشت باید از نظر ضخامت و شکل ظاهری به موی سر شبیه باشند. همچنین طول مو نیز باید بلند باشد. در این زمینه شاخصی وجود دارد و عدد این شاخص باید بالای 8 باشد. این عدد نشانگر تراکم بیشتر مو در بدن نسبت به سر است. در صورتی که عدد این شاخص 4 و یا کمتر باشد، فرد برای کاشت مو به روش BHT گزینه مناسبی نیست.
تفاوت کاشت مو به روش BHT و کاشت مو به روش FIT
تفاوت اصلی کاشت مو به روش BHT و کاشت مو به روش FIT در محل اهدا کننده مو است. در روش FIT از موهای کناری و یا پشت سر برای پیوند استفاده می شود. اما در روش BHT به دلیل تراکم کم موهای سر و یا مناسب نبودن آنها برای کاشت مو، از موهای دیگر نقاط بدن استفاده می شود. البته باید ذکر کنیم که در این روش هم همانند روش FIT واحد های فولیکولی جدا می شوند. بنابراین جای اسکار و برش در بدن باقی نمی ماند. کاشت مو در این دو روش همانند هم انجام می شود. روش BHT برای افرادی که بانک موی ضعیفی دارند، مناسب است. اما روش FIT برای این افراد کارایی ندارد. در روش BHT گرافت های مو با هم تفاوت آنچنانی ندارند اما در تمام روش هایی که از موهای سر استفاده می شود، گرافت ها با هم تفاوت داشته و ممکن است در برخی از موارد حتی سه نوع مو وجود داشته باشد.
همچنین میزان بازدهی موهای سر بیشتر از موهای بدن است. این موها به طور طبیعی دارای ضخامت کمتری نسبت به موهای پشت یا کنار سر هستند. بنابراین برای اینکه از کاشت مو به روش BHT نتیجه بهتری دریافت شود باید از گرافت های بیشتری استفاده کرد.
علاوه بر این موارد، این دو روش تفاوت های مهم دیگری با هم داشته که در ادامه آنها را مشاهده می کنید.
- نوع و جنس مو
- عمق مو در پوست
- ضخامت مو
- جهت رویش و رشد مو
مهارت متخصص کاشت مو چقدر بر نتیجه کاشت مو به روش BHT تاثیر دارد؟
انجام پیوند مو به روش BHT نیاز به مهارت بیشتری دارد. جراح باید قبل از فراگیری این روش به طور کلی انجام پیوند مو به روش های FUT و FIT را کاملا فرا گیرد. به طور کلی متخصص کاشت مو باید مراحل زیر را طی کند.
- خارج کردن فولیکول های مو به طور دقیق
- آماده سازی این واحدها به گونه ای که آسیب نبینند
- ذخیره سازی و هیدراتاسیون
- کاشت با توجه به جهت رویش مو
- ایجاد خط رویش طبیعی
- به کارگیری روش های درست و جلوگیری از آسیب رسیدن به موهای پیوندی
پیوند مو به روش BHT
به سه دلیل می توان کاشت مو به روش BHT را یک عمل مفید دانست و نتیجه آن را تضمین کرد.
دلیل اول، استخراج واحدهای فولیکولی همانند تمام روش ها و کاشت آنها در مناطق کم پشت سر است.
دوم این که این موها از بدن خود بیمار جدا شده و کاملا با محیط جدید سازگاری دارند.
همچنین رشد مو در بدن و سر به یک شکل است. بنابراین می توان با انجام این عمل نتیجه مطلوبی را دریافت کرد.
کاشت مو به روش BHT چه محدودیت هایی دارد؟
این روش همانند روش های دیگر به اندازه لازم مورد بررسی قرار نگرفته و به کرات استفاده نشده است. این موضوع باعث شده است مهارت در انجام این عمل کمتر از روش های دیگر باشد. این روش به آخرین گزینه جراحان تبدیل شده است و زمانی که دیگر هیچ راهی وجود نداشته باشد، به کار می رود. ممکن است در مواردی به دلیل مهارت پایین جراح و یا تراکم نامناسب موهای بدن، نتوان از این روش نتیجه مورد نظر را گرفت. بنابراین بیمار باید بداند که نمی توان در هر شرایطی نتیجه این عمل را تضمین کرد. به طور میانگین 70 تا 80 درصد موهای کاشته شده رشد می کنند. در بیشتر موارد از کاشت مو به روش BHT به عنوان یک روش تکمیل کننده استفاده می شود. در چنین مواردی نتیجه بسیار مطلوبی حاصل می شود. تنها کاری که بیمار می تواند بکند این است که برای انجام این عمل به دنبال بهترین متخصص کاشت مو باشد. هرچه مهارت جراح بیشتر باشد طبعا نتیجه بهتری حاصل می شود.